Săptămânal DIPOL - TV şi SAT TV, CCTV, WLAN

Nr. 3/2011 (Ian. 17, 2011)

Premiile BEST OF CES - câştigătorii pot fi siguri că vor face profit.

Cel mai mare comerţ legal de electronice de larg consum din lume - Consumer Electronics Show (CES) - a avut loc în Las Vegas, între 6 şi 11 ianuarie. Reputaţia de cel mai mare eveniment expoziţie în acest domeniu a fost confirmată de multe ori - a fost locul de prezentare pentru înregistratorul video cu casetă (VCR) în 1970, camera video şi CD player în 1981, DVD în 1996, HDTV în 1998, Xbox în 2001, player Blu-ray, în 2004. Anul trecut târgul a fost dominat de tablete şi tehnologie 3D. Vor exista şi alte surprize în acest an?
Un interes special al publicului a fost prezentarea Microsoft. Pentru această corporaţie, CES este cel mai important eveniment de marketing. Preşedintele Microsoft Steve Ballmer, în discursul său de o aproape o oră, s-a axat pe trei teme: dezvoltarea de Xbox 360, Windows 7 Phone, şi disponibilitatea sistemelor de operare Windows pentru procesoare cu arhitectură, alta decât x86.

De mare succes a fost senzorul Kinect care poate controla consola Xbox 360 folosind gesturi si mişcări corporale. Steve Ballmer, a arătat că vânzările Kinect au ajuns la o ameţitoare cifră de 8 milioane de unităţi în doar 60 de zile de la lansarea sa. Tehnologia este de mare interes şi poate stimula în mod semnificativ piaţa jocurilor de noroc. O soluţie similară, PlayStation Move, a fost prezentată de Sony.

Telefonul Windows 7 este cel mai recent telefon mobil al platformei Microsoft. Acesta este un răspuns la creşterea cotei de piaţă a sistemului Android. Creşterea exponenţială a pieţei smartphone a motivat corporaţia să adopte o poziţie mai puternică în această privinţă.
Punerea în aplicare a sistemelor Windows pentru procesoare cu arhitectură, alta decât x86 este o încercare de a intra pe piaţa tabletelor, dominată de procesoare ARM. Subestimarea pieţei dispozitivelor mobile, înseamnă a pune Microsoft în postura companiei care trebuie să se adapteze la regulile jocului forţat de piaţă. Preşedintele companiei din Redmond nu a pus la îndoială faptul că obiectivul principal al strategiei companiei este de a dezvolta produse legate de divertismentul la domiciliu.
Kinect - o revoluţie în divertismentul la domiciliu?
Semne importante ale potenţialului companiilor concurente sunt 2011 Inovaţii Honorees.
Premiile arată că giganţii nu au reuşit să preia controlul complet asupra pieţei de electronice de consum. Companii, relativ mici au fost în măsură să aducă pe piaţă produse inovatoare, care ameninţă liderii. Printre câştigători, numai Samsung a reuşit să obţină două premii, pentru player-ul 3D Blu-ray şi ochelarii pentru televizor 3D. Player-ele Blu-ray de la Samsung permit conversia în timp real de imagini statice şi filme în format 3D.
Perspectiva mai clară asupra potenţialului companiilor oferă lista nominalizărilor pentru aceste premii - Samsung a primit 37, LG - 12. Aceste cifre indică poziţia foarte puternică a acestor firme coreene. Produsele Samsung nominalizate includ televizoare, playere Blu-ray 3D, camere digitale şi obiective, telefoane mobile, SSD-uri, monitoare 3D şi proiector, calculatoare portabile.

Câştigătorii PREMIILOR BEST OF CES pot fi siguri că vor face profit - promovarea la târgul din Las Vegas este cel mai bun marketing. Selecţia atentă a nominalizărilor şi profesionalismul juriului oferă consumatorilor sfaturi practice despre produsele care-şi merită banii.

Camere de supraveghere în cea mai bine păzită piaţă din lume.

Camerele montate pe corpuri de iluminat stilate, monitorizează cea mai bine păzită şi una dintre cele mai mari pieţe publice din lume. Unde este? - Răspunsul la sfârşitul acestei ediţii.
Unde este corpul de iluminat? - Răspunsul la sfârşitul acestei ediţii.

Funcţia AOS în noua versiune a software-ului SatNet face procesul de proiectare chiar mai uşor.

Compania TERRA a publicat noua versiune de software-ului SatNet pentru proiectarea sistemelor SMATV bazată pe multiswitch-uri.
Versiunea 2.3 introduce o caracteristică inovatoare care dispensează designer-ul de selecţia atentă a componentelor pasive ale sistemului - aceasta va fi efectuată de către program.
AOS înseamnă Ajustare cu Structură Optimizată şi permite selecţia optimă a componentelor pasive ale sistemelor multiswitch, precum splitter-e (SS-504 R70515, SSQ-508 R70520), tap-uri (SS-510 R70516, SS-515 R7051, SS-520 R70518) şi echivalentele lor folosite în instalaţii pentru doi sateliţi.
Un exemplu de utilizare a funcţiei AOS (Adjustment with Optimizing Structure ). Aplicarea tap-urilor SS-520 pe fiecare etaj, este o consecinţă a faptului că nivelurile de semnal de la prizele abonaţilor variază de la foarte reduse (albastru) la foarte ridicate (roşu). În diagrama îmbunătăţită din dreapta programul a reglat automat instalarea, folosind tap-uri corespunzătoare. Ca urmare, nivelurile de semnal de la toate etajele au fost echilibrate şi optimizate (verde).
Cu această inovaţie, proiectantul/instalatorul nu trebuie să-şi facă griji pentru alegerea componentelor. Singurul lucru pe care trebuie să-l facă este selectarea adecvată a echipamentului de distribuţie în ceea ce priveşte topologia sistemului. Selecţia corespunzătoare a componentelor pasive în termeni de atenuare, şi calcularea setărilor corespunzătoare pentru potenţiometre în multiswitch-uri şi amplificatoare, va fi făcută automat de software.

Software SatNet de la TERRA


Cum să conectez un LNB Quatro la un multiswitch TERRA ?

Descrierile ieşirilor LNB satelit şi intrărilor multiswitch depind de producătorii acestora. Pentru a evita confuziile, filmul nostru ilustrează diferenţele şi clarifică problema.
How to connect a Quatro LNB to Terra multiswitch

DVR-uri hibrid AverMedia într-o clădire de birouri de lux.

Construit în secolul al XX-lea, Turnul Rahimtulla este una dintre cele mai înalte clădiri din Upper Hill, un cartier de afaceri din Nairobi, Kenya. Este sediul multor corporaţii multinaţionale, cu 22 de etaje si două nivele de parcare, în fiecare zi fiind vizitat de mii de angajaţi şi clienţi.
Turnul Rahimtulla, Nairobi, Kenya
Provocarea, pentru compania care instalează sistemul CCTV a fost de a oferi un nivel adecvat de securitate, destinat protecţiei împotriva diverselor pericole. Criteriile principale de selecţie pentru componentele sistemului includ stabilitate pe termen lung şi calitate superioară a materialului care ar fi potrivit ca mijloc de probă.
Hybrid DVR/NVR: AverMedia EH5216H+ (16-ch. H.264)Hybrid DVR/NVR: AverMedia EH5216H+ (16-ch. H.264)Hybrid DVR/NVR: AverMedia EH5216H+ (16-ch. H.264)Hybrid DVR/NVR: AverMedia EH5216H+ (16-ch. H.264)Hybrid DVR/NVR: AverMedia EH5216H+ (16-ch. H.264)
Sistemul bazat pe DVR-uri hibrid AverMedia M75216
Sistemul a fost bazat pe DVR-uri hibrid AVerMedia EH5216H + M75216. Ele integrează peste 45 de camere instalate în încăperi, coridoare, casa scării, şi la intrările şi ieşirile, inclusiv poarta de acces a clădirilor. CM3000, software-ul avansat de supraveghere video de reţea IP conectează toate DVR-urile situate la etaje diferite într-un sistem uniform, centralizat.
Cu suport pentru alarme, excepţii, notificări prin e-mail, şi funcţia e-map, managementul asupra acestui sistem CCTV atât de mare, este destul de simplu, făcând munca operatorilor şi securitatea mai eficientă.
DVR-ul/NVR-ul Hybrid AverMedia este un server profesional multi-scop, care permite, printre altele, integrarea mai multor server-e într-un astfel de sistem. Dispozitivul este capabil să înregistreze conţinut video digital cu rezoluţie de până 5 megapixeli, suportă funcţii avansate de gestionare locală şi de la distanţă, permite conectarea de senzori şi de dispozitive de ieşire releu.
AverMedia a fost ales dintre mulţi competitori de către companii renumite, care pun siguranţa pe primul plan.

DVR-uri/NVR-uri AverMedia

Supravegherea unei locaţii îndepărtate, la 2 km distanţă.

Proprietarul unui depozit de materiale de construcţie a decis să instaleze un sistem de supraveghere video la 2 km de biroul său. El a cerut acces la imaginile camerelor pe site şi la el acasă.
În depozit au fost instalate camere analogice n-cam 690 M11275 şi u-cam 595 BOX M11190. Video-ul de pe cameră este transmis prin cablu coaxial cu 8 canale DVR TREND M72508. DVR-ul se conectează la access point-ul wireless ULTIAIR 423KC N2301 prin cablu UTP (folosind interfaţă RJ-45). Acest AP cooperează cu un dispozitiv identic instalat în locaţia de la 2 km distanţă, ambele configurate să realizeze o conexiune wireless point-to-point.
AP-ul situat în locul de origine se conectează cu NIC-ul PC-ului de acasă printr-un cablu UTP. Acest aspect oferă posibilitatea de a configura pe deplin DVR-ul şi de a vizualiza video live şi înregistrat, pe site şi de la distanţă, din casa proprietarului.
Wireless Access Point: ULTIAIR 423KCWireless Access Point: ULTIAIR 423KCDay/Night Box Camera: u-cam 595 (550TVL, Sony EXView CCD, 0.01 lx)CCTV Network DVR: TREND 250X08 (H.264, 8 channels) Compact CCTV Camera: n-cam 690 (550 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.5 lx, 4-9mm, IR 30m)
Sistem CCTV cu monitorizare de la distanţă
Soluţia funcţionează foarte bine, investitorul este satisfăcut de calitatea imaginii oferite de camere şi de fiabilitatea conexiunii wireless.

Cum construieşti un hotel 5 de stele?

Un investitor turc, proprietarul hotelului Thermal Caprice Palace din Didim, a avut o nouă iniţiativă - ridicarea hotelului Caprice Gold.
Hotelul Caprice Thermal Palace
Construirea hotelului poate fi văzută pe Internet datorită camerelor ACTi care monitorizează şantierul.
Outdoor IP Camera: ACTi ACM-1231 (1.3 Mpx)
Diagrama de instalare

Este posibilă distribuirea conexiunii Internet 3G prin LAN / WLAN?

Da, cu ajutorul router-ului wireless 3G.
TP-Link TL-MR3420 3G/3.75G N2957 face posibilă crearea rapidă a unei reţele wireless /reţele cu cablu care să permită accesul la Internet prin intermediul unei conexiuni 3G. Dispozitivul asigură o viteză de transmisie wireless de până la 300 Mbps (802.11n) şi conectivitate LAN (Ethernet), de până la 100 Mbps. Conectarea la Internet prin intermediul reţelei 3G se face prin interfaţa USB, care trebuie să fie conectată cu modem 3G adecvat (lista de dispozitive compatibile este disponibilăaici).
3G Wireless Router: TP-LINK TL-MR3420 (802.11n, UMTS/HSPA)
router-ul wireless 3G TP-Link TL-MR3420 N2957 poate asigura conexiune la Internet printr-o reţea 3G
Suplimentar, dispozitivul poate fi folosit pentru a crea un backup link. În cazul în care principala conexiune la Internet este realizată printr-o linie DSL şi apare o problemă temporară de conexiune, funcţia failover a router-ului wireless TP-Link se poate comuta automat la reţeaua 3G, conectată prin intermediul unui modem USB extern. O astfel de soluţie este ideală pentru birouri şi întreprinderi, în cazul în care o pierdere de conexiune la Internet ar însemna probleme pentru activitatea normală. După restabilirea conexiunii prin DSL, dispozitivul va trece automat la starea iniţială (accesul la Internet printr-o linie DSL).

Wireless 802.11n USB Adapter: TP-Link TL-WN821N (300Mbps)ADSL Annex A Router: TP-Link TD-88163G Wireless Router: TP-LINK TL-MR3420 (802.11n, UMTS/HSPA)
O aplicaţie exemplu a TP-Link TL-MR3420 N2957

Piaţa Tian'anmen - Beijing.

Piaţa Tian'anmen (literalmente Piaţa Păcii Cereşti), cu dimensiuni de 800 x 300 mettri, este situată în faţa Oraşului Interzis, separată de Poarta Păcii Cereşti.
Singurele structuri din piaţă sunt Monumentul de 38 de metri al Eroilor Poporului şi Mausoleul lui Mao Zedong. Poarta Tian'anmen a fost construită în 1417, în timpul domniei împăratului Yongle. În timpul domniei dinastiilor Ming şi Qing, Tian'anmen nu era piaţa oraşului, ci locul pentru ceremonii religioase, parade militare, şi pentru anunţuri de decrete imperiale şi rezultatele examinărilor de stat.
Produse noi oferite de DIPOL
Antenna adapter (FME plug) for Huawei E800
Powerline Ethernet Adapters: TP-Link TL-PA201KIT (200Mbps, 2pcs)
Powerline Ethernet Adapters: TP-LINK TL-PA101KIT (85Mbps, 2pcs)
Access Point 802.11n: TP-Link TL-WR841ND(300Mbps, built-in router and 4-port switch)
Adaptor FME
pentru Huawei E800
E83210
Adaptoare Powerline Ethernet
200 Mbps
N3356
AdaptoarePowerline Ethernet
85 Mbps
N3351
Access Point 802.11n
TL-WR841ND 300 Mbps
N3250
Am mai scris despre:

Repeatere GSM - reglarea semnalului de intrare. O problemă serioasă care apare în timpul instalării repeaterelor GSM, este asigurarea unui nivel de semnal adecvat la intrarea în amplificator....
GSM Amplifier/Repeater SIGNAL GSM-305
GSM Amplifier/Repeater SIGNAL GSM-505
GSM Amplifier/Repeater SIGNAL GSM-505
Repeater GSM
SIGNAL GSM-305
A6765
Repeater GSM
SIGNAL GSM-505
A6775
Repeater GSM
SIGNAL GSM-1205
A6785
Transmisie video pe distanţe lungi folosind cablu torsadat.Transmiterea semnalului video prin cablu torsadat este justificată nu numai din punct de vedere economic (cablul UTP este mult mai ieftin decât cablul coaxial şi are patru perechi torsadate), dar şi din punct de vedere tehnic, ca urmare a eliminării interferenţelor şi posibilităţii de a folosi linii de transmisie foarte lungi, de până la 2400 m. Numele obişnuit al dispozitivului care transformă impedanţa de 75 ohm a unei surse nebalansate cu impedanţa unei linii balansate formată de exemplu, de un cablu UTP....
4-channel Passive Video Balun: Etrix 4VP
balun video pasiv 4-canale
M16662
Monitorizarea la distanţă a unui santier - DVR-uri TREND şi telefoane mobile Un client al unei companii slovace ce se ocupă cu instalarea de sisteme CCTV, a cerut instalarea unui sistem de supraveghere video pe unul dintre şantierele sale. Cerinţele includ acces la distanţă la imagini prin intermediul telefoanelor mobile.
Previzualizare online a imaginilor de pe o cameră CCTV pe un telefon celular
Day/Night Box Camera: SN-BXC5930CDN (WDR, 650 TVL, Sony Effio-E, ICR, 0.03 lx)