COŞUL MEU
Coşul este gol

SUPORT TEHNIC

Newsletter

Săptămânal DIPOL - TV şi SAT TV, CCTV, WLAN
Nr. Ian. 24, 2011)
Google lansează o provocare - devine sursă deschisă. Un scurt mesaj postat pe 11 ianuarie pe blog-ul echipei de dezvoltare a Google Chrome a venit ca un şoc pentru piaţa multimedia. Conform informaţiilor, versiunile viitoare ale Google Chrome nu vor avea integrat un decodor video H.264. Cu această decizie, Google a trecut Rubicon-ul - a decis să sprijine cu fermitate un nou standard pe Internet. Compania doreşte să readucă formatele deschise (Open Source), în special WebM.

WebM a fost deja folosit în cadrul proiectului de conducere al companiei - Global Internet Television pe YouTube. Deschiderea WebM înseamnă că acesta poate fi utilizat gratuit de către producători şi consumatori. Printre organizaţiile care sprijină noul format sunt: Adobe, Android, Skype, AMD, nVidia, Logitech, Texas Instruments, Freescale Semiconductor, Broadcom.

În prezent, 60-70% din streaming-ul video de pe Internet se realizează cu codare video patentată, H.264. Aşadar, prin această decizie, Google pare să pună în umbră acest standard popular. Acestei acţiuni i se va opune, cu siguranţă, o rezistenţă puternică din partea Apple şi Microsoft, corporaţii care nu sunt interesate de consolidarea poziţiei Google.
Popularitatea formatelor video pe Internet în ultimul an
(Sursa: www.encoding.com)
De secole, ţările au luptat pentru teritorii sau resurse naturale, cu preţul vieţilor omeneşti şi cu uriaşe cheltuieli pentru armament. Astăzi, cheltuieli similare sunt realizate de către guverne şi companii pentru dezvoltarea şi răspândirea tehnologiilor care pot deveni standarde internaţionale. Dezvoltarea de tehnologii care devin standarde globale, poate aduce profituri uriaşe asociate cu taxele de brevet. Chiar şi în cazul unui standard deschis, controlul asupra acestuia poate fi foarte profitabil din cauza punerii în aplicare a noilor servicii şi produse, ca şi în cazul sistemului Android, controlat de Google.
China a observat aceste aspecte şi a adoptat un program pentru a dezvolta propriile standarde, fiind echivalente celor mondiale. Deci, Blu-ray are echivalent chinezesc China Blue High-Definition (CBHD), DMB-T/H-ul chinezesc (Digital Multimedia Broadcast-Terrestrial/Handheld) este de fapt mult mai avansat tehnologic decât DVB-T-ul european (Digital Multimedia Broadcast- Terrestrial/Handheld), H.264, menţionat mai sus, are ca omolog, AVS.
Comparaţie între cadrele VP8 şi H.264
(Sursă: www.streamingmedia.com)
Formatul audio/video este modalitatea de a transmite fişiere multimedia (se asigură compresie audio/video a datelor, stocare de conţinut, sincronizare audio şi video). Poate fi numit "maşină care transportă multimedia pe autostrada Internet".

WebM - noul format video se bazează pe:
  • Matroska (container multimedia - un format de fişier care poate stoca un număr nelimitat de video, audio, imagini, şi subtitrări în interiorul unui singur fişier),
  • VP8 - un codec video fără drept de autor,
  • Vorbis - un codec video fără drept de autor.
Container Multimedia Matroska - în accepţiunea dezvoltatorilor ar trebui să creeze un format audio/video modern, independent de platformă - ca o alternativă la containerele existente autorizate, cum ar fi AVI, ASF, MOV, RM, MP4, MPG.
Codec Video - în prezent cel mai popular şi eficient (raportul dintre calitatea imaginii şi dimensiunea fişierului) este H.264. Formatul WebM utilizează codecul VP8 achiziţionat de Google în februarie 2010, prin cumpărare de la On2 Technologies. Popularizarea noului codec poate aduce schimbări majore în toate domeniile de tehnologie TV, inclusiv CCTV.
Codec audio - În poziţia de lider este MP3, dar WebM foloseşte Vorbis.

Renunţarea la H.264 pare că dovedească succesul testelor WebM pe YouTube, care au fost deja realizate de o lungă perioadă de timp. Rezultatul poate fi evaluat prin vizionarea de filme comprimate cu codecul WebM pe acest website.
"Încântat de antene" - A 10-a ediţie a concursului de fotografie DIPOL. Înscrierile la competiţia din acest an pot fi făcute începând cu 1 iunie, dar merită să căutaţi teme interesante chiar de acum. Cine va fi câştigatorul ediţiei jubiliare a concursului?
Subiectul concursului de fotografie este o provocare care, la început, pare a fi dificil de îndeplinit. Ce poate fi interesant la antene? Avem încredere că suficienţi concurenţii vor da curs provocării care, în afară de a avea calităţi estetice, necesită un strop de imaginaţie, o idee spontană, şi, uneori, un anumit grad de risc. Sperăm că subiectul îi va încuraja pe concurenţi să-şi folosească rezervele ascunse de talente neexploatate. Mai jos vă prezentăm câteva imagini de la ultima ediţie.

Reguli de participare
Dincolo de un simplu câmp
Bartosz Jarosz
Un loc cu un semnal bun?
Jarek Stefanski
Glasuri din rai
Joanna Sobczak
Luna deasupra Siberiei
Anna Krzystowska
Toţi sateliţii din lume
Grzegorz Panelski
Poveşti din Scandinavia
Andrzej Fracz
Cum puteţi găsi un transmiţător DVB în Europa şi alinia corect antena? Serviciul european dvbtmap.eu permite utilizatorilor să localizeze transmiţătoarele DVB-T, împreună cu conţinutul lor (multiplex), şi arată cum să aliniezi cu precizie antenele lor prin setarea unghiului azimutal şi expunerea profilului terenului către transmiţătoare.
Pagina de introducere a serviciului dvbtmap.eu.
Utilizatorul poate căuta transmiţătoare, planuri de acoperire şi profile de teren.
Baza de date a serviciului conţine aproape 1500 de transmiţătoare în întreaga Europă. Portalul este disponibil în mai multe limbi: croată, cehă, engleză, germană, maghiară şi poloneză.
Informaţiile necesare pot fi obţinute prin efectuarea următorilor paşi:
1. Harta celui mai apropiat transmiţător situat nu mai departe decât, să spunem 80 de km distanţă faţă de locul de recepţie, şi harta de acoperire a transmiţătorului şi a canalului selectat, pentru a evalua posibilitatea de a primi semnal:
2. Găsirea distanţei şi azimutul transmiţătorului ales, care permite utilizatorului să alinieze cu precizie antena:
3. Profilul hărţii terenului prezintă obstacolele posibile:
Înarmat cu informaţii detaliate, utilizatorul poate începe să alinieze antena. Cu toate acestea, instalatorii profesionişti ar trebui să utilizeze echipament de teren, care măsoară semnalele reale, de exemplu, aparatul de măsurat semnal, de calitate superioară, DVB-T Digiair PRO R10510 de la Emitor, capabil să măsoare semnale digitale şi analogice de televiziune. În plus, faţă de alinierea exactă a antenelor, vă ajută la rezolvarea oricărei probleme care poate apărea în instalaţiile antenă.
Cum puteţi seta un modulator RF TERRA MT47 R871747?
How to set up RF modulator TERRA MT47
Video instructiv despre setarea parametrilor modulatorului TERRA MT47
DVR-uri uşor configurabile, AVerMedia cu protocol RTSP. Problema de bază a instalatorilor de IP CCTV este alegerea unui hardware compatibil. Lipsa unor standarde înseamnă că ei trebuie să studieze listele de camere compatibile atât cu DVR-uri şi cât şi cu software-ul de administrare. Situaţia are, de asemenea, un impact asupra preţurilor echipamentelor, deoarece limitează concurenţa. Problema va fi complet rezolvată după introducerea standardului ONVIF, dar aceste obstacole pot fi depăşite chiar şi în prezent prin utilizarea unor dispozitive compatibile cu protocolul RTSP.
Toate dispozitivele care susţin acest protocol pot lucra împreună. Dar lista de aparatură de înregistrare cu protocolul RTSP este relativ scurtă. În ianuarie, lista a fost completată cu DVR-uri hibrid AVerMedia.
Introducerea protocolului RTSP la aceste DVR-uri, înseamnă că aceştia vor putea lucra cu toate camerele care suportă acest protocol, indiferent de producător.
Outdoor Compact Camera: n-cam 559 (540 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.05 lx, 9-22mm, IR 50m)1.3 Mpix IP Camera: ACTi ACM-56011.3 Mpix IP Camera: ACTi ACM-5601Megapixel network camera: PIXORD P600E (2.0 Mpx, H.264, PoE)Megapixel network camera: PIXORD P600E (2.0 Mpx, H.264, PoE)Switch TP-Link TL-SF1008D (8 ports)Hybrid DVR/NVR: AverMedia EH5216H+ (16-ch. H.264)Professional CCTV Monitor: SAMSUNG SMT-1922P (19
Introducerea protocolului RTSP la DVR-urile EH5108H+ M75108 şi EH5216H+ M75216 înseamnă că ei pot lucra cu toate camerele care suportă acest protocol, indiferent de producător.
În plus, la compatibilitatea cu protocolul RTSP, aceste înregistratoare digitale video hibrid oferă o mai mare flexibilitate în configurarea de reţele de supraveghere video, utilizând orice proporţie de camere IP şi camere de tip analog.
O ilustrare a unui astfel de sistem CCTV este prezentat în figura de mai sus. AVerMedia EH5216H+ M75216 poate suporta până la 16 camere IP sau analog, în orice proporţie. Rezoluţia maximă de înregistrare este de până la 5 megapixeli (pentru o cameră IP). În cazul unui număr mai mare de camere IP, rezoluţia este limitată la 2,1 Mpx, şi la 1,3 Mpx pentru camere IP care folosesc stream RTSP. Canalele analogice suportă cea mai mare rezoluţie, D1. Utilizatorul are o mare libertate de alegere a echipamentului, nefiind obligat să utilizeze camere megapixel relativ scumpe, în locurile în care camerele tradiţionale analogice sunt pe deplin satisfăcătoare. Pe de altă parte, DVR-ul permite utilizarea celor mai avansate camere megapixel instalate în locurile în care acestea sunt indispensabile.

Camerele IP suportate - fişier actualizat v1.0.0.94 şi .
Selecţia adecvată a camerei şi a iluminatorului IR. Lumina vizibilă este parte a spectrului electromagnetic cuprins în intervalul de lungimi de undă de 380-780 nm. Iluminatoarele IR emit radiaţii cu lungimi de undă din intervalul 730-950 nm. Majoritatea iluminatatoarelor IR funcţionează la 730 nm, 840 nm, şi 950 nm.
De ce unele iluminatoare folosesc lungimi de undă vizibile cu ochiul uman?
Răspunsul este oferit de graficul care prezintă dependenţa faţă de sensibilitate a senzorului de imagine pe lungime de undă. Acesta arată că senzorii tipici prezintă sensibilitate redusă în intervalul de lungimi de undă de peste 700 nm, iar în cazul lungimii de undă care depăşeşte 900 nm, sensibilitatea este neadecvată. Senzorii moderni depăşesc această problemă. De exemplu, sensibilitatea crescută a senzorilor ExView în intervalul IR - de peste două ori mai mare decât cea a senzorilor tipici - îi face foarte eficienţi în aplicaţiile care implică iluminare IR.
Graficul arată dependenţa de senzitivitate a lungimii de undă pentru ExView şi un senzor de imagine tipic
DIPOL oferă următoarele camere cu senzori ExView:
Day/Night Box Camera: SN-468C/W (540 TVL, Sony EX-View CCD, ICR, 0.008 lx)
Day/Night Box Camera: SN-BXC5930CDN (WDR, 650 TVL, Sony Effio-E, ICR, 0.03 lx)
Day/Night Box Camera: u-cam 595 (550TVL, Sony EXView CCD, 0.01 lx)
Sunell SN-468C/W
M11206
Sunell SN-BXC5930CDN
M11209
u-cam 595
M11190
O nouă generaţie de iluminatoare IR - seria Redbeam - emit lungime de undă de 850 nm:
IR illuminator: Redbeam IR40
IR illuminator: Redbeam IR80
IR illuminator: Redbeam IRD60 (180 degrees)
IR illuminator: Redbeam IRD120 (180 degrees)
Redbeam IR40
M1640
Redbeam IR80
M1641
Redbeam IRD60
M1642
Redbeam IRD120
M1643
Imagine online a Pieţei Principale din Cracovia. Video online de la camera instalată pe faţada unei case la colţul străzii Bracka şi din PiaţaPrincipală din Cracovia. Imaginea celei mai mari pieţe din Europa, datând din secolul al treisprezecelea, este transmisă pe acest site
Numărul de vizitatori ai site-ului care transmite imagini de la cameră, se ridică la câteva mii pe zi, reflectând un mare interes pentru această transmisie online.
The Main Market Square in Krakow - the view from Bracka street
Imagine online a Pieţei Principale din Cracovia captată de camera TCM-5611 K1060
Camera IP ACTi TCM-5611 K1060 cu obiectiv UltiEye 3-8mm IR M2263 e conectată la reţea prin intermediul router-ul MikroTik N24750, care permite controlul de la distanţă a parametrilor de transmisie a stream-ului video. Camera este alimentată de la distanţă de la sursa de alimentare PoE M1890. În cazul unui accident de sistem sau a unor erori în transmiterea datelor, repornirea poate fi efectuată de către watchdog Aviosys 9258HP N3410.

Datorită compresiei H.264, stream-ul de date de la cameră este de doar 1 Mbps. Streaming-ul server-ului utilizează stream-now software-ul poate răspunde la maxim 100 de utilizatori simultan.
Internet de la orice priză de alimentare. Adaptorul Ethernet TP-LINK TL-PA201 N3355 permite transmiterea semnalului Ethernet peste linia electrică existentă.
Datorită comodităţii Plug and Play, utilizatorul poate distribui cu uşurinţă semnalul de Internet prin cablajul electric al clădirii. Este suficient să conectaţi un adaptor la un router (cu cablul inclus RJ-45) şi sa-l puneţi într-o priză electrică. Al doilea şi fiecare adaptor care urmează este pus în altă priză(e) în aceeaşi cameră sau altă cameră(e) şi se conectează cu un computer. Calea maximă pe care semnalul o poate trece de-a lungul firelor electrice este de 200 m. Condiţie necesară este ca prizele să fie pe aceeaşi fază.
Un avantaj suplimentar al echipamentului este abilitatea de a crea mai multe reţele separate, protejate prin criptare AES.
Powerline Ethernet Adapter: TP-Link TL-PA201 (200Mbps)Router TP-Link TL-R460 (4 LAN / 1 WAN ports)PCI Network Interface Card: TP-Link TF-3239DL 10/100MbpsPowerline Ethernet Adapter: TP-Link TL-PA201 (200Mbps)Powerline Ethernet Adapter: TP-Link TL-PA201 (200Mbps)PCI Network Interface Card: TP-Link TF-3239DL 10/100Mbps
Un exemplu de reţea de calculatoare care utilizează adaptoare TP-LINK Powerline
Noi produse oferite de DIPOL:
Wireless ADSL2+ Modem Router: TP-Link TD-W8950ND (integrated with 4-port switch and 802.11n AP)
19
Switching Power Supply 18VDC/1A
Antenna Wall Mount: UML-38L10Y (galvanized)
Router Modem
Wireless ADSL2+

N2908
Cabinet Rack 19"
42U 800mm, staţionar
R912014
Sursă alimentare
SMPS 18VDC/1A
N93318
Suport antenă pentru perete
E8680C
Am mai scris despre:

Repeater GSM - utilizează echipamente certificate (şi legale) care acoperă întreaga bandă. Cele mai multe repeatere GSM disponibile pe piaţă nu funcţionează în bandă completă GSM. Banda suplimentară EGSM (Extended GSM) cuprinde game de frecvenţe de 880-890 MHz şi 925-935 MHz (GSM900 "standard" foloseşte intervale de 890-915 MHz şi 935-960 MHz).
GSM/DCS/UMTS Antenna: TRANS-DATA KYZ8.2/9.5GSM/DCs/UMTS Antenna: TRANS-DATA DW3-AGSM Amplifier/Repeater SIGNAL GSM-305 GSM/DCs/UMTS Antenna: TRANS-DATA DW3-AGSM/DCs/UMTS Antenna: TRANS-DATA DW3-BThree-way GSM Splitter
Analizator semnal DVB-T si TV analogic: Digiair PRO.. Analizatorul Digiair PRO R10510 a fost conceput şi construit de compania Emitor din Suedia. Scopul principal este de a ajuta instalatorii la reglarea antenelor TV. Acesta permite măsurarea parametrilor TV analogici şi a parametrilor COFDM DVB-T sau diagnosticarea sistemelor de distribuţie TV....
Digiair PRO - DVB-T &analog TV meter
DVB-T - cel mai ieftin upgrade al unui sistem TV de hotel.
Bună, sunt în căutarea unui sfat. Am auzit despre viitoarea epocă TV digitală. Eu am un hotel cu camere dotate cu televizoare CRT. Vor fi utilizabile? Dacă da, ce ar trebui să cumpăr pentru a adapta televizoarele vechi pentru recepţionarea canalelor TV digitale?Proprietarii de hoteluri ale căror instalaţii TV includ distribuţia de semnale terestre se confruntă cu problema adaptării lor la cerinţele televiziunii digitale.

DVB-T Receiver Signal HD-507 (MPEG-2/4, PVR Ready)
Receiver DVB-T (MPEG-2/4, PVR Ready)
Signal HD-507 A99250
 
George Popescu
Consiliere clienţi
ABONARE
Dacă doriţi să primiţi Săptămânalul Dipol prin email, introduceţi adresa:
 
 
DIN EDIŢIILE ANTERIOARE
ARHIVĂ ŞTIRI
PREŢ BUN
Nou în bibliotecă
RECOMANDĂRI
 
Regulamentul | Garanție | Reclamaţii | Download
| Cookies | Politica de confidentialitate Toate drepturile rezervate © 1996-2024 DIPOL sp.j.