Săptămânal DIPOL - TV şi SAT TV, CCTV, WLAN

Nr. 42/2010 (Dec. 13, 2010)

Americanii vor plăti mai puţin pentru televiziune şi aleg IPTV şi OTT.

Potrivit raportului SNL Kagan, piaţa de televiziune cu plată din SUA a scăzut în al doilea trimestru al anului 2010 cu 246,000 de abonaţi. Tendinţa descendentă a continuat şi în trimestrul al treilea, care este, de obicei, foarte bun pentru operatorii de televiziune cu plată, cu o scădere de 119,000. Pentru comparaţie - în al treilea trimestru al anului 2009 a existat o creştere de 346,000.

După o analiză atentă a raportului, reies o serie de concluzii deosebit de interesante. În al treilea trimestru din 2010, din cele trei segmente principale de pay-TV, o reducere dramatică a avut loc în zona de televiziune prin cablu - aproximativ 741.000, în pay-TV prin satelit a existat o creştere de 145.000, dar senzaţia reală a fost creşterea în IPTV ... de 476.000.

Care este motivul cererii crescute pentru pay-IPTV în ciuda reticenţei de a plăti?

IPTV se adresează abonaţilor specifici. Aceasta permite o flexibilitate mult mai mare - fiecare abonat poate influenţa programarea, prin selectarea şi ordonarea anumitor programe (Video on Demand). Acest mod de utilizare a televiziunii poate costa mult mai puţin decât pachetul întreg de la un operator de cablu TV, cea mai mare parte fiind "o pierdere". IPTV, până în prezent o tehnologie de nişă, a semnalat o creştere semnificativă, cu o contribuţie pe piaţa de televiziune cu plată de 6,4%, comparativ cu 4,7% anul trecut.

Dar tehnologia de televiziune care a cunoscut boom-ul din acest an în SUA, fiind la începuturile sale numai domeniul unor entuziaşti şi susţinători ai conţinutului pirat, este OTT TV. Este, de asemenea distribuită prin intermediul reţelelor IP, dar este diferită de IPTV, datorită deschiderii sale - transmisia se face pe infrastructură Internet normală, în loc de reţele dedicate, şi versatilităţii - poate fi recepţionată pe toate dispozitivele care permit utilizarea Internetului ( calculatoare, telefoane, televizoare echipate cu interfeţe de Internet) - spre deosebire de IPTV, care necesită cutii dedicate set-top.
Boom-ul şi interesul mult arătat în această nouă tehnologie, a fost declanşat de către Google TV, lansat la începutul acestui an. Eforturile în marketing ale Google au consolidat implicarea altor furnizori de OTT (Hulu, Ustream, Justin TV, Apple TV), aşa cum a fost văzut în timpul " Black Friday". "Black Friday" este începutul tradiţional al cumpărăturilor de Crăciun, ziua de vânzări şi reduceri nebune. Unul dintre cele mai importante produse vândute în acest an, a fost player-ul Roku, care permite redarea de streaming media de pe Internet (OTT) pe televizoare normale.

În mod tradiţional, la începutul lunii ianuarie are loc în Las Vegas, Consumer Electronics Show (CES) - Analiştii pieţei aşteaptă cu interes ceea ce va fi principala temă a expoziţiei - OTT TV sau 3D TV.
Termenul OTT TV (Over-The-Top Television) este definit ca fiind transmiterea de conţinut video ocolind canalele tradiţionale de distribuţie (transmisia terestră şi prin satelit, cablu TV).
Expresia Over-The-Top provine de la tranşeele din Primul Război Mondial, unde, dincolo de sensul de ordin militar "normal", oricine şi-a pierdut mintea din cauza traumei de război, nu ar asculta ordinele şi ar urca pe partea de sus a tranşeelor de protecţie, riscându-şi viaţa. Ridicarea din "tranşeele" transmisiei televiziunii tradiţionale înseamnă trecerea la Internet. Dar lupta împotriva alianţei tradiţionale a transmiţătorilor şi a producătorilor de conţinut va fi acerbă, chiar şi pentru luptători precum Google. Fox TV, ABC, CBS, NBC şi Viacom au blocat accesul la site-urile lor pentru proprietarii de Google TV. Pe de altă parte, distribuţia de conţinut OTT este atât de uşoară încât emiţătorii noi au umplut rapid toate nişele disponibile, câştigâng popularitate din ce în ce mai mare. De exemplu, Justin TV are deja mai mult de 2000 de canale active şi 30 de milioane de utilizatori.
Totul indică faptul că, refuzul de a plăti facturi mari şi criza, accelerează dezvoltarea de OTT, care va duce la ruperea liniilor de apărare ale emiţătorilor tradiţionali.

Platforma digitală din ţara cu biserici ortodoxe şi un cimitir vesel.

Platforma prin satelit Digi TV este un proiect creat în una dintre ţările din Europa Centrală şi de Est. Aceasta acoperă România, Ungaria, Slovacia, Republica Cehă, Serbia şi Croaţia. Estimările spun că platforma a atins aproximativ 2,5 milioane de telespectatori. În partea de nord a ţării în care platforma a luat fiinţă, există un grup de mânăstiri interesante construite în secolul al XVI-lea. Arhitectural, ele sunt o sinteză a stilului bizantin cu cel vestic, gotic şi renascentist. Opt dintre ele sunt înscrise în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO - Lista patrimoniului mondial include şi un monument naţional mai actual - un cimitir vesel. Cimitirul este unic în lume - mormintele sunt aranjate într-un mod complet diferit faţă de alte cimitire. El nu neagă gravitatea morţii, dar creează o grădină de amintire a oamenilor. În ce ţară a fost fondat Digi TV? - Curiozitatea dvs. poate fi satisfăcută la sfârşitul acestei ediţii.
Digi TV - platformă satelit disponibilă în 6 ţări
Una dintre bisericile pictate înscrise în lista UNESCO

Sisteme multiswitch - importanţa de a considera topologia reţelei.

Baza pentru implementarea funcţionării corecte a sistemului SMATV este un proiect relevant. Alegerea topologiei corespunzătoare la faza de proiectare a sistemului permite evitarea multor probleme în faza de implementare.
Un exemplu de probleme cauzate de alegerea topologiei necorespunzătoare, este cazul unui sistem SMATV implementat la unul din stadioanele de fotbal. Distribuţia de semnale de televiziune pe tot cuprinsul unui stadion reprezintă o provocare. Problemele sunt cauzate de pierderea semnalului în cablurile lungi.
Dispunerea prizelor RF (64) pe stadion. Problemele sunt cauzate de întinderile de cablu lung.
Proiectantul a ales o instalaţie în cascadă.

În stânga - instalaţia pe bază de multiswitch-uri cascadabile, care a fost implementată pe stadion. Aceasta a cauzat probleme care au fost previzibile în faza de proiectare.
În dreapta - design optim bazat pe un sistem de 9 cabluri, ceea ce reduce semnificativ numărul de dispozitive active.
Proiectantul care a decis utilizarea de multiswitch-uri în cascadă, a trebuit să utilizeze două dispozitive în fiecare nod de distribuţie. A fost o problemă cu semnalul de nivel scăzut (mai ales al televiziunii terestre) în punctele de desfacere cele mai îndepărtate. A fost necesară folosirea amplificatoarelor suplimentare, aspect care a ridicat costul şi a complicat întregul sistem.
Un concept mai avansat de distribuire a semnalelor terestre şi prin satelit pe stadioane şi în locuri de divertisment, a fost prezentat în a 22-a ediţie a săptămânalului din acest an..

Monitorizarea video IP devine mai uşoară.

Problema în dezvoltarea sistemelor IP CCTV este instalarea mai complicată şi configurarea echipamentului, în comparaţie cu sistemele CCTV analogice. Mulţi instalatori sunt în căutarea de soluţii simple şi eficiente, care permit conectarea rapidă şi configurarea simplă a echipamentului de înregistrare şi a funcţiilor sale, combinate cu funcţionalitatea şi fiabilitatea sistemelor digitale.
IP Day/Night Camera: ACTi ACM-5711IP VGA Camera: ACTi ACM-4001Outdoor IP Camera: ACTi ACM-1231 (1.3 Mpx)Megapixel Day/Night IP Camera: ACTi ACM-56111.3 Mpix IP Camera: ACTi ACM-5601Megapixel IP Camera: ACTi ACM-4201 (1.3 Mpx)IP Speed Dome Camera: ACTi CAM-6630 1.3 Mpix Pan-Tilt IP Camera: ACTi ACM-82111.3 Mpix Dome Camera: ACTi ACM-74111.3 Mpix IP Dome Camera: ACTi ACM-3401Switch TP-Link TL-SF1016D (16 ports)IP DVR/NVR: AverMedia EXR6008Mini (8-ch. H.264)
Sistem IP CCTV bazat pe NVR Avermedia M76008
Aceştia vor fi mulţumiţi folosind IP DVR / NVR AVerMedia EXR6008 M76008. Acest înregistrator de reţea permite conectarea a 8 camere IP. Compresia H.264, combinată cu capacitatea de a suporta unităţi de capacitate mare, SATA este capabilă să stocheze imagini CCTV pentru mai multe zile. Aparatul are capacitatea de a înregistra imagini la o rezoluţie maximă de 5 Mpx (dintr-un canal) şi de 2,3 Mpx (de la alte canale).
DVR/NVR nu are ieşire VGA, care ar fi inutilă pentru operarea reţelei. Cu doi conectori Gigabit LAN, sistemul în timp real, bazat pe aparat poate folosi chiar şi fluxuri de date necomprimate. Funcţiile inteligente de înregistrare - detectare mişcare, manipulare alarmă, notificări prin e-mail a evenimentelor şi capacitatea de a controla dispozitivele externe prin ieşiri releu - întâlnesc cele mai înalte standarde moderne.
Producătorul înregistratorului de reţea oferă un pachet software comprehensiv pentru administrarea de la distanţă: Remote Console (aplicaţie de control de la distanţă şi monitorizare RNV), WebViewer (instalat atunci când RNV este monitorizat prin intermediul Internet Explorer), Dispatch Server (server multi-utilizator de streaming). Alte componente disponibile sunt aplicaţiile pentru telefoanele mobile: JavaViewer, PDA Viewer, iPhoneViewer, iBlackberryViewer.
Avermedia NVR poate coopera cu peste 200 de modele de camere IP provenite de la 58 producători (inclusiv 31 de modele de camere ACTi). Numărul de camere compatibile creşte continuu. Noile versiuni ale software-ului în continuă dezvoltare vor permite actualizarea şi îmbunătăţirea funcţiilor implementate.

Cum să vizualizezi imagini de pe camera CCTV pe telefoanele mobile cu sistem de operare Android sau Symbian?

Filmele prezintă configuraţie de LG şi smartphone Nokia pentru cooperare cu DVR-ul M72040 ULTIMAX-204. Cu setările corespunzătoare, video-ul de pe camera CCTV poate fi vizualizat pe ecranele telefoanelor.
Mobile video monitoring with an Android cell phone
Mobile video monitoring with a Symbian phone

Selecţie dependentă de problemă la camerele CCTV.

Dezvoltarea rapidă şi investiţiile în utilaje scumpe au forţat o modernizare completă a sistemului de supraveghere video existent într-o unitate de producţie. Camerele montate în interiorul clădirilor nu au oferit imagini cu detaliile dorite, iar evenimentele care au loc în afara clădirilor nu au fost înregistrate. Noile cerinţe ale investitorului includ recunoaşterea facială a oamenilor în interiorul clădirilor şi detectarea străinilor în anumite zone, din imediata vecinătate a clădirilor, chiar şi în întuneric.
Alegerea optimă a camerelor de interior a fost CAM 622 M10741. Rezoluţia de 600 TVL în combinaţie cu lentile cu unghi larg (67o) asigură acoperirea unei părţi semnificative a spaţiului, menţinând în acelaşi timp un detaliu foarte bun. Datorită dimensiunii mici, camerele au fost uşor montate pe plafoane şi pereţi.
Punctele de plecare nu sunt iluminate uniform. Intrarea în fabrică este monitorizată de către camera SN-BXC59/30CDN M11209 cu obiectiv Tokina (60-60 mm F1.6) M2313. Camera are un număr de funcţii care îmbunătăţesc calitatea imaginii, inclusiv HLC (Highlight Compensation - reduce supra-expunerea imaginii de la farurile de maşină) şi BLC (Back Light Compensation - îmbunătăţeşte expunerea obiectelor care sunt în faţa luminii soarelui). Obiectivul are o adâncime mare a câmpului, astfel încât formarea de imagini cu oameni şi maşini rămâne bine conturată în toată zona monitorizată, aspect necesar pentru o identificare uşoară. Zonele iluminate din exteriorul fabricii sunt monitorizate de camere u-cam 575 M11181 cu obiective Tokina M2311 (3-8.2 mm, F0. 98). Sensibilitatea ridicată a camerelor, combinată cu luminozitatea superioară a obiectivelor asigură o bună vizibilitate cu iluminarea existentă, astfel încât nu mai este nevoie de lumini suplimentare. Camerele sunt închise în carcase MHB-806/12 Marathon (M5408).
Zonele fără lumină au fost acoperite de camere compacte n-cam 559 M11268, având integrate iluminatoare IR cu rază de până la 50 m. Camerele permit adaptarea unghiului de vizualizare (12.5 - 30^o^^^), sunt foarte sensibile (0,05 lx în modul de noapte fără iluminare IR), şi oferă prea multe detalii (550 TVL).
Înregistrările video ale camerei sunt făcute de către DVR-ul cu 16 canale TREND 250X16 H.264 M72516. Acesta foloseşte modul de înaltă rezoluţie (4CIF: 704 x 576) şi video de detectare a mişcării de la imaginile de pe camerele din exterior, în afara orelor de lucru. Ieşirea VGA High-definition (FullHD - 1920 x 1080 pixeli) permite utilizararea monitoarelor LCD 40" şi monitorizarea simultană a 4 camere la rezoluţia lor originală. Aceasta îndeplineşte cerinţele investitorului de a identifica persoane, plăcuţe de înmatriculare etc. Securitatea materialului înregistrat creşte prin utilizarea a două unităţi de hard disk Seagate 1 TB SV35.5 M89265, special concepute pentru aplicaţii CCTV. Seriile 35.5SV (TM) asigură funcţionarea sigură, o rezistenţă mai mare la vibraţii şi temperaturi ridicate, consum redus de energie şi a emisii de zgomot.

Professional CCTV Monitor: SAMSUNG SMT-1922P (19Day/Night Box Camera: SN-BXC5930CDN (WDR, 650 TVL, Sony Effio-E, ICR, 0.03 lx)CCTV Network DVR: TREND 250X16 (H.264, 16 channels) Ceiling Dome Camera: CAM 622 (600 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.1 lx, 3.6mm)Outdoor Compact Camera: n-cam 559 (540 TVL,  Sony Super HAD II CCD, 0.05 lx, 9-22mm, IR 50m)Day/Night Box Camera: u-cam 575 (550TVL, CCD Sony Super HAD, 0.01 lx)
Schema bloc a sistemului, luând în considerare selecţia optimă a camerelor, în funcţie de condiţiile de iluminare
CCTV Lens: Tokina 6-60 mm  F1.6 DC
CCTV Lens: Tokina 3-8.2 mm F0.98 (IR, DC A/I)
Outdoor protective housing: Marathon MHB-806/12
HDD SEAGATE 1 TB SV35.5 (for CCTV DVRs)
M2313
Lentilă Tokina
6-60 mm F1.6
M2311
Lentilă Tokina (corecţie IR)
3-8.2 mm, F0.98
M5408
Carcasă CCTV pentru exterior
Marathon MHB-806/12
M89265
HDD SEAGATE 1 TB
conceput pentru CCTV

Sistemele IP CCTV cu camere ACTi în şcoli.

Un liceu din Marea Britanie a fost echipat cu un sistem modern de IP CCTV bazat pe camerele megapixeli de la ACTi. Sistemul protejează sălile de clasă bine echipate, echipamente de calculator împotriva furtului şi a vandalismului, îmbunătăţind totodată siguranţa elevilor şi profesorilor. Funcţia WDR implementată în camerele de exterior permite identificarea cu uşurinţă a plăcuţelor de înmatriculare a maşinilor din zona şcolii , chiar şi în condiţii dificile de lumină.
Outdoor IP Camera: ACTi TCM-1231 (1.3 Mpx, H.264)1.3 Mpx IP Dome Camera: ACTi TCM-3511 (H.264, IR)
Sistemul de supraveghere video în şcoala din Nottingham, Marea Britanie s-a fost bazat pe camere IP de la ACTi
Peste zece camere TCM-3511 K1040 cu iluminatoare incorporate au fost montate în interiorul dispozitivelor şcolii. Acestea asigură o vizibilitate completă chiar şi în întuneric beznă. Intrările pentru alarmă sunt conectate cu senzori instalaţi pe uşile laboratoarelor. Orice intrare neautorizată în cameră porneşte automat înregistrarea video.

Zonele din exterir sunt monitorizate de mai multe camere TCM-1231 K1021. Imaginile video de la toate camerele sunt înregistrate pe un server, folosind aplicaţia gratuită ACTi NVR Enterprise care suportă până la 64 de dispozitive IP. Aceasta va permite o viitoare extindere a sistemului. Şcoala poate fi monitorizată prin intermediul reţelei LAN şi prin Internet, folosind aplicaţia client.

Repeater GSM - utilizează echipamente certificate (şi legale) care acoperă întreaga bandă.

Cele mai multe repeatere GSM disponibile pe piaţă nu funcţionează în bandă completă GSM. Banda suplimentară EGSM (Extended GSM) cuprinde game de frecvenţe de 880-890 MHz şi 925-935 MHz (GSM900 "standard" foloseşte intervale de 890-915 MHz şi 935-960 MHz).
Atunci când cumpărăm / instalăm unui repeater GSM, este necesar să stabilim dacă acesta funcţionează în banda EGSM - altfel nu va consolida semnalele multor operatori europeni şi apelurile de intrare şi de ieşire care folosesc acea bandă de frecvenţe nu vor fi posibile..
GSM/DCS/UMTS Antenna: TRANS-DATA KYZ8.2/9.5GSM Amplifier/Repeater SIGNAL GSM-305 Three-way GSM SplitterGSM/DCs/UMTS Antenna: TRANS-DATA DW3-AGSM/DCS/UMTS Antenna: TRANS-DATA KYZ8.2/9.5GSM/DCs/UMTS Antenna: TRANS-DATA DW3-B
Schemă de instalare a unui repeater GSM
Dipol a lansat o nouă serie de repeatere GSM care amplifică totodată şi banda EGSM (880-915 MHz, 925-960 MHz).
Seria de amplificatoare/repeatere GSM900 full band:
GSM Amplifier/Repeater SIGNAL GSM-305
GSM Amplifier/Repeater SIGNAL GSM-505
GSM Amplifier/Repeater SIGNAL GSM-1205
Signal GSM-305
A6765
Signal GSM-505
A6775
Signal GSM-1205
A6785
Repeater-ele SIGNAL sunt printre primele dispozitive care amplifică întreaga gamă de frecvenţă GSM+EGSM şi corespund cu standardul ETSI 300 609-4, care este baza pentru declaraţia CE. Dovada de conformitate cu toate standardele cerute a fost eliberată de către Institutul Naţional de Telecomunicaţii din Varşovia, Polonia. Teste suplimentare efectuate în luna noiembrie 2010 de către Laboratorul Central de cercetare tehnică, la cererea Oficiului de comunicaţii electronice din Polonia (UKE), au confirmat rezultatele.

România.

Bisericile pictate înscrise în lista Patrimoniului UNESCO sunt localizate în Moldova, în Arbore, Humor, Moldoviţa, Pătrăuţi, Probota, Suceava, Voroneţ, Suceviţa.

Cimitirul vesel de la Săpânţa este situat în judeţul Maramureş. Unicitatea cimitirului se datorează pietrelor de mormânt colorate, din lemn, sculptate cu scene din viaţa sătenilor îngropaţi acolo, adesea însoţite de rime spirituale, care spun ceva despre oameni morţi.

Cimitirul a început să ia forma actuală în 1935, când artistul local Ioan Pătraş, a creat pentru prima dată o piatră de mormânt "amuzantă". În prezent, Cimitirul Vesel, cu mai mult de 800 de pietre de mormânt, este unul dintre cele mai populare atracţii turistice din România.
Cimitirul vesel de la Săpânţa, în judeţul Maramureş, România
Fresce pe biserici ortodoxe din România
WISP Access Point: TL-WR743ND (with router and 4-port switch)
Active Video-Audio-Data Balun: Etrix 1VADA-R (receiver)
Antenna Wall Mount: UML-38L10Y (painted)
Day/Night Box Camera: u-cam 595 (550TVL, Sony EXView CCD, 0.01 lx)
Access Point WISP
TP-Link TL-WR743ND
N2956
Balun
Video-Audio-Data activ
M16743
Montură antenă
UML-38L10Y
E8680
Camera (zi-noapte, 550TVL
Sony EXviewCCD 0,01 Lux)
M11190
Am mai scris despre:

Monitorizarea de la distanţă a magazinelor alimentare dispersate Proprietarul unei mici reţele de magazine alimentare din Belchatow, Polonia, a vrut să aibă la biroul său o previzualizare video a tuturor magazinelelor. Biroul a fost localizat în afara oraşului. În plus, investitorul a vrut să obţină imagini de înaltă calitate pentru un preţ foarte competitiv. Cea mai bună soluţie disponibilă pe piaţă a fost instalarea în fiecare magazin a DVR-ului ULTIMAX 204 M72040 şi de a folosi pentru monitorizarea de la distanţă , software-ul inclus IVMS 4000 ...

Analizator semnal DVB-T si TV analogic: Digiair PRO. Analizatorul Digiair PRO R10510 a fost conceput si construit de compania Emitor din Suedia. Scopul principal este de a ajuta instalatorii la reglarea antenelor TV. Acesta permite masurarea parametrilor TV analogici si a parametrilor COFDM DVB-T sau diagnosticarea sistemelor de distributie TV. Cel mai mare avantaj al acestui aparat este capabilitatea de a masura rata de eroare a bitilor (bit error rate - BER) si a ratei de eroare a modulatiei (modulation error ratio MER) a semnalelor digitale.
Digiair PRO - DVB-T &analog TV meter
O scurtă demonstraţie a funcţiilor anlizatorului Digiair PRO R10510

Sursa de alimentare pentru sistemele multiswitch. Sistemele multiswitch pentru sute de utilizatori sunt din ce in ce in ce mai frecvente în aceste zile. Producătorii de multiswitch-uri trebuie să ofere mijloace eficiente pentru alimentarea cu energie a sistemelor de dimensiuni mari. Multiswitch-urile producătorilor de renume oferă deobicei două modalităţi de alimentare.
Multiswitch-urile TERRA din seria MSR sunt alimentate din surse proprii incorporate, multiswitch-urile cascadabile şi cele din seria MSV pot fi alimentate de la o sursă de alimentare externă R71465 sau de la amplificatoare din seria SA-x01 (R70501, R70901)...

Indexul ediţiilor publicate