Săptămânal DIPOL - TV şi SAT TV, CCTV, WLAN

Nr. 2/2011 (Ian. 10, 2011)

Un sisteme de supraveghere complet.


Pe timpul nopţii poate detecta un obiect de dimensiunile unui om de la o distanţă de 21 km, de la 11 km se poate distinge dacă obiectul este un om sau altceva, şi permite identificarea chipurilor umane de la o distanţă de 6 km...
Acestea sunt unele dintre capacităţile camerei termice FLIR folosite îndeosebi de serviciile şi forţele armate pentru protecţia frontierelor, precum şi de serviciile de securitate specializate în protecţia aeroporturilor, aerodromurilor.
Potenţialul sistemului de supraveghere prin imagine termică, Ranger HRC este chiar mai mare. Sistemul portabil HRC este format de obicei din cameră termică de primă clasă, cameră color optică, telemetru laser, modul GPS şi busolă digitală magnetică. Camera termică este capabilă să recunoască diferenţe de temperatură mici cât 0.02 grade Celsius.
Cea de-a doua cameră pentru lumină vizibilă poate fi echipată cu obiectiv cu zoom 120x, care permite identificarea chipurile umane mult mai uşor decât în cazul imaginii termice. Telemetrul laser determină distanţa exactă a obiectului detectat, modulul GPS localizează poziţia geografică exactă. Setul HRC poate fi cuplat cu un sistem automat de monitorizare, o zonă de scanare şi de urmărire a unor obiecte detectate.
Camera termică foloseşte plan focal de 640 x 480 InSb. Rezoluţia înaltă şi sensibilitatea detectorului de format mare, asigură o calitate excelentă a imaginii. Sistemul poate opera la temperaturi cuprinse între -32oC şi +55oC.
Camerele termice, utilizate până de curând, în principal în industria energetică şi de construcţie, câştigă piaţa CCTV. Ele sunt indispensabile pentru protecţia frontierelor, în special în zona mării. Camerele sunt de asemenea foarte eficiente în protejarea infrastructurii strategice, cum ar fi centralele electrice, barajele, podurile. Camerele termice sunt insensibile la condiţiile meteorologice şi la fum.
1 - cameră termică
2 - telemetru laser şi modul GPS
3 - bază /mecanism înclinat
4 - cameră zi/noapte de înaltă sensibilitate
5 - interfaţă TCP/IP
Captarea imaginii termice se bazează pe detectarea radiaţiilor din gama infraroşie a spectrului electromagnetic. Undele electromagnetice sunt emise de către orice corp fizic cu temperatura peste zero absolut. Intensitatea radiaţiei termice creşte odată cu temperatura obiectului. Această radiaţie este numită radiaţie infraroşie sau radiaţie termică. Spectrul infraroşu este radiaţie electromagnetică cu o lungime de undă între 700 nm şi 1 nm, adică între lumina vizibilă şi undele radio.

Spectrul infraroşu poate fi divizat în următoarele sub-game:

  • infraroşu apropiat (NIR): 0.7-5 um)
  • infraroşu mijlociu (MIR): 5-30 um)
  • infraroşu îndepărtat (FIR): 30-1000 um)
Având în vedere faptul că radiaţiile infraroşii în cele mai multe sub-intervale sunt semnificativ suprimate de atmosfera Pământului, producătorii de sisteme cu imagini termice au ales benzi cu atenuarea minimă, 3-5 um şi 8-14 um.
O altă problemă a imaginii termice este vizualizarea adecvată. Această sarcină este efectuată de algoritmi avansaţi de procesare a imaginii. Pentru a face o imagine de pe camera infraroşu uşor de citit şi bine conturată, trebuie să fie prelucrată înainte de afişare. Procesul este denumit de obicei Digital Detail Enhancement (DDE).

Din fericire, există o reţea wireless în această ţară.

Din cauza faptului că în regiunile subtropicale nu există temperaturi negative, este posibilă executarea instalaţiilor într-un mod ciudat, aşa cum se arată în fotografie. Majoritatea cablurilor transportă energie electrică. Din fericire, telefonia fixă şi televiziunea prin cablu nu sunt în mod deosebit populare în ţară - altfel, numărul de cabluri ar fi multiplicat! Sunt aproximativ 36 de milioane de abonaţi ai telefoniei fixe, în timp ce cetăţenii ţării folosesc 706 de milioane de telefoane mobile. Acest raport este o caracteristică inerentă a ţărilor din lumea a treia, unde e greu să dezvolţi o infrastructură de telefonie tradiţională. Evoluţia telefoniei mobile în această ţară este chiar incredibilă, cu aproximativ 100 de milioane de abonaţi în 2010!
Despre ce ţară este vorba?- Ghiciţi şi verificaţi-vă răspunsul la sfârşitul acestei ediţii.

Din cauza faptului că în regiunile subtropicale nu există temperaturi negative, este posibilă executarea instalaţiilor într-un mod ciudat, aşa cum se arată în fotografie.
Despre ce ţară este vorba?- Ghiciţi şi verificaţi-vă răspunsul la sfârşitul acestei ediţii.

Tata are un rol important în dezvoltarea reţelei de wireless- Tata DOCOMO, Tata Sky, Tata Indycom.
Telefoanele mobile sunt deseori distribuite de mici magazine tradiţionale.

Sisteme multiswitch în Katowice, Polonia.

O cooperativă de locuinţe în Katowice a decis să actualizeze sistemele antenă în mai multe blocuri de apartamente. Scopul investitorului a fost de a furniza semnale TV terestru şi satelit fiecărui apartament.
Sarcina a fost preluată de compania Tech-Sat. Până acum, proiectul s-a derulat în 6 clădiri, fiecare cu câte 12-16 prize.
Componentele de exterior ale sistemului.
În fotografia din dreapta puteţi vedea conectori de compresie etanşi de tip F - TRS-9 NT PCT E80340
instalaţi pe cablu TRISET-113 PE E1017 destinat aplicaţiilor pentru exterior.
Semnalele TV terestru şi radio FM sunt recepţionate de antene Dipol UHF 19/21-69 A1911, antene VHF Dipol 7/6-12 A0710 V, şi antene FM 1RUZ PM B A0221 (pentru ambele polarizări).
Semnalele satelit de la Hotbird 13oE şi Astra 19.2oE sunt recepţionate de o antenă de 100 cm A9664 şi două LNB-uri Inverto quatro A98257.
Compania de instalare - Tech-Sat - a instalat sistemele SMATV foarte profesional, folosing cablu coaxial izolat cu gel (TRISET-113 PE E1017) între LNB-uri şi cutiile de instalare din interiorul clădirilor.
În fiecare clădire, amplificatorul WWK-861 R89860 şi multiswitch-ul TERRA MSR-916 R70816
au fost instalate în cutii TPR-8 R90553
Alegerea topologiei stea pentru sisteme a fost dictată de un număr relativ mic de prize din fiecare clădire. Fiecare clădire utilizează multiswitch TERRA MSR-916 R70816 care combină semnalele satelit şi semnale terestre şi permite distribuirea lor tuturor apartamentelor. Semnalele TV terestru sunt amplificate şi egalizate de amplificatoare WWK-861 R89860. Este foarte important pentru sistemele SMATV să egalizeze nivelurile de semnal.
Fiecare sistem SMATV foloseşte protectori Signal R48602 şi mufe F de compresie PCT TRS-9 NT ( E80340).

Hikvision a fost ales drept antreprenor general pentru punerea în folosinţă a 500,000 de puncte de cameră.

Compania Hikvision va proiecta sistemul şi va instala produse de supraveghere video de înaltă performanţă şi soluţii de punere în aplicare a unui program pentru un oraş sigur, pentru Chongqing, unul dintre oraşele din China, care acoperă o suprafaţă de peste 82000 km pătraţi, cu o populaţie de aproximativ 32 de milioane de oameni. Valoarea totală a proiectului este estimată la 800 de milioane de dolari. Întregul proiect va fi terminat în doi sau trei ani, începând cu 2011.
O panoramă a Chongqing

Hikvision Digital Technology Co., Ltd. este unul dintre cei mai importanţi furnizori mondiali de produse şi soluţii de supraveghere video. Sediul său şi unităţile de producţie sunt situate în China şi are peste 3600 de angajaţi.
DIPOL oferă o gamă largă de DVR-uri destinate înregistrării de conţinut video de la camere analogice: din seria 7300 - M74040, M74080, M74160 - destinată proiectelor cu buget redus, seria 8100HDI - M76080 M76160 M76081 M76161 - care combină performanţa înaltă cu un preţ foarte rezonabil şi modelele de ultimă generaţie din seria 8100HFI - M78080 M78160. Toate modelele pot înregistra la cea mai înaltă rezoluţie posibilă- 4CIF.
Noi mai vindem totodată şi camere IP cu megapixel (K1440, K1441) şi rezoluţii D1 ( K1140), servere video care suportă compresie H.264 ( K2140), şi alte echipamente CCTV , incluzând unitatea de control a sistemului M77920, care suportă toate protocoalele populare pentru camerele PTZ.
În afară de gama largă de echipamente, Hikvision furnizează de asemenea şi un pachet software vast.
Aplicaţia iVMS4000 poate fi instalată pe PC-uri şi folosită pentru utilizarea de la distanţă a dispozitivelor CCTV, conectate la reţeaua IP.
iVMS4500 permite accesul mobil la sistemul de monitorizare de oriunde din lume, folosind un smartphone (acceptă toate sistemele populare de operare mobilă).
Local Playback Software permite reproducerea datelor video înregistrate pe hard disk-urile scoase din DVR-uri, Server-ul NVR înregistrează conţinut video de pe servere video.
Investiţia în echipamente Hikvision este o garanţie a celui mai performant sistem CCTV, ce oferă niveluri excepţionale de siguranţă.
DIPOL este distributor autorizat al produselor HIKVISION

N-cam 690 - cameră de înaltă calitate la un preţ accesibil.

Camera M11275 a fost echipată cu un superb senzor de imagine 1/3'' CCD Super HAD II, care asigură culori foarte clare şi detalii fine ale imaginii chiar şi condiţii de lumină redusă.
Înalta sensibilitate (0.05 lx) permite vizualizarea culorilor în lumină foarte scăzută. Rezoluţia îmbunătăţită de 550 linii TV asigură imagini video clare.
Compact CCTV Camera: n-cam 690 (550 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.5 lx, 4-9mm, IR 30m)
N-cam 690 M11275 - cameră de înaltă calitate la un preţ accesibil
Camera are un iluminator IR integrat (42 LED-uri), pentru o rază de 30-35 metri. Nivelul de iluminare IR poate fi ajustat, aspect ce permite utilizarea în încăperi mici.
Poziţia camerei este ajustabilă vertical (180o^) şi orizontal (360o), ceea ce o face foarte manevrabilă în timpul instalării.
Datorită carcasei IP66, camera poate opera afară, în orice condiţii meteo. În plus, geamul termopan împiedică formarea ceţii. Butoanele disponibile după răsucirea capacului din partea de jos a camerei controlează meniul OSD. În acelaşi loc există o ieşire video test, care permite instalatorului conectarea unui monitor de serviciu, fără a deconecta camera din circuit.
Compact CCTV Camera: n-cam 690 (550 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.5 lx, 4-9mm, IR 30m)
Video online de la camera n-cam 690 M11275 este disponibil prin serverul video ACTi TCD-2100 K2150.

Fereastră alimentare video fără a necesita cotroale ActiveX - camere Aviosys.

Microsoft nu mai deţine monopolul web browser-ului. Numărul crescut al utilizatorilor de Internet aleg alte produse, cum ar fi Mozilla Firefox sau Opera. Din păcate, cele mai multe camere IP necesită utilizarea IE cu controale ActiveX. Acest lucru elimină potenţialii utilizatori care nu doresc să treacă la IE.
Meniu Image Settings
Soluţia problemei este de a folosi camera Aviosys ( K1160, K1161, or K1162) care utilizează ambele compresii MPEG-4 şi MJPEG. Selecţia actualului flux video depinde de browser. În cazul IE, utilizatorul este informat despre necesitatea de a instala controale ActiveX. După permisiune, el sau ea primeşte transmisia video live de la stream-ul MPEG-4.
Cu toate acestea, în cazul în care se conectează la cameră folosind o soluţie competitivă (Firefox, Opera, Chrome), acest lucru nu apare, şi video-ul live este decodificat din stream-ul MJPEG. Soluţia este foarte convenabilă, camera reglând automat fluxul de date la tipul browser-ului respectiv.

Video online de la camera Aviosys 9070 IR K1161 localizată în Debrecen, Ungaria.
Video online de la camera Aviosys 9070 IR K1161 localizată în Krakow, Polonia.
IP Camera AVIOSYS 9070 Basic
IP Camera AVIOSYS 9070 CS
IP Camera AVIOSYS 9070 CS
Camera IP AVIOSYS 9070 de bază
K1160
IP camera AVIOSYS 9070 IR
K1161
Camera IP AVIOSYS 9070 IR
K1162

Ce este DDNS şi cum se foloseşte?

Dacă dorim un server pentru găzduirea unui website sau accesarea unei camere CCTV, disponibil din orice locaţie Internet, şi nu avem o adresă IP statică, ci una dinamică, trebuie să folosim un serviciu DDNS (Dynamic Domain Name System).

Cum să configurez DDNS? - Trebuie să executaţi următoarele operaţiuni:

1. DDNS account setup
Serviciul DDNS este disponibil, de exemplu, la dyndns.org sau no-ip.com, unde trebuie să vă înregistraţi şi să vă configuraţi contul.

2. Configurare modem/router ADSL
Exemplu de configurare a TP-Link TD-W8910G N2901

3. Configurarea unui PC conectat la linia ADSL printr-un modem USB
În cazul în care computerul este conectat direct la linia ADSL prin intermediul unui modem cu interfaţă USB, este necesară instalarea unui software adecvat. Acesta va permite verificarea automată a adresei IP curentă care este atribuită de serverul DHCP, care se află în serviciul DDNS. Programul detectează o schimbare a adresei IP, o citeşte, şi apoi se conectează la serverul DDNS care oferă noile informaţii, la zi. Programul este disponibilaici.

Mai multe informaţii în articolul Ce este DDNS....
Serviciul DDNS este deseori folosit pentru conectarea DVR-urilor CCTV la Internet prin intermediul liniilor ADSL. Acesta permite monitorizarea de la distanţă şi redarea, în ciuda schimbărilor de adresă IP externă.
ADSL Router w. 4-port Switch &802.11n AP: TP-Link TD-W8960NCCTV Network DVR: TREND 250X04 (H.264, 4 channels)CCTV Network DVR: TREND 250X08 (H.264, 8 channels) CCTV Network DVR: TREND 250X16 (H.264, 16 channels)
Exemplu de configurare a sistemelor CCTV folosind serviciul DDNS

India.

Este a doua ţară din lume, ca populaţie, cu aproximativ 1,2 miliarde de oameni. Guvernul estimează că în 2013 numărul de telefoane mobile va fi aproximativ la fel. Infrastructura Internet este relativ săracă. Deşi în ceea ce priveşte numărul de utilizatori (100 milioane), India fiind pe locul trei în lume, proporţia este mai mică decât media globală. Situaţia este şi mai gravă atunci când vine vorba de calitatea conexiunii - doar aproximativ 10 milioane de abonaţi pot beneficia de serviciile de bandă largă, aproape 40 de milioane accesează Internet-ul prin intermediul telefoanelor mobile. India este unul dintre liderii mondiali la punerea în aplicare a tehnologiei WiMax.
Moscheea Jama Masjid - New Delhi
Red Fort - New Delhi
Palatul Prezidenţial în New Delhi
Noile produse oferite de DIPOL
Digital Satellite Meter Satlook Micro HD (DVB-S/S2)
19
Satellite Dish Mount: BLV-200 (to vert. balcony rail, galvanized)
HDMI Wall Outlet (European, double, flush-mounted)
Satlook Micro HD
DVB-S/S2 meter
R10740
cabinet rack 19" 27U
R912013
Montură antenă satelit
pt. balustradă vert.

E8840
Priză HDMI
de perete dublă
H3704
Am mai scris despre:

DVR-uri TREND din punct de vedere economic şi profesional. Instalatorii de CCTV trebuie adesea să se ridice la nivelul aşteptărilor clienţilor care nu au un buget ce le permite instalarea unor echipamente de calitate superioară. Soluţia poate fi DVR-urile profesionale TREND de 250 de serii. TREND 250X16 este un DVR cu 16 canale...
Vandal-proof Dome Camera: V-CAM 515 (550 TVL, Sony Super HAD II CCD , 0.01 lx, 4mm, IR)Outdoor Compact Camera: n-cam 550 (540 TVL,  Sony Super HAD II CCD, 0.5 lx, 4-9mm, IR 30m)High Speed Dome Camera: PH-10H (3.8-38 mm, 500 TVL,Sony Interline Transfer CCD, 0.7 lx)CCTV Network DVR: TREND 250X16 (H.264, 16 channels)
Installing Platinum BNC connector and S-55 quick adapter on CAMSET CCTV cable
BNC connector Platinum and S-55 quick adapter on CAMSET CCTV cable - Installing
Fii legal - utilizează repetoarele GSM certificate. Repetoarele GSM utilizate pentru a îmbunătăţi conectivitatea mobilă trebuie să îndeplinească standarde stricte, din cauza posibilităţii de a perturba funcţionarea reţelelor publice de celulare. Cel mai exigent standard este asociat cu utilizarea eficientă a spectrului de frecvenţe - ETSI EN 300 609-4 V8.0.2. Înainte de a cumpăra un repetor GSM, clientul trebuie să verifice dacă declaraţia CE confirmă respectarea acestor standarde....

Index-ul ediţiilor publicate