Săptămânal DIPOL - TV şi SAT TV, CCTV, WLAN

Nr. 10/2011 (7 Martie, 2011)

Un an dificil pentru marii operatori de telefonie mobilă - mai mulţi competitori pe piaţa GSM.

Din luna februarie, compania Ryanair, aceeaşi care a făcut revoluţie în industria aeronautică şi operatorul de telefonie mobilă Maxroam, au lansat pe piaţă, o nouă formulă de servicii GSM.
Principala noutate este eliminarea taxelor de roaming - utilizatorii nu plătesc apelurile primite şi nici mesajele text în majoritatea ţărilor europene. Apelurile în întreaga Europă costă 0.29 EUR pe minut, transmiterea datelor - 0,99 EUR per 1 MB. Utilizatorii acestui serviciu prepaid îşi pot păstra numerele de telefon. Conturile sunt active pentru un an (365 de zile) de la ultima reîncărcare. Site-ul care oferă acest serviciu arată că utilizatorul poate economisi 1.8 EUR pentru un apel de 10 minute, atât efectuat cât şi primit (în comparatie cu Orange / O2 services).
Ca şi în cazul biletelor de avion Ryanair, distribuţia SIM-urilor se derulează în principal prin intermediul internetului, dar şi în avioane, unde fiecare pasager este un potenţial client. Ryanair transportă aproximativ 78 milioane de pasageri pe an.
În cazul livrării la domiciliu a SIM-urilor comandate online, pentru 5 EUR, clientul primeşte 10 EUR credit pentru apelurile în Europa (SIM-ul şi livrarea sunt gratuite). Noul serviciu se poate dovedi deosebit de atractiv pentru oamenii de afaceri, precum şi pentru toţi cei care călătoresc în întreaga Europă.
Operatorii din Statele Unite şi Japonia au început deja cursa 4G. Europa este încă pe picior de pornire.
În ciuda reglementărilor Uniunii Europene, tarifele pentru roaming sunt o sursă durabilă de venit pentru operatorii actuali de telefonie mobilă. Iniţiativa Ryanair şi Maxroam îi poate priva drastic pe operatori de venituri. Viitorul pare a fi foarte bun pentru consumatori şi este de aşteptat ca în curând, marii operatori internaţionali să scadă preţurile.
Aceasta nu este singura veste proastă pentru marii operatorii. Analiştii de pe piaţa de telecomunicaţii, estimează că în 2011 clienţii vor cumpăra mai multe smartphone-uri decât PC-uri. Acest aspect indică faptul că apelurile voce vor avea un procent din ce în ce mai mic în comparaţie cu transmiterea de date cerută de utilizatorii de smartphone-uri (filme, e-mail-uri, site-uri) şi, probabil, vor fi oferite gratuit pentru a-şi păstra clienţii.
Această tendinţă şi necesitatea de a investi sume uriaşe pentru a construi reţele 4G (LTE), în cele din urmă necesare pentru a suporta smartphone-urile, sugerează faptul că următorii ani vor fi un mare test pentru directorii financiari ai giganţilor în telecomunicaţii.

Mentenanţa sistemelor de telecomunicaţii în Saigon.


Saigon a adoptat infrastructura sa de telecomunicaţii ca atracţie turistică
promovând-o, printre altele, pe tricouri

Distribuţia semnalelor DVB-T - headend TERRA într-o instalaţie hotelieră.

Remodulatorul TRX-360 R81709 este destinat headend-ului MMH-3000, montat în unitatea de bază UC-380 R81700.
Modulul poate multiplexa până la 6 stream-uri MPEG-2 TS, convertindu-le într-un canal RF DVB-T modulat COFDM.
DVB-T Modulator (COFDM) for TERRA MMH-3000
Remodulatorul şi modulatorul DVB-T TRX-360 R81709
Modulatorul are 6 intrări pentru stream-urile MPEG-2 TS. Stream-urile digitale sunt oferite de către RDC-313 R81710, DM-313 R81712, sau de modulele MD-330 R81713 (encoder). Modulele RDC-313 şi DM-313 furnizează transpondere satelit complete către headend.
Utilizatorul poate remultiplexa stream-urile, de ex., poate selecta canalele care-l interesează şi pe poate encoda într-un stream DVB-T.
Bitrate-ul maxim la ieşirea din modulator este de 31.66 Mb/s. În practică, acesta înseamnă 6-7 canale standard definition (SD) sau 2 canale high definition (HD). Prin remultiplexarea fluxurilor, utilizatorul ar trebui să includă o marjă de siguranţă de 10% (rata maximă de biţi pentru întregul multiplexor, nu trebuie să depăşească 29 Mb/s).
Utilizarea TRX-360 R81709 într-un headend existent. 6 canale recepţionate de receiverul R81710 RDC-313 (MPEG-2 TS) sunt alimentate la intrările modulatorului. Acestea pot fi distribuite ca multiplexor DVB-T, cuprinzând aceste 6 canale. În plus, fiecare receiver RDC-313 oferă un semnal analog (PAL).

Modificarea sistemului CCTV - transmisie video wireless.

Proprietarul unei fabrici a vrut să extindă sistemul de monitorizare existent. Primul pas, deja finalizat, a constat în instalarea unei reţele CCTV în întreaga hală de producţie şi în birourile administrative. Modificarea a presupus mutarea postului de monitorizare şi furnizarea conţinutului video de la camere către poartă.
Wireless A/V Transmission System: TCO5807h 5.8GHz (outdoor, 2km)Wireless A/V Transmission System: TCO5807h 5.8GHz (outdoor, 2km)Access Point TP-Link TL-WR1043ND (w. router &GbE switch, 802.11n, 300Mbps)CCTV Network DVR: TREND 250X08 (H.264, 8 channels)
Modificarea unui sistem CCTV pe baza DVR-ului TREND 250:
datele sunt transmise prin LAN şi wireless, folosind dispozitive CAMSAT
Sistemul existent se bazează pe DVR-ul TREND 250x8 ( M72508). Ar fi foarte dificil să se facă noi cablări de la camere către noul centru de monitorizare, aşa că cea mai bună soluţie a fost de a lăsa DVR-ul în vechiul loc şi de a de a-i folosi interfaţa LAN şi infrastructura de reţea a clădirii. Noul centru de monitorizare format utilizează Software CMS care permite conectarea la DVR prin reţea. Acesta permite personalului de supraveghere să aibă acces deplin la DVR. În plus, extrem de eficient, router-ul wireless TP-Link TL-WR1043ND N3253, poziţionat într-un loc adecvat în clădire, le permite paznicilor să monitorizeze camerele prin intermediul PDA-urilor cu Wi-Fi în timp ce inspectează împrejurumile.
Poarta de la intrare a fost echipată cu un monitor analogic. Semnalul video este furnizat folosind un sistem de transmisie wireless A/V, pentru aplicaţii de exterior - TCO5807h M1559. Setul asigură o transmisie video de calitate, chiar şi în mediile industriale cu zgomot RF crescut.
Imaginile pentru monitorizarea de la poartă sunt preluate de la ieşirea DVR-ului (video full screen pe cameră). În timpul zilei, ieşirea operează în mod continuu (canalele sunt comutate în mod regulat). Noaptea, cu modul activ de detectare a mişcării, ieşirea furnizează video de la canalul unde a fost detectat un eveniment de alarmă, până la sfârşitul sau până la anularea acestuia.
Prin utilizarea acestor dispozitive, proprietarul a crescut semnificativ funcţionalitatea sistemului CCTV, pentru un cost redus. Atât proprietarul cât şi personalul de securitate apreciază modificările.

Caracteristici utile ale camerelor PTZ.DIS (Digital Image Stabilization) - elimină influenţa mişcării camerei din imagine. Este deosebit de utilă la camerele cu zoom optic mare, cum ar fi M1196 (36x), la care un nivel ridicat al zoom-ului, chiar şi cele mai mici vibraţii ar provoca imagini neclare.
Neclaritatea imaginii cauzată de vibraţii (DIS OPRIT)
Aceleaşi condiţii dar DIS PORNIT
Auto-zoom (Smart Zoom) - zoom-ul dinamic pe partea imaginii unde a fost detectată mişcare. Zona este mărită până la o anumită dimensiune, dar după o perioadă definită, camera revine la nivelul anterior de zoom optic.

ACTi în F1!

Circuitul Yas Marina este pista de curse din Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite. Pista are o lungime de 5.554 km, iar din sezonul 2009 găzduieşte cursele de Formula 1. Costul de construcţie al pistei a atins suma de 1 miliard de dolari. Pe data de 17 februarie 2010, a fost anunţat faptul că fostul proprietar, Aldar, a vândut pista catre guvernul din Abu Dhabi.
Cu scopul de a îmbunătăţi nivelul de siguranţă în timpul curselor de pe Yas Marina Circuit, a fost implementat un nou sistem IP CCTV , bazat pe camerele ACTi. Au fost instalate 380 camere ACM-3511 K1315, iar camerele analogice existente au fost conectate la noul sistem prin serverele video ACD-2100 K2113. Acesta a permis integrarea în reţea a aparatelor mai vechi. Iluminatoarele IR incorporate în camerele K1315 asigură o bună vizibilitate în zonele mai puţin iluminate.
1.3 Mpix Dome Camera: ACTi ACM-3511 (IR)MPEG-4 Video Server: ACTi ACD-2100
Schema bloc a sistemului
Principalul motiv pentru alegerea camerelor ACTi a fost calitatea superioară a imaginii oferită de modelul ACM-3511, dimensiunea relativ mică, şi fiabilitatea, deosebit de importantă în timpul unor astfel de evenimente sportive şi esenţială pentru protecţia spectatorilor.

Cum să creşteţi viteza Internetului mobil?

Cauza unei conexiuni slabe poate fi semnalul wireless slab recepţionat printr-un modem GPRS/EDGE/3G. Semnalul poate fi îmbunătăţit prin utilizarea unei antenei externe adecvate şi a unei mufe specifică modelului respectiv. Cum să măsuraţi viteza, cum să o acceleraţi? - Vă invităm să urmăriţi următorul film.
How to speed up mobile Internet

Moduri Access Point (exemplu: TP-LINK TL-WA500G N2941).Access Point-urile suportă următoarele moduri de funcţionare:
  • Access Point - în acest mod, dispozitivul se conectează prin wireless la calculatorul echipat cu card/adaptor wireless ex. N2920, N2921, N2922, N2924. Utilizatorii au acces wireless la reţeaua locală şi la Internet.
  • Access Point Client - dispozitivul care operează în acest mod se conectează prin wireless la o reţea WLAN externă (aceasta devine client wireless). Computerele utilizatorilor sunt conectate la dispozitiv prin porturi LAN. Acest mod este folosit mai ales pentru conectarea mai multe calculatoare la un WLAN extern.
  • Repeater - dispozitivul amplifică semnalul wireless de la un alt Access Point şi îl trimite mai departe. Acest mod este util, de exemplu, în case şi birouri, în condiţiile în care semnalul de la alte etaje ar putea fi prea slab pentru o bună comunicare. În vederea creşterii semnalului putem folosi doar acest mod.
  • Bridge Point to Point - permite conectarea a două Access Point-uri. Alte conexiuni (de exemplu, cu staţii client) sunt blocate. Această caracteristică este adesea folosită pentru conectarea a două reţele locale.
  • Bridge Point to Multi-Point - permite combinarea mai multor AP-uri împreună, astfel încât orice dispozitiv cu MAC-ul pe listă se poate conecta cu orice alt dispozitiv inclus în listă.
Mai multe informaţii despre acest subiect: Moduri Access Point
(exemplu de dispozitiv: TP-Link TL-WA501G)
.
Conceptul de mod Repetor
Produse noi oferite de DIPOL:
TERRA TDX-311 (8PSK/COFDM FTA receiver for MMH-3000)
RCA-male to BNC-female Adapter
Compact CCTV Camera: n-cam 690 (550 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.5 lx, 4-9mm, IR 30m)
IR illuminator: Readbeam IR100
Receiver TERRA TDX-311
8PSK/COFDM
R81711
Adaptor RCA-m to BNC-f
E5110
Cameră compactă n-cam 690
M11275
Iluminator IR Readbeam IR100
M1647
Am mai scris despre:

Transmisie video prin cablu UTP - când şi de ce să folosim? Transmiterea semnalelor video de la camere prin cabluri coaxiale sau cabluri torsadate prin dispozitive pasive poate fi realizată pe distanţe de până la 400 de metri. Această limitare este din cauza amplitudinii şi distorsiunilor de fază a semnalelor transmise, care cresc cu lungimea cablurilor.
Cablurile UTP elimină influenţa interferenţelor externe (acestea sunt practic identice în ambele fire şi se anulează la intrarea diferenţială a receiver-ului). În comparaţie cu cablurile coaxiale, această caracteristică, combinată cu patru perechi şi cu un cost mai mic al cablurilor UTP, este motivul pentru care ele sunt adesea folosite pentru linii de transmisie mai lungi....

Video Transmitter-Receiver Set: 1VAP (BNC/RJ45, DC-2.1/5.5)
4-channel Passive Video Balun: Etrix 4VP
8-channel Passive Video Balun: Etrix 8VP
Set transmisie+recepţie CCTV balun
Etrix 1VAP
M16659
Balun video pasiv 4-canale
Etrix 4VP
M16662
8-ch Passive Video Balun
Etrix 8VP
M16664
Sistem multiswitch cu 700 prize într-o clădire cu 35 de etaje. Proiectarea şi implementarea unei astfel de instalatii este o provocare majoră pentru proiectant şi pentru compania instalatoare. Instalarea poate fi efectuată în mod corespunzător numai atunci când proiectantul şi contractantul utilizează echipament de primă clasă ...
Proiectarea sistemului multiswitch pentru 700 prize
Supravegherea apei si a padurilor cu ajurotul unui echipament ULTIAIR si a retelei GSM. În astfel de zone, sistemele bazate pe cabluri sunt dificil de instalat. Este mult mai simplu să se folosească dispozitive wireless, cum ar fi cele din famila ULTIAIR. Cel mai simplu sistem IP CCTV poate fi bazat pe camera de exterior de 1.3 Mpx de la ACTi - ACM-1231 K1511...

Index-ul ediţiilor publicate