Săptămânal DIPOL - TV și SAT, CCTV, WLAN

No. 25/2019 (Sept. 2, 2019)

O nouă sursă de energie curată.

Oamenii de știință Ian Gates și Jacky Wang de la Universitatea din Calgary au dezvoltat o metodă economică pentru extragerea pe scară largă a hidrogenului din petrol. Hidrogenul poate fi utilizat pentru a genera energie electrică, precum și combustibil pentru vehicule. Acest element este considerat un combustibil eficient, nepoluant, care poate înlocui benzina și motorina. Vehiculele pe bază de hidrogen, inclusiv mașinile, autobuzele și trenurile, sunt dezvoltate de mai mulți ani. Costurile mari ale metodei actuale de extragere a hidrogenului din petrol au scăzut profitabilitatea acestei tehnici de alimentare a vehiculelor. Situația se poate schimba radical în viitorul apropiat.
(Sursa: www.techxplore.com)
Șisturile bituminoase (nisipurile petroliere ) sunt cele mai mari depozite de petrol brut din lume. Al doilea mare depozit, imediat după Arabia Saudită, se află în Canada (în provincia Alberta), al treilea în Venezuela (pe râul Orinoco). Aceste nisipuri sunt un amestec de bitum lipicios, nisip, apă și lut cu consistența gudronului . Datorită unei densități ridicate, nu este posibilă utilizarea tehnologiei de extracție dezvoltată pentru petrolul brut. Cercetătorii au descoperit că injectarea de oxigen în depozitul bituminos crește temperatura și eliberează H2, care poate fi separat de alte gaze folosind filtre specializate. Această ultimă tehnologie pentru extragerea hidrogenului din nisipurile bituminoase nu eliberează gaze cu efect de seră, lăsând dioxidul de carbon și metanul în sol.

Se estimează că producția de hidrogen H2 în noua tehnologie va costa de la 10 până la 50 de cenți pe kilogram, comparativ cu costul actual de producție de aproximativ 2 dolari per kilogram.

Integrarea sitemelor de supraveghere video IP în rețelele CATV.

Preluarea semnalului video de la camerele IP CCTV într-o rețea CATV necesită utilizarea unor dispozitive intermediare. - modulatoare HDMI digitale la DVB-T (capabile să transmită Full HD 1080p @ 60 Hz). Semnalul HDMI care transportă informațiile video de la una sau la un număr de camere IP este disponibil la ieșirea NVR-ului. Semnalul este convertit de modulator în canal DVB-T sau DVB-C. Aplicațiile tipice necesită utilizarea unui modulator cu un singur canal, sau uneori modulatoare cu mai multe canale (până la 4 canale).
Odată cu introducerea noului transmodulator IP la DVB Terra MI520P R81609, nevoia pentru un NVR a fost eliminată. Transmodulatorul convertește fluxul IP furnizat în protocolul UDP / RTP (unicast / multicast, SPTS și MPTS) și RTSP / ONVIF care transmite de la camere IP, în format DVB (DVB-T COFDM / DVB-C / J.83B / ISDB -T). Dispozitivul primește flux IP cu o rată de până la 80 Mbps și îl transformă în două multiplexuri configurabile DVB-T COFDM, DVB-C / J.83B / ISDB-T, cu o rată de biți maximă în funcție de standardul selectat. Administratorul sistemului selectează canalele necesare din fluxul IP și creează două multiplexuri DVB-T / DVB-C / J.83B / ISDB-T (MUX).
Un videoclip care prezintă modulatorul Terra MI520P R81609 împreună cu procesul de instalare
Antenă profesională DVB-T2 VHF și UHF (H/V): DIPOL 28/5-12/21-60Antenă satelit din oţel TRIAX 80 TD (80cm, gri închis)LNB QUATRO Inverto Red Extended 0.3dBSwitch 8 porturi TP-Link TL-SF1008D (10/100) Transmodulator Terra-MI520P IP (80Mbps) la DVB-CPriză terminală Signal TV-satelitMultiswitch Terra MR-508 (1xSAT+CATV, 8 ieşiri, amplificat, CLASS A)
Semnalul video de la camereleIP este furnizat pe switch-ul N29918 și apoi semnalul IP intră în modulatorul MI520 R81609. Semnalul DVB-T de ieșire împreună cu semnalul DVB-T primit de la antena A2810 sunt distribuite în sistemul CATV prin intermediul multiswitch-ului R70608. Semnalul video al fiecărei camere este disponibil în sistem ca un canal TV separatl.

Tester profesional pentru cabluri de rețea.

Dispozitivul FORSCHER FS8114 N7050 este utilizat pentru testarea continuității cablului, măsurarea lungimilor și distanței până la posibilele avarii pe cablu. Poate detecta defecțiunile de conectare ale cablurilor de rețea UTP / STP, ale cablurilor telefonice și coaxiale. În plus, testerul FS8114 este echipat cu un localizator avansat al cablurilor. Operația se bazează pe o tehnică unică care combină generarea de tonuri analogice și digitale care să crească în mod semnificativ precizia în localizarea perechilor de cablu. Sensibilitate ridicată permite detectarea firelor ascunse în pereți, podele sau tavane la o adâncime de până la 15 cm. Testerul FS8114 include funcția de măsurare a tensiunilor pe conductoarii individuali ai cablului torsadat(POE pasiv).
Caracteristici distinctive:
 • Limbi meniu: engleză, poloneză
 • Tipuri de cablu testate: UTP / STP cat. 5, 5e, 6, 7, telefon, coaxial
 • Măsurarea lungimii cablului
 • Frecvența de măsurare: 130 kHz
 • Metoda de măsurare: capacitiv
 • Lungime maximă: 2000 m
 • Lungime minimă: 1 m
 • „Găsiți port” - căutare rapidă a portului într-un dispozitiv de rețea
 • Căutarea și testarea cablurilor în modul PoE (PoE pasiv)
 • Test de integritate a perechilor
 • Tensiuni de măsurare pe conductorii individuali(POE)
 • Protecție la tensiune: 60 VAC / 48 VCC
 • Funcție Auto-OFF
 • Indicator de descărcare a bateriei
 • Înregistrarea rezultatelor măsurătorilor în memoria dispozitivului
 • Localizator de defecte vizual (VFL) încorporat pentru cabluri optice
 • Alimentare: baterie de 9 V (inclusă)
Tester cablu UTP, telefonic şi coax + tester optic: FORSCHER FS8114
Dispozitivul FORSCHER FS8114 N7050

Noile aparate pentru sudura fibrei optice Signal Fire.

DIPOL oferă două noi modele de splicere din seria Signal Fire. După aproape doi ani de comercializare a modelului AI-8, producătorul a decis să reîmprospăteze gama de produse și să înlocuiască acest echipament fiabil cu o versiune ușor schimbată, AI-8C. În plus, a lansat modelul AI-9 care combină funcțiile unui splicer , multimetru optic și localizator de erori vizuale VFL.
Aparat de sudat fibră optică Signal Fire AI-8 (cu trusă de unelte)
Aparat de sudat fibră optică Signal Fire AI-9 / powermetru + sursă laser încorporate (cu trusă de unelte )
Signal Fire AI-8C L5870
Signal Fire AI-9 L5875
Față de AI-8, ambele modele au un design ușor schimbat. Sistemul de încărcare și alimentare a fost reproiectat. Această abordare garantează un serviciu mai rapid și mai ușor în caz de probleme cu încărcarea bateriei - este suficient să înlocuiți adaptorul fără a fi nevoie să demontați splicerul. În ciuda faptului că modelele anterioare nu sufereau de defecțiuni frecvente ale acestui sistem, o asemenea precauție a producătorului își arată grija pentru îmbunătățirea continuă a produsului.
O altă îmbunătățire este creșterea timpului de funcționare per ciclu de încărcare a bateriei. Bateria rămâne neschimbată (capacitate de 7800 mAh - una dintre cele mai mari de pe piață), dar numărul declarat de suduri care pot fi făcute a crescut cu 20% - de la 200 la 240. Timpul minim al unei operațiuni de sudură al AI-9 L5875 este de numai 5 secunde, în cazul modelului AI-8C L5870 este de 6 secunde.
Noul software al echipamentelor permite proprietarului să activeze așa-numita „blocare inteligentă”. În acest mod, proprietarul are posibilitatea de a limita utilizarea unui splicer - de exemplu atunci când îl închiriază. Se pot activa următoarele restricții:
* splicerul este blocat în mod implicit; este necesar să deblocați folosind un telefon predefinit,
* splicerul este deblocat pentru a efectua un anumit număr de suduri - după care va rămâne blocat,
* splicerul este deblocat pentru o perioadă limitată de timp (utilizatorul definește intervalul); după aceea, splicerul va rămâne blocat.

Aparat de sudat fibră optică Signal Fire AI-9 / powermetru + sursă laser încorporate (cu trusă de unelte )
Modelul AI-9 este echipat cu un modul ce combină un multimetru optic si o sursă laser(visual fault locator)
Cea mai importantă caracteristică a noului model AI-9 L5875 este modulul ce combină un multimetru optic si o sursa laser; acesta permite diagnosticarea rapidă a fibrei optice imediat după realizarea sudurii .

Dubla verificare a drepturilor de acces la înregistrări.

Operatorul sistemului de supraveghere are cel mai adesea acces la NVR printr-un cont cu permisiuni limitate. De obicei, include dreptul de a vizualiza doar imaginile curente de la camerele de luat vederi, dar nu de a vizualiza arhivele, ceea ce ar necesita conectarea printr-un cont cu privilegii superioare.
Pentru a crește ocazional privilegiile, Hikvision a introdus o funcție de dubla verificare a accesului . În cazul în care operatorul trebuie să acceseze înregistrările, trebuie să se utilizeze certificate suplimentare (special create în acest scop). Cu datele de acreditare, el sau ea obțin acces temporar la vizualizarea înregistrărilor, fără a fi nevoie de schimbarea contului.
Funcția de verificare dublă funcționează atât cu acces local, cât și de la distanță (prin intermediul unui browser web sau al unei aplicații iVMS-4200). Astfel se permite vizualizarea și arhivarea înregistrărilor. Această caracteristică este disponibilă în prezent numai în Hikvision NVR-urile din seria I, dar va fi adăugată și la alte NVR-uri Hikvision.Fereastra meniului prin care se face dubla verificare
Un exemplu de utilizare a verificării duble

Video interfon IP Hikvision - a doua generație.

DIPOL a introdus un sistem de video interfon Hikvision - a doua generație , caracterizat prin funcționalitate superioară și scalabilitate ridicată. Unitatea centrală are o structură modulară ceea ce înseamnă că elementele sale pot fi selectate în funcție de cerințele clientului (până la 8 module). Acesta include întotdeauna modulul principal DS-KD8003-IME1 / EU G73652 care permite alimentarea altor module și comunicarea cu acestea. Modulul principal este echipat cu o cameră fisheye cu o rezoluție de 2 MP, două relee pentru controlul porților de intrare și un buton de apel cu etichetă pentru nume. Modulele de expansiune includ cititor de carduri DS-KD-E EM 125 kHz G73660, cititor de carduri DS-KD-M 13,56 MHz Mifare G73662, indicator DS-KD-IN G73664, DS-KD-KK 6 etichete pentru numele modulului G73666,tastatură numerică DS-KD-KP G73668 și afișaj sau modul blank. Posturile interioare pentru controlul sistemului includ monitoare touch screen de 7 ", G74001 (TFT) și G74003 (G74001). Previzualizarea imaginii, controlul ieșirilor releului, conversația cu apelantul pot fi, de asemenea, efectuate cu utilizarea aplicației mobile Hik-Connect. Unitatea centrala și monitoarele pot fi alimentate cu sursă de 12 VCC sau PoE (802.3 af).
DIPOL Prezentarea sistemului video interfon IP Hikvision - a doua generație

Produse noi în oferta Dipol

NVR 4K Hikvision DS-7608NXI-I2/8P/4S (8 canale, 80Mbps, 2xSATA, 8xPoE, 4xAcuSense, Alarm IN/OUT, VGA, HDMI, BNC, H.265)
NVR Hikvision IP 4K DS-7608NXI-I2/8P/4S K22094 este un NVR capabil să monitorizeze, să înregistreze și să redea imagini de la 8 camere IP cu rezoluții de până la 12 MP. Switch-ul PoE încorporat de 8 porturi asigură atât transmisia video cât și alimentarea camerelor conectate. Ieșirile independente VGA (până la 1080p) și HDMI (până la 4K) pot oferi imagini cu formate diferite. Fiecare monitor poate afișa video live de pe orice cameră, în orice diviziune a ecranului. Două porturi SATA permit utilizatorului să instaleze 2 hard disk-uri, fiecare având o capacitate de până la 8 TB.
Transmodulator DVB-S / S2 (16x8PSK / QPSK) la 8xDVB-T (COFDM): TERRA TDX-4168 (FTA)
===Transmodulator Terra TDX-4168R81625 este folosit pentru recepția semnalelor DVB-S / S2 (8PSK / QPSK), selectarea canalelor dorite și retransmiterea acestora în format COFDM în canale RF alese în intervalul de frecvențe VHF / UHF. Dispozitivul permite utilizatorului să primească și să gestioneze o serie de canale de satelit DVB-S / S2 (8PSK / QPSK) gratuite și să le transforme în canale DVB-T (COFDM). Un transmodulator TDX-4168 R81625 poate primi canalele de la 16 transpondere satelit și le poate converti în două grupuri independente cu patru multiplexuri DVB-T învecinate (fiecare multiplex cu capacitate maximă de 31,66 Mbps. În practică, fiecare multiplex poate transporta 6 canale SD sau 2 -3 canale HD.
NVR 4K Hikvision DS-7732NXI-I4/4S (32 de canale, 256Mbps, 4xSATA, 4xAcuSense, VGA, HDMI, BNC, H.265/H.264)
NVR Hikvision IP 4K DS-7732NXI-I4/4SK22356 este un DVR capabil să monitorizeze, să înregistreze și să redea imagini de la 32 de camere IP cu rezoluții de până la 12 MP. Ieșirile HDMI independente (până la 4K) și VGA (până la 1080p) pot oferi imagini cu formate diferite. Fiecare monitor poate afișa video live de pe orice cameră, în orice diviziune a ecranului. Patru porturi SATA permit utilizatorului să instaleze 4 hard disk-uri, fiecare având o capacitate de până la 8 TB.

Merită citit:

Cel mai simplu mod de a adăuga un dispozitiv pentru vizualizarea videoclipurilor de supraveghere într-o aplicație mobilă. Un dispozitiv Hikvision poate fi adăugat la Hik-Connect sau iVMS -4500 prin introducerea manuală a adresei IP sau scanarea codului QR. Codul QR poate fi scanat direct din carcasa dispozitivului sau poate fi generat de acesta (în cazul unei camere sau DVR/NVR). În ultimul caz, este vizibil în meniul de configurare. Adăugarea unui dispozitiv în acest fel simplifică instalarea eliminând nevoia de a introduce manual adresa IP. >>> mai mult
Dacă dispozitivele sunt deja adăugate la aplicația mobilă, puteți cu ușurință sa permiteți accesul altei persoane . Tot ce trebuie să faceți este să accesați Generați cod QR și selectați dispozitivele pe care doriți să le partajați. Codul QR recent generat poate fi scanat de un alt smartphone.
Pasionați de antene - al 18-lea concurs al vacanței de vară DIPOL 2019