Săptămânal DIPOL - TV și SAT, CCTV, WLAN

Nr. 30/2019 (7 octombrie 2019)

Prezentarea celui mai nou standard DVB: DVB-I.


La expoziția IBC 2019 din acest an de la Amsterdam, cel mai important eveniment pentru profesioniștii din domeniul mass-mediei electronice și al industriei de film și televiziune, a fost prima prezentare publică a standardului DVB-I. DVB-I utilizează acces la internet și streaming pentru a furniza servicii TV prin rețele de bandă largă. Demo-ul a inclus servicii de televiziune în bandă largă furnizate de televiziunea liniară (pentru vizualizarea liniară a conținutului difuzat pe un canal dat) și disponibile prin mecanisme de acces și streaming bazate pe HTTP. Noul set de specificații cunoscut sub numele de DVB-I (unde I= internet) le va oferi utilizatorilor o experiență similară televiziunii liniare, cu opțiunea de a implementa funcții suplimentare de către radiodifuzori și operatori. Elementul cheie al caietului de sarcini este streaming-ul DVB-DASH cu modul de latență scăzut dezvoltat recent și suport pentru rata de biți adaptive multicast pentru optimizarea rețelei. Gama largă de servicii DVB-I permite televiziunilor să ofere numeroase versiuni ale acestora în moduri diferite, fiind grupate ca un serviciu comun pe EPG.
În ultimii 25 de ani, standardele DVB au făcut trecerea de la transmisiile analogice la cele digitale, mai întâi la calitatea SD, apoi la rezoluțiile HD și UHD. Proiectul DVB se desfășoară în prezent în așa fel încât livrarea de conținut audiovizual prin internet (OTT) să fie la fel de ușor de utilizat ca soluțiile „clasice”: DVB-S / C / T și IPTV.
DVB este un consorțiu mondial al liderilor din industrie : radiodifuzori, producători, operatori de rețea, autorități de reglementare, implicați în conceperea specificațiilor tehnice interoperabile deschise pentru furnizarea globală de servicii digitale de media și servicii de radiodifuziune. Specificațiile DVB acoperă toate aspectele televiziunii digitale , transmisie prin diferite interfețe, inclusiv acces condiționat și interactivitate pentru video, audio și date digitale. DVB domină mediul de difuzare digitală datorită miilor de servicii de difuzare din întreaga lume, folosind specificațiile DVB. Există sute de producători care oferă echipamente și dispozitive compatibile cu DVB. Se estimează că aproximativ 1,5 miliarde de receptoare DVB sunt utilizate astăzi în întreaga lume.
Distribuția canalelor de la doi sateliți prin intermediul a patru cabluri - tehnologia Wide Band. Sistemele multiswitch cu LNB-uri quatro care primesc semnale de la doi sateliți (de exemplu HotBird 13.0E și Astra 19.2E) trebuie să utilizeze 8 coaxiale cabluri ( RG-6 ). Un LNB cu bandă largă (de exemplu, A98222) are două ieșiri (polarizări H și V), iar distribuția semnalelor de la doi sateliți necesită doar patru cabluri coaxiale între LNB și multiswitch, reducând la jumătate numărul cablurilor. Cu oscilatoarele locale unice care funcționează la 10,41 GHz, astfel de LNB-uri oferă o bandă de frecvență intermediară mult mai largă (290 ... 2340 MHz) decât LNB-urile convenționale .
LNB-ul de banda largă A98222 lucrează cu multiswitch-ul Terra SRM-581 R80581 dSCR care are 5 intrări. Două perechi de intrări SAT IF (V1, H1, V2, H2, 290 ... 2340 MHz) trebuie conectate la două LNB-uri cu bandă largă A98222, a cincea intrare (a căii terestre active) este destinată DVB-T, DAB (+) și semnalelor radio FM. Sistemul AGC asigură un nivel de ieșire stabil de 84 dBμV, iar carcasa turnată oferă o ecranare foarte eficientă (clasa A). În modul dSCR, fiecare dintre cele opt ieșiri Legacy / dSCR + Terr.TV permit o funcționare independentă de până la 16 receptoare SAT dSCR / STB (EN50607) alimentate printr-un cablu coaxial sau, în modul Legacy, pot fi conectate la un Receptor SAT TV vechi, în același mod ca o ieșire a unui LNB Universal sau a unui multiswitch standard .
Multiswitch singlecable dSCR Terra SRM-580 (class A, CATV activ, 4 x 32 receivere)
Multiswitch-ul programabil, uni-cable SRM-581 R80581, permite distribuirea semnalelor DVB-S / S2 din două poziții satelit, plus transmisiile terestre DVB-T și FM / DAB +, chiar și prin intermediul unui singur cablu, datorită tehnologiei dSCR ( Router digital prin cablu prin satelit).
Multiswitch-ul SRM-581 R80581 a fost echipat cu un sistem eficient AGC stabilizând nivelul de ieșire la 84 dBμV. Acest lucru înseamnă că instalatorul nu trebuie să se preocupe de ajustarea nivelului semnalului multiswitch-ului, este suficient să furnizeze semnale de intrare în parametrii acceptați.
DIPOL a introdus amplificatorul de linie TERRA SA004 R80550 dedicat sistemelor cu bandă largă care distribuie SAT IF, asigurând un nivel optim al semnalului la intrarea în multiswitch.
Amplificatorul de bandă largă TERRA SA004 R80550 asigură compensarea pierderii semnalului în cablurile lungi din sistemul de distribuție, împreună cu egalizarea semnalului, pentru a minimiza efectul creșterii atenuării cablurilor în raport cu frecvența.
Antenă de satelit offset TELMOR 120 TT Standard (grafit)LNB Wide Band H/V: GT-SAT GT-WB1Antena TV UIF DIPOL 44/21-60 DVB-T/T2 Tri DigitAmplificator multicanal PROFINO Revolution 6710 FM-DAB/VHF-2xUHF Johansson programabilAntenă TV FIF: DIPOL 7/6-12 (7 elementi)Antenă radio FM 1RUZ PM B (O+V omnidirecţională)Splitter 4-căi TV/satelit Signal (10 dB, 5-2300 MHz)Multiswitch dSCR singlecable Terra SRM-581 (290...2340MHz, cascadabil, class A, cale CATV activă)Sursă de alimentare în comutație TERRA PS202F (20V 2A, SCR Digital)Sursă de alimentare în comutație TERRA PS202F (20V 2A, SCR Digital)Sursă de alimentare în comutație TERRA PS202F (20V 2A, SCR Digital)Sursă de alimentare în comutație TERRA PS202F (20V 2A, SCR Digital)
Un exemplu de sistem CATV care distribuie canale satelit în tehnologia dSCR / Unicable, împreună cu emisiile terestre amplificate. În modul dSCR, fiecare dintre cele opt ieșiri Legacy / dSCR + Terr.TV permite o funcționare independentă de până la 16 receptoare SAT dSCR / STB (EN50607) alimentate printr-un cablu coaxial. Fiecare receptor satelit din instalație are o bandă de utilizator (UB) atribuită cu lățime de bandă aproximativ aceeași cu un transponder satelit. Receptorul stabilește ce frecvență de intrare din banda Ku este selectată și convertită în UB. Selecția se realizează cu comanda DiSEqC de la receptor (de la un număr de până la 8 semnale care pot fi transmise pe un singur cablu - EN50494 sau de la 32 de semnale - EN50607.

Conexiuni cu fibră optică în locuinţe.

Cablul F.O. L7102 este prima opțiune pentru aplicații în case / apartamente. Rezistența mecanică ridicată și dimensiunile mici permit instalarea ușoară și sigură a cablului, menținând totodată un bun nivel estetic.
Dacă o instalație necesită o singură fibră, instalatorul care nu are un apparat de sudură pentru fibra fibră poate folosi conectori rapizi Ultimode FAST L5711 sau L5712. Avantajul unei astfel de soluții este conectarea directă la dispozitivul final, fără a fi nevoie de o cutie de instalare.

Articole necesare pentru finalizarea conexiei : stripper de fibre L5906 pentru cabluri plate, cleste pentru fibra optică, cu trei găuri L5905, șervețele L5913 , alcool IPA L5915 și un cleaver de fibre, de ex. L5801. Pași necesari: îndepărtați mantaua cablului pe o distanță de aprox. 4 cm pentru a obține acces la fibre, îndepărtați teaca de 250 μm pe secțiunea de aproximativ 20 mm (tăiați a doua fibră), curățați fibra și tăiați-o astfel încât întreaga lungime a fibrei să fie de 27 mm (parte cu teaca 250 μm: 20 mm, parte fără : 7 mm). Cablul cu fibra finită se introduce în conector (fibra poate fi ușor îndoită), apoi coborâți elementul de strângere.
Verification of patch cord quality
with visible light
Conector optic rapidmontat pe cablul L7102
( înainte de prindere)

Cablul L7102 și conectorul optic rapid L5711 sunt ideale pentru instalațiile FTTH, de asemenea atunci când se realizează patch cord-uri care conectează prizele de fibră optică la dispozitivele active. Instalatorul poate realiza rapid un patch cord de orice lungime și poate efectua diagnosticarea de bază a conexiunii cu ajutorul generatorului detectorului optic L5935.

AcuTrac - tehnica de compensare a vibrațiilor din hard disk-urile Seagate SkyHawk.

Hard disk utilizate în sistemele de monitorizare video sunt expuse la vibrații ridicate, care pot cauza probleme la scrierea sau citirea datelor. Acest lucru se aplică în special pentru discurile instalate în DVR-uri / NVR-uri cu mai multe unități echipate cu sisteme de răcire cu ventilatoare. Vibrațiile ventilatoarelor pot reduce performanța generală a sistemului de stocare a datelor și, într-o stare extremă de vibrații, pot chiar opri funcționarea completă a unității, deoarece sistemul servo nu se poate aseza pe o pistă de scriere/citire.
Actuatoare VCM și PZT poziționate pe brațul de citire/scriere
Hard disk-urile Seagate SkyHawk (de la 4 TB în sus) sunt construite astfel încât nivelul de performanță al sistemului să nu fie afectat. Mișcarea capului de scriere este controlată de două sisteme; servomotorul VCM (utilizat în orice hard disk) este responsabil pentru mișcarea rapidă pe placă pentru a permite operațiunile de scriere / citire, în timp ce micro-actuatorul piezoelectric (PZT) compensează vibrațiile. Ambele actuatoare sunt acționate de un controler special care funcționează într-o buclă de feedback, care examinează vibrațiile a doi senzori de vibrație rotativă (RV) localizați pe PCB-ul de acționare. Controlul corespunzător al ambelor actuatoare asigură compensarea vibrațiilor capului de citire / scriere indiferent de vibrații.
Senzorii de vibrație la rotație, controlerele care funcționează într-o buclă de feedback și micro actuator PZT (A)
asigură compensarea efectivă a vibrațiilor

Camere IP Vimtag cu conectivitate Wi-Fi. Camerele IP Vimtag oferă soluții ideale pentru persoanele care caută un plus de securitate la domiciliu sau la birou. Instalarea unei camere IP tradiționale necesită cunoașterea configurației rețelei IP; camerele IP Vimtag sunt dispozitive Plug & Play pentru toți cei care necesită multe funcții utile. Funcțiile includ o bonă electronică, un asistent în îngrijirea părinților în vârstă, sau doar un sistem simplu de monitorizare a casei sau a biroului. Camerele fixe și PTZ disponibile cu rezoluții de la 720p la 4 MP si permit monitorizarea unei camere întregi cu o mulțime de detalii.
Camerele pot funcționa atât ziua cât și noaptea datorită iluminatoarelor infraroșii integrate. Difuzoarele și microfoanele încorporate oferă o funcție audio bi-direcțională. Utilizând un smartphone, utilizatorul poate asculta ce se întâmplă în jurul camerei, trimite un mesaj vocal sau poate vorbi direct. După instalarea unui card de memorie microSD cu o capacitate de până la 128 GB, fiecare cameră poate înregistra. Aplicația gratuită Vimtag este dedicată funcționării camerelor cu un computer sau un smartphone. Cu această aplicație, utilizatorii pot avea control asupra tuturor, indiferent dacă sunt acasă sau la distanţă. Acestia pot avea întotdeauna acces complet la cameră din orice parte a lumii. Datorită conexiunii Wi-Fi, camera poate fi poziţionată oriunde în raza de acțiune a unui A.P. . Sursa de alimentare (5 VDC prin port microUSB) poate fi furnizată de la adaptorul AC / DC inclus, sau chiar de la o baterie externă (o instalație temporară într-un loc fără acces la rețeaua de alimentare).
Datorită conexiunii Wi-Fi, camera poate fi poziţionată oriunde în raca unui A.P.
Crește antena externă viteza LTE? Accesul la internet wireless prin rețelele celulare este un serviciu din ce în ce mai popular. Popularitatea din ce în ce mai mare a acestui serviciu în rândul abonaților este rezultatul mobilității, cu un randament mai mare și mai mare și cu prețuri mai mici. Punctul culminant este tehnologia LTE care permite realizarea unor rate de transfer similare cu cele din rețelele fixe / cablu sau WiFi.
In many cases where the mobile device is at a longer distance from the base station or is shadowed by various obstacles there are problems with adequate signal strength. Usually the problems can be solved by connecting the modem to a suitable external/outdoor antenna. Sometimes such an antenna can also be used for the improvement of the communication with a concrete base station offering e.g. the advantages of LTE-A standard, or being "less occupied" by other users and thus offering higher data rates. In each case it is important to buy a broadband antenna that can operate in the "old" and "new" LTE bands and can provide the advantages of band aggregation.
Antenă router 4G LTE ALP A7054_5
(800-3000MHz, 2x5m cu SMA)

Produse noi în oferta Dipol

Cameră bispectrală: Hikvision DS-2TD2617-3 / V1 K04864 combină avantajele monitorizării video standard și imagisticii termice. Funcțiile sunt preformate de doi senzori de imagine, unul dintre ei (lumină vizibilă) este CMOS cu rezoluție de imagine de 1920 x 1080 px, al doilea detectează radiații infraroșii cu rezoluție de 160 x 120 px. Camera poate combina ambele imagini într-una cu o calitate superioară și o mulțime de informații .
Suportul de perete DS-1473ZJ-155 M5133 a fost proiectat pentru camerele dom HIKVISION din seria DS-2CD27x5FWD și DS-2CD27x3G0. Spațiul din interiorul bracketului este de obicei utilizat pentru ascunderea conexiunilor prin cablu.
Extender-ul HDMI (4Kx2K cu IR, UTP Cat.6 / 6A / 7) H3603 permite transmiterea semnalului HDMI pe distanțe lungi prin cablutorsadat Cat.6. Setul poate extinde semnalele de control IR. Kitul de extensie constă din 2 unități (emițător și receptor.)

Merită citit:

Principiul de funcționare al senzorului de imagine Sony Starvis. Senzorul de imagine Sony Starvis IMX 307 este a doua generație de senzori cu iluminare din spate (BSI ). Avantajul lor cel mai important este o îmbunătățire semnificativă a sensibilității, care a devenit posibilă datorită inversării plafonului de siliciu cu elemente fotosensibile și circuitelor electronice. Lumina care cade pe matricea BSI nu este blocată de circuit, ci ajunge aproape direct la stratul fotosensibil ... >>> mai mult
Noua generație de senzori de imagine BSI, Sarvis, a fost echipată cu un strat suplimentar de microlențile plasate pe filtrul Bayer, care este responsabil pentru minimizarea fenomenelor adverse care pot apărea după inversarea plăcii de siliciu.