Săptămânal DIPOL - TV şi SAT TV, CCTV, WLAN

Nr. 12/2011 (22 martie, 2011)

Nu începeţi un război când...

Pe data de 26 februarie 2011, la 06:07, ora Moscovei, racheta Soyuz-2.1B a lansat pe orbita pământului, primul satelit din generaţie a treia a sistemului rusesc de navigaţie prin satelit GLONASS (Globalnaja Nawigacionnaja Sputnikowaja Sistiema).
La 09:41 controlul prin satelit a fost preluat de către centrul de comandă de la sol, care a anunţat că operaţiunea a fost încheiată cu succes. Evenimentul a beneficiat de atenţia întregii lumi, pentru că, după mai multe încercări nereuşite, ruşii sunt mai aproape de a avea o alternativă la sistemul american GPS.
Satelitul GLONASS-K este succesorul seriei GLONASS-M, care până acum a format baza actualului sistem. Dispozitivele din seria-K sunt aproape de două ori mai uşoare decât predecesoarele (750 kg în loc de 1400 kg), şi au o durată de viaţă cu trei ani mai mare (10-12 ani) şi transmit cinci semnale de navigaţie (în loc de două, furnizate de predecesorii), care vor creşte considerabil eficienţa şi acurateţea noului sistem. Precizia se va îmbunătăţi de la aproximativ 30 m până la 5 m. Patru semnale utilizate în scopuri militare vor fi transmise în benzile L1 şi L2, în timp ce serviciul public va fi disponibil în banda L3.

Pentru a diferenţia semnalele individuale, GLONASS utilizează protocoale FDMA (Frequency Division Multiple Access). Cu toate acestea, două semnale suplimentare CDMA (Coded Division Multiple Access), utilizate de GPS, permit utilizatorilor să folosească ambele sisteme. Cetăţenii care posedă dispozitive compatibile cu cele două sisteme se vor folosi de până la 50 sateliţi, pentru le stabili poziţia exactă. Cu înălţime orbitală şi unghi de înclinare diferite, sateliţii GLONASS permit o acoperire mai precisă a zonelor polare, în comparaţie cu sistemul prin satelit din SUA.

În acest moment, GLONASS operează pe teritoriul Rusiei. Pentru a obţine acoperire globală, sistemul mai are nevoie de doi sateliţi. Aceştia urmează să fie poziţionaţi pe orbită în cursul acestui an. Ruşii îşi promovează dezvoltarea propriului sistem, şi în consecinţă au decis să perceapă o taxă de 25% pentru toate echipamentele GPS importate, care nu sunt compatibile cu GLONASS. Începând din 2012, toate automobilele produse în Rusia vor fi echipate cu sistemul de navigaţie GLONASS.
Lansarea satelitului GLONASS-K a fost un eveniment promovat foarte mult la CeBIT în Hanovra. Vizitatorii au putut învăţa în detaliu posibilităţile şi principiile de funcţionare ale sistemului şi au văzut cu ochii lor un model, în dimensiune reală a satelitului care este deja pe orbită.
Sistemele moderne de navigaţie sunt esenţiale pentru supravegherea adversităţilor. Un stat care are control direct asupra unui astfel de sistem poate reduce în mod semnificativ potenţialul militar al inamicului sau al altor părţi aflate în conflict, doar prin oprirea sistemului sau schimbarea parametrilor acestuia.
În istoria modernă, au existat cel puţin două cazuri când Statele Unite, care controlează sistemul GPS, s-au folosit de această posibilitate. În timpul primului război din Golf au schimbat setările GPS pentru a arăta date false. Irakieni şi-au dat seama doar după două zile, timp în care au localizat greşit poziţia unităţilor, rachetele ratând ţintele. O situaţie similară a avut loc în 2008, în timpul razboiul ruso - georgian, când sistemul GPS a fost dezactivat în această regiune, împiedicând mişcarea trupelor ruse. După acest incident, Vladimir Putin, a conştientizat importanţa de a avea propriul sistem de poziţionare şi a ordonat intensificarea activităţii în cadrul proiectului GLONASS.

Un alt sistem, Compass - Beidou, este construit de către chinezi, şi ar trebui să acopere China in 2012, şi întreaga lume în 2020. Europa este, de asemenea, implicată într-un proiect global de navigaţie, Galileo, care ar trebui să fie complet funcţional în 2018.

Antene într-un golf extraordinar.

Golful vizibil în această imagine a fost înscris de două ori pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Cândva o zonă cu o frumuseţe naturală deosebită, este al doilea loc valoros de cercetare, care se aseamănă cu structura scoarţei Pământului.
Zona cu o suprafaţă de 150.000 ha, formată din peste 1900 insule, este locuită numai de aproximativ 300 de oameni. În fiecare an, golful este vizitat de aproximativ 2 milioane de turişti. Pentru a asigura comunicarea, pe unele insule au fost instalate staţii celulare de bază. Unde este golful? - Răspunsul la sfârşitul acestei ediţii.
Antenă TV Terestră pe un vas şi access point-uri - unde este golful?
Răspunsul la sfârşitul acestei ediţii.

Distribuţia canalelor CCTV ca semnale DVB-T în sistemele bazate pe headend TERRA MMH-3000.

Din ce în ce mai mult, în sistemele antenă sunt transmise materiale de la player-e media şi imagini de la camere analogice CCTV. Această funcţionalitate este de obicei folosită în hoteluri (transmisii video din săli de conferinţe, pârtii de schi, plaje) şi în clădiri rezidenţiale (monitorizarea locurilor de parcare, locurilor de joacă, etc). Obstacolele care pot fi întâmpinate când se implementează astfel de sisteme, sunt lipsa de canale libere şi perspectiva că, în viitorul apropiat televizoarele nu vor mai fi echipate cu tunere TV analogice. Toate aceste inconveniente pot fi depăşite prin utilizarea encodereor şi modulatoarelor DVB-T.
MPEG-2 Encoder: Terra MD-330 (for MMH-3000 headend)DVB-T Modulator (COFDM) for TERRA MMH-3000MPEG-2 Encoder: Terra MD-330 (for MMH-3000 headend)
Utilizarea unui encoder MD-330 şi a unui modulator TRX-360.
Un multiplex DVB-T (1 canal) poate transmite 6 stream-uri digitale
care conţin material video şi audio de la 6 camere CCTV.
Decodorul MD-330 R81713 converteşte semnalele video/audio de la camere analogice, player-e video analogice în stream-uri digitale, MPEG-2. Stream-urile pot fi apoi modulate cu ajutorul modulatorului TRX-360 R81709 DVB-T (COFDM) şi distribuite într-o reţea RF.
Decodorul are trei intrări mixte video şi trei stereo audio. Semnalele de la intrări sunt convertite în format MPEG-2 TS disponibile la trei ieşiri individuale MPEG2 TS. Ieşirile sunt conectate (prin conectori incluşi) la intrările modulatorului DVB-T TRX-360 R81709 (modulatorul procesează simultan semnalele de la un alt decodor, aşa că sistemul din imagine poate distribui semnale de la şase camere sau alte dispozitive audio-video).

Echipamentele Hikvision devansează din nou competiţia.

Hotelul Ruwi este unul dintre cele mai cunoscute locuri din cartierul de birouri din Muscat, capitala Omanului. Acesta este unul dintre hotelurile preferate de vizitatorii străini şi de oamenii de afaceri, pentru că oferă servicii la standarde ridicate.
Pentru a garanta siguranţa oaspeţilor, Grupul Hotelier Aitken Spence, proprietarul hotelului, a decis să instaleze un sistem de monitorizare video. Au ales Hikvision pentru soluţii de inginerie şi echipamente.
Hotelul Ruwi este unul dintre cele mai exclusiviste hoteluri din capitala Omanului
Proprietarul şi personalul hotelului au solicitat imagini de calitate superioară, în special în zone cum ar fi parcarea, intrarea, culoarul principal. Sistemul de monitorizare video ar trebui să cuprindă sălile de şedinţe, coridoarele, lifturile şi alte facilităţi tehnice din întregul hotel. O cerinţă pentru dispozitivele care funcţionează în unumite zone, a fost rezistenţa la temperaturi ridicate.
OHI Electronics, compania care se ocupă de instalare, a conectat DVR-urile Hikvision la camere analogice antivandalism cu rezoluţie mare. Înregistrările video sunt stocate mai mult de 40 de zile şi sunt utilizate de către personalul hotelului în situaţii delicate, cum ar fi, în cazurile în care clienţii nu-şi găsesc bagajele, sau anunţă că maşina le-a fost deteriorată în parcare, etc. Timpul normal de instruire a fost redus foarte mult datorită proiectării logice şi intuitive a interfeţei DVR-urilor.
Înregistratoarele video digitale HIKVISION sunt cunoscute în lumea întreagă nu doar pentru calitatea superioară, dar şi pentru performanţă şi fiabilitate. O mulţime de opţiuni de configurare, interfaţa reţelei, pachetele software suplimentare - toate aceste caracteristici clasează producătorul printre liderii mondiali. Sachin Srinivasan, director de vânzări la OHI Electronics, a subliniat faptul că echipamentele, prin calitatea lor cresc foarte mult utilizarea eficientă a sistemului.

DVR-uri Hikvision

Supravegherea video a locurilor de parcare.

Pentru monitorizarea eficientă a locurilor de parcare neiluminate, sunt necesare camere cu senzitivitate crescută, suportate de iluminatoare IR. Pentru utilizarea de-a lungul gardurilor se recomandă modelul de cameră M11190, cu senzori de imagine Sony Exview, care se caracterizează prin senzitivitate crescută, inclusiv în gama infraroşie, dată de iluminatoarele IR. Camerele ar trebui să fie echipate cu obiective proiectate să funcţioneze în spectru IR, de exemplu, Jensen M2158.
Intrarea şi ieşirea din parcare vor fi controlate în mod eficient de către camerele Sunell SN-BXC5930CDN M11209. Acestea se caracterizează prin senzitivitate şi rezoluţie mare, precum şi printr-o excelentă tehnică de procesare a imaginii, realizată de procesoarele Effio. Utilizarea funcţiei HLC (High Light Compensation) garantează faptul că imaginile de la camere nu vor fi supraexpuse de farurile maşinilor aflate în trecere.

Sectoarele din locurile de parcare pot fi eficient iluminate cu iluminatoarele IR Redbeam IR100 M1647 (rază de 90 m, beamwidth de 30o) sau Redbeam M1640 IR40 (rază de 30 m, şi o deschidere de 60 o).
IR illuminator: Redbeam IR40IR illuminator: Readbeam IR100CCTV Lens: JENSEN 5 - 50 mm DC IR F1.6Outdoor Camera Housing: Marathon MH-806/12Day/Night Box Camera: u-cam 595 (550TVL, Sony EXView CCD, 0.01 lx)Day/Night Box Camera: SN-BXC5930CDN (WDR, 650 TVL, Sony Effio-E, ICR, 0.03 lx)
Instrucţiuni de bază pentru un sistem de supraveghere video eficient într-o parcare neiluminată

Implementarea soluţiilor de supraveghere video pentru locaţii dispersate.

Cel mai simplu mod de a integra astfel de sisteme (de exemplu, în lanţuri de supermarketuri, benzinării, lanţuri alimentare) cu scopul de a monitoriza tot grupul de locaţii din puncte centralizate, este de a utiliza local înregistrare high-definition şi la distanţă, monitorizare video prin Internet, de calitate mai redusă.
1.3 Mpix Pan-Tilt IP Camera: ACTi ACM-82111.3 Mpix Dome Camera: ACTi ACM-3511 (IR)Outdoor IP Camera: ACTi ACM-1231 (1.3 Mpx)IP VGA Camera: ACTi ACM-40011.3 Mpix Dome Camera: ACTi ACM-3511 (IR)Outdoor IP Camera: ACTi ACM-1231 (1.3 Mpx)IP VGA Camera: ACTi ACM-4001IP DVR/NVR: AverMedia EXR6004Mini (4-ch. H.264 VGA)Hybrid DVR/NVR: AverMedia EH5108H+ (8-ch. H.264)Hybrid DVR/NVR: AverMedia EH5108H+ (8-ch. H.264)
Implementarea sistemelor CCTV bazate pe DVR-uri AverMedia
Stream-urile video de la camerele IP pot fi înregistrate de către DVR-urile AVERMEDIA M75108, M75216, M76004, M76008. Acestea permit utilizatorilor înregistrarea de material video la nivel local, dar şi monitorizarea live şi redarea materialului video prin reţea, utilizând aplicaţia gratuită "Remote Console".

Reţea 802.11n wireless ieftină.

Un cunoscut router wireless este TP-LINK TL-WR740N N3252, cu următoarele caracteristici:
  • clonare adresă MAC
  • firewall
  • filtru de acces la Internet
  • rutare statică/dinamică
  • AP în standarde 802.11 n/g/b (până la 150 Mbps)
  • router
  • switch cu 4 porturi integrat
  • QSS
  • QoS
Schema de mai jos arată o reţea simplă, bazată pe un echipament TP-Link care funcţionează în standardul 802.11 n, cu viteze de transmisie Wi-Fi de până la 150 Mb/s.
Wireless USB Adapter: TP-Link TL-WN721N (802.11n, 150Mb/s)Access Point: TP-Link TL-WR740N (w. router, 4p-switch, 150Mb/s 802.11n) Wireless USB Adapter: TP-Link TL-WN721N (802.11n, 150Mb/s)
O reţea Wi-Fi pentru acasă şi aplicaţii SOHO

DIPOL la Intertelecom 2011.

Puteţi să vizitaţi Standul nostru virtual - Conectaţi-vă la lumea digitală.
Connect to the digital world - DIPOL at Intertelecom, March 22-24, 2011

Vinh Ha Long.

Golful din nordul Vietnamului, un braţ al Golfului Tonkin, care se află la aproximativ 164 km sud-est de Hanoi. Ca urmare a inundaţiilor de pe platoul calcaros existent anterior, peisajul este dominat acum de 1969 insule, dintre care 989 au fost denumite. Insulele din partea de est a golfului au pante aproape verticale. Vârfurile zonelor inundate sunt doar 50-100 m deasupra nivelului apei.
Noile produse oferite de DIPOL:
Portable DVR Camera: PROTECT 701 (HD, H.264, SDHC/MMC, adjustable LCD screen)
Powerline Ethernet Adapters: TP-Link TL-PA201KIT (200Mbps, 2pcs)
Antenna adapter (FME plug) for Huawei E800
SAT-Finder plus - Schwaiger SF9000
Cameră DVR
portabilă
M70701
Adaptoare
Powerline Ethernet
N3356
Adaptor FME
pentru Huawei E800
E83210
SAT-Finder plus
Schwaiger SF9000
R10805
Am mai scris despre:

Satlook Micro HD - Satlook Micro HD - măsurători ale sistemelor multiswitch. Analizatorul de spectru, Satlook Micro HD R10740 a fost conceput şi fabricat de inginerii companiei suedeze, Emitor.
Rolul principal al analizatorului de spectru, R10740 este de a ajuta instalatorul să găsească un anumit satelit (cu Easy Find), şi apoi să-i permită alinierea precisă a antenei şi a LNB-ului(-urilor) prin măsurarea unui set de parametri ai semnalelor digitale de la transpondere selectate. Aparatul poate măsura semnale satelit în standardul DVB-S (modulaţie QPSK) şi în standardul DVB-S2 (modulaţiile QPSK şi 8PSK - aceasta din urmă este utilizată de transponderele care transmit canale HD).....
Digital Satellite Meter Satlook Micro HD (DVB-S/S2)
Analizator satelit Satlook Micro HD (DVB-S/S2)
Supravegherea unei locaţii îndepărtate, la 2 km distanţă. Proprietarul unui depozit de materiale de construcţie a decis să instaleze un sistem de supraveghere video la 2 km de biroul său. El a cerut acces la imaginile camerelor pe site şi la el acasă.
În depozit au fost instalate camere analogice n-cam 690 M11275 şi u-cam 595 BOX M11190....
Wireless Access Point: ULTIAIR 423KCWireless Access Point: ULTIAIR 423KCDay/Night Box Camera: u-cam 595 (550TVL, Sony EXView CCD, 0.01 lx)Compact CCTV Camera: n-cam 690 (550 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.5 lx, 4-9mm, IR 30m)  CCTV Network DVR: TREND 250X08 (H.264, 8 channels)
Cum sertizaţi o mufă RJ-45 pe un cablu UTP? Mufa RJ-45 tată J2008 (8P8C categoria 5e pentru cabluri UTP/FTP) este utilizată la cablurile de reţea pentru calculatoare. Cablul NETSET BOX UTP CAT 5e E1408 este cablul UTP de cea mai bună calitate destinat....
RJ45 plug on UTP cable - Installing