Săptămânal DIPOL - TV și SAT, CCTV, WLAN

No. 34/2019 (Nov. 4, 2019)

Un nou tip de fibră optică .Centrul de cercetare în optoelectronică al Universității Southampton (ORC), cu sediul la Zepler (Marea Britanie)- Institutul de fotonică și nanoelectronică, a anunțat o descoperire în proiectarea fibrelor optice HCF (Hollow-Core Fiber). Fibrele cu miez gol sunt fibre optice în care sticla convențională din miez este înlocuită cu un gaz sau vid. Timp de zeci de ani, aceste fibre au fost de interes pentru oamenii de știință și ingineri din întreaga lume, datorită proprietăților lor speciale, inclusiv capacitatea de a obține viteze mai mari de propagare a luminii și, astfel, întârzieri de transmisie mai mici decât cele obținute în fibra optică standard cu miezul de sticlă. În teorie, fibrele HCF ar trebui să prezinte, de asemenea, o atenuare mai mică, ceea ce ar însemna posibilitatea transmiterii semnalului pe distanțe mult mai mari, fără a fi necesară regenerarea semnalului.
Fibrele HCF sunt pot fi diferite ca structură. Caracteristica comună este întotdeauna miezul „gol”, dar structurile de acoperire sunt diferite, cel mai adesea sub formă de tuburi de sticlă. În desenul din stânga: structură de tip plasă (așa-numita fibră „Kagome”), fibră de tip „revolver” și fibră de tip con .
La începutul lunii octombrie, în cadrul celei de-a 45-a Conferințe europene de comunicare optică (ECOC 2019) de la Dublin, cercetătorii ORC au prezentat un nou tip de fibre HCF, fibra NANF ( Nested Antiresonant Nodeless Fiber ). Rezultatele testelor au arătat o atenuare record pentru acest tip de fibre, 0,65 dB / km în ansamblul benzilor de telecomunicații C și L. Testul vitezei de transmisie a datelor a fost efectuat la o distanță record de 340 km.
Aceste rezultate încă sunt aliniate cu performantele fibrei optice de sticlă utilizate astăzi, însă, inginerii care se ocupă de acest subiect sunt de acord că atenuarea sub bariera psihologică de 1 dB / km și demonstrează că transmiterea semnalului în fibre HCF pe distanță mare ,care nu este însoțită de restricții fundamentale semnificative, vor determina ca nivelurile următoare să fie atinse mult mai rapid. Planurile de viitor includ proiectarea fibrelor NANF, astfel încât acestea să aibă o atenuare similară cu cea a fibrelor de sticlă. Având în vedere că acesta este doar al doilea an de activitate intensivă la acest proiect, ne putem aștepta ca aceste planuri să fie implementate rapid.

Sistem CATV mix (optic/cupru) într-un hotel. Proiectantul a trebuit să acopere trei cerințe principale. În primul rând, instalația urma să acopere 5 clădiri ale complexului . În al doilea rând, sistemul urma să distribuie semnale DVB-T de la emițătorul local, iar în al treilea rând, canalele satelit (15) trebuiau să fie transformate în semnale digitale DVB-T și distribuite împreună cu canalele terestre.
Pentru a asigura cea mai bună calitate posibilă a semnalelor TV terestre și pentru a egaliza nivelurile de semnal la intrarea instalației, contractantul a decis să utilizeze amplificatorul TERRA AT440 R82511 cu patru canale programat digital. În plus, pentru a introduce semnale de la benzile VHF și FM, a fost utilizat amplificatorul FM / VHF / UHF ma400 R82520.

Antena TV UIF DIPOL 44/21-60 DVB-T/T2 Tri DigitAntenă radio FM 1RUZ PM B (O+V omnidirecţională)Antenă TV FIF: DIPOL 7/6-12 (7 elementi)LNB QUATRO Inverto Red Extended 0.3dBSursă de alimentare în comutație TERRA PS202F (20V 2A, SCR Digital)Multiswitch dSCR Terra SRM-522 (290...2340MHz, class A, CATV pasiv)Sursă de alimentare TERRA UP413 (12V/4.5A, pentru module Terra)Amplificator cu patru canale: Terra at440 (UHF,DVB-T,AGC)Amplificator multibandă Terra ma400 (FM/VHF/UHF)Transmodulator DVB-S/S2 (8PSK, QPSK) - 8xDVB-T (COFDM) TERRA TDX-480 (FTA)Transmitter CATV optic TERRA mo418 4D31 (1x6dBm, 1310nm)Splitter optic Terra so414 (1x4)Priză TV radio îngropată GAR-TVP8/RS5 (terminală)Nod optic TERRA OD-005P (receiver FTTH)Nod optic TERRA OD-005P (receiver FTTH)Nod optic TERRA OD-005P (receiver FTTH)Nod optic TERRA OD-005P (receiver FTTH)Splitter CATV 3 căi - Signal R-3 (5,2 dB, 5-1000 MHz)Tap TV 8-căi FAC-8-20 dB (5-1000MHz)Antenă de satelit FAMAVAL TRX-EL 110
Diagramă a sistemului de antena TV (optic / cupru) care distribuie programele (4 multiplexuri DVB-T terestre și 8 multiplexuri DVB-T formate din canale de satelit, convertite cu transmodulatorul tdx-480 R81621) către cele cinci clădiri ale complexului hotelier. Semnalele combinate sunt împărțite pe trei căi de către distribuitorul R-3 R60103 și distribuite ulterior în clădirea cu camera tehnică. Celelalte 4 clădiri primesc semnalele prin fibra optică single-mode.
Canalele satelit sunt recepționate și transformate în standard DVB-T de către transmodulatorul tdx-480 R81621. Configurația prezentată în diagramă vă permite să recepționați 16 programe satelit, la calitate Full HD de la 8 transpondere.
Canalele combinate terestru și satelit, sub formă de multiplexuri DVB-T convertite în semnale optice, sunt distribuite în cele patru clădiri prin intermediul fibrei optice single mode. Conversia este efectuată de transmițătorul optic TV TERRA 4M31 R82522;transmițătorul optic și amplificatoarele (R82511 și R82520) sunt alimentate de la sursa de alimentare DR-60-12 R82532 (12 VDC / 4.5 A). Nivelul maxim de ieșire al semnalelor RF este de 107 dBμV, semnale DVB-T (în formă optică) pot fi transmise pe distanțe de până la 12 km.

Etichetarea cablurilor în sistemele CATV: o bună practică.

Marcarea / etichetarea corectă a cablurilor multiswitch-ului simplifică semnificativ procesul de instalare, precum și procedurile de diagnostic în cazul unor potențiale probleme ale sistemului. Instalatorii uită adesea de aceste etichete, care în cazul efectuării de reparații vor simplifica foarte mult procedurile de interventie.
Cei care marchează cablurile o fac de obicei cu un pix sau marker. Se întâmplă, de asemenea, că etichetele de pe intrările unui dispozitiv pot conține alte tipuri de informații - de ex. parametrii semnalelor de control LNB specifice pentru o intrare dată, de exemplu 14V / 22kHz pentru perechea „V / Hi” și 18V / 0kHz pentru perechea „H / Lo”. În astfel de cazuri, un instalator mai puțin experimentat nu va putea să potrivească cablurile cu intrările corespunzătoare.
Majoritatea producătorilor de echipamente CATV folosesc anumite scheme de culori pentru a marca intrările / ieșirile. Acest lucru este valabil și pentru unele LNB quatro. Aici sunt cateva exemple:
Marcaje pe culori ale intrărilor / ieșirilor în sistemele multiswitch:
alb - TV terestru, negru - V / Lo, verde - H / Lo, roșu - V / Hi, galben - H / Hi.

Marcarea cablurilor cu culori garantează o alocare fără ambiguitate și nici o posibilitate de confuzie în timpul operațiunilor de instalare și întreținere. În acest scop, DIPOL a introdus legăturile de cablu colorate care, pe lângă funcția evidentă de legare a cablurilor , pot fi utilizate ca “etichete” de cablu; această metodă de marcare a cablurilor este o garanție a durabilității (spre deosebire de marcajele făcute cu pixul) .

Colier cablu TZ7/2Ns (alb) [100 buc.]
Exemple de etichetare a cablurilor care intră în multiswitch-ul Terra MV-516.

Switch industrial ULTIPOWER-un nou model economic!

Switch-ul ULTIPOWER PoE este un dispozitiv industrial care permite transmiterea de date 10/100 Mbps în rețelele Ethernet . Cele cinci porturi RJ45 acceptă funcția de negociere automată, patru dintre ele putând furniza alimentare prin Ethernet (funcție PoE). Switch-ul detectează automat dispozitivele PD conforme cu standardul IEEE 802.3af sau IEEE 802.3at și le furnizează alimentare cu energie electrică. Astfel, este ușor să alimentați dispozitivele de rețea situate în locuri fără acces la liniile de curent alternativ, cum ar fi acces point, camere IP, telefoane IP etc. Switch-ul a fost echipat cu două porturi SFP 100 Mbps, care permit utilizarea mediului optic de transmisie a datelor .

Switch-urile industriale ULTIPOWER sunt capabile să funcționeze în condiții dure de mediu tipic industriale, cum ar fi nivelul crescut de praf, temperatura ridicată sau scăzută, umiditatea ridicată. Astfel de switch-uri pot fi montate în incinte ermetice instalate pe stâlpi sau alte structuri situate în aer liber. Switch-urile ULTIPOWER sunt echipate cu porturi Ethernet (Fast Ethernet sau Gigabit Ethernet, în funcție de model) pentru conectarea camerelor IP, computerelor etc Switch-urile industriale sunt protejate de carcase cu grad de protecție IP40 (împotriva obiectelor străine solide mai mari de 1 mm în diametru).
Switch PoE industrial PoE ULTIPOWER 152SFP 802.3af/at (5xRJ45 incl. 4xPoE FE, 2xSFP 100M, Extended, VLAN, PoE Auto Check)
Switch PoE industrial N299701: ULTIPOWER 152SFP 802.3af / at
(5xRJ45 incl. 4xPoE FE, 2xSFP 100M, VLAN, PoE Auto Check)

Integrarea NVR-urilor Hikvision cu hard disk-urile SkyHawk.

Software-ul SkyHawk Health Management (SHM) încorporat în HDD-uri a fost proiectat astfel încât NVR să poată informa utilizatorul despre activitățile care pot afecta negativ starea discurilor. Software-ul monitorizează parametrii și condițiile în care funcționează discul (temperatură, umiditate, vibrații). Pe baza lor, poate recomanda luarea de măsuri specifice (de exemplu, reducerea temperaturii sau a numărului de discuri) atunci când este probabil ca starea discului să deterioreze performanța sistemului. Dacă software-ul stabilește că discul este într-o stare proastă, va recomanda automat copierea de rezervă a datelor pentru a asigura continuitatea accesului la date.

Fereastra l SkyHawk Health Management, disponibil în meniul NVR
Vizualizarea unui mesaj preventiv
Vizualizarea unui mesaj de avertizare
RAID Rapid Rebuild este o caracteristică care reduce semnificativ timpul necesar pentru a restabili volumul de date. Această funcție recreează doar datele deteriorate și apoi copiază datele rămase nedeteriorate pe hard disk-ul de rezervă. Software-ul SHM este integrat cu unități din seria SkyHawk cu o capacitate minimă de 4 TB și este compatibil cu NVR-urile Hikvision echipate cu software v4.X.

Instrument pentru configurarea sistemelor de video-interfon IP Hikvision.

Sistemele de video-interfon IP Hikvision nu au un server web încorporat, de aceea nu pot fi configurate folosind un browser web. Aplicația client dedicată pentru configurarea lor este iVMS-4200. După conectarea stației și monitoarelor, componentele sistemului trebuie activate cu aplicația SADP sau iVMS-4200, începând cu setarea unei parole de administrator, în mod similar camerelor IP sau NVR-urilor. După activarea dispozitivelor și setarea adreselor IP corespunzătoare, acestea trebuie adăugate aplicației iVMS-4200. Doar după adăugarea cu succes este posibil să accesați fila „Setări la distanță” a fiecărui dispozitiv pentru a efectua configurarea sa completă.

iVMS-4200 (v3.1.1.6) după adăugarea unei stații de exterior și a trei stații interioare.
Sistemele video de primă generație (Villa) trebuie configurate cu versiunea v2.8.2.2 sau superioară. A doua generație necesită cel puțin versiunea v3.x.x.x.

Produse noi în oferta Dipol

Antena TV DVB-T de bandă largă ASP-8 PM (VHF V & H-pol. ) A0060 a fost proiectată pentru recepția canalelor DVB-T și DAB transmise în polarizare verticală și orizontală în banda VHF (174-230 MHz), iar canalele DVB-T difuzate în polarizare orizontală în banda UHF (470-790 MHz).
Cameră HD Hikvision DS-2CE16D8T-AIT3ZF (HD-TVI, AHD, HD-CVI, CVBS, 1080p, 2.7-13.5mm motozoom, 0.005 lx, IR max 60m)
Cameră multi-sistem: Hikvision DS-2CE16D8T-AIT3ZF M75776 Camera Hikvision DS-2CE16D8T-AIT3ZF M75776 a fost proiectată pentru utilizarea în sistemele CCTV bazate pe DVR-uri folosind diferite sisteme video. Camera poate furniza video 1080p în sistem HD-TVI, HD-CVI sau AHD sau CVBS. Cu o sensibilitate foarte ridicată (0,005 lx) și iluminator inteligent IR integrat, cu o rază de până la 60 m, camera asigură o imagine de înaltă calitate în condiții de lumină slabă sau chiar fără lumină. Obiectivul motozoom de 2,7-13,5 mm permite reglarea de la distanță a unghiului de vizualizare.
Breloc RFID S303BN-BK Mifare 13,56 MHz - negru
Card de acces S301BNR (Mifare 13,56 MHz, alb) G74985 are un design elegant și dimensiuni reduse, fiind perfect pentru orice sistem care folosește transpondere RFID de 13,56 MHz.

Merită citit:

Evitarea erorilor în măsurătorile fibrelor optice. O problemă cu diagnosticul rețelei de fibră optică folosind un multimetru ooptic este un caz comun, metoda corectă de măsurare este una care permite utilizatorului să verifice atenuarea efectivă numai a secțiunii rețelei care urmează a fi utilizată efectiv pentru transmisie (fără influența atenuării suplimentare a cablurilor de conexiune, a cablurilor de măsurare, a conectorilor etc.) . O condiție necesară este, de asemenea, un nivel de semnal constant și cunoscut de la o sursă optică ... >>> mai multe
Calibrarea sistemului
Mutiswitch-urile Signal- preț redus,performanță ridicată