Săptămânal DIPOL - TV și SAT , CCTV, WLAN

Nr.4/2019 (28 ianuarie 2019)

Câine-robot ca si curier?

Compania de automobile Continental din Germania, cunoscută în general ca producător de anvelope, a prezentat la CES 2019 o viziune a viitorului: un livrare facutade un robot-câine. În timpul demonstrației de la târg se putea vedea cum un robot cu patru picioare iese din camion și acoperă traseul de la vehicul la casă, depășind un obstacol întâlnit pe drum. Apoi urcă pe scări, sună la ușă și lasă pachetul la intrare. La final, el face un mic dans al bucuriei și se întoarce la camion. Acest proiect a fost creat datorită colaborării cu compania ANYbotics, care are o vastă experiență în industria robotică.
Ar trebui curierii să se simtă amenințati? Din fericire, nu încă. Așa cum se poate ghici, există încă un drum lung până când aceste servicii devin suficient de fiabile pentru a fi permanent prezente în viața de zi cu zi. Dacă astfel de roboți nu vor deveni mai rapizi și mai fiabili, companiile vor utiliza în continuare servicii de curierat tradiționale.

Protecție la trăsnet sau izolator galvanic în sistemul de antenă?

Protecţia la supratensiune Signal - echipamentul ideal pentru oricine doreşte să-şi protejeze echipamentele TV şi satelit precum mutiswitch, receiver satelit, televizor, staţie radio - împotriva furtunilor cu descărcări electrice. Protecţia funcţionează în toată banda TV/SAT şi poate prelua şocuri de până la 8000 A.

Trebuie spus că utilizarea acestui tip de protectie în sistemele fara împământare nu are sens. Protecția funcționează pe principiul conform căruia varistorul încorporat direcționează sarcina excesivă către pământ. În cazul R48602, tensiunea de descompunere la 100 V / s este de aproximativ 230 V. În cazul sistemului corespunzător de împământare, acesta protejează dispozitivele conectate împotriva tensiunilor mai mari.
Protecția la supratensiune funcționează indiferent de tipul de tensiune excesivă, blocând de asemenea o tensiune alternativă. Ca o curiozitate se poate menționa faptul că protecțiile de acest tip au fost folosiți chiar și în penitenciare, unde prizonierii plictisiți conectau uneori cablurile antenei TV direct la ieșirile electrice de 230 VAC, cauzând astfel avarierea sistemelor de antenă.
Protecție trăsnet CATV/SAT Signal (F-tata/F-mama)
Protecție trăsnet CATV/SAT Signal (F-tata/F-mama)
Protecție trăsnet CATV/SAT
Signal 4645F
R48602
Izolator galvanic
Signal 4170
R48605
Diferenţa de potenţial electric ce poate apărea între două zone ale unei instalaţii de antenă sau reţele LAN se manifestă sub formă de supratensiuni sau cureţi de scurcircuit având ca rezultat, la momentul conectării echipamentelor, declanşarea de scântei sau chiar socuri electrice de intensitate redusă. Pot, de asemenea, fi afectate şi echipamentele utilizate (amplificaoarele, receiverele, etc). Soluţia problemei constă în folosirea unui izolator galvanic.
Signal 4170 este un astfel de echipament. Poate asigura o izolare galvanică completă - atât conductorul de semnal cât şi ecranarea sunt complet separate la cele două capete ale dispozitivului. Dimensiunea redusă precum şi atenuarea mică pe întreaga bandă de semnal (< 1.5 MHz, 5-1000 MHz) îl recomandă pentru protecţia echipamentelor RF în orice situaţie. Izolatorul galvanic trebuie montat la punctul de intrare în clădire a cablului de semnal (la începutul reţelei) dar şi în zonele de distribuţie a semnalului.

Cum se conectează camera IP la un DVR Mobile Protect ?

DVR-urile Mobile Protect M80114 și M80115 (cu GPS) suportă implicit patru camere AHD cu rezoluție de până la 720p. Pentru a folosi camerele CVBS, utilizatorul trebuie să schimbe modul de funcționare (posibilitatea de a folosi 4 CVBS sau 2 camere CVBS + 2 x 720p). Un alt mod interesant este cel hibrid (IP + CVBS), care susține 4 canale CVBS 960H analogice și un canal IP 1080p. Această soluție este foarte convenabilă atunci când un canal trebuie să furnizeze înregistrări de înaltă calitate, de ex. de la o cameră frontală de 1080p, iar în cazul camerelor de odihnă rezoluția 960H este suficientă. În plus, acest mod permite conectarea a 5 camere, în loc de numai 4 în alte moduri.
Configurarea canalelor DVR Mobile Protect
Adăugarea unei camere IP (numai una poate fi selectată)
DVR-urile suportă protocolul Onvif; lucrează bine cu camereleHikvision șiSunell .

Conexiuni la camere IP și NVR-uri fără pluginuri suplimentare.

Camere IP Hikvision de la EasyIP 2.0 plus , EasyIP 3.0 și NVR-urile Hikvision din seria I pot fi actualizate cu software care permite accesul la fluxurile video de pe camera, în orice browser, fără a fi nevoie de instalarea pluginurilor WebComponents. Firmware-ul permite utilizatorilor să utilizeze cele mai recente versiuni de Chrome și Firefox care nu au suport NPAPI (Netscape Plugin Application Programming Interface). În cazul camerelor, firmware-ul care suportă noua caracteristică este 5.5.61 sau mai mare, pentru NVR - 4.1.50 sau mai mare.
Vizualizarea ferestrei de configurare cu comenzile WebSocket în DS-2CD2125FWD-I K17292 (firmware 5.5.61)
în Google Chrome (versiunea 71.0.3578.98).
Cale: Configurație-> Rețea-> Setări avansate-> Servicii de rețea
Pentru a activa previzualizarea live fără pluginuri suplimentare, utilizați versiunea Google Chrome ver. 45 sau mai mare sau versiunea Mozilla Firefox ver. 52 sau mai mare, este necesar să activați protocolul WedSocket (HTTP) sau WebSockets (HTTPS). În caz contrar, funcțiile de previzualizare live, capturi de ecran și de zoom digital nu vor fi disponibile.
Standardele moderne CCTV analogice permit transmiterea semnalelor video de la camerele de 1080p pe distanțe de până la 300 de metri, utilizând cabluri coaxiale de înaltă calitate. În cazul distanțelor mai mari între camere și DVR (de exemplu, sisteme de supraveghere video în depozite mari, fabrici, clădiri mari de birouri etc.), transmisia trebuie făcută prin alte mijloace.
Cea mai bună soluție este utilizarea convertoarelor video cu fibră optică și a cablurilor cu fibră optică. Distanța maximă de transmisie poate fi de până la 20 de kilometri. În plus, tehnologia cu fibră optică asigură o izolare electrică ideală între camere și DVR, precum și insensibilitatea la interferențe de la linii electrice, sisteme RF sau alte dispozitive.
Diagrama de mai jos prezintă soluția bazată pe video convertor-ul TVI-FO în două canale ULTIMODE HDTVI-202 L2030. Video converoarele ULTIMODE sunt dispozitive multistandard ce pot transmite semnale video analog de orice tip: TVI, AHD, CVI, CVBS/PAL.
Camera 1080P HD-TVI N-CAM 760 (2.8-12mm, 0.01 lx, IR max. 40m, PAL, AHD, HD-CVI)Camera 1080P HD-TVI N-CAM 760 (2.8-12mm, 0.01 lx, IR max. 40m, PAL, AHD, HD-CVI)Video convertor fibră HDTVI-202 ULTIMODE (2 canale, SM, 20 km, HD-TVI și PAL)Fibră optică universală Unitube singlemode DRAKA U-DQ(ZN)BH 4E (4xG.652.D, LSZH, gel hidrofob)Video convertor fibră HDTVI-202 ULTIMODE (2 canale, SM, 20 km, HD-TVI și PAL)DVR 4 canale Hikvision DS-7204HUHI-K1 (5Mpix@12FPS, H.265, HDMI, VGA) TURBO HD 3.0 EN
Exemplu de utilizare a convertorului video ULTIMODE L2030
Atunci când alegeți accesorii pentru dulapuri rack, utilizatorul trebuie să acorde atenție compatibilității lor cu modelele specifice ale dulapurilor. Unele componente pot fi dedicate altor modele, de ex. cu o adâncime mai mare sau cu un mod diferit de montare a accesoriului (de exemplu, un ventilator).
DIPOL e-Store oferă un mecanism simplu care oferă o listă de accesorii compatibile pentru un dulap RACK selectat. Pur și simplu, în partea de jos a paginii de catalog a cabinetului RACK, faceți clic pe acest buton:

Fereastra nouă prezintă lista de accesorii compatibile.
Noua pagină cu selecția de accesorii compatibile.

Produse noi în oferta Dipol

Sursă laser GRANDWAY FHS2Q01F (850/1300/1310/1550 nm)
===Sursa de laser GRANDWAY FHS2Q01F L5826 este o unealtă necesară pentru măsurarea atenuării optice a unui segment de cablu în rețele optice FTTx. Sursa generează unde laser cu lungimi de undă și puteri predeterminate pentru măsurători cât mai precise.
Echipamentul generează o rază laser cu o lungime de undă de 850 nm, 1300nm, 1310 nm sau 1550 nm cu o putere de -5 dBm ca undă constantă modulată la o frecvenţă de 270 Hz, 1 kHz, sau 2 kHz.===
Stație de poartă / ușă: Hikvision DS-KV8102-IM (pentru videointerfoane  IP ,seria Villa IP, 1 buton, IC RFID)
DS-KV8102-IM este o stație de poartă /ușă cu 1 abonat, dedicată lucrului cu sistemele video-interfon Hikvision IP. Apelantul poate stabili o conexiune audio / video cu monitoare interioare instalate în casă / apartament și într-un centru de monitorizare (iVMS-4200). Panoul este echipat cu o cameră color de 1,3 megapixeli și un iluminator cu infraroșu care permite identificarea apelantului în absența luminii. Cititorul integrat de cartele IC permite alocarea a până la 256 de cartele “Mifare”.
Extender PoE cu switch ATTE xPoE-4-11-HS
=== Switch Extender PoE ATTE xPoE-4-11-HSN29810 funcționează ca repeater / extender al unei conexiuni LAN cu funcția PoE. Este proiectat pentru a lucra cu camere IP și alte dispozitive de rețea alimentate în standardele PoE 802.3at / af și PoE PASSIVE. Dispozitivul regenerează semnalul de rețea și transferă PoE la ieșirile selectate. Este de obicei folosit pentru extinderea unei linii de rețea PoE la peste 100 de metri și / sau pentru crearea unei sub-rețele suplimentare, de ex. prin divizarea retelei pentru a conecta mai multe dispozitive PoE, cum ar fi camerele IP

Merită citit:

Switch pentru rețele de fibră optică extinse.www.dipolnet.ro/inf_dipo_2019_01.htm#06>>>mai mult***www.dipolnet.ro/inf_dipo_2019_01.htm#06***
Exemplu de lucru
RACK board - sistem de montaj vertical în cabinete RACK
Sistem vertical de montare în dulapuri RACK de 19 "