Săptămânal Dipol - TV și SAT, CCTV, WLAN

No. 32/2019 (October 21, 2019)

Internetul cuantic se apropie.

Cercetătorii de la Universitatea din Innsbruck, susținuți financiar de armata americană, au fost primii care au obținut un transfer cuantic- record, ajungând la o distanță de 50 de kilometri cu ajutorul cablurilor cu fibră optică. Acest lucru deschide calea către aplicarea practică a rețelelor cuantice și este un mare pas către un viitor internet cuantic, mult mai rapid decât orice rețea de transmisie de date convenționale.
Inseparabilitatea cuantică este o corelație care poate fi creată între qubits, cele mai mici unități indivizibile de informații cuantice. Când se împletesc două cvb-uri și se măsoară unul dintre ele, acesta afectează rezultatul celui de-al doilea qubit, chiar dacă celălalt qubit este departe fizic. Rețelele cuantice de interacțiune ar fi constituite din noduri îndepărtate ale rețelelor fizice de qubit, în ciuda separării lor fizice mari. Cercetătorii sunt convinși că o astfel de distribuitie este necesară pentru a crea un internet cuantic.
Echipa de cercetare a început experimentul cu un atom de calciu prins într-o capcană ionică. Folosind fascicule laser, oamenii de știință au înregistrat starea cuantică în ion și, în același timp, au stimulat-o să emită un foton în care a fost stocată informația cuantică. Drept urmare, stările cuantice ale atomului și ale particulelor de lumină au fost “entangled” d.p.d.v. cuantic. Provocarea a fost transmiterea fotonului folosind cabluri cu fibră optică. Fotonul emis de ionul de calciu are o lungime de undă de 854 nanometri care ar fi absorbit rapid de fibra optică. Deci, lungimea de undă a fotonului a fost convertită la 1550 nm într-un cristal neliniar iluminat de un laser puternic. Apoi, oamenii de știință au trimis fotonul printr-o fibră de 50 km. Măsurătorile lor arată că moleculele atomului și luminii erau încă “entangled” d.p.d.v. cuantic chiar și după conversia lungimii de undă și calea parcursă.
Alegerea atomilor de calciu înseamnă că aceste rezultate oferă, de asemenea, o cale directă către implementarea unei rețele cuantice de ceasuri atomice desfășurate pe o suprafață fizică mare, deoarece calciul poate fi prins cu un qubit de „ceas” de înaltă calitate. Rețelele pe scară largă de ceasuri sunt foarte interesante pentru armată datorită nevoilor de poziționare precisă, navigație și sincronizare.

Detectoare Kidde pentru monoxid de carbon și fum.


Monoxidul de carbon (CO) este un gaz extrem de toxic, incolor și inodor, mai ușor decât aerul și ușor de amestecat și răspândit cu acesta. Gazul este produs în procesele de ardere incompletă a gazelor naturale, combustibililor lichizi și solizi, din cauza unei cantități insuficiente de oxigen. Astfel de situații pot apărea în case, în special iarna, când rezidenții / utilizatorii închid ferestrele pentru a preveni irosirea căldurii. CO se acumulează în organism, ceea ce înseamnă că inhalarea pe termen lung a concentrațiilor scăzute poate cauza simptome periculoase pentru sănătate și viață. Deci, detectoarele Kidde, în conformitate cu standardul EN 50291-1: 2010, monitorizează atât concentrațiile temporare, cât și cele pe termen lung ale gazelor otrăvitoare:
  • 30 PPM - alarmă după 120 minute
  • 50 PPM - alarmă între 60-90 minute
  • 100 PPM - alarmă între 10-40 minute
  • 300 PPM - alarmă în mai puțin de 3 minute
Detectoarele Kidde au certificate de conformitate cu EN 50291-1: 2010 pentru detectoare de CO pentru locuințe. Unele dintre detectoare sunt de asemenea în conformitate cu EN 50291-2: 2010, deci acestea sunt potrivite și pentru folosirea lor în rulote sau bărci. Conformitatea cu aceste standarde a fost confirmată de către o unitate de cercetare independentă - British Standard Institute (BSI).
Detector monoxid de carbon KIDDE 5CO
Detector monoxid de carbon KIDDE 7DCO (Display LCD)
Detector monoxid de carbon KIDDE 10LLDCO (LCD, baterie)
Detector de fum și monoxid de carbon Kidde 10SCO (memorie, alarmă vocală)
Detector de monoxid de carbon KIDDE 5CO
  G9583
Detector de monoxid de carbon KIDDE 7DCO (afișaj LCD)
  G9587
Detector de monoxid de carbon KIDDE 10LLDCO (afișaj LCD și baterie încorporată)
G9589
Detector de monoxid de carbon și fum 10SCO KIDDE
  G9995
DIPOL oferă detectoare de monoxid de carbon și fum, precum și dispozitive combinate. Detectoarele de CO cu afișaje LCD au mai multe opțiuni de diagnostic și informații. Oferta include detectoare 5CO G9583 (fără afișaj), detectoare 5DCO G9985 (cu afișaj) alimentate de trei baterii AA 1,5 V și cu 7 ani de viață a senzorilor lor din momentul activării. Detectorul 7DCO G9587 este alimentat și de trei AA 1,5 V și are durata de viață extinsă la 10 ani. Detectorul 10LLDCO G9589 cu afișaj LCD are baterie încorporată cu durată de viață identică cu durata de viață a senzorului (10 ani). Oferta este completată de detectorul de fumi9040EU G9591, plus detectorul de 10 CO CO și detectorul de fum 10SCO G9995, alimentat din baterii de 9 V, cu planuri de viață ale senzorului de 3, respectiv 10 ani. Dispozitivele avertizează automat utilizatorii cu privire la necesitatea de a schimba bateriile. Fiecare dintre detectoare trebuie înlocuit cu unul nou după încheierea duratei de viață garantată a senzorului.
Noile switch-uri PoE ULTIPOWER cu funcția Auto Check. Switch-ul ULTIPOWER PRO0064afat PoE este un echipament desktop ce permite transferul de date în reţele Ethernet 10/100 Mbps. Cele 6 porturi RJ45 suportă toate auto-negotiation, 4 Ethernet PoE 10/100 Mbps și două porturi 10/100 Mbps pentru uplink. Switch-ul detectează automat dispozitive PD compatibile cu standardul IEEE 802.3af sau IEEE 802.3at și le alimentează dacă este cazul. Această caracteristică permite utilizatorului să extindă rețeaua în zone în care nu există acces la curent electric sau prize și să instaleze AP-uri, camere IP, telefoane IP etc. Consumul total de energie al dispozitivelor PoE conectate nu poate depăși 65W.
Switch PoE ULTIPOWER PRO0064afat (65W, 6xRJ45 incl. 4xPoE 802.3af/at, PoE Auto Check)
Funcția PoE Auto Check execută repornirea automată a unui dispozitiv care nu răspunde comenzilor primite(NOTĂ: funcția trebuie oprită pentru actualizările software ale dispozitivelor conectate). Funcția este foarte utilă în sistemele IP CCTV simple, în cazul în care în cazul unei probleme de comunicare cu o cameră, comutatorul se switch-ul oprește și pornește sursa de alimentare din portul PoE folosit de cameră.
Exemplu practic

Evitarea erorilor în măsurătorile de transmisie prin fibră optică.

Problemele privind acurateţea diagnosticului rețelei cu fibră optică folosind un multimetru optic este un caz obișnuit. Metoda corectă de măsurare este una care permite utilizatorului să verifice ecțiunii rețelei care urmează să fie utilizată pentru transmisie (fără influența atenuării suplimentare a cablurilor de conectare, a cablurilor de măsurare, a conectorilor etc.) . O condiție necesară este și un nivel de semnal constant și cunoscut de la o sursa optică.
Instalatorii uită adesea de aceste reguli de bază, făcând două greșeli importante în timpul măsurătorilor:
  • Ca surse de semnal, folosesc module SFP sau media convertoare. Astfel de dispozitive pot genera semnale de ieșire cu diferite niveluri de putere. Chiar și modulele SFP cu aceiași parametri de bază (interval de transmisie, viteză) pot genera semnale cu niveluri care variază în intervalul de până la 5 dB (puterea de ieșire a unui modul SFP destinată legăturii de 20 km este de -8. .- 3 dBm). În plus, nivelurile de semnale generate de astfel de module pot să nu fie stabile, fluctuațiile pot ajunge la 0,5 dB. Instalatorul care decide cu privire la măsurători cu o astfel de sursă, de fiecare dată trebuie să măsoare semnalul la ieșirea dispozitivului folosind un scurt cordon pentru a-l compara cu semnalul după trecerea fibrei optice măsurate.
  • Acestia nu iau în considerare atenuarea cablurilor de măsurare conectate la ODF-uri sau la capetele cablului, astfel încât rezultatele totale ale măsurării pot diferi semnificativ de atenuarea efectivă a căilor optice care urmează să fie utilizate pentru transmisie.
Calibrarea sistemului de măsurare
În ultimul caz, instalatorul ar trebui să utilizeze modul de referință disponibil în majoritatea multimetrelor, la început măsurând doar atenuarea patch cord-urilor. Majoritatea multimetrelor optice pot avea valoarea de calibrare ca punct de referință (0 dB); apoi, un astfel de contor va arăta doar atenuarea segmentului testat
Trebuie menționat că atenuarea standard a a unui patch cord scurt este de este de aproximativ 0,2 dB, ceea ce nu reprezintă o mare amenințare pentru precizia de măsurare. Cu toate acestea, se poate întâmpla ca un patch cord să fie murdar sau deteriorat. Nu este neobișnuit să întâlnești o situație în care măsurarea sugerează atenuarea a 10 dB (de exemplu, în locul valorii preconizate de 1 dB). Apoi se dovedește că problema erau patch cord-urile utilizate.

Funcția de gazdă virtuală în NVR-urile Hikvision.

Standard PoE oferă cea mai convenabilă modalitate de conectare a camerelor IP la sistemul de monitorizare video. Simplifică procesul de instalare (unsingur cablu pentru alimentare și date). Camerele sunt alimentate de la un switch PoE, care poate fi un dispozitiv independent sau integrat in NVR. Soluțiile cu un switch PoE sau PoE/NVR sunt deosebit de populare în sistemele cu o arhitectură simplă. Camerele video sunt conectate în mod Plug and Play (NVR activează direct camerele), iar majoritatea parametrilor sunt setați prin NVR. Camerele uncționează într-o rețea internă, izolată și nu poate fi accesată direct din exterior.
Camera IP compactă Hikvision DS-2CD2023G0-I (2MP, 2.8mm, 0.028 lx, IR max. 30m, H.265/H.264)Cameră dome Hikvision DS-2CD2123G0-I (2MP, 2.8mm, 0.028 lx, IR max 30m, WDR, IK10, H.265/H.264)Cameră dome Hikvision DS-2CD2123G0-I (2MP, 2.8mm, 0.028 lx, IR max 30m, WDR, IK10, H.265/H.264)HDD WD PURPLE WD20PURZ 2TB (3.5, SATA3/600, 64MB) Camera IP compactă Hikvision DS-2CD2023G0-I (2MP, 2.8mm, 0.028 lx, IR max. 30m, H.265/H.264)NVR 4K 4 canale Hikvision DS-7604NI-K1/4P(B) (40Mbps, 4xPoE, H.265)
Mic sistem CCTV IP bazat pe tehnologia PoE
Lista camerelor conectate la un NVR. Legăturile din ultima coloană care permit conexiunile cu camerele IP sunt vizibile numai dacă funcția de gazdă virtuală este activată.
Dacă este nevoie de a accesa camerele (de exemplu, pentru a configura funcții avansate care nu sunt acceptate de la NVR), ar trebui să fie activată o funcție specială numită Virtual Host. Funcția poate fi activată de la distanță (printr-un browser web sau iVMS-4200 - în folderul „Altele”, în setări avansate de rețea). Apoi, NVR-ul efectuează rutarea între camera selectată și alte dispozitive. Conexiunea utilizează un port special 6500x, unde x este numărul canalului.
Sistemul de prindere ZMD-1 R77311 este compus din două elemente. Are găuri dedicate pentru montarea multiswitch-urilor TERRA MR-xxx (distanțarea găurilor: înălțime 120 mm, lățime 100/140/180 mm). Setul include șuruburile M5x10 și piulițele necesare pentru montarea unui multiswitch. Distanța verticală a elementelor este aleasă astfel încât cablurile conectate la porturile de intrare ale multiswitch-ului să aibă suficient spațiu pentru a menține raza minimă de îndoire. Este chiar posibil să instalați protectoare de supratensiune Signal R48602. Setul include opt șuruburi cu piulițe în , folosite pentru asamblarea unității în rack.
Montarea multiswitch-urilor ERRA MR-9xx în dulapurile RACK.
Multiswitch Terra MR-932 montat într-un dulap RACK pe sistemul de prindere RACK ZMD-1. Fiecare intrare a multiswitch-ului este protejată cu o protecție trăsnet CATV/SAT Signal.

Produse noi în oferta Dipol

Camera IP Hikvision DS-2CD2085FWD-I(B) K17598 este dedicată sistemelor IP CCTV profesionale. Camera IP a fost echipată cu senzor CMOS de 8 MP 1/2 ", oferind o acoperire video bună chiar și în condiții de lumină slabă. Alături de iluminatorul IR cu o rază de până la 30 m, camera poate funcționa și în întuneric complet. Obiectivul integrat de 2,8 mm are un unghi cu o deschidere de 102 °. Carcasa IP67 a camerei protejează electronica împotriva condițiilor meteorologice nefavorabile. Camera poate fi alimentată cu o sursă de 12 VCC sau utilizând opțiunea PoE (802.3af) .
Adaptorul de impedanță (cap. 21-60, F-f) C0006 funcționează ca un dispozitiv intermediar care armonizeaza impedanța antenei cu a cablului și asigură trecerea de la condiția echilibrată la cea neechilibrată.
Switch PoE ULTIPOWER PRO00208afat (120W, 2x1Gbps,  8xPoE 802.3af/at, PoE Auto Check)
Switch-ul POE ULTIPOWER PRO0208afat N299851 este un echipament desktop ce permite transferul de date în reţele Ethernet 10/100 Mbps. Cele 10 porturi RJ45 suportă toate auto-negotiation, 8 Ethernet PoE 10/100 Mbps și două porturi 10/100/1000 Mbps pentru uplink. Switch-ul detectează automat dispozitive PD compatibile cu standardul IEEE 802.3af sau IEEE 802.3at și le alimentează dacă este cazul. Această caracteristică permite utilizatorului să extindă rețeaua în zone în care nu există acces la curent electric sau prize și să instaleze AP-uri, camere IP, telefoane IP etc. Consumul total de energie al dispozitivelor PoE conectate nu poate depăși 120 W.

Merită citit:

Acces rapid la dispozitivele Hikvision. Utilizând aplicația Hik-Connect, puteți partaja cu ușurință accesul la orice dispozitiv CCTV Hikvision cu utilizarea de Coduri QR. Camera sau DVR/NVR-ul pot fi adăugate în aplicația dvs. Hik-Connect (în contul dvs. sau al oaspeților). Veți aprecia utilitatea unei astfel de soluții atunci când, de exemplu, doriți să oferiți acces membrilor familiei. Un lucru important este și posibilitatea de a retrage privilegiul de acces în orice moment ... >>> mai multe
The generated QR code and Sharing Details screen
Video nou: transmisie de pe camere IP la televizoare