Săptămânal DIPOL - TV și SAT, CCTV, WLAN

Nr. 18/2019 (6 Mai, 2019)

Inima tipărită 3D din celule vii.

O echipă de oameni de știință israelieni a reușit să tipărească o inimă cu un sistem vascular capabil de contracție! În prezent, mărimea inimii dintr-o bio-imprimantă 3D este diferită de dimensiunile standard ale organului unui adult. Tiparul are dimensiunea inimii unui iepure, dar structura anatomică și funcțiile biochimice ale organului uman.
Profesorul Tal Dvir, șeful echipei de oameni de știință, a confirmat că acesta este primul caz în care au reușit să conceapă și să imprime inima vascularizată din celulele vii. Pentru a crea o bio-cerneală conținând celule stem pluripotente, au folosit celulele pacientului luate în timpul biopsiei. Avantajul celulelor stem este abilitatea de a se diferenția în orice tip de celule - tipul dorit a fost, printre altele, celulele musculare cardiace.
Procesul de a crea o inimă tipărită include preluarea celulelor din peritoneu, "reprogramarea" acestora la tipul dorit și apoi crearea unei cerneluri bio folosite pentru a crea un sistem vascular - în acest caz vasele sanguine ale inimii.
Formarea de organe din celulele stem dintr-un anumit pacient reduce riscul de respingere a organelor, datorită proprietăților biochimice identice. Oamenii de stiinta cred ca in urmatorii cativa ani bio-imprimantele 3D vor fi echipamentele multor spitale din intreaga lume. Următoarele etape ale cercetării vor aborda rezolvarea problemei de a oferi o rată adecvată de contracție a celulelor și de imprimare 3D a celor mai mici vase de sânge. În următorii ani, inimile “tipărite” vor fi testate pe animale.

Encodere / modulatoare DVB-T în sistemele CATV.

Dispozitivele pentru sistemele CATV sunt construite din ce în ce mai mult în conformitate cu standardul RACK, ceea ce permite amplasarea acestora în dulapurile RACK care garantează condiții optime de protecție și de funcționare. Un exemplu este encoder-ul / modulatorul HDMI-TODVB-T cu patru canale ST-6510 R86804. Modulatorul are intrări audio HDMI și CVBS +. Dispozitivul poate distribui în mod eficient patru semnale HDMI de înaltă definiție (o calitate ridicată este asigurată de codarea video H.264 cu reglare AUTO a ratei de biți a fiecărui semnal sau opțional ajustare MANUALA în intervalul 2 ... 6 Mbps). Multiplexul RF de ieșire poate fi configurat astfel încât să fie combinat cu alte semnale TV.
Modulator DVB-T HD ST-6510 (4 x HDMI la 1 MUX DVB-T)
Modulatorul ST-6510 R86804 este un echipament multifuncțional ce encodează și modulează patru semnale HDMI într-un singur multiplex DVB-T. Pe lângă cele patru intrări HDMI și ieșirea RF, dispozitivul are port RJ-45 (ethernet) pentru configurare.
Desigur semnalul HDMI sursă poate proveni de la orice multimedia player, DVR, Blu-ray player, PC, STB etc. Modulatorul poate transmite conținut de înaltă calitate în formă de multiplex DVB-T prin cablu coaxial RF folosit în sistemele de antene și CCTV. Modulatoarele nu sunt utilizate doar în sistemele de distribuţie CATV. Sunt situaţii când distribuirea semnalui HDMI pe cablu coaxial (după conversia acestuia în semal RF) este mult mai simplă şi mai fezabilă din punct de vedere financiar - în special în situaţiile când sunt multe receptoare (prize TV). Ca exemplu în acest caz poate fi considerat un mall unde un modulator HDMI - DVB-T va elimina problema cablurilor şi splitterelor HDMI ce ar trebui folosite la distribuirea materialului publicitar către zeci de televizoare.

Utilizarea unei cutii de distribuţie a fibrelor optice.

Imaginile de mai jos prezintă aplicatia practică a unei cutii de distribuție a fibrelor optice L51340 (cu cost redus) ca modul RACK. În cadru, opt din cele 12 fibre ale cablului universal L76012 au fost terminate, cu ajutorul pigtail-urilor L3551 și cuplelor L4211. Adaptoarele sunt montate pe un panou frontal, folosind șuruburile incluse .
Datorită posibilei extinderi a retelei (4 fibre nu sunt terminate), unul din panourile frontale a fost protejat cu dopuri SC Simplex și altul, datorită probabilității scăzute de utilizare, a fost înlocuit cu panoul frontal L51342, împotriva murdăriei, a prafului etc.
Cutiile de distribuție a fibrelor optice L51340 și L51320 sunt perfecte pentru organizarea cablurilor optice de orice tip
Controlul accesului prin stația Hikvision Villa IP IP Villa posturile de poartă / ușă au ieșire/releu care poate controla o ușă / poartă cu yala electromagnetică. Deseori, însă, există o situație în care proprietarul necesită controlul porții de intrare. Această funcție este asigurată de modulul suplimentar echipat cu un releu, DS-K2M060. Unitatea, proiectată pentru a lucra cu sistemele de control al accesului și videointerfoanele IP Hikvision, este echipată cu interfața de comunicație RS-485 și Wiegand. Modulul are o ieșire releu și o intrare dedicată pentru conectarea unui buton de deschidere locală. În cazul conectării la o stație de poartă din seria Villa, este posibilă deschiderea intrării suplimentare utilizând monitoare interne c, aplicație pe un smartphone, aplicație client PC și butonul local deschis.

Switch PoE Hikvision DS-KAD606-P (pentru videointerfoane IP)Alimentator 12V/5A - ZI-5000 (pentru camere supraveghere şi LED)Router TP-Link Archer C6 AC1200 (gigabit, dual band)Yala electromagnetică încastrabilă: Bira ES1-001 (12V AC/DC, reglabilă) Suport yală OKU-031 (scurt, reversibil, pentru Bira EL1, ES1, ELP)Controller  DS-K2M060 HIKVISION Stație de poartă / ușă: Hikvision DS-KV8102-IM (pentru videointerfoane  IP ,seria Villa IP, 1 buton, IC RFID)Cutie de montaj Hikvision DS-KAB01 (compatibilă cu video-interfoanele Villa DS-KV8X02-IM)Monitor videointerfon IP Hikvision DS-KH6310 7
Diagrama unui sistem videointerfon IP care controlează poarta de intrare.

Transmisia semnalelor HDMI și USB în rețelele IP.

Extenderul HDMI+USB over IP H3613 Signal-HD este folosit pentru a conecta (la maxim 100m) o sursă de semnal HD precum DVD player, DVR sau NVR la un televizor-monitor HD folosind un cablu UTP CAT5e/6, setul include sender şi receiver; porturile USB ale extender-ului permit controlul de la distanţă al unor echipamente de tipul DVR/NVR cu ajutorul unui mouse.
Streamul HD IP de la transmiţător poare fi introdus într-un switch ethernet pentru distribuţia către mai multe receptoare HD IP. Lăţimea de bandă ocupată de o astfel de transmisie este de aprox. 15 Mbps. Semnalul de ieşire poate fi decodat doar cu un receptor H3613R - recepţia nu se poate face cu un PC
Extender HDMI+ USB over IP Signal (100m, UTP, multicast)Extender HDMI+ USB over IP Signal (100m, UTP, multicast)
Utilizarea unui switch de date poate extinde distanța de transmisie a semnalelor HDMI și USB la 200 m
O altă metodă implică tehnologia cu fibră optică, și anume schimbarea mediului de transmisie. De exemplu, folosind perechea de convertoare media Ethernet TP-Link MC110CS L11223, distanța poate fi extinsa până la 20 km.
Extender HDMI+ USB over IP Signal (100m, UTP, multicast)Extender HDMI+ USB over IP Signal (100m, UTP, multicast)Media converter TP-LINK MC110CS (singlemode, 100Mb/s, SC, 20km)
Utilizarea convertoarelor media L11223 permite ruperea barierelor de distanță
în transmisia semnalelor HDMI și USB

Cea mai ușoară modalitate de a adăuga un dispozitiv nou cu ajutorul unei aplicatii mobile.

Un dispozitiv Hikvision poate fi adăugat aplicației Hik-Connect sau iVMS-4500 prin introducerea manuală a adresei IP sau prin scanarea codului QR. Codul QR poate fi scanat direct de pe carcasa dispozitivului sau poate fi generat de acesta (în cazul unei camere sau a unui DVR / NVR). În acest din urmă caz, este vizibil în meniul de configurare. Adăugarea unui dispozitiv în acest mod simplifică instalarea prin eliminarea necesității de a introduce manual adresa IP.
Dacă dispozitivele sunt deja adăugate în aplicația mobilă, le puteți partaja ușor cu o altă persoană. Tot ce trebuie să faceți este să mergeți la fila Generați cod QR și să selectați dispozitivele pe care doriți să le partajați. Codul QR nou generat poate fi scanat de un alt smartphone.

Produse noi în oferta Dipol

Cablu ecranat Cat5e: NETSET F / UTP 5e (PE, exterior, cu șufă) E1519_500 este un cablu de exterior Cat.5e (cablu torsadat ecranat cu folie) de cea mai bună calitate; destinat utilizării în rețelele profesionale. Stratul de protecție din folie de aluminiu minimizează interferențele și interferențele cu mediul extern. Cablul este destinat instalațiilor de exterior în rețelele TIC. Mantaua este fabricată din polietilenă (PE) rezistentă la radiații UV și umiditate; rola conține 500 de metri de cablu.
Routerboard hAP RB941-2nD-TC (4x10/100 Mbps, 802.11b/g/n 300Mbps)
Routerboard-ul RB941-2nD-TC rulează sistemul MikroTik RouterOS L4. Acest router Fast Ethernet cu 4 porturi este echipat cu 32 MB RAM și WiFi 802.11n la 300 Mbps. Sistemul hardware șisistemul de operare MikroTik bazat pe Linux, permit utilizatorilor să creeze rețele profesionale avansate bazate pe rutare statică sau dinamică; cu caracteristici avansate de firewall, este ușor să gestionați rețea dvs.

Distribuitor alimentare cu sursă ZR12-150/LZ-16 (rackabil, 12VDC, 16x0.75A)
Distribuitor alimentare cu sursă ZR12-150/LZ-16 (rackabil, 12VDC, 16x0.75A) M18516 este o unitate de alimentare proiectată pentru a fi montată în dulapuri RACK de 19 ". Sursa asigură o tensiune de ieșire de 12 Vcc la 16 ieșiri cu șurub, fiecare având o capacitate de 0.75 A. Fiecare ieșire este protejată cu o siguranță poliamidică și monitorizată cu un LED verde în timpul funcționării.

Merită citit:

Cum se protejează echipamentele împotriva efectelor supratensiunilor în sistemele CCTV ? În instalațiile cu trasee lungi de cablu din cupru, cele mai mari pericole sunt supratensiunile generate de fulgere; aceste supratensiuni afecteaza de obicei cablurile video (torsadat sau cablurile coaxiale) ; sistemele CCTV pot fi protejate prin utilizarea unor dispozitive de protecție împotriva supratensiunii...
>>> mai mult
Exemplu de protecție extrem de eficientă a unei camere HD și a unui dispozitiv de afișare
cu ajutorul HDO-1F-PRO M17011 și HDO-1F-EXT M17026
Aparat de sudat fibră optică Signal Fire AI-8