Săptămânal DIPOL - TV și SAT, CCTV, WLAN

Nr.23/2019 (10 Iunie, 2019)

Samsung și Institutul de Știință și Tehnologie din Rusia -Skolkovo (Sklotech) au dezvoltat o nouă tehnică pentru animația video. Permite generarea unei animații simple bazate pe o singură fotografie. Tehnica utilizează un algoritm bazat pe inteligența artificială. După analizarea unei singure imagini a feței, algoritmul poate dezvolta un model al mișcării feței. Modelul este creat prin înregistrarea persoanei reale (sau prin utilizarea unei simulări anterioare) cu "masca" din fotografie; de exemplu, pe baza unei fotografii a picturii “ Mona Lisa”.
(sursă: Egor Zakharov)
Rezultatele sunt foarte asemănătoare cu modelul, creat pe baza mai multor fotografii de înaltă calitate, luate din diferite părți. Poate garanta o mișcare firească a feței cu o combinație de expresie naturală (ochii clipesc, buzele se mișca și alte mișcări mimice).
Sistemul se bazează pe rețele neuronale, care au fost configurate pentru recunoașterea feței bazată pe o bază de date, fotografii și un număr foarte mare de clipuri video. Fiecare cadru care părea ciudat a fost modificat si reconfigurat pentru a obține material de înaltă calitate. Oamenii au dezvoltat predispoziții evolutive, acest lucru permițându-le sa recunoasca rapid o față și sa detecteze orice nereguli; prin urmare, o atenție deosebită a fost acordată reproducerii perfecte a gurii, părului și ochilor.

Terra MHI430 R81607

este un echipament multifuncțional care encodează semnalele HDMI de la intrările sale în streamuri IP. Rezoluțiile suportate pe intrările HDMI sunt între 720_50i to 1920x1080_60p. MHI 430 este dotat cu 3 intrări HDMI, o ieșire RJ-45(SPTS IP) și un port de management RJ-45. Ieșirile se pot configura independent (H.264 și MPEG-1 Layer II/AAC) cu adrese multicast individuale cu protocol UDP/RTP (multicast) sau SAP/SDP. Semnalul IP redat de encoder poate fi aplicat într-un switch pentru a fi împărțit la mai multe receivere dintr-o rețea Ethernet.
Streamer DVB-T/C-IPTV TERRA sti-410C (DVB-T/T2/C-IP, CI slot)
Encoder TERRA mhi430 R81607 3xHDMI - encodează semnalele HDMI de la intrările sale în streamuri IP
Avantajele oferite de soluția video TERRA
 • Conversie a intrărilor HDMI (max. 1920x1080-60p ) la IP SPTS (Single Program Transport Stream)
 • Conversie a semnalelor (de ex. canale TV) de la 3 surse HDMI către 3 streamuri IP, cu encodare H.264 și adrese multicast individuale
 • Streamurile se pot viziona pe calculatoare sau telefon mobil cu ajutorul programului VLC
 • Protocolul SAP / SDP unic permite configurarea automată a receptoarelor IPTV HD-442 R81612
 • Pentru transmisie se folosesc cabluri UTP sau fibră
 • Extinderea reţelei se face extrem de simplu pe fibră optică cu media convertoare,
 • Utilizare IP multicast pentru economisirea resurselor reţelei.

AcuSense filtrarea evenimentelor în diferite configurații hardware.

Camerele IP Hikvision și NVR-urile sunt echipate cu tehnologia AcuSense, bazată pe algoritmi Hikvision Deep Learning; această tehnologie poate clasifica obiecte în funcție de siluetele umane și de forma vehiculului. Datorită recunoașterii corecte, sistemul poate filtra chiar și 90% din evenimentele care ar declanșa alarme false, ceea ce sporește semnificativ precizia și eficacitatea alertei și contribuie la scăderea volumului de muncă al operatorului și a costurilor de trimitere a grupurilor de intervenție. Filtrarea poate fi efectuată de camerele și NVR-urile cu AcuSense, pentru anumit număr de canale. În funcție de configurația hardware, funcțiile sunt după cum urmează:
 • camerele și NVR-urile AcuSense: alarmele false filtrate în toate canalele și clasificarea rapidă a obiectelor,
 • camerele fara AcuSense și NVR-uri cu AcuSense: filtrarea alarmei false și clasificarea rapidă a obiectelor în canalele selectate ale NVR ,
 • camerele AcuSense și NVR –uri fara AcuSense: filtrare alarme false,
 • camerele ColorVu și NVR AcuSense: toate înregistrările de zi și de noapte în culori, filtrarea alarmei false și clasificarea rapidă a obiectelor.
Conceptul tehnologiei AcuSense

Categoria unui cablu torsadat determină rata maximă de transfer a datelor.

Cablurile de date(torsadate) sunt utilizate pentru a transmite semnale în sistemele de telecomunicații și rețele de calculatoare. Cele mai populare cabluri torsadate sunt formate din patru perechi. Răsucirea reduce puternic influența interferențelor electromagnetice externe și a interferențelor reciproce între perechi, numită diafonie. În prezent cablurile sunt utilizate în principal în rețelele de telefonie și Ethernet.
Standardul EIA/TIA definește mai multe categorii de cabluri torsadate, ceea ce determină capacitatea lor de transmisie a datelor. Cele mai noi sisteme folosesc cel puțin cabluri CAT 5e. Categoriile de cabluri torsadate împreună cu aplicațiilor lor principale:
 • Categoria 3 (EN 50173: Clasa C)
  • 4 Mb/s - (10BaseT, RS 232)
 • Categoria 5/5e (EN 50173: Clasa D)
  • 1 Gb/s - (1000BaseT, ATM 155)
 • Categoria 6 (EN 50173: Clasa E)
  • 1 Gb/s - (1000BaseT)
  • 10 Gb/s - (10GBASE-T max. 55 m)
 • Categoria 6A (EN 50173: Clasa EA)
  • 10 Gb/s - (10GBASE-T)
Cablu U/UTP 24AWG NETSET Cat5e de interior [1m]
Cablu U/UTP 24AWG NETSET BOX Cat5e de interior [305m] Cod: E1408_305
Maparea activității într-un magazin. O " hartă de mișcare "( heat map) a unui depozit este o vizualizare a analizei imaginilor de la camerele amplasate într-un magazin, care ilustrează comportamentul clienților. O astfel de hartă arată parametrii cheie din punctul de vedere al vânzătorului, și anume modul în care clienții se mișcă de obicei și cât timp petrec în locuri cu produse specifice sau pe anumite rafturi. Aceste informații pot fi utilizate pentru o mai bună organizare a spațiului de depozitare și pentru optimizarea plasării produselor pe rafturi.
Vizualizarea este disponibilă în mod obișnuit sub forma unor statistici spațiale prezentate sub formă de culori în planul magazinului. De exemplu, culoarea roșie a imaginii înseamnă locurile cele mai des vizitate de clienți, culoarea albastră - situația opusă. Stările intermediare au o reprezentare corespondentă în scala de culori.

Această funcție este un instrument ideal pentru managerii din supermarketuri și magazine mai mici. Funcția de" hartă de mișcare " este disponibilă în anumite camera fisheye Hikvision (linia 6) și iDS.
Media convertoare F.O. schimbând mediul de transmitere de la cablurile de cupru la fibrele optice, sunt foarte populare, mai ales în cazul legăturilor punct-la-punct mai lungi; link-urile pot mult mai lungi decât cele bazate pe cabluri de date. În plus, asigură o izolare galvanică completă, care este necesară în multe sisteme din motive de siguranță. În ciuda faptului că, convertoarele media Ethernet nu necesită nicio configurare, unii instalatori începători fac greșeli care împiedică funcționarea normală a linkurilor:
 • selectarea incorectă a componentelor sistemului - neconcordanța dintre tipul de convertor media și tipul de fibră (singlemod / multimod)
 • în cazul convertoarelor media cu sloturi SFP - selectarea necorespunzătoare a modulelor SFP (tipul de fibră, rata de transfer a datelor - de exemplu, un SFP 1000BASE- T în slotul 100BASE-T)
 • în cazul tehnologiei WDM - alegerea necorespunzătoare a modulelor SFP (utilizarea a două module identice, fiecare transmițând și primind pe aceleași lungimi de undă )
 • ignorarea bugetului de putere, mai ales când legătura este foarte scurtă - deși majoritatea convertoarelor media Ethernet pot reduce automat puterea de ieșire a transmițătorului și / sau sensibilitatea receptorului, în unele cazuri este necesar să se aplice un ** atenuator***www.dipolnet.ro/6191***
 • selecția incorectă a convertoarelor media către dispozitivele LAN, de ex. utilizarea unui convertor
Media convertor ULTIMODE M-023M (multimode, 2 km)
Media convertor TP-LINK MC100CM (multimode, 100Mb/s, SC, 2km)
Set media converter ULTIMODE M-207M (WDM, singlemode, 20 km)
Media convertor gigabit M-023G
(două fibre multimode, 2 km) L10025

Media convertor TP-LINK MC100CM
(multimode, 100Mb/s, SC, 2km) L10222
Set media converter gigabit ULTIMODE M-207G
(WDM, singlemode, 20 km) L11525
Gama de media- convertoare disponibile pe piață este foarte largă. Utilizatorul trebuie să selecteze cu atenție dispozitive compatibile cu cablurie F.O. și echipamentele de rețea.


Cea mai comună cauză a unei legături "moarte" este cazul incompatibilității, atunci când selectați convertoarele media, instalatorul trebuie să verifice specificațiile dispozitivelor de rețea care vor fi conectate de ambele părți ale legăturii. Atunci când link-ul ar trebui să lucreze cu diverse dispozitive, atât 100 Mbps, cât și 1000 Mbps, soluția este de a folosi media- convertoarele cu auto-negociere pe porturile Ethernet,astfel utilizatorii vor evita orice probleme asociate .

New products offered by DIPOL

Camera HD-TVI V-CAM 370M7427 lucrează cu senzorul de imagine Sony Starvis IMX 307, care este a doua generație de senzori BSI (iluminare din spate). Cel mai important avantaj al acestora este o imbunatatire semnificativa a sensibilitatii, care a devenit posibil datorita inversarii placii de siliciu cu elementele fotosensibile si circuitele electronice. Lumina care intră pe matricea BSI nu este blocată de circuit, ci ajunge aproape direct la stratul fotosensibil.

Suporturi RACK Hikvision 380 (pentru DS-76XX, DS-72XX / NVR) M5156 sunt destinate DVR-urilor / NVR-urilor din seria DS-76xx DS-72xx cu înălțimea de 1U și adâncimea de 380 mm pentru montarea in RACK 19 ".Consolele sunt potrivite pentru dispozitivele cu 8-32 canale, cu un HDD sau două HDD-uri. Setul conține două brațe și șuruburi de montare.

 NVR 4K Hikvision DS-7632NI-K2 (32canale, 256Mbps, 2xSATA, Alarmă IN / OUT, VGA, HDMI, H.265 / H.264)
NVR 4K Hikvision DS-7632NI-K2 este un înregistrator video modern , de rețea IP capabil să monitorizeze, să înregistreze și să redea imagini de la 32 de camere IP cu rezoluții de până la 8 MP. Acest NVR autonom cu două ieșiri video (rezoluție HDMI până la 4K și VGA până la 1080p) poate fi conectat direct la monitoare sau televizoare, fără a fi nevoie de un calculator suplimentar. Vizualizarea fiecărei ieșiri poate fi configurată independent (ferestre diferite), iar ferestrele pot afișa imaginea de la orice cameră. Două porturi SATA permit conectarea a 2 hard disk-uri cu o capacitate de până la 6 TB fiecare.

Merită citit:

Care este distanța maximă de transmisie a semnalului TurboHDwww.dipolnet.ro/inf_dipo_2019_19.htm#05*** În sistemele TurboHD, semnalul video și alimentarea pot fi transmise prin cabluri coaxiale sau cabluri torsadate. Distanța de transmisie depinde de tipul de cablu, de rezoluția necesară și de calitatea înregistrării video. Depășirea unui anumit prag duce la o reducere semnificativă a calității imaginii: pierderea detaliilor și neclaritate, iar în cazul distanțelor mai mari, pierderea sincronizării și dispariția parțială a imaginii...
>>>more
În cazul camerei M75051 Turbo HD 4.0 și al unui cablu RG-59,
distanta maxima de transmisie este de 700 de metri

Set protecție supratensiuni Signal ZPZ-12 (12 căi, pentru sisteme multiswitch)
Cutie de protecţie la supratensiune - Signal (12 coax, pt. instalații multiswitch)