Săptămânal DIPOL - TV şi SAT TV, CCTV, WLAN

Nr. 9/2011 (Feb. 28, 2011)

Tendinţele anului 2011 în materie de supraveghere video.

Conform raportului IMS Research, tendinţele dominante ale anului, în sectorul CCTV vor fi următoarele:
 • Supraveghere video în oraşe prin transmisie wireless
 • Instalare simplă şi rapidă, preţ redus, fiabilitate, posibilitate de a schimba rapid locaţia - aceste avantaje fac din transmisia wireless, metoda de conectare din ce în ce mai populară a camerelor video din oraş la sistemele de supraveghere.
Wireless Access Point: ULTIAIR 417SBWireless Access Point: ULTIAIR 423KCMPEG-4 IP Camera: ACTi ACM-1431Wireless Access Point: ULTIAIR 423KCIP Speed Dome Camera: ACTi CAM-6630 Wireless Access Point: ULTIAIR 423KCOutdoor IP Camera: ACTi ACM-1231 (1.3 Mpx)
 • 2011 - un an bun pentru HDCCTV
 • Sistemele de supraveghere de mare rezoluţie sunt în mod normal asociate cu camerele IP şi cu transmisia video în reţelele de calculatoare (IP CCTV). HDCCTV este un tip de CCTV transmis prin cabluri coaxiale - cablările existente sunt utilizate pentru conectarea dispozitivelor megapixel echipate cu interfeţe digitale seriale (SDI). Acesta permite transmisia semnalului HDTV necomprimat fără întârzieri, ca şi cele analogice. Primii doi mari furnizori de astfel de echipamente - Speco Technologies şi EverFocus Electronics - vor trebui să concureze cu o serie de companii care anunţă lansarea unor produse similare.
 • Video Surveilliance as a Service (VSaaS)
  Video Surveilliance as a Service (VSaaS) sau Managed/hosted video - aceştia sunt termenii pentru conceptul care externalizează organizarea sistemelor de securitate (proiectare, instalare, management, operare, intervenţie şi mentenanţă). Investitorul aşteaptă implementarea celui mai nou hardware, software şi a soluţiilor organizatorice.
 • De la HD la 3D
 • Principalul avantaj al imaginii 3D este percepţia de adâncime. A 3-a dimensiune permite utilizarea unor algoritmi mai complecşi pentru analiza imaginilor. În 2011, tehnologia 3D pentru CCTV ar trebui să fie unul dintre domeniile de cercetare aplicată.
 • Camere IP
 • În timp ce camerele analogice sunt majoritare în sistemele CCTV, camerele IP devin un standard pentru cele de dimensiuni mai mari.
  • Camere cu imagini termice
  • Până de curând, camerele termice erau inaccesibile majorităţii consumatorilor din cauza preţului prea ridicat. Introducerea detectoarelor care nu necesită răcire a dus la reducerea semnificativă a preţurilor pentru aceste dispozitive, aspect care va creşte simţitor numărul implementărilor.
  Camerele termice pot fi folosite pentru detectarea oamenilor cu temperatură corporală crescută
  • Dezvoltarea camerelor megapixel pentru reţea
  • Se estimează că 30% din toate camerele IP care vor fi livrate în 2011, vor fi camere megapixel.

  Personalul nostru din Varşovia.


  DIPOL Warszawa

  Headend TERRA MMH-3000 într-un nou lanţ hotelier.


  Focus este un lanţ hotelier în plină dezvoltare cu sedii în câteva oraşe din Polonia.
  Investitorul a decis să-şi echipeze toate hotelurile cu sisteme TV bazate pe transmodulatoare QPSK/PAL. Datorită fiabilităţii şi flexibilităţii dovedite (opţiuni multiple de configurare), cea mai bună alegere a fost headend-ul TERRA MMH-3000. Fiecare hotel este dotat cu aproximativ 100 de prize, care au necesitat o strategie adecvată la faza de proiectare şi selectarea echipamentului activ pentru fiecare instalare.
  Hotelul Focus din Lodz
  Innex din Wroclaw a fost contractat să instaleze sistemul şi să configureze headend-urile. Compania are mulţi ani de experienţă în proiectarea şi implementarea televiziunii şi a reţelelor de calculatoare.
  Fiecare sistem hotelier distribuie în total 39 de canale de televiziune. Programarea include 31 de canale prin satelit, 7 canale terestre, şi un canal cu reclame ales de hoteluri. În plus, fiecare ieşire de antenă oferă canale radio FM.
  Headend-ul TERRA MMH-3000 şi setul de amplificatoare de canal într-unul din hotelurile Focus .
  Hotelul oferă o varietate de canale pentru vizitatorii polonezi sau străini.
  În afară de programele FTA prin satelit, oaspeţii pot privi un număr de canale satelit plătite. Ele sunt recepţionate folosind RDC-313 R81710 şi modulele DM-313 R81712. Utilizarea conceptului "master-slave" permite reducerea costului fiecărui headend. Cabinetul rack din fiecare hotel conţine 3 unităţi de bază UC-380 R81700.
  Compania de instalare, Innex, utilizează, de asemenea, amplificatoare canal care egalizează nivelurile canalelor de televiziune terestre. Înainte de a intrarea semnalul la intrările amplificatoarelor, acestea trec prin protecţii la supratensiune Signal R48602 şi prin filtre GSM R49602.
  Sistemele funcţionează în prezent în toate hotelurile, oferind o gamă largă de programe pentru toţi oaspeţii.

  În sfârşit a fost realizată! Aplicaţia Client pentru accesarea DVR-urilor TREND de pe smartphone/PDA cu sistem Android.

  Cea mai nouă aplicaţie a fost lansată recent, în luna februarie a acestui an. Aceasta permite administrarea de la distanţă a DVR-urilor TREND, utilizând telefoane mobile/PDA-uri cu sisteme de operare diferite. În momentul de faţă, aceasta suportă Symbian, Android, BlackBerry, iPhone şi sistemele WindowsMobile.
  Înregistratoarele TREND se bazează pe un sistem de operare multitasking, conceput pentru funcţionare continuă. Mai multe opţiuni de configurare şi caracteristicile eficiente le face ideale pentru multe sisteme CCTV. Compresia H.264 şi suportul pentru hard disk-uri de mare capacitate, garantează că materialul poate fi păstrat pentru o lungă perioadă de timp. Meniul intuitiv (GUI) face operarea foarte simplă, utilizatorul are acces facil la toate funcţiile. DVR-urile oferă arhivare eficientă, procesul de configurare şi toate operaţiunile pot fi realizate de la distanţă.
  Color CCTV Camera: n-cam 680 (600 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.01 lx, 2.8-12mm, IR 30m)Compact CCTV Camera: n-cam 640 (600 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.01 lx, 4-9mm, IR 30m)CCTV Network DVR: TREND 250X04 (H.264, 4 channels)CCTV Network DVR: TREND 250X08 (H.264, 8 channels) CCTV Network DVR: TREND 250X16 (H.264, 16 channels)
  Un exemplu de reţea cu DVR-uri TREND
  Software-ul PDA este disponibil aici sau, în cazul sistemului Android, poate fi descărcat de pe Android Market. Software-ul gratis funcţionează cu DVR-uri TREND cu cel mai recent firmware (v1.3005.1024). Utilizatorii care au o versiune mai veche trebuie să-l actualizeze.

  Cum să monitorizaţi o discotecă.

  Discoteca "Long Night" este vizitată în fiecare zi de peste o sută de oameni. Până în prezent, au fost probleme frecvente cu hoţii de buzunare şi cu incidentele provocate de unii vizitatori. Pentru a ţine în frâu aceste practici, proprietarul a decis să instaleze un sistem de monitorizare video care să acopere tot spaţiul disponibil pentru clienţi, precum şi depozitul şi o parte a străzii, aproape de intrare.
  Intrarea în discotecă este monitorizată de camera antivandalism, V-CAM 515 M10751. Datorită senzitivităţii ridicate, camera oferă imagini color chiar şi în condiţii de lumină redusă. Iluminatorul IR integrat se declanşează la lumină scăzută, asigurând funcţionarea corectă, chiar şi în întuneric total.
  Cameră antivandalism
  V-CAM 515 M10751
  Obiectiv TOKINA
  DC 2.7-12 mm M2315
  Cameră color zi/noapte
  Sunell SN-468C M11202
  Încăperile discotecii sunt monitorizate de camere Sunell SN-468C M11202. Acestea furnizează imagini clare în condiţii de lumină slabă (sezitivitate 0.008 lx). Rezoluţia mare a TVL 540 permite înregistrarea imaginilor în detaliu. Aplicarea obiectivelor Tokina M2315 cu auto iris a îmbunătăţit semnificativ calitatea materialului înregistrat în conditii de iluminare variabilă. Pentru a asigura vizibilitatea persoanelor în condiţii de lumină redusă sau în lumină care se schimbă rapid, plafonul principalei încăperi a fost dotat cu corpuri de iluminat infraroşii Redbeam M1642 (acoperire de 60 m2) şi Redbeam M1643 (acoperire de 120 m2), care iluminează uniform întreaga suprafaţă. Conţinutul video este înregistrat de înregistratorul video digital HIKVISION/ULTIMAX DS-8108HDI-S M76080. DVR-ul va fi în scurt timp conectat la Internet, ceea ce va permite prezentarea imaginilor de la anumite camere pe site-ul discotecii (în construcţie).
  Iluminatorul IR Redbeam IRD60 M1642
  arie de acoperire de până la 60 m2
  Iluminatorul IR Redbeam IRD120 M1643
  arie de acoperire de până la 120 m2
  De când a fost instalat acest sistem de monitorizare (oaspeţii sunt informaţi despre acesta prin mesaje adecvate la intrare) furturile au încetat, şi numărul incidentelor dintre clienţi abia dacă se mai simte. În plus, acum vin clienţi noi care preferă să se distreze în condiţii se siguranţă.

  H.264 sau MJPEG?

  Răspunsul pare înşelător de simplu: cu o calitate a imaginii similară, H.264 generează lăţime de bandă mai mică faţă de MJPEG, aşa că ar trebui să fie o alegere mai bună. Cu toate acestea, pentru a stabili câştigătorul, trebuie să ţinem cont nu numai de părerea generală, ci şi de unele aspecte practice. MJPEG transmite fiecare cadru separat, în timp ce H.264 analizează stream-ul video, trimite cadrul principal, şi apoi cadrele următoare transmit numai diferenţele (folosind funcţia avansată de anticipare multi-imagine inter-imagine). Astfel, dispozitivele care utilizează compresie H.264 necesită putere de calcul mult mai mare, şi, prin urmare sunt mai scumpe.

  În practică, există situaţii când MJPEG este cu siguranţă o metodă de compresie mai bună:
  • Multă mişcare în imagine - mulţi oameni în mişcare, maşini care trec, etc. (monitorizarea străzilor, drumurilor, evenimentelor de mari proporţii).
  • Condiţiile variabile de iluminat - schimbarea rapidă a intensităţii luminii sau spectrul de lungimi de undă este interpretat de algoritmii H.264 ca o schimbare majoră a decorului, astfel că rata de compresie este foarte mică (evenimente mari cu iluminare dinamică, hale de fabrică cu echipamente de sudură, discoteci, etc. )
  • Camera expusă la vibraţii - atunci când se află pe stâlpi înalţi (vânt), montate pe pereţi în apropierea căilor ferate (vibraţii de la maşini în mişcare/camioane), etc.
  • Camera poziţionată pe un vehicul - ca rezultat al mişcării, fiecare cadru consecutiv este practic complet diferit de cel precedent.
  Pixord P606
  K1530
  Pixord P606W
  K1531
  Pixord P600E
  K1532
  Pixord PL621E
  K1533
  Camerele Pixord au trei stream-uri independent configurabile, fiecare fiind selectat ca H.264 sau MJPEG, aşă că aceste camere versatile pot funcţiona în orice mediu.

  Fără probleme cu acoperirea - Repeater GSM.

  După înlocuirea ferestrelor (cu geamuri acoperite cu straturi metalice) de la birouri, personalul companiei Implus a început să aibă probleme cu telefoanele mobile. Intensitatea semnalului a fost redusă la un nivel neadecvat pentru conexiunile stabile (întreruperi). De când compania s-a specializat (printre altele) în instalarea repetear-elor GSM, şi-au instalat propriului echipament. Datorită dimensiunii spaţiului, au ales Signal GSM-305 A6765.
  Antena de exterior - TRANS-DATA KYZ8.2/9.5 A741030 - a fost conectată la repeater printr-un cablu coaxial Tri-Lan 240 E1171. Antena de interior - TRANS-DATA DW3-A A741001 - a fost plasată în încăperea centrală, care garantează o bună conexiune în întreaga clădire de birouri.
  GSM Amplifier/Repeater SIGNAL GSM-305
  Signal GSM-305
  A6765
  Sistemul cu repeater-ul GSM a îmbunătăţit semnificativ confortul de lucru (conexiuni directe). Clienţii îşi pot folosi telefoanele mobile fără probleme, în mai multe reţele celulare disponibile în zonă (inclusiv EGSM).
  Imagini cu antenele TRANS-DATA instalate în interiorul şi în exteriorul clădirii

  Half-power beamwidth - unghiul de deschidere la -3dB.

  În lobul principal, acesta este unghiul dintre punctele cu câştig cu 3 dB mai mic decât câştigul declarat al antenei (pe axa principală in planul de referinţă)

  O greşeală comună este supoziţia că radiaţia din afara acestui unghi poate fi neglijată. De exemplu, în cazul a două posturi client aflate la un unghi de 30 grade, instalatorul, de obicei, caută o antenă cu o deschidere cu mult peste această valoare, deci este suficientă o antenă cu deschidere de 30 grade.


  În practică, pentru a optimiza o reţea wireless, este important să se cunoască caracteristicile antenelor. Diferite tipuri de antene pot avea unghiuri de -3dB identice (de exemplu, 28 grade), dar caracteristici diferite, aşa că se pot comporta diferit în sistem. De exemplu, (a se vedea figurile de mai jos), o antenă poate avea -6 dB la un unghi de 64 grade, în timp ce alta are de 36 de grade. Deci, prima acoperă o arie mai largă. Acest aspect este uneori favorabil (în cazul access point-urilor), dar, uneori, ar trebui evitată (o astfel de antenă este mai sensibilă la interferenţele din celelalte direcţii).
  Un exemplu de antene cu acelaşi unghi de -3dB (28 grade.) Cu toate acestea, antena din dreapta acoperă o zonă mult mai mare (în unghi de 64 de grade.)
  New products offered by DIPOL:
  Organizator cabluri orizontal
  pentru cabinete RACK 19"
  R912024
  Priză multiplă
  230VAC, 19" RACK
  R912025
  Ventilator
  230VAC, 19" RACK
  R912026
  Adaptor SMPS AC/DC
  ZI-1000 12V/1A
  M1812
  Am mai scris despre:

  O reţea stabilă şi sigură - echipamente profesionale TP-Link.+++ Mai jos prezentăm o instalaţie într-o clădire cu trei etaje. Serverele şi router-ul central se află la etajul doi. Cerinţele principale sunt: acces rapid la internet si magistrale cu backup....

  Managed Switch: TP-LINK TL-SL5428E 24+4G 2xSFPManaged Switch: TP-LINK TL-SL5428E 24+4G 2xSFPWeb Smart Switch: TP-LINK TL-SL2218WEB 16+2G 1xSFP
  CDMA pe nave? Utilizaţi o antenă omnidirecţională CDMATRANS-DATA CDMA DZ10.2. Problema care apare la bordul unei nave, iaht este, practic, imposibilitatea de a utiliza antene direcţionale de transmisie a datelor (acestea trebuie să fie întotdeauna îndreptate spre staţia de bază CDMA). Soluţia este utilizarea unei antene omnidirecţionale - care nu necesită schimbarea direcţiei. TRANS-DATA CDMA DZ10.2 A742020 este o antenă de exterior omnidirecţională pentru recepţionarea şi transmiterea semnalelor CDMA în medii diferite ...
  Adaptor rapid la conectorul de alimentare DC 2.1/5.5 şi mufa de compresie profesională BNC. S-55 Adaptorul rapid E3511 şi mufa BNC E8282 sunt accesorii indispensabile pentru instalatorii profesionişti de sisteme CCTV.
  Mufa E8282 a fost concepută pentru a asigura etanşeitate (după sertizare). În timpul compresiei mufei, garnitura de plastic este compresată pe manşonul cablului.
  Materialul plastic este protejat de Delrin (brevetul companiei DuPont, binecunoscut pentru calitatea produselor). Are protecţie împotriva UV şi asigură parametri fizici stabili într-un interval larg de temperatură. Părţile metalice ale mufei sunt fabricate din alamă nichelată şi rezistenete la coroziune. Modul de sertizare asigură înaltă rezistenţă mecanică, etanşeitate, şi stabilitatea parametrilor.

  Cum să fixaţi mufa S-55 şi mufa BNC compresabilă? urmăriţi video-ul demonstrativ

  BNC connector Platinum and S-55 quick adapter on CAMSET CCTV cable - Installing
  DVB-T Receiver Signal HD-507 (MPEG-2/4, PVR Ready)