COŞUL MEU
Coşul este gol

SUPORT TEHNIC

Newsletter

Săptămânal Dipol - TV şi SAT TV, CCTV, WLAN
Nr. 06/2011 (Feb. 7, 2011)
Reproducerea ochiului - un nou concept. Un obiectiv de cameră - ansamblul obiectivelor optice de precizie şi sistemul lor de control reprezintă un cost semnificativ în producerea de CCTV, video şi camere.
În căutarea unei metode mai ieftine de a fabrica obiective şi senzori de imagine, un grup de cercetători americani a încercat să imite alcătuirea unui ochi. În termeni mai simpli, ochiul este format din cristalin şi un grup de celule fotosensibile (retina). Cristalinul are toate dezavantajele unei lentile simple (defect de imagine cromatică şi sferică, curbarea domeniului de imagine). Acestea sunt practic eliminate de "software", care este prelucrarea realizată de creier. Curba domeniului de imagine este compensată de dispunerea elementelor fotosensibile pe suprafaţa de formă semicirculară.
Diagrama schematică a ochiului
sursă: Wikipedia
Cercetătorilor de la Universitatea Northwestern Illinois le-a venit ideea de a pune o serie de elemente fotosensibile pe o diafragmă flexibilă, cu formă schimbătoare. Raza de curbură este reglată prin schimbarea presiunii fluidului de umplere a rezervorului situat sub diafragmă. Rezultatul combinării lentilelor cu reţeaua pe baza principiului de funcţionare al ochiului uman (rază de curbură variabilă) este dezvoltarea unei camere cu lentile varifocale cu o bună calitate a imaginii. Efectul interacţiunii dintre lentilă şi distribuirea senzorului este capacitatea de a obţine un unghi foarte larg de vizualizare fără distorsiuni, care este în mod normal cauzat de lentile simple şi reţele plane.
Obiectiv optic simplu, senzor de imagine pe diafragmă, şi control hidraulic - noul concept de cameră
sursă: www.msnbc.msn.com
O cameră cu un astfel de obiectiv şi senzor de imagine poate fi foarte mică, dar potenţialul dispozitivului este foarte mare, mai ales ţinând cont de mecanismul zoom. Cea mai mare provocare pentru dezvoltarea acestei soluţii este rezoluţia construcţiei. Primul prototip utiliza o reţea formată din aproximativ 300 de pixeli, care este departe de cerinţele minime pentru camere. Deci, va trebui să mai aşteptăm ceva timp, până când soluţia va fi suficient de elaborată pentru punerea în aplicare în camerele reale.
Iordania - peisaj de antene.
Acoperişuri multifuncţionale în Iordania
Regele Abdullah I Moschee în Amman
Portretul Regelui Abdullah II al Iordaniei cu antene în fundal
Staţii de bază emisie-recepţie într-un deşert
Amplificarea semnalelor TV digitale şi analogice. Nivelurile de semnal ale transmisiei digitale terestre sunt de obicei mai mici cu 10-20 dB faţă de semnalele analogice. Acest aspect este foarte important pentru amplificatoarele de bandă largă.
Când un amplificator de bandă largă amplifică cel puţin două canale, acesta generează o serie de produse de intermodulaţie, în plus faţă de semnalele dorite. Există un risc semnificativ ca produsele de intermodulaţie să interfereze cu canalele ocupate de multiplexuri digitale. Având în vedere nivelurile de semnal mult mai mici ale canalelor digitale, efectul folosirii amplificatorului poate duce la un semnal puternic şi la o lipsă totală de calitate.
Outdoor DVB-T Antenna Amplifier: Terra AB010 (15dB 5/12V)
Outdoor DVB-T Antenna Amplifier: Terra AB011 (27dB 5/12V)
Outdoor DVB-T Antenna Amplifier: Terra AB012 (22dB 5/12V)
TERRA AB010
R82002
TERRA AB011
R82003
TERRA AB012
R82004
Aceste considerente conduc la următoarele concluzii cu privire la cea mai eficientă amplificare a semnalelor analogice şi DVB-T:
  • folosirea amplificatoarelor cu zgomot redus;
  • utilizarea de niveluri de câştig moderate - nivelul maxim de semnal DVB-T la prizele abonaţilor nu trebuie să depăşească 74dBuV, indiferent de modulaţie;
  • aplicarea preamplificatoarelor cu control de câştig.
Cerinţele de mai sus sunt în total respectate de amplificatoarele de catarg din seria Terra ABx.
În plus, datorită alimentării variabile (5 VDC sau 12 VDC) se pot utiliza mai surse de alimentare diferite, inclusiv cele de 5 VDC disponibile la intrarea DVB-T a receiverelor. Parametrii preamplificatoarelor sunt prezentate în tabelul de jos:
NumeAB010AB011AB012
CodR82002R82003R82004
Frecvenţă de operareUHF
Câştig [dB]152722
Număr intrări
1
Număr ieşiri13
Nivel zgomot [dB]0.8< 1
Nivel ieşire max.[dBuV]98108103
Reglaj câştig [dB]-14/277/22
Pierdere prin reflexie [dB]> 10
Alimentare [V * mA]4.5-12 * 304.5-12 * 60
Temperatură operare [°C]-20...+50
Dimensiuni/Greutate [mm/kg]89x107x43 / 0.18
Noul firmware pentru DVR-urile Hikvision-Ultimax. Noua versiune a software-ului a fost lansată în ianuarie 2011. Deşi software-ul proiectat pentru DVR-urile Hikvision-Ultimax din seria 3XX şi 81xx este actualizat în mod regulat, cea mai recentă versiune introduce modificări specifice.
Toate DVR-urile pot fi acum administrate la nivel local de către mai mulţi utilizatori cu drepturi diferite pentru a face modificări în sistem. Această facilitate creşte în mod semnificativ funcţionalitatea dispozitivelor, mai ales atunci când fac parte din reţele mai mari controlate de personal cu drepturi diferite de acces .
Noul firmware introduce, de asemenea suport pentru stocare în reţea. În acest mod, datele sunt stocate pe un server la distanţă, fiind protejate în caz de furt sau deteriorare a DVR-ului, etc.
Cea mai importantă schimbare adusă de firmware este optimizarea vitezei de înregistrare a seriei 73XX. Modelul DS-7308HI-S M74080, în afară de configuraţii standard, acum poate înregistra (într-un singur canal), imagini cu rezoluţie 4CIF (704x576) la 25 fps, în timp ce restul canalelor înregistrează (la aceeaşi rată) imagini CIF.
Modelul DS-7316HI-S M74160 permite înregistrarea imaginii 4CIF la 6 fps (în fiecare canal), sau a imaginii 4CIF la 25 fps în două canale, când restul canalelor înregistrează imagini CIF (de asemenea, la 25 fps).
Apariţia unei noi versiuni a software-ului, demonstrează o performanţă excelentă şi un potenţial ridicat al echipamentului, care, ţinând cont de natura sistemelor, este de mare importanţă.
Obiective megapixel de la Tokina şi UltiEye. Camera de un-megapixel (1Mpx - 1,000,000 pixeli) oferă de două ori mai mulţi pixeli decât camera standard PAL(704 x 576 = 405 504 pixeli). Camerele 5 Mpx oferă rezoluţie de 2592 x 1944 pixeli (12,5 ori mai mulţi pixeli decât PAL şi de 2,5 ori mai mult decât imaginile HDTV).
Rezoluţiile atât de ridicate ale senzorilor necesită utilizarea de lentile adecvate. Lentilele de slabă calitate ar strica imaginile rezultate. Camerele megapixel trebuie să fie echipate cu obiective "megapixel". Aceste lentile de înaltă calitate prezintă distorsiuni geometrice substanţial reduse şi deformări mai mici ale undelor de lumină care trec prin lentilele lor optice. Deformarea este descrisă de parametrul MTF - Modulaţia Funcţiei de Transfer. Acest parametru este esenţial pentru claritatea imaginilor, şi decide cu capacitatea de identificare a sistemelor megapixel CCTV.
O măsură a rezoluţiei obiectivului este numărul de perechi de linii care poate fi diferenţiat într-un milimetru. Acest parametru este strâns legat de capacitatea obiectivului de a reda detaliile imaginii. Lentilele pentru camerele VGA se caracterizează prin aproximativ 30 lp/mm, în timp ce lentilele megapixel ar trebui să garanteze cel puţin 60 lp/mm.
Obiectivele megapixel ar trebui să fie folosite şi la camere moderne analogice cu rezoluţie de 976x582. Un exemplu de astfel de cameră este SN-BXC5930CDN M11209.

Obiective megapixel Tokina

Obiective megapixel UltiEye
CCTV Lens: Tokina 3-8.2 mm F0.98 (IR, DC A/I)
Megapixel Lens: Tokina 4.5 - 13 mm F1.8
Megapixel Lens: UltiEye 9-22mm F1.4 DC IR corr.
Megapixel Lens: UltiEye 3-8mm F1.0 IR corr.
M2311
Tokina 3-8.2 mm
DC F0.98
M2235
Tokina 4.5-13 mm
F1.8
M2266
UltiEye 9-22 mm
DC F1.4
M2253
UltiEye 3-8mm
Cameră megapixel zi/noapte cu slot SD - Pixord P600E. Dacă un sistem de monitorizare este format din 1-4 camere, costurile de arhivare a datelor video pe un server, sunt relativ mari în comparaţie cu valoarea întregului sistem.
O soluţie bună pentru astfel de cazuri este utilizarea camerei(lor) Pixord P600E K1532. Slotul său SD vă permite să inseraţi un card SD/SDHC cu o capacitate de până la 32 GB, care ar fi suficientă pentru înregistrarea continuă de date video timp de trei zile şi trei nopţi (la rezoluţie maximă de 2 megapixeli). Termenul poate fi prelungit de mai multe ori atunci când se utilizează funcţia de detecţie a mişcării sau înregistrarea conform orarului - funcţii utile care au fost implementate în acest model. La detecţia mişcării, camera poate trimite notificări prin e-mail cu imagini statice. Imaginile înregistrate pe cardul SD pot fi redate de la distanţă prin intermediul internetului.
Camera Pixord P600E K1532 permite, de asemenea, transmisia audio bi-direcţională (datorită microfonului şi mufei de difuzor integrate).

Video online de la camera IP 2.0 Mpix H.264 PoE Pixord P-600E - o vedere din Wawel, Cracovia.
Megapixel network camera: PIXORD P600E (2.0 Mpx, H.264, PoE)
Vedere din spate a camerei PIXORD P600E K1532 (slot SD vizibil)
Instalarea hard disk-ului şi a DVD writer-ului la DVR-urile Trend.DVR-urile Trend sunt înregistratoare video digitale de înaltă calitate, concepute pentru a funcţiona pe termen lung în cadrul sistemelor CCTV, fără a fi nevoie de întreţinere. Vă invităm să vizionaţi filmele care ilustrează modul în care se montează hard disk-ul şi DVD writer-ul în DVR-uri.
How to install a hard drive in the TREND 250x8 DVR
Installation of a DVDR and a hard drive in Trend DVR
Instalararea hard disk-ului
în DVR-ul Trend M72508
Instalarea hard disk-ului şi a DVD writer-ului în interiorul DVR-ului Trend M72508
Transmisie video wireless de la camere megapixel Dispozitivele ideale pentru transmisie video de la camere sunt access point-urile ULTIAIR care permit viteze de transfer de până la 54 Mbps.
Wireless Access Point: ULTIAIR 323KCWireless Access Point: ULTIAIR 319KCIP Speed Dome Day/Night Camera: ACTi CAM-6621 (MPEG-4)Wireless Access Point: ULTIAIR 323KCWireless Access Point: ULTIAIR 319KCIP Speed Dome Day/Night Camera: ACTi CAM-6621 (MPEG-4)Wireless Access Point: ULTIAIR 417SBWireless Access Point: ULTIAIR 417SBWireless Access Point: ULTIAIR 417SBWireless Access Point: ULTIAIR 417SBWireless Access Point: ULTIAIR 417SBWireless Access Point: ULTIAIR 417SBWireless Access Point: ULTIAIR 319KCWireless Access Point: ULTIAIR 323KCWireless Access Point: ULTIAIR 423KCWireless Access Point: ULTIAIR 419KCVideo Server: ULTINET-701 (H.264)IP Speed Dome Day/Night Camera: ACTi CAM-6621 (MPEG-4)Wireless Access Point: ULTIAIR 323KCWireless Access Point: ULTIAIR 319KCHigh Speed Dome Camera: PH-10H (3.8-38 mm, 500 TVL,Sony Interline Transfer CCD, 0.7 lx)Wireless Access Point: ULTIAIR 323KCWireless Access Point: ULTIAIR 319KCIP Speed Dome Day/Night Camera: ACTi CAM-6621 (MPEG-4)Wireless Access Point: ULTIAIR 423KCWireless Access Point: ULTIAIR 419KCIP Speed Dome Day/Night Camera: ACTi CAM-6621 (MPEG-4)IP Speed Dome Day/Night Camera: ACTi CAM-6621 (MPEG-4)
Un sistem de supraveghere a oraşului pe bază de transmisie wireless folosind echipamente ULTIAIR
Atât pentru transmiterea de stream video cât şi pentru comenzile PTZ pot fi folosite access point-uri integrate cu antene, alimentate prin tehnologie PoE. Staţia de bază care cooperează cu multiple access point-uri ar trebui să utilizeze antene care vor permite existenţa mai multor secţiuni gestionabile.
Produse noi oferite de DIPOL
High Speed Dome Camera: PH-33 (3.5-111.5 mm, 540 TVL, Sony Super Had CCD, 0.7 lx)
RCA-male to BNC-female Adapter
RACK assembly kit (4x screw+washer+nut)
Wireless ADSL2+ Modem Router: TP-Link TD-W8950ND (integrated with 4-port switch and 802.11n AP)
Cameră PTZ
zoom x33
M1196
RCA - BNC
E5110
Set şuruburi RACK
R912001
Modem ADSL2+ cu Router
N2908
Am mai scris despre:

DVR-uri hibrid AverMedia într-o clădire de birouri de lux. Construit în secolul al XX-lea, Turnul Rahimtulla este una dintre cele mai înalte clădiri din Upper Hill, un cartier de afaceri din Nairobi, Kenya. Este sediul multor corporaţii multinaţionale, cu 22 de etaje si două nivele de parcare, în fiecare zi fiind vizitat de mii de angajaţi şi clienţi....
Hybrid DVR/NVR: AverMedia EH5216H+ (16-ch. H.264)Hybrid DVR/NVR: AverMedia EH5216H+ (16-ch. H.264)Hybrid DVR/NVR: AverMedia EH5216H+ (16-ch. H.264)Hybrid DVR/NVR: AverMedia EH5216H+ (16-ch. H.264)Hybrid DVR/NVR: AverMedia EH5216H+ (16-ch. H.264)
Mobile video monitoring with an Android cell phone
Transmisie video pe distanţe lungi folosind cablu torsadat. Transmiterea semnalului video prin cablu torsadat este justificată nu numai din punct de vedere economic (cablul UTP este mult mai ieftin decât cablul coaxial şi are patru perechi torsadate), dar şi din punct de vedere tehnic, ca urmare a eliminării interferenţelor şi posibilităţii de a folosi linii de transmisie foarte lungi, de până la 2400 m.....
Video Transmitter/Receiver (Balun): 1VP-B (BNC, angular, 2 pcs)
Video Transmitter/Receiver (Balun): 1VP-A (BNC, 2 pcs)
Video Balun Set: 1VP-C (2 pcs., BNC lead)
Video Transmitter-Receiver Set: 1VAP (BNC/RJ45, DC-2.1/5.5)
1VP-B
M16654
1VP-A
M16655
1VP-C
M16658
1VAP
M16659
DVB-T Receiver Signal HD-507 (MPEG-2/4, PVR Ready)
 
George Popescu
Consiliere clienţi
ABONARE
Dacă doriţi să primiţi Săptămânalul Dipol prin email, introduceţi adresa:
 
 
DIN EDIŢIILE ANTERIOARE
ARHIVĂ ŞTIRI
PREŢ BUN
Nou în bibliotecă
RECOMANDĂRI
 
Regulamentul | Garanție | Reclamaţii | Download
| Cookies | Politica de confidentialitate Toate drepturile rezervate © 1996-2024 DIPOL sp.j.