Săptămânal DIPOL – TV și SAT , CCTV, WLAN

Nr. 31/2019 (14 octombrie 2019)

Inteligența artificială a surprins cercetătorii cu evoluția sa.

Cercetătorii de la laboratorul OpenAI din San Francisco au derulat un experiment testând două idei: un sistem unitar de învățare constând în algoritme concurente sau cooperate pentru a testa conduitele emergente, și o „învățare consolidată”, și anume, învățarea atingerii unui obiectiv prin încercare și eroare (fiecare reușită este recompensată, fiecare eșec este pedepsit). În cadrul experimentului, așa-numiții agenți autonomi, și anume, variantele de algoritme de inteligență artificială (IA), se jucau de-a v-ați ascunselea. Cercetătorii doreau să observe evoluția mecanismelor decizionale. Echipele incluse în jocul de-a v-ați ascunselea ale agenților autonomi aveau posibilitatea de a opera într-un mediu virtual constând într-un spațiu închis cu diferite obiecte, cum ar fi pereții, platformele și cutiile. Orice articol putea fi blocat de către echipa care se ascundea și care, similar jocului de-a v-ați ascunselea, avea câteva secunde de avantaj asupra rivalilor săi. Cercetătorii nu au programat agenții în niciun alt mod – sarcina lor era de a dezvolta strategii corespunzătoare. Conform tehnicii de învățare consolidată, pașii care au condus la atingerea obiectivului, și anume, găsirea celor care se ascund, au fost recompensați, iar pașii care au condus la obiectivele eșuate au stat sub semnul pedepsei.
În urma reperului de 25 de milioane de runde, jocul a devenit mai sofisticat. Cei care se ascundeau au învățat să miște și să folosească cutiile și baricadele din mediu, pentru a construi forturi în jurul lor, astfel încât căutătorii să nu îi găsească .
De-a lungul a sute de milioane de runde de joc, agenții au dezvoltat mai multe strategii și contra-strategii. În timpul primei etape, cei care se ascundeau și cei care căutau au evitat strategii foarte elementare de evitare și urmărire prin mișcare pe suprafață, fără manipularea vreunui obiect. Dar în urma reperului de 25 de milioane de runde, jocul a devenit mai sofisticat. Cei care se ascundeau au învățat să miște și să închidă cutiile și baricadele din mediu, pentru a construi forturi în jurul lor, astfel încât căutătorii să nu îi găsească vreodată. După alte 75 de milioane de runde, căutătorii au descoperit o contra-strategie. Aceștia au învățat să mute o rampă în apropierea fortului celor care se ascundeau și de a o utiliza pentru a escalada pereții. Dar după alte 10 milioane de runde de joc, cei care se ascundeau au învățat să fixeze pe loc platformele înaintea construcției fortului propriu.
Mai întâi, cercetătorii de la OpenAI au considerat că aceasta a fost ultima etapă a jocului, dar în final, la reperul de 380 de milioane de runde, au apărut alte două strategii. Din nou, căutătorii au dezvoltat o strategie pentru a pătrunde în fortul celor care se ascundeau prin utilizarea unei platforme fixe pentru a escalada cutia deblocată și a urca apoi pe vârful cutiei, către fort, și dincolo de pereții acestuia În etapa finală, cei care se ascundeau au învățat, încă o dată, să fixeze în loc toate platformele și cutiile înainte de a-și construi fortul.
Experimentul a dovedit că amestecul de principii de învățare și concurență cu consolidare funcționează în lumea digitală. Soluția dezvoltată i-a surprins pe creatori și reprezintă un semnal pozitiv pentru tentativele viitoare din medii mai complexe. Numeroși cercetători ai inteligenței artificiale consideră că învățarea consolidată poate fi folosită în soluționarea unor sarcini complexe din lumea reală.

Câștigătorii celui de-al 18-lea concurs foto organizat de DIPOL.

Mulțumim tuturor participanților pentru fotografiile trimise. Am primit o mulțime de imagini senzaționale, ceea ce a făcut ca acordarea premiilor în cadrul acestei competiții să fie una extrem de dificilă. Felicitări câștigătorilor și onoraților participanți – ați reușit să dovediți faptul că obiecte obscure și, mai degrabă, comune, cum ar fi antenele, pot reprezenta inspirații pentru realizarea unor lucrări cu adevărat artistice.
Locul I
A5-a
Adam Sowa
Locul II
O antenă romantică
Major Edina
Locul III
Toți ascultăm
Adrian Kulik
Mențiuni:
Antene de vacanta
Ewa Kosacka
Din jurnalul instalatorului
Mateusz Bołtruczyk
Chęciny
Wojciech Domagała
Everywhere
Mészáros Ferenc
Antene
Mészáros Ferenc
Negru pe alb
Julia Racinowska
Pe acoperișul lumii
Dorota Popiela
Valuri pe cer
Márta Róbert
Lungime de undă
Wieder Sándor
Oprire aeriană
pentru berze
Leszek Grygorczuk
Atenție, se apropie
Maciej Ziomek
Simbioza
Małgorzata Stawarz
Zielono mi
Marcin Stasiak
Acolo sus
István Tóth-Piusz dr
Unul printre mulți
Elżbieta Bąkowska
Lumea este plină de antene
Michał Pańkowski
Geometrie 2 conuri
Kenese Szilárd

Controlul unei porți de intrare cu ajutorul sistemului de video interfon IP Villa.

StațiileVilla pentru uși/porți prezintă ieșire pe releu pentru comanda unei porți/uși electrice. Pentru comanda unei porți de acces auto suplimentare, este necesară instalarea unei unități suplimentare de comandă a ușilor – Hikvision DS-K2M060 G74818. Unitatea trebuie să fie conectată cu stația ușii prin intermediul interfeței RS-485. Ieșirea pe releu a modulului (alimentat printr-o sursă de 12 VCC) trebuie să fie conectată la intrare de comandă a unei porți de acces de pe o stradă privată. Sistemul va fi configurat folosind aplicația clientiVMS-4200.
Controller DS-K2M060 HIKVISION Videointerfon IP Hikvision DS-KV8102-IM (post exterior, 1 buton, RFID, seria Villa IP)Cutie de montaj Hikvision DS-KAB01 (compatibilă cu video-interfoanele Villa DS-KV8X02-IM)Yala electromagnetică încastrabilă: Bira ES1-001 (12V AC/DC, reglabilă) Suport yală OKU-031 (scurt, reversibil, pentru Bira EL1, ES1, ELP)Monitor videointerfon IP Hikvision DS-KH6310 7Router TP-Link Archer C6 AC1200 (gigabit, dual band)Alimentator 12V/5A - ZI-5000 (pentru camere supraveghere şi LED)Switch PoE Hikvision DS-KAD606-P (pentru videointerfoane IP)
Un exemplu de instalare a interfonului video IP Villa folosind un modul suplimentar pentru controlul porții de intrare

Sistem multiswitch hibrid.

Majoritatea receptoarelor de satelit disponibile pe piață acceptă tehnologie SCR/Unicable, în baza standardelor EN50494 și/sau EN50607. Pe lângă numărul scăzut de cabluri, marele avantaj al acestui tip de instalație este flexibilitatea în ceea ce privește tipologia sistemului, care poate fi asemănătoare sistemelor de distribuire a semnalului folosite în cadrul sistemelor TV terestre. Nu sunt necesare tipologiile tip stea, iar sistemele terestre cu antene deja existente pot fi ușor adaptate pentru a recepționa și distribui semnale de satelit (bineînțeles, luând în considerare numărul maxim de utilizatori conectați la un singur multiswitch
Antenă de satelit offset TELMOR 120 TT Standard (grafit)LNB QUATRO Inverto Red Extended 0.3dBAntena TV UIF DIPOL 44/21-60 DVB-T/T2 Tri DigitAntenă TV FIF: DIPOL 7/6-12 (7 elementi)Sumator de catarg Terra DC015L (VHFI/II+FM-VHFIII-UHF)Amplificator multiswitch satelit Terra SA-51 (5 intrări, class A, cu sursă)Tap satelit Terra SD-515 (15 db, class A)Multiswitch cascadabil Uni-cable dSCR: Terra SRM-543 (clasa A, cale terestră TV activă)Multiswitch Terra MV-512 (1xSAT+CATV amplificat, 12 ieşiri, telealimentat, CLASS A)Multiswitch Terra MV-512 (1xSAT+CATV amplificat, 12 ieşiri, telealimentat, CLASS A)Tap satelit Terra SD-515 (15 db, class A)Multiswitch dSCR Terra SRQ-540 (AGC, class A, cale terestră activă)Sursă de alimentare în comutație TERRA PS202F (20V 2A, SCR Digital)Tap satelit Terra SD-515 (15 db, class A)Multiswitch singlecable dSCR Terra SRM-580 (class A, CATV activ, 4 x 32 receivere)Multiswitch Terra MV-516 (1xSAT+CATV amplificat, 16 ieşiri, telealimentat, CLASS A)Sursa de alimentare PS182F 18V 2A pentru multiswitchuri Terra MS/MSV
Diagrama de mai sus prezintă un sistem multiswitch hibrid. Un sistem CATV tradițional a fost dotat suplimentar cu multiswitch-uri dSCR/Unicable: Terra SRQ-540 R80540, SRM-543 Terra SRM-543 R80543, și Terra SRM-580 Terra R80580, care permit despărțirea semnalelor prin separatoare uzuale de satelit. Comutatoarele multiple Legacy cu 4, 8, 12, 16, 24, sau 32 de ieșiri nu ar putea oferi această posibilitate ca urmare a nevoii unei comunicații bidirecționale cu receptoarele sateliților, inclusiv cabluri separate pentru receptoare PVR cu dispozitiv de acordare dublu și pentru servicii pentru mai multe camere. Utilizarea multiswitc-urilor dSCR/Unicable aduce o soluție eficientă la aceste probleme.
DIPOL company is the sole official distributor of Signal Fire fusion splicers in Poland and runs manufacturer-certified servicing center for these devices. The high quality and low failure rate of the equipment is confirmed by a 4-year warranty for companies and individuals, and the fact that, according to the manufacturer's declaration, the device can be replaced with a new one after 50,000 splices. Nevertheless, in the case of any problem, the qualified staff, having multiple spare parts at hand, can identify the cause of that problem and repair the device usually within two business days.

Vă oferim prima antenă 5G!

TRANS-DATA 5G 7/7/7 A741025 este o antenă direcțională cu panou pentru utilizare exterioară, proiectată, în principal, pentru modem-urile LTE/5G. În funcție de bandă, amplificarea antenei variază între 6,5 dBi și 7 dBi. Antena a fost proiectată pentru operare cu modem-uri LTE/5G dotate cu două conectoare de antenă, unele telefoane celulare, modem-uri 3G, GSM, DCS.
TRANS-DATA este o marcă de antene de înaltă calitate pentru recepție și transmisie fără fir a datelor digitale. Mulțumită materialelor de înaltă calitate și a performanțelor excelente, antenele se caracterizează prin parametrii fiabili și stabili. Antenele TRANS-DATA îmbunătățesc semnificativ puterea semnalului și cresc zona de acoperire.

Caracteristicile principale ale antenelor TRANS-DATA 5G 7/7/7 A741025:
 • • Antenă panel pentru exterior
 • MIMO 2x2
 • Bandă largă: 698–960 MHz, 1710–2700 MHz, 3300-3800 MHz
 • Multifuncționalitate: GSM, DCS, UMTS, WLAN, LTE, 5G
 • Câştig:
  • 7 dBi (698–960 MHz),
  • 7 dBi (1710–2700 MHz)
  • 6.5 dBi (3300–3800 MHz)
 • Raport scăzut al undelor staționare: <1,8
 • Cablu de 30 cm cu conector N
 • Capac din plastic ABS impermeabil și rezistent la razele ultraviolete
Antenă LTE/5G TRANS-DATA 5G 7/7/7

Softul integrat ImagePerfect al HDD-urilor SkyHawk de la Seagate pentru o integritate ridicată a imaginii.

Softul integrat ImagePerfect al discului dur SkuHawk de la Seagate pentru o integritate ridicată a imaginii. Prin utilizarea HDD-urilor „normale” în cadrul unui sistem de supraveghere, riscați să pierdeți date. Problema rezultă din faptul că HDD-urile folosite în monitorizarea video operează în condiții diferite de HDD-urile utilizate pentru PC-uri. În cadrul sistemelor de supraveghe video, înregistrarea datelor survine pe bază continuă și reprezintă peste 90% din încărcarea discului. Marea provocare este și nevoia de a manipula simultan mai multe fluxuri de date generate de camere individuale.
Algoritmul de colectare a datelor în cache și scrierea discului în urma umplerii zonei tampon
HDD-urile Seagate SkyHawk operează sub comanda unui soft integrat special pentru discurile sistemelor de supraveghe video cu circuit închis. Se bazează pe o tehnologie de cache pe mai multe niveluri (MTC) care asigură integritatea sporită a imaginii și înregistrarea simultană a până la 64 de fluxuri video. Protocolul ATA-8 este optimizat pentru înregistrarea secvențelor cu blocuri de date de mari dimensiuni. Datele din DVR/NVR sunt stocate în memoria cache a discului. Operațiunea de scriere a mediilor HDD-urilor are loc doar după ce memoria din zona tampon este plină. Aceasta conduce la un număr mai mic de operațiuni de scriere/citire, traducându-se într-o fiabilitate ridicată.
Memoria cache de mari dimensiuni permite limitarea numărului de operațiuni de scriere
Eficiența transferului fișierelor de mari dimensiuni nu este asociată doar cerințelor sporite pentru lățimea de bandă, dar și disponibilității funcțiilor de corectare a erorilor pentru a asigura cursivitatea datelor video pe durata transmisiunii. Discurile utilizează un algoritm special de corectare a datelor operând din mers, limitând posibilitatea pierderilor cadrelor de imagine pe durata înregistrării. Software-ul de pe disc lucrează cu DVR/NVR-ul astfel încât să nu întârzie cerințele din partea sistemului gazdă, asigurând un timp corespunzător de lucru a solicitărilor. Aceasta minimalizează riscul pierderii cadrelor pe durata înregistrării și a problemelor de „înghețare” la momentul redării.

Produse noi în oferta Dipol

Modulatorul de semnal DVB-T cu canal dublu SP-7625 (2xHDMI către 1xCOFDM, cu HDCP) R86602 poate crea un multiplex digital RF cu două canale care să transporte semnale audio-video de la două surse HDMI. Portul RJ-45 port este folosit pentru configurare.
Amplificatorul de bandă largă TERRA SA004 (300...2350MHz)R80550 este dedicat sistemelor cu bandă largă care distribuie SAT IF. Acesta asigură compensarea pierderii semnalului pe traseele lungi de cablu si egalizeaza semnalul , pentru a minimiza efectul creșterii atenuării in raport cu cu frecvența. Eficiența ridicată de ecranare a carcasei turnate, cu conectori tip F elimină riscul de interferențe din surse externe . Amplificatorul poate functiona ca si sursa de curent continuu (max. 20 V, 1,5 A).
Cablul optic activ HDMI (AOC) cu lungime de 50 m H1505 este folosit la conectarea unei surse de semnal HDMI cu un monitor / televizor localizat la o distanță de până la 50m. Cablul acceptă standardul HDMI 2.0 (lățime de bandă de 18 Gbps). Prezintă diametru scăzut (4,5 mm) și nu necesită alimentare externă (fiind alimentat de la portul HDMI).

Merită citit:

Integrarea funcțiilor inteligente a camerelor IP și PTZ cu un NVR..Camerele IP Hikvision, chiar și cele din seria economică (cu excepția EasyIP Lite) permit analiza inteligentă a imaginilor în forma detectării depășirii liniei virtuale și intruziunii zonale. Funcțiile se pot activa și configura în urma accesării camerei prin utilizarea software-ului de client iVMS-4200 sau în mod direct, printr-un NVR Hikviosion. Detectarea depășirii liniei virtuale și intruziunii zonale se poate utiliza pentru a detecta persoane, vehicule și alte obiecte. Ca răspuns la depășirea liniei într-o direcție definită sau la intruziunea într-o zonă definită, sistemul poate anunța despre survenirea evenimentului, declanșa înregistrarea video sau emite un semnal de alarmă, trimite e-mail etc. Aceste evenimente pot fi, de asemenea, conectate la camera PTZ pentru a declanșa o presetare, patrulă sau traseu...
>>>mai mult
Sistem de supraveghere video IP care utilizează funcțiile inteligente ale camerelor și caracteristicile speciale ale unei camere PTZ. În urma intruziunii într-o zonă monitorizată de o cameră fixă, PTZ-ul trece la executarea unei patrule predefinite, prezentând detaliile evenimentului.
RACK board - sistem de montaj vertical în cabinete RACK
Sistem vertical de asamblare în dulapuri cu RACK de 19"