Săptămânal DIPOL - TV și SAT, CCTV, WLAN

Nr. 19/2019 (13 mai 2019)

Implantul ce “traduce” gândurile în cuvinte.


Cercetătorii de la ‘Universitatea California’ din San Francisco au creat o interfață de lucru creier-calculator care poate transforma semnalele creierului în vorbire. Dispozitivul urmărește activitatea electrică a creierului uman și, pe baza acestuia, determină ce sunet ar trebui să fie generat. Acest lucru este posibil prin maparea semnalelor electrice ale rețelei neuronale a creierului la semnalele folosite pentru a controla componentele tractului vocal. Activitatea creierului legată de mișcarea și poziționarea limbii, gurii, maxilarului și laringelui a fost tradusă într-un sunet generat de calculator.
Cartografia nu este simplă, deoarece creierul controlează munca a 100 mușchi simultan! Metoda necesită ca fiecare pacient să parcurgă acest proces în mod individual, deosebit de complex deoarece implică maparea tuturor sunetelor care urmează să fie rostite, dar permite restaurarea caracteristicilor vocale ale unei anumite persoane. Cu toate acestea, în timpul lucrului, s-au observat unele similitudini între diferiți pacienți, iar un implant mai versatil este în prezent în lucru.


Astăzi, sistemele de operare generează sunete bazate pe mișcarea ochilor sau, ca în cazul sistemului ACAT (Tool Assistant Context Aware Toolkit), construit de Intel pentru profesorul Hawking, bazat pe mișcarea feței. Domeniul de utilizare a acestora este limitat de viteza acțiunii, doar câteva cuvinte pe minut.
Sarcina oamenilor de știință din California a fost aceea de a crea un sistem de comunicații de voce rapid care să poată fi folosit de persoane paralizate. Interfața proiectată îndeplinește această sarcină principală - generează cuvinte cu o rată naturală (aproximativ 150 de cuvinte pe minut), dar precizia la nivelul de 69% nu este satisfăcătoare pentru o comunicare eficientă și va necesita îmbunătățiri.
Interfața a fost creată pentru persoanele care și-au pierdut abilitatea de a comunica utilizând vorbirea. Cu toate acestea, are o șansă pentru utilizarea comercială, de ex. ca o interfață creier-computer (BCI) pentru controlul dispozitivelor electronice.

Canale TV cu plată într-un sistem de televiziune hotelieră .

Cea mai ieftină și cea mai populară modalitate de distribuție a canalelor de televiziune într-o instalație hotelieră este sistemul de antenă care furnizează emisiuni terestre DVB-T. Cu toate acestea, proprietarii de hoteluri doresc adesea să ofere și un număr de canale prin satelit, FTA și criptate. Transmodulatoarele TERRA DVB-S / S2 la DVB-T , recomandate în acest scop de către DIPOL, pot îndeplini cu ușurință acestecerințele și pot extinde DVB -T cu programe de satelit selectate.
Transmodulator DVB-S/S2 (8PSK, QPSK) la 2xDVB-T (COFDM) TERRA TDX-420C (2xCI)
Modul CAM AlphaCrypt PRO (multistream)
Transmodulator tdx-420c
R81619 TERRA
Modul CAM CI AlphaCrypt PRO
(multistream) A9948
În partea stângă - transmodulatorul TDX-420C R81619 cu două CAM-uri introduse decodificând canalele criptate.

În partea dreaptă - modulul versatil multi-stream C99 A9948 disponibil în versiunea PRO. Modulul poate funcționa cu cartele inteligente de diferite scheme de criptare și poate decoda simultan până la 7 canale (14 PID-uri).

Un transmodulator TDX-420C R81619 poate recepționa canale de la două transpondere satelit și le poate converti în două multiplexuri DVB-T vecine, cu o viteză maximă de 31,66 Mbps.

PTZ IP de înaltă rezoluție Vimtag cu conectivitate Wi-Fi.

Dipol vinde 3 noi modele de camere Vimtag :VT-362 K1567, P2 K1573 și CP3 K1579, cu rezoluții video de la 2 MP la 4 MP, care funcționează pe baza unui serviciu de cloud. Acest tip de camere este ideal pentru persoanele care caută o funcționalitate ridicată într-un singur dispozitiv. Acestea pot fi folosite, pentru supravegherea persoanelor în vârstă , a copiilor sau ca un sistem simplu de monitorizare al casei. Audio bidirecțional permite utilizatorului să audă sunetele din locația camerei și să comunice cu oricine este acolo.
Fiecare dintre camere are opțiunea de detectare a mișcării și poate trimite notificări către smartphone-uri atunci când este detectat un eveniment. În plus, camera de supraveghere CP3 are funcții inteligente, cum ar fi, detectarea feței și a sunetului. Toate noile camere sunt dispozitive PTZ care permit controlul la distanță și observarea întregii zone, au module de Wi-Fi de 2.4 GHz și porturi LAN care pot fi utilizate pentru conectarea directă la un router. Înregistrările pot fi salvate pe carduri microSD cu o capacitate de până la 128 GB. Iluminatoarele încorporate infraroșu permit utilizatorilor să observe scena în absența luminii, modelele diferă în principal de tipul locuințelor și de rezoluția video.

Camera2 MP Vimtag VT-362:
Wi-Fi, LAN, IR, audio,
microSD, PTZ – K1567
Camera3 MP Vimtag P2 :
Wi-Fi, LAN, IR, audio,
microSD, PTZ – K1573
Camera 4 MP Vimtag CP3 :
Wi-Fi, IR, audio, microSD, PTZ,
funcții inteligente– K1579
Pentru a utiliza oricare dintre camere, utilizatorul ar trebui să instaleze aplicația Vimtag pe telefonul smartphone (dedicat pentru Android dispozitive, iOS telefoane sau PC-uri), scanați codul QR al camerei și urmați instrucțiunile afișate. Conexiunea la camere este de asemenea posibilă printr-un browser web. Pentru a accesa toate dispozitivele Vimtag conectate, utilizatorul se conectează doar la contul creat anterior. Procedura de configurare și adăugare a unei camere în cont este extrem de ușoară și nu necesită redirecționarea porturilor pentru conectarea la rețeaua externă.

Cea mai bună antenă pentru abonații LTE!

În multe cazuri, când un dispozitiv mobil se află la o distanță mai mare de stația de bază sau este ecranat de diverse obstacole, există probleme cu o putere adecvată a semnalului. De obicei, problemele pot fi rezolvate prin conectarea dispozitivului (mai ales în cazul unui modem) la o antenă externă. Uneori, o astfel de antenă poate fi de asemenea utilizată pentru îmbunătățirea comunicării cu o stație de bază are oferă, de ex. avantajele standardului LTE-A. În fiecare caz, este important să cumpărați antene de bandă largă care pot funcționa în benzi "vechi" și "noi" LTE și pot oferi avantajele agregării benzii.
TRANS-DATA LTE KYZ 10/10 A741024 este o antenă directivă de exterior pentru modemuri LTE (4G), 3G, DCS, GSM sau telefoane mobile echipate cu doi conectori de antenă externa. Antena are un câștig de 10 dBi.
Caracteristicile tehnice ale antenei TRANS-DATA LTE KYZ 10/10 A741024:
 • Antenă directivă logaritmică pentru exterior,
 • MIMO 2x2 ,
 • Multiband: 806-960 MHz, 1710-2700 MHz,
 • Multi-standard: GSM, DCS, UMTS, WLAN, LTE,
 • Cștig:
  • 9.5 dBi (806-960 MHz),
  • 10 dBi (1710-2700 MHz),
 • Scurtcircuitată pentru DC,
 • VSWR <1.5,
 • Cablu 10 m cu mufă SMA,
 • Carcasă din plastic ABS, rezistentă la UV și impermeabilă,
 • Montată pe catarg cu bride (opțional pe o bară orizontală)
Antena GSM/3G: TRANS-DATA DW3-A
Antena TRANS-DATA LTE KYZ 10/10 MIMO

Care este distanța maximă de transmisie a semnalului TurboHD?

În sistemele TurboHD, semnalul video și alimentarea pot fi transmise prin cabluri coaxiale sau cabluri torsadate. Distanța de transmisie depinde de tipul de cablu, de rezoluția necesară și de calitatea înregistrării video. Depășirea unui anumit prag duce la o reducere semnificativă a calității imaginii: pierderea detaliilor și neclaritate, iar în cazul distanțelor mai mari, pierderea sincronizării și dispariția parțială a imaginii.
Cameră dome HD-TVI TURBO HD Hikvision DS-2CE56D8T-ITM (de tavan, 1080p, 2.8mm, 0.005 lx, IR până la 20m)DVR 16 canale TURBO HD 3.0: Hikvision DS-7216HUHI-K2 (16 ch, 5 Mp @12FPS, H.265, HDMI, VGA)
În cazul camerei Turbo HD 4.0 M75051 și al unui cablu RG-59,
intervalul maxim de transmisie este de 700 de metri

Distanța maximă de transmisie (în metri) pentru sisteme TurboHD 3.0, 4.0, 5.0 și cabluri diferite:

Cablu 
- interior
- exterior 

Rezoluție


RG-59
E1041

RG-6
E1015
E1017

UTP cat 5e
E1408
E1410
720p10001200500
1080p
3 MP
700800400
5 MP
  250 @20 fps
  500 @12 fps
 300 @20 fps
  800 @12 fps
 100 @20 fps
  200 @12 fps
8 MP250300100
Distanța maximă de transmisie (în metri) pentru sisteme TurboHD 1.0 și cabluri diferite:

Cablu 
- interior
- exterior 

Rezoluție

RG-59
 E1041
RG-6
E1015
E1017
UTP cat 5e
E1408
E1410
720p300300200
1080p500500150

Reglarea incorectă a lamelor cleaver-ului cauzează probleme de taiere a fibrei optice..

Pregătirea corectă a fibrelor optice reprezintă baza pentru îmbinarea reușită a fibrelor. Chiar și cea mai bun și scump aparat de sudat fibră optică nu va fi capabilă să sudeze corect fibrele murdare sau prost tăiate. Din acest motiv, îngrijirea instrumentelor pentru lucrul cu fibră optică este extrem de importantă. O lamă bună, curată și bine reglată garantează fețele netede ale fibrelor.
Înainte de a schimba înălțimea lamei, este bine să aveți o idee preliminară dacă lama este montată prea sus sau prea jos. Apoi, o bună practică este să coborâți sau să ridicați în mod deliberat lama pentru a obține efecte similare celor prezentate mai sus. După atingerea uneia dintre pozițiile extreme, poziția optimă poate fi abordată treptat prin coborârea / ridicarea succesivă a lamei.
Efectul fiecărei schimbări în înălțime trebuie să fie verificat pe ecranul unui splicer. Este important să o faceți pentru două capete ale fibrei, deoarece se întâmplă ca un capăt să pară corect, în timp ce celălalt - nu. De asemenea, este important să strângeți toate șuruburile de stabilizare după schimbarea înălțimii – au si ele efect asupra poziției lamei.

Mai multe sfaturi despre reglarea lamei pot fi găsite în articolul " Tăierea fibrelor optice fără secrete - reglarea lamelor." ".
Un exemplu de rezultat negative, cauzat de o poziție prea înaltă a lamei - fața fibrei este neregulată.
O caracteristică a cleaver-ului cu o lamă setată prea sus este deteriorarea miezului fibrei (în zona luminată).
Un exemplu de rezultat necorespunzător cauzat de o poziție prea joasă a lamei:
fibra nu este despicată uniform pe întreaga secțiune transversală
(vizibil un "dinte" care poate avea diferite forme și dimensiuni)

Produse noi în oferta Dipol

Camera IP: Vimtag VT-362 (1080p, WiFi, LAN, IR, audio, microSD, PTZ) K1567 este o cameră IP / Wi-Fi ideală pentru utilizarea la domiciliu ca dispozitiv de supraveghere electronică, aparat de monitorizare video sau un simplu recorder video. Rezoluția Full HD a camerei vă va permite să înregistrați toate detaliile! Datorită controlului PTZ de la distanță, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la stabilirea camerei în cel mai bun loc. Difuzorul încorporat și microfonul vă permit să utilizați funcția audio bidirecțională. Cu telefonul smartphone, puteți asculta ce se întâmplă în interiorul camerei, trimiteți un mesaj vocal sau pur și simplu vorbiți ca pe un difuzor. Aplicația Vimtag gratuită este dedicată funcționării camerei utilizând un computer sau un smartphone.
NVR 4K Hikvision DS-9664NI-I8 (64ch, 320Mbps, 8xSATA, 2xVGA, 2xHDMI, RAID, H.265/H.264)
NVR 4K : Hikvision DS-9664NI-I8 (64ch, 320Mbps, 8xSATA, 2xVGA, 2xHDMI, RAID, H.265 / H.264) K22364 este un recorder modern de rețea IP capabil să monitorizeze, să înregistreze și să redea imagini de la 64 de camere IP cu rezoluții de până la 12 MP. Cele opt porturi SATA permit conectarea a până la 8 unități de hard disk cu o capacitate totală de până la 80 TB.
Controller DS-K2M060 HIKVISION
Controller Hikvision DS-K2M060 G74818 este o unitate de control proiectată pentru a lucra cu sistemele de control al accesului și video-interfoanele IP Hikvision; echipată cu interfața de comunicare RS-485 și Wiegand. Modulul are la ieșire un releu și o intrare dedicată pentru conectarea unui buton pentru deschiderea usii . În cazul conectării controller-ului la echipamente din seria Villa, se poate deschide o a doua cale de acces (de exemplu, controlul porții de intrare) utilizând monitoarele din interior, aplicația de pe smartphone, aplicația client PC și butonul local.

Merită citit:

Selectarea echipamentelor Wi-Fi va fi acum simplă. Atunci când cumperi un router WiFi, utilizatorul trebuie să citească specificațiile router-ului în detaliu pentru a afla ce standarde suportă și verifică dacă standardul este cel mai recent, oferind cele mai rapide conexiuni. Rețelele Wi-Fi au fost prezente de aproape 20 de ani, iar denumirea standardelor pentru utilizatorul mediu este încă complicată - termenii 802.11a / b / g / n / ac nu sunt foarte informativi pentru un utilizator tipic ... >>>detalii
Multiswitch-uri TERRA clasa-A