Săptămânal DIPOL – TV și SAT, CCTV, WLAN

Nr. 20/2019 (20.Mai. 2019)

Detectarea mișcărilor mâinii cu ajutorul unui smartwatch.

Din ce în ce mai mulți oameni folosesc smartwatch-uri în locul ceasurilor clasice. Pe lângă indicarea timpului, un astfel de ceas modern poate prelua unele funcții ale smartphone-ului utilizatorului, cum ar fi afișarea mesajelor sau chiar recepționarea apelurilor. Dispozitivele de acest tip sunt, de asemenea, capabile să simtă cum se comportă corpul uman atunci când mergem, conducem sau dormim. Dar cum rămâne cu brațul utilizatorului? Se pare că smartwatch-urile pot detecta un număr de activități efectuate de mâna purtătorului. Cercetătorii de la Institutul de Interacțiune Om-Calculator de la Universitatea Carnegie Mellon (HCII) au folosit un smartwatch standard pentru a afla când utilizatorul a folosit o tastatură, a spălat vase, a turnat apă într-o cană , etc,…. Prin efectuarea mai multor modificări ale sistemului de operare, smartwatch-ul ar putea utiliza propriul accelerometru și, în unele cazuri, sunetele bio-acustice pentru a recunoaște mișcările mâinii legate de 25 de activități diferite, cu o precizie de aproximativ 95%.
În viitor, ceasurile vor detecta mișcările și vor putea să blocheze anumite mesaje care ar putea distrage utilizatorul sau selecta forma potrivită de prezentare a informației. Abilitatea de a detecta mișcările mâini este de asemenea promițătoare pentru aplicațiile legate de medicină și sănătate – care știe, poate ceasurile vor determina pe cineva să se lase de fumat prin detectarea a altă mișcare de căutare a unei țigări sau fumarea uneia peste limita declarată și emiterea unei avertizări adecvate.
Detectarea mișcării mâinii poate fi, de asemenea, folosită de aplicații care vor oferii feedback utilizatorilor care învață noi aptitudini, cum ar fi cântatul la instrumente muzicale. Alte aplicații pot alerta utilizatorii cu privire la obiceiurile rele în timpul tastării care pot conduce la probleme ale mâinii sau încheieturii asociate cu supraîncărcarea sau la primele probleme de mobilitate, cum ar fi cele asociate cu boala Parkinson.
Teste de detectarea a activității au început de la recrutarea a 50 de oameni, care, în timpul activităților zilnice, au purtat ceasuri special programate într-o perioadă de aproximativ 1000 de ore. La această etapă de cercetare, fiecare utilizator a trebuit să poarte ceasul inteligent pe mâna activă. Secvențele înregistrate de dispozitiv ale mișcării mâinii, orientarea mâinii și informațiile bioacustice și apoi a sugerat utilizatorului să descrie activitatea mâinii - bărbierit, aplaudat, scărpinat, aplicarea rujului, etc. Mulțumită acestui lucru, peste 80 de activități au fost identificare, din care 25 au fost analizate de oamenii de știință. Până acum, este o proporție a acțiunilor în care sunt implicate mâinile umane. Activitatea viitoare se va concentra probabil asupra domeniilor specifice, de exemplu restricționarea sa limitarea fumatului sau îngrijirea persoanelor în vârstă.

Controlul mai multor dispozitive electronice montate într-un dulap.

Plasarea dispozitivelor electronice în dulapuri sau sertare este o soluție elegantă, dar de asemenea aduce probleme de utilizare – este dificil sau imposibil să controlați dispozitivele cu telecomenzi. Problema poate fi rezolvată prin aplicarea semnalului extenderului cu infraroșu IRB-620U R94130.
Extender telecomandă Signal IRB-600U (pentru 3 echipamente)
Exemplu de utilizare a semnalului extenderului cu infraroșu IRB-620U R94130 cu trei transmițătoare infraroșu
Senzorul IR al extender-ului Signal IRB-620U R94130 primește comenzi IR de la orice telecomandă și le distribuie la trei emițătoare IR. Fiecare dintre ele poate fi plasată în fața unui dispozitiv diferit (de exemplu, pe fereastra / ușa dulapului, etc. care acoperă dispozitivele din interior). În acest fel, oricare dintre dispozitivele țintă poate primi comenzile utilizatorului fără probleme . Extenderul este alimentat de la un port USB al televizorului sau al oricărui dispozitiv controlat. Aceasta înseamnă că nu are nevoie de o sursă de alimentare suplimentară sau de o altă priză.

Exportul /importul fișierelor de configurare NVR (inclusiv camere IP ).


NVR-urile Hikvision permit importul și exportul a două fișiere de configurare, cu setările NVR și cu setările camerelor IP conectate. Fișierele pot fi exportate direct de pe NVR pe un dispozitiv extern USB sau pe un PC, printr-un browser web. În viitor, ele pot fi utilizate ca o copie de siguranță a configurațiilor sau pur și simplu ca "șabloane" pentru accelerarea procesului de instalare și configurare a sistemelor identice.

Fișierul cu informații despre camerele IP adăugate, cum ar fi adresele IP, portul de administrare, parola de administrare etc., este salvat cu extensia .xls (Excel). Fișierul exportat este editat, deci poate fi adaptat pentru alte sisteme similare, în timp ce fișierul de configurare NVR nu poate fi modificat.
Pentru a salva sau importa fișierele de configurare prin intermediul unui browser web, parcurgeți pașii următori:
 • conectați-vă la RNV,
 • introduceți Configuration-> System-> Maintenance meniu,
unde poti:
 • salvați fișierele pe PC: în secțiunea Export , selectați Device Parameters (setați o parolă de la 1 la 16 caractere) sau IP Camera Parameters ,
 • fișiere de import: în Import Config. File Căutarea fișierului pentru fișierul dorit fie în cazul parametrilor Device Parameters sau Parameters Camera IP și acceptați-l cu butonul Import .
Export / Import fișiere de configurare (Hikvision DS-7608NI-I2 K22083 NVR)

Ce dulapuri RACK sunt certificate pentru respectarea cerințelor generale de siguranță ?

Până de curând, dulapurile RACK au fost utilizate numai în sistemele de telecomunicații profesionale și servere. Astăzi, dulapurile mai mici sunt utilizate în aproape toate instalațiile. Dulapurile RACK sunt soluții ideale pentru terminarea cablurilor și instalarea dispozitivelor active ale sistemelor de telecomunicații și antene.
Dulapurile RACKstaţionare si au fost testate pentru a respecta cerințele generale de siguranță ale Directivei Uniunii Europene 2014/35 / UE din 26 februarie 2014, îndeplinind cerințele relevante din standardul EN 62368-1: 2015-03. " target="_blank"> server Dulapurile RACK wallmount* au fost certificate pentru respectarea cerințelor generale de siguranță cuprinse în capitolul II din Directiva privind siguranța generală a produselor ( 2001/95 / CE) din 3 decembrie 2001 și în liniile directoare ale standardului internațional EN 60950-1: 2007.
Testele au fost efectuate de laboratorul de teste aplicate al Institutului de Tehnologie Minieră KOMAG din Gliwice, Polonia. Institutul a implementat sisteme de management în conformitate cu cerințele standardelor EN ISO / IEC 17025: 2005 și EN ISO 9001: 2009.
List of cabinets that have declarations of compliance with the required standards:
Documetul emis de INSTITUTUL TEHNOLOGIEI MINIERE-Komag din Gliwice, Polonia, care confirmă respectarea cerințelor cuprinse în cerințele generale de siguranță ale Directivei Uniunii Europene 2014/35 / UE din 26 februarie 2014 și în liniile directoare ale EN 62368 -1: 2015-03 standard internațional.

Cum se activează controlul de la distanță al meniului OSD în camerele Hikvision HD-TVI? Controlul camerelor analogice de tip vechi (CVBS) este de obicei efectuat cu ajutorul unui joystick montat pe cablul camerei. În cele mai multe cazuri, camerele HD-TVI ido nu au un astfel de joystick, dar controlul parametrilor lor este posibil prin intermediul unui HD-TVI DVR. Semnalele de control sunt trimise înapoi la aparatul de fotografiat prin intermediul aceluiași cablu coaxial care furnizează video DVR-ului. Pentru a deschide meniul OSD al camerei, utilizatorul trebuie să acceseze meniul de control PTZ al DVR-ului și apoi să apese butonul numit "Meniu"sau prin apelarea "Preset 95".
Meniul OSD al unei camere Hikvision
Navigarea prin meniul OSD se face folosind butoanele PTZ, sus / jos și stânga / dreapta . Butonul IRIS + este utilizat pentru a confirma modificările.
Numărul de funcții și setări posibile (în funcție de model):
 • mod funcționare,
 • setări de expunere (opturator încet, AGC, luminozitate, D-WDR, anti-ceață),
 • BLC,
 • balanță pe alb,
 • reducere de zgomot,
 • zone mascate.

Transmisia semnalelor DVB-T prin fibre optice.


Majoritatea sistemelor care transmit semnalul DVB-T prin intermediul fibrelor optice utilizează emițătoare optice și noduri, de ex. transmițătorul mo418 R82522 și receptorul OD-005P R81760. Rețelele sunt compuse din cabluri optice singlemod și separatoare optice pasive, care permit distribuirea semnalului în diferite locații
O soluție alternativă se bazează pe conversia semnalului DVB-T (de la o antenă sau o antenă principală) la un flux IP care este distribuit prin rețeaua standard de fibră optică (rețea Ethernet activă) și apoi transformat înapoi în DVB-T. Echipamentul utilizat pentru conversii:
 • Streamer IPTV TERRA sti-440 (4xDVB-T/T2/C la IP, USB) R81606 care permite selecția a patru multiplexuri DVB-T / T2,
 • Transmodulator IP la 4x DVB-T (COFDM) TERRA mix-440 (100/1000Mbps, USB) R81611 care convertește fluxul IP la standardul DVB-T COFDM.
Streamul IP poate fi transmis prin fibre optice care leagă orice dispozitive Ethernet - convertoare media, switch-uri cu module SFP etc. Avantajul acestei soluții este posibilitatea de a fi transmis atât pe cabluri optice singlemod cât și multimod . Semnalul este distribuit prin switch-uri de date , astfel încât în majoritatea cazurilor nu este necesară modificarea rețelei existente.
Sursă de alimentare DR-60-12 (12VDC/4.5A, pt. module Terra at/mt/ma)Media convertor gigabit M-203G (SM, max. 20 km)Media convertor gigabit M-203G (SM, max. 20 km)Transmodulator IP la 4x DVB-T (COFDM) TERRA mix-440 (100/1000Mbps, USB)Sursă de alimentare DR-60-12 (12VDC/4.5A, pt. module Terra at/mt/ma)Antenă profesională DVB-T2 VHF și UHF (H/V): DIPOL 28/5-12/21-60Streamer IPTV TERRA sti-440 (4xDVB-T/T2/C la IP, USB)
Exemplu de sistem CATV (DVB-T) cu mediu de transmisie prin fibră optică
(transmiterea a patru multiplexuri digitale prin F.O. până la 20 km)

Produse noi în oferta Dipol

NVR 4K Hikvision DS-9664NI-I8 (64ch, 320Mbps, 8xSATA, 2xVGA, 2xHDMI, RAID, H.265/H.264)
NVR 4K Hikvision DS-9664NI-I8 (64ch, 320Mbps, 8xSATA, 2xVGA, 2xHDMI, RAID, H.265/H.264)K22364 este NVR modern Hikvision Project, capabil să monitorizeze, să înregistreze și să redea imagini de la 64 de camere IP cu rezoluții de până la 12 MP. Acest NVR standalone, cu patru ieșiri de monitor (două HDMI și două VGA), poate fi conectat direct la un monitor sau televizor, fără a fi nevoie de un calculator . 8 porturi SATA permit conectarea a până la 8 unități de hard disk cu o capacitate totală de până la 80 TB. În plus, interfața eSATA poate fi conectată la un alt hard disk, pentru a înregistra sau susține datele de supraveghere; NVR-ul acceptă, de asemenea NAS.
Camera IP: Vimtag VT-362 (1080p, WiFi, LAN, IR, audio, microSD, PTZ)K1567 este o cameră IP / Wi-Fi ideală pentru utilizarea la domiciliu ca dispozitiv de supraveghere electronică, monitorizare video sau un simplu recorder video. Rezoluția Full HD a camerei vă permite să înregistrați toate detaliile. Datorită controlului PTZ de la distanță, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la stabilirea camerei în cel mai bun loc. Difuzorul încorporat și microfonul vă permit să utilizați funcția audio bidirecțională. Cu ajutorul unui smartphone, puteți asculta ce se întâmplă în jurul camerei, trimiteți un mesaj vocal sau pur și simplu vorbiți ca pe un difuzor. Aplicația Vimtag gratuită este dedicată controlului camerei utilizând un computer sau un smartphone.
Controller DS-K2M060 HIKVISION
Controller-ul DS-K2M060 HIKVISIONG74818 DS-K2M060 este o unitate de control proiectată pentru a lucra cu sistemele de control al accesului și video-interfoanele IP Hikvision; echipată cu interfața de comunicare RS-485 și Wiegand. Modulul are la ieșire un releu și o intrare dedicată pentru conectarea unui buton pentru deschiderea usii . În cazul conectării controller-ului la echipamente din seria Villa, se poate deschide o a doua cale de acces (de exemplu, controlul porții de intrare) utilizând monitoarele din interior, aplicația de pe smartphone, aplicația client PC și butonul local.
Multiswitch-urile SIGNAL