Săptămânal DIPOL - TV şi SAT TV, CCTV, WLAN

Nr. 1/2011 (Ian. 3, 2011)

Helios va proteja graniţele Statelor Unite, conductele, minele...

Imigraţia ilegală şi contrabanda din Mexic este o problemă serioasă pentru Statele Unite. După atacurile din 11 septembrie 2001, guvernul a pus presiune pe securizarea graniţelor.
Americanii folosesc diferite mijloace de monitorizare a frontierei, cum ar fi detectoare de mişcare, imagine termică, echipamente cu raze X. Din păcate, circa un milion de imigranţi încă intră anual ilegal în SUA, din cauza că doar 30% din frontieră este foarte bine păzită, de obicei în apropierea marilor oraşe.
Universitatea din Arizona a studiat senzorul Helios Distributed Acoustic, fabricat de Solutions FOtech din Marea Britanie. Acesta este numele unui sistem fără complicaţii, constituit dintr-un cablu de fibră optică standard de comunicaţii single mode îngropat aproximativ 45 cm în pământ şi analizatorul.
Simplitatea sistemului Helios - doar cablul fibră optică şi analizatorul
(sursă: www.engr.arizona.edu)
Fibra optică, ca unic senzor, poate fi extinsă până la o distanţă de 50 km, în anul 2011 este planificată creşterea acestei distanţe până la 125 km.
Undele sonore generate de un obiect în mişcare intră în fibră şi distorsionează raza de lumină incidentă, care este citită de către analizator. Analiza deformării permite determinarea cauzei probabile a evenimentului, cu o precizie de aproximativ 1 m, acolo unde a avut loc.
O imagine de la analizator a unei persoane care merge (linia roşie de jos ) şi care aleargă (colţul din stânga sus). Baloanele simbolizează evenimentele înregistrate.
(sursă: www.engr.arizona.edu)
Sistemul a fost testat pentru a distinge mişcarea unui animal mic, cal, vehicul, unui singur om sau grup de persoane - toate în condiţii dure de deşert (transmitere slabă a undelor sonore în nisip). Testele au arătat o distincţie clară între aceste cazuri.
Performanţa generală a sistemului Helios în zona frontierei de securitate din Arizona a fost foarte bună. Potenţialul ridicat şi simplitatea sistemului creşte şansele pentru desfăşurarea acestuia. Estimările neoficiale arată că preţul sistemului pentru Statele Unite va fi aproximativ 10% - 20% din costul gardurilor, acestea din urmă fiind estimate la 2 milioane dolari pe milă.

Punerea în aplicare a acestui sistem în Statele Unite va conduce la dezvoltarea de tehnologii de securitate ideale pentru protejarea conductelor, tunelelor, liniilor de cale ferată, etc. Este de remarcat faptul că în prezent nu există niciun mod satisfăcător pentru a proteja aceste facilităţi. O altă aplicaţie ar putea fi localizarea trepidaţiei în mine, precum şi minerii, în caz de colaps. Sistemul Helios poate fi de asemenea folosit pentru detectarea unui tunel săpat, necesar atât pentru protejarea frontierelor cât şi pentru paza închisorilor.

Una dintre cele mai renumite cetăţi din lume.

Astăzi, camerele protejează ruinele de ravagiile cauzate de vizitatori. Acum aproape două mii de ani, cetatea a fost un sit de apărare eroică, devenind un simbol de curaj şi determinare.
Începând cu 6 AD, cetatea a servit drept turn de frontieră roman. În anul 66 d.Hr., în timpul unei revolte, romanii au fost alungaţi din cetate. În anul 73 d.Hr., cetatea a fost unul din ultimele centre ale rezistenţei insurgente.
Cinci mii de soldaţi romani au asediat cetatea, susţinuţi de nouă mii sclavi şi prizonieri folosiţi în principal pentru lucrări de terasament. Ei au construit un dig care a fost folosit ca bază pentru un turn de asediu. Când rebelii au văzut inutilitatea defensivei continue, aceştia au convenit la o sinucidere colectivă, invocată de comandantul lor. Fiecare bărbat îşi ucidea soţia şi copiii, apoi selecta aleatoriu zece rebeli şi omora restul bărbaţilor. Ultimul ales din cei zece, ucidea membrii grupului şi în cele din urmă se sinucidea. Istorici antici vorbesc de 960 de apărători care şi-au luat propriile vieţi. Singurii supravieţuitori au fost două femei şi cinci copii, ascunşi într-o cisternă.

Despre ce cetate este vorba, în ce ţară? Răspunsul, la sfârşitul acestei ediţii.
Astăzi, camerele protejează ruinele de ravagiile cauzate de vizitatori...

Cele mai frecvente probleme ale sistemelor antenă.

Cea mai frecventă problemă legată de pornirea sistemului SMATV şi, în timpul funcţionării, motivul celui mai mare număr de eşecuri este instalarea necorespunzătoare a conectorilor de antenă şi a prizelor.
Mai jos vă prezentăm procedura de instalarea corespunzătoare a unei prize pentru terminal de abonat Signal TV-FM-SAT/RJ-45/RJ-11 RTV-SAT/RJ-45/RJ-11 R694043.
Vă invităm să vizionaţi filmul.
How to install TV/SAT outlet incl. phone and internet

TV pe benzile de alergare, la clubul de fitness.

Un proprietar de club de fitness a decis să îmbunătăţească echipamentul din sala de gimnastică. Pentru a asigura cel mai înalt confort posibil, benzile de alergare nou achiziţionate au fost echipate cu monitoare LCD cu tunere TV.
Programul de instalare aduce canale satelit selectate (6) pentru toate panourile LCD (16). Sistemul TV SAT utilizează Quatro LNB şi multiswitch Signal MP-0508 R6944508. Semnalele video decriptate de la receptoarele satelit sunt distribuite printr-un set de Modulatoare RF (TERRA MT41 R871747). Două ieşiri de rezervă ale multiswitch-ului pot fi folosite în viitor - pentru adăugarea a două canale suplimentare sau furnizarea de semnale SAT către zona de relaxare şi la recepţie.
Steel Satellite Dish: FAMAVAL Off-Set 100 LH (100cm)Universal QUATRO LNB: Inverto Red Extended 0.3dBCoaxial Cable (75 ohm): TRISET-113 1.13/4.8/6.8 [1m]DVB-S/S2 Receiver: FERGUSON Ariva 100E5/8 Multiswitch: Signal MP-0508 (active terrestrial TV)TV Modulator TERRA MT416-Way Splitter R-6 Signal4-way TV / FM Splitter - Signal R-41-way Tap: Signal O-1-6dB (5-1000MHz)
Diagrama sistemului TV instalat în clubul de fitness
Semnalele de la Modulatoare RF sunt combinate de un splitter cu 6 căi Signal R-6 R60106, şi apoi sunt distribuite prin 4 căi create de ieşirile splitterului TV/FM cu 4-căi Signal R-4 R60104. Datorită distanţei scurte între standuri, sistemul de distribuţie RF utilizează un concept de trecere cu tap-uri. Fiecare stand este echipat cu un tap cu o direcţie O-1-6dB R602106. Această soluţie permite o distribuţie convenabilă a semnalelor RF şi o separare mare între intrările receiverelor LCD.
Datorită utilizării componentelor de calitate superioară nu au existat probleme tehnice. Modulatoarele de înaltă clasă TERRA, asigură un raport C/N al semnalelor de ieşire foarte mare. Pierderea semnalului în cablul E1015 Triset-113 şi componentele semnalului nu depăşesc 30 dB, în timp ce nivelul maxim de ieşire al modulatorilor este de 95 dBuV. Acest lucru asigură un nivel "sigur" al semnalelor la intrările în receiver.

DVR-urile/NVR-urile AverMedia se conectează la telefoanele Android.

Aplicaţia AndroidViewer pentru acces de la distanţă de la telefoanele Android către sistemele de supraveghere video bazată pe NVR-uri AverMedia şi DVR-uri Hybrid, a fost lansată oficial pe 14 decembrie.
EH5216H+ M75216 şi 5108H+ M72508 sunt înregistratoare video digitale hibrid, moderne cu 16 canale şi 8 canale (DVR/RNV). Aceste produse au stabilit noile tendinţe în domeniul înregistrării datelor video de la camerele IP, combinând în acelaşi timp avantajele înregistratoarelor video şi cooperând cu camere analogice. Dispozitivele sunt capabile să înregistreze conţinut video codat în H.264, MPEG-4, sau M-JPEG, de la camere provenite de la mai mult de 45 de producători. Intrările analog/IP-urile uşor configurabile permit utilizatorului o tranziţie uşoară de la tehnologia analogă la noua eră a camerelor megapixel.
Switch TP-Link TL-SF1005D (5 ports)Hybrid DVR/NVR: AverMedia EH5216H+ (16-ch. H.264)Hybrid DVR/NVR: AverMedia EH5108H+ (8-ch. H.264)Professional CCTV Monitor: SAMSUNG SMT-1922P (19Universal Remote Control for AverMedia EH Series
Camerele analogice sunt conectate la intrările BNC pe panoul din spate al DVR-ului/ NVR-ului, camerele IP la LAN (la fel, în care operează DVR-ul/NVR-ul) sau la Internet, în orice locaţie.
DVR-urile/ NVR-urile AverMedia sunt suportate de software-ul următor:
  • Central Management System - client software care integrează NVR-uri multiple în reţea;
  • Remote iSetup - aplicaţie remote setup;
  • Remote Console - monitorizarea de la distanţă şi gestionarea unui singur NVR;
  • Dispatch Server - software de streaming date către utilizatori multipli;
  • JavaViewer, PDA Viewer, iPhoneViewer, iBlackberryViewer şi AndroidViewer - aplicaţii pentru telefoanele mobile.

Un mod eficient de a proteja o spălătorie auto automată.

Proprietarul unei spălatorii auto a decis să protejeze zona împotriva vandalismului, prin instalarea unui sistem de monitorizare video. Investitorul a vrut să monitorizeze oamenii şi vehiculele care intră în zona, atât ziua cât şi noaptea. Supravegherea video urma să acopere două poziţii, oferind calitate video potrivită pentru identificarea numerelor de înmatriculare a vehiculelor şi feţele persoanelor care intrau în zona. O cerinţă suplimentară a fost accesul la video prin Internet.
Sistemul de supraveghere video s-a bazat pe DVR-ul HIKVISION DS-8108HDI-S M76080, capabil să înregistreze în fiecare canal imagini 4CIF la 12 fps. Această rezoluţie a imaginii video permite recunoaşterea chipurilor umane şi a plăcuţelor de înmatriculare a vehiculelor din zona monitorizată.
Înregistratorul video digital este conectat la Internet utilizând o adresă IP externă, care permite vizualizarea de la distanţă a materialul video live şi înregistrat. DVR-ul a fost echipat cu HDD-uri dedicate pentru funcţionarea continuă în sistemele CCTV - SEAGATE 1 TB SV35.5 M89265.
Cele mai importante locuri sunt acoperite de camere Sunell M11209 zi/noapte cu lentile Tokina. Camerele oferă imagini de înaltă calitate, ele sunt de asemenea echipate cu filtre IR acţionate mecanic (ICR), care asigură redarea precisă a culorilor în timpul zilei şi un spectru gri bun pe timp de noapte. Camerele au fost puse în carcase Marathon MHB-806/12 M5408 instalate dincolo de accesul apei de la standurile de spălare. Noaptea, zona este iluminată de corpuri de iluminat IR RedbeamIR40 M1640, ataşate la carcase cu şuruburi M9950. Corpurile de iluminat inundă zona cu lumină infraroşie până la o distanţă de 30m.
Outdoor Compact Camera: n-cam 550 (540 TVL,  Sony Super HAD II CCD, 0.5 lx, 4-9mm, IR 30m)Professional CCTV Monitor: SAMSUNG SMT-1922P (19Network DVR: HIKVISION/ULTIMAX DS-8108HDI-S H.264 (8-ch.)Day/Night Lens: TOKINA 2.7-12 mm F1.3 DCDay/Night Lens: TOKINA 2.7-12 mm F1.3 DCDay/Night Lens: TOKINA 2.7-12 mm F1.3 DCDay/Night Box Camera: SN-BXC5930CDN (WDR, 650 TVL, Sony Effio-E, ICR, 0.03 lx)Day/Night Box Camera: SN-BXC5930CDN (WDR, 650 TVL, Sony Effio-E, ICR, 0.03 lx)Day/Night Box Camera: SN-BXC5930CDN (WDR, 650 TVL, Sony Effio-E, ICR, 0.03 lx)Outdoor protective housing: Marathon MHB-806/12Outdoor protective housing: Marathon MHB-806/12Outdoor protective housing: Marathon MHB-806/12
Diagrama instalării CCTV

Supravegherea video a pârtiei de schi.

Proprietarul unei pârtii de schi a decis să instaleze un sistem CCTV pentru a asigura oamenii de eventualele incidente.
Condiţiile de zăpadă şi oamenii de pe pârtie sunt observaţi de camerele megapixel de reţea Pixord P600E K1532 cu un obiectiv varifocal suprangular UltiEye M2263. Camerele IP sunt protejate împotriva condiţiilor meteorologice nefavorabile de carcasele Marathon M5406.
Din motive economice datele video nu sunt înregistrate de orice server. Imaginile video din ultimele trei zile, înregistrate în mod continuu, sunt disponibile pe carduri SD de 32 GB instalate direct în camerele K1532. Imaginile pot fi folosite ca probe în cazul unor accidente pe pârtie.

Pentru a face publicitate pârtiei de schi pe Internet, proprietarul foloseşte un model diferit de camere megapixeli Pixord - PL-621E K1533. Video-ul este disponibil online pe site-ul său folosind browsere populare - IE şi Firefox.
Wireless Access Point: ULTIAIR 323KCOutdoor IP Camera: Pixord PL-621E (2Mpx, H.264, PoE)Wireless Access Point: ULTIAIR 323KCOutdoor Camera Housing: Marathon MH-806/12Megapixel network camera: PIXORD P600E (2.0 Mpx, H.264, PoE)ADSL Router w. 4-port Switch &802.11n AP: TP-Link TD-W8960NOutdoor Camera Housing: Marathon MH-806/12Wireless Access Point: ULTIAIR 323KCMegapixel network camera: PIXORD P600E (2.0 Mpx, H.264, PoE)
Componentele sistemului de supraveghere video pentru monitorizarea pârtiei de schi
Camerele sunt integrate într-un sistem de access point-uri N2311 şi routerul ADSL cu comutator cu 4-porturi şi 802.11n AP - TP-Link TD-W8960N N2904.

TP-LINK TL-WR1043ND ca server DLNA.

Multe televizoare disponibile pe piaţă sunt echipate cu porturi LAN, folosind o conexiune Ethernet pentru a lucra cu alte dispozitive certificate. DLNA provine de la Digital Living Network Alliance, o organizaţie de colaborare comercială non-profit care cuprinde mai mult de 250 de companii membre în domeniul electronicelor de larg consum, echipamentelor informatice, dispozitivelor mobile, precum şi furnizorilor de servicii.
Dispozitivele home network compatibile cu DLNA includ PC-uri şi dispozitive de stocare în reţea (NAS), televizoare, combine muzicale, home cinema, receivere audio/video, ecrane video, console de jocuri, tablete Internet, PDA-uri, imprimante de reţea, telefoane mobile, playere portabile de muzică şi tablete media mobile concepute pentru vizualizarea de conţinut multimedia. Cea mai bună soluţie este în cazul în care serverul DLNA funcţionează pe o bază continuă, astfel încât fotografiile digitale, muzica şi clipurile video pot fi rulate în orice moment pe TV(uri) sau alte playere media digitale.
După conectarea unui televizor DLNA la reţeaua unui computer, utilizatorul are acces la întregul conţinut multimedia inclus în arhive, inclusiv fişierele de pe telefoane mobile şi alte dispozitive conectate. Dispozitivele certificate DLNA permit difuzarea de conţinut media distribuit de serverul media digital.
Utilizând TP-LINK TL-WR1043 N3253 şi instalând software-ul OpenWRT, oricine poate construi un server DLNA. Un mare avantaj al router-ului wireless este posibilitatea de a conecta un drive USB extern. Utilizarea unui hard drive, NAS poate stoca şi partaja mai multe videoclipuri, imagini, piese muzicale. Transmiterea de date între serverul media digital (TP-LINK) şi playerele media digitale (de exemplu, TV) poate fi efectuată fără fir.
Access Point TP-Link TL-WA901ND (2.4GHz, 802.11n, 300Mb/s) Access Point TP-Link TL-WR1043ND (w. router &GbE switch, 802.11n, 300Mbps)
O aplicaţie a serverului DLNA şi transmisia Wi-Fi

Masada în Israel.

Cetatea este situată pe culmea unui izolat platou stâncos la marginea de est a Deşertului Iudaic de la Marea Moartă, în Israel. Accesul la vârful plat este foarte dificil, cetatea fiind protejată de stânci abrupte de până la 410 de metri deasupra Mării Moarte. Romanii au construit digul cu un an înainte de a putea ajunge acolo. Acum, turiştii pot urca platoul pe jos sau utilizând cablu feroviar.
Model de rocă şi cetatea Masada
Imagine a platoului de rocă
Cetatea în miniatură
Digul construit de romani
Noile produse oferite de DIPOL:
Combo Receiver: Opticum XTS703p (DVB-S2/DVB-T)
Multimedia Player: Ferguson Ariva HDplayer 210
5-port Router: MikroTik RouterBOARD 750
HDMI Wall Outlet (European, single, flush-mounted)
Receiver Combo DVB-S2/DVB-T
Opticum XTS703p
A99439
Multimedia player
Ariva HD 210
A99392
Router 5-porturi
RouterBoard 750
N24750
Priză perete HDMI
H3703
Am mai scris despre:

DVB-T - cel mai ieftin upgrade al unui sistem TV de hotel. Bună, sunt în căutarea unui sfat. Am auzit despre viitoarea epocă TV digitală. Eu am un hotel cu camere dotate cu televizoare CRT. Vor fi utilizabile? Dacă da, ce ar trebui să cumpăr pentru a adapta televizoarele vechi pentru recepţionarea canalelor TV digitale?...

Sertizare conector F pe cablu coaxial. Conectorul a fost conceput pentru a asigura etanşeitate (după sertizare), atât pentru cablu cât şi pentru dispozitiv. În timpul compresiei conectorului o bucşă de plastic este strâns presată pe învelişului cablului (prin împingerea inelului de compresie). Materialul din plastic este de tip Delrin, brevetul Delrin bine cunoscutul produs al companiei DuPont. Este rezistent la UV, şi asigură parametri fizici stabili pe o plajă largă de temperaturi...
F connector Platinum on Triset 113 coaxial cable - Crimping
Sertizare conector F Platinum pe cablu coaxial Triset 113
Reţea Home/SOHO bazată pe un router 3G.
Din ce în ce mai des, conexiunile la Internet se realizează printr-o reţea de tip GSM sau 3G. Modemurile oferite de operatori permit conectarea la internet a unui calculator oriunde s-ar afla acesta în raza de acoperire a reţelei. Cu ajutorul router-ului TP-LINK 3G/3.75G oricine poate înfiinţa o reţea locală bazată pe o astfel de conexiune.
TP-Link TL-MR3420 vă permite să creaţi simplu şi rapid o reţea wireless ce va permite accesul la Internet prin intermediul unei conexiuni 3G sau a unei linii ADSL...

ADSL Annex A Router: TP-Link TD-88163G Wireless Router: TP-LINK TL-MR3420 (802.11n, UMTS/HSPA)Wireless 802.11n USB Adapter: TP-Link TL-WN821N (300Mbps)
Reţea Home/SOHO bazată pe un router TP-LINK TL-MR3420 3G/3.75G N2957