Săptămânal DIPOL - TV ,SAT TV, CCTV, WLAN

Nr. 12/2014 (24.03.2014)

CeBIT 2014 - un tren fără locomotivă.

În acest an,intre 10 şi 14 martie a avut loc la Hanovra , CEBIT,una dintra cele mai mari expoziţii ale industriei ITC , care adună expozanţi reprezentativi ai producătorilor de computere şi tehnologiei informaţiei ,asociate tuturor categoriilor de business.Motto-ul ediției din acest an a fost siguranța datelor -Datability. Partenerul principal a fost Marea Britanie, reprezentată de 150 de companii.La târg au participat 3400 de expozanti.
Standul Samsung, unul dintre cele mai mari la târg, a fost dedicat electronicelor de larg consum : ultima generaţie de Samsung Galaxy S5 , tablete si computere Chromebook generaţia a 2'a.Compania sud-coreeana a prezentat un nou mediu de lucru pentru dispozitive portabile- Samsung KNOX™ - destinat exclusiv mediului de afaceri. KNOX ™ permite împărţind memoria dispozitivului mobil , separând segmentul destinat mediului profesional de cel alocat vieţii private. Un astfel de telefon este potrivit atât pentru viața profesională căt și cea privată, garantând o protecție specială datelor cu caracter confidenţial.
Samsung a lansat o nouă platformă - Cloud Print - pentru imprimarea de pe dispozitive mobile. Cloud Print constă într-o aplicație pentru echipamentul mobil si imprimante cu interfaţă NFC.
Imprimantele 3D au fost o necesitate; acestea sunt în măsura de a imprima obiecte din plastic 3D,gata de a fi utilizate.. Expozanții au prezentat simplitatea de proiectarea și tipărire a elementelor 3D. Vizitatorii au putut stabili contacte cu producătorii de hardware, materiale și software specializat.
Imprimantă 3D în acțiune - un cadru pentru un quadrocopter
Premiul CeBIT din acest pentru produse vizionar/inovative (20.000 euro), a fost câştigat de echipa lui Sven Köhler pentru dezvoltarea unui ecran tactil care identifică amprenta digitală a utilizatorului. Punerea în aplicare a acestei tehnici va elimina cititoare de amprente, asigurând în continuare cel mai înalt nivel de securitate. Utilizatorul poate, de exemplu, iniția transferuri bancare și să le autentifice biometric.
Fiberio integrează cititorul de amprentă direct în ecranul tactil.
Identificarea are loc într-o fracțiune de secundă.
Publicul a fost foarte interesat de aplicaţia analitică, pentru promovarea echipei naționale de fotbal a Germaniei, bazată pe sistemele SAP. Noua soluție SAP utilizează avantajele de procesare a datelor obținute în mod automat din înregistrările meciurilor de fotbal. Această aplicație va analiza, de exemplu traseele de joc, acțiunile jucătorilor și traiectoria de zbor a balonului. Software-ul este deja utilizat de către echipa Germaniei la Cupa Mondială din acest an. Instrumentele analitice SAP, asistă de asemenea, printre altele, echipajele de Formula 1 și navigaţie sportivă.
Echipa de fotbal a Germaniei , va fi asistată, cu cea mai recentă tehnologie în timpul Cupei Mondiale din 2014. Aplicația SAP va analiza, de exemplu traseele de joc, acțiunile jucătorilor și traiectoria de zbor a balonului.
92 la suta din totalul vizitatorilor , au fost profesioniști din sectorul ICT. Doar 25% dintre vizitatori au venit din străinătate. În opinia noastră, nu au fost prezentate tehnologii sau produse complet noi . Fără idei proaspete, noi, se pare că târgul a menținut doar impulsul din anii precedenți.

Ce tip de fibră optică trebuie folosită pentru reţelele de interior?

Cablarea de fibră optică a fost folosită în industia de telecomunicaţii de ani buni însă doar de marile companii instaloare şi exclusiv pe sectorul de business, pentru firmele care îşi permiteau luxul unei conexiuni de mare viteză. Treptat, preţurile au scăzut considerabil iar fibra optică a devenit din ce în ce mai căutată, chair şi în rândul instalatorilor particulari. În acest moment, orice doreşte construirea sau renovarea unei clădiri de birouri, bloc de locuinţe sau chair un mic apartament trebuie să aibă în vedere folosirea fibrei optice.
Cablu optic cu fibre G.657A
Printre cablurile optice din oferta DIPOL se află şi modelele ULTIMODE ILB-2SM-A L7102 (cablu plat cu două fibre G.657A1) şi ULTIMODE ILB-4SM-A L7104 (cablu plat cu patru fibre G.657A1)
Acestea sunt cabluri special create pentru instalţiile mici, de interior. Sunt uşor de tras pe lângă pereţi şi pot fi îndoite mai mult decât cele cu fibre clasice G.652D. Standardul G.657A a fost ales datorită raportului ideal între atenuarea de semnal şi gradul de îndoire pe care aceste fibre îl suportă. Mai mult, forma dreptunghiulară a cablului şi tijele din fibră de stică întărită, aflate în interiorul acestuia îi oferă rezistenţă şi limitează în mod natural, pe un singur plan, într-o singură direcţie, gradul de îndoire.
Deşi momentan sunt cazuri în care reţele bazate pe cabluri de cupru pot satisface cerinţele legate de distanţa conexiunii şi calitatea servicului, întotdeauna trebuie considerat viitorul instalţiei. Ritmul de dezvoltare al reţelelor de date este imens - creşterea este exponenţială. În cel mult doi ani, servicii de telecomunicaţii furnizate direct către echipamente de reţea conectate prin fibră optică vor deveni standard pentru oricine. Cei care astăzi investesc în cablarea de fibră optică vor avea doar de câştigat. Acum, preţul pentru un metru de cablu optic de interior, cu două fibre este aproape cât cel al unui cablu UTP categoria 5e.

Conversia de canal într-o veche instalaţie cu antenă colectivă.

Odată cu trecerea timpului, cablurilor coaxiale simple, obişnuite, le scad treptat parametrii de transmisie. Eficienţa ecranării scade iar atenuarea de semnal creşte, în special la frecvenţe ridicate. În această situaţie, recepţia semnalului de televiziune digitală va fi afectată.
Echipamentele de tipul convertoarelor de canal permit "mutarea" multiplexelor DVB-T pe canale inferioare (canale RF de frecvenţă scăzută). Sunt astfel eliminate problemele de atenuare apărute în cazul transmisiei de semnale cu fercvenţă ridicată pe cabluri învechite Unele echipamente mai avansate dispun şi de funcţii de stabilizare pe ieşire a nivelului de semnal, indiferent de fluctuaţiile pe care acesta le prezintăl la intrarea în aparat.
Compania ARNDEX a modernizat recent un sistem de recepţie DVBT instalând două convertoare de canal CT-311 R81715 şi un amplificator de bandă largă HA-126 R82303. CT-311 R81715 este doar unul dintre modulele opţionale care pot fi montate în unitatea de bază UC-380 R81700 a unui headend TERRA MMH-3000. Modulul de faţă este folosit pentru a schimba canalul RF al unei transmisii DVB-T/ DVB-C / TV analogic în scopul asigurării unei dispersii optime a canalelor RF într-o reţea de distribuţie TV sau, în acest caz, transmisia semnalelor pe cabluri vechi ce nu pot funcţiona la paramertii corespunzători în întreg spectrul RF TV (UHF) - a schimba frecvenţa înaltă a canalului (multiplexului DVBT) într-una mai joasă. R81715 are la intrare un etaj AGC (Automatic Gain Control), două filtre SAW pentru selectivitate ridicată, MER > 31 dB, iar nivelul maxim de semnal la ieşire atinge valoarea de 90 dBuV.

Alimentarea camerelor IP - partea secundă: 48 VDC.

Camerele IP Sunell (K1810) pot fi telealimentate în conformitate cu standardul PoE, cunoscut şi sub numele de IEEE 802.3af. Poate fi astfel furnizată unui consumator o putere de aproximativ 15.4 W (tensiune de minim 44 V şi 0.35 A ) Energia electrică este transmisă prin intermediul cablului de reţea torsadat (UTP) folosind două perechi de conductori (4/5(+) şi 7/8(-) clasă B sau 1/2 şi 3/6 pentru clasa A). Echipamentul alimentat poate aparţine oricărei clase, selecţia perechilor folosite fiind realizată de către sursa PoE. Aceasta verifică înainte clasa şi puterea necesară telealimentării dispozitivului. Tehnologia PoE reduce considerabil numărul traseelor de cablu şi poate fi folosită cu succes pe distanţe de până la 100 de metri.
Alimentarea dipozitivelor PoE poate fi realizată cu diferite tipuri de echipamente, ca de exemplu PSA16U-480 M1890 (sursă PoE dedicată) sau TP-LINK TL-SF1008P N29930 (switch 8x10/100 Mbps cu 4 porturi PoE) Alegerea acestei din urmă soluţii receduce considerabil compexitatea instalaţiei şi costurile de implementare. Un aparat asigură funcţionalitatea a două echipamente separate.
Sursă de alimentare PoE PSA16U-480
Switch PoE: TP-LINK TL-SF1008P (8x10/100Mb/s incl. 4xPoE)
Camera IP Sunell SN-IPR54/14AKDN (2MP/FullHD, Sony Exmor, ONVIF)
Sursă PoE
PSA16U-480
M1890
Switch PoE
TP-LINK TL-SF1008P
N29930
Camera IP Sunell
SN-IPR54/14AKDN
K1681
Dispozitivul alimentat trebuie să fie compatibil cu standardul PoE - să includă un convertor de tensiune. În cazul camerelor de supraveghere video, chiar şi cele dotate cu iluminator IR cerinţele de alimentare sunt sub specificaţiile standardului PoE. IEEE 802.3af asigură stabilitatea de durată a alimentării şi a transmisiei de semnal.

Sistem de supraveghere video IP fără PC

Aparatul de înregistrare video pentru reţea (NVR) K2716 poate lucra fără probleme chiar şi cu camere IP de până la 2 MP (1920x1080 - Full HD). Este dotat cu interfeţe video VGA şi HDMI pentru a se conecta direct la un monitor/televizor de supraveghere. Un mouse conectat la portul USB sau telecomanda inclusă pot fi folosite pentru a controla NVR-ul. Tot la portul USB se conectează şi dispozitivele de stocare externă (stick-uri sau HDD-uri).
Monitorul ideal pentru NVR-ul K2716 este AGNEOVO SC-19 M3021 cu tehnologie Anti-Burn-in™. Tehnologia previne deteriorarea monitorului în cazul afişării aceleiaşi imagini pe timp îndelungat. Efectul este dat de polarizarea cristalelor lichide din matricea TFT. Tehnologia Neovo Anti-Burn-in™ extinde viaţa tuturor ecranelor AG Neovo şi permite functionarea acestora în regim permanent.
Suport monitor LCD Signal LDA05-221 (17Monitor LCD 19NVR Signal 2716 (16 canale, ONVIF, 64 Mbps)Switch cu management: TP-LINK TL-SG3424P JetStream (24xGbE-PoE, 4xSFP)Camera IP Sunell SN-IPR54/14AKDN (2MP/FullHD, Sony Exmor, ONVIF)
Componentele unui sistem de monitorizare IP fără PC
Accesul în sistem de la distanţă este posibil folosind browser-ul IE sau software proprietar ce poate fi rulat pe majoritatea sistemelor de operare. În plus, software-ul DMSS va permite utilizatorilor de smartphone-uri Android, Blackberry, iPhone, Symbian sau Windows Mobile să monitorizeze imaginile de la camere, direct pe telefon sau tabletă.

Configurarea rapidă a cabinetelor RACK.

La alegerea echipamentelor pentru Rack cumpărătorul trebuie să fie foarte atent la compatibilitatea echipamentelor cu un anumit cabinet. Unele echipamente sunt compatibile doar cu anumite rackuri, de ex. din cauza adâncimiim sau a felului de montaj (ventilatoare).
DIPOL vă oferă un mecanism simplu de identificare a accesoriilor compatibile cu modelul de rack ales de dvs. Tot ce trebuie să faceţi este să deschideţi pagina în care este prezentat cabinetul metalic, de exemplu, R912018, și apoi să apăsaţi butonul "Adaugă Accesoriile" situat în partea dreaptă (în imaginea de mai jos butonul este înconjurat de o linie roșie).
Set montaj RACK kit (4x şurubur+garnitură+piuliţă)
Butonul "Adaugă Accesoriile" de pe pagina cabinetului metalic
The new window presents the list of compatible accessories:
Set montaj RACK kit (4x şurubur+garnitură+piuliţă)
Un simplu app pentru configurarea cabinetelor RACK
Utilizatorul primeşre şi lista accesoriilor compatibile cu rack-ul ales, astfel poate verifica proprietăţile acestora şi le poate adăuga în coş.

Produse noi în oferta Dipol

Pigtail SC/APC singlemode PG-52S2 (G.657.A2, 1m)
Pigtail PG-52S2, 1xSC/APC, G.657.A2 L35522 ULTIMODE PG-35S este o secţiune de 1 metru de fibră optică, terminat la capăt cu un conector SC/APC.
Sursă PoE cu backup POE084824B (54VDC, 8x0.3A)
Sursa PoE cu backup POE084832 M1858 este destinată camerelor IP sau echipamentelor de reţea compatibile cu standardul POE IEEE-802.3af (48 VDC). Aceasta are 8 ieşiri protejate cu siguranţe sau protecţii termice (PTC, selectabil). Tensiunea este furnizată prin cabluri FTP-UTP minim cat.3 pe perechile 4/5(+) şi 7/8(-), cu condiţia ca echipamentele să facă transmisia de date pe perechile 1/2 şi 3/6 (în reţele ethernet de 10 Mbps sau 100 Mbps).
Cameră IP Full HD (2MPix) Sony Exmor Sunell SN-IPR54/14APDN ONVIF
Camera megapixel Sunell SN-IPR54/14APDN K1685 este dotată cu un senzor Sony Exmor 1/2.8" cu o rezoluţie de 1920x1080 pixeli. Asta înseamnă că fiecare parte din cadrul supravegheat este mult mai bine văzută prin captarea detaliilor invizibile pentru camerele video analogice. În plus, orice parte din imagine poate fi mărită, atât în timpul filmării cât şi mai târziu.

Articole noi în Bibliotecă

Supraveghere video într-un hotel. Proprietarul hotelului cu 51 de camere Maly Rzym (Mica Roma) din oraşul istoric Sandomierz a contractat DIPOL Sandomierz pentru instalarea unui sistem modern de supraveghere.
Pentru instalarea unui sistem de supraveghere trebuie alese cu grijă locaţiile ce trebuie monitorizate, pentru acestea trebuie după aceea alese camerele, DVR-urile şi hard disk-urile potrivite. După analizarea loacţiei şi a potenţialelor pericole compania a instalat un total de 33 camere tip n-cam şi v-cam.
Monitorizarea video din browserPublicaţii în presa de specialitateMerită citit:

Lightning protection of large LAN and CCTV systems. Extensive systems with long external copper lines are subjected to surge voltages induced by lightning. The dangerous voltages can be suppressed by dedicated devices connected on the both sides of each line, e.g. Netprotector 4p PoE J2838 (for lines using twisted-pair cables) and OPV-4 M17014 (for coaxial cabling)... more
Ministerul de Economie din Polonia: Cel mai inovativ produs