Săptămânal DIPOL - TV și SAT TV, CCTV, WLAN

Nr.5/2019 (4 februarie 2019)

Big Brother Chinezesc.

Guvernul comunist din China intenționează să utilizeze sistemul CCTV și sistemul de inteligență artificială dezvoltat de armată pentru a urmări oamenii din întreaga țară. “Armata de Eliberare a Poporului” va folosi rețeaua națională de supraveghere pentru a identifica civilii. Cel mai mare avantaj al noii tehnologii de identificare EnsembleNet este eficiența sa, care este estimată la 90%.
Grupajul de 80 de puncte situate în jurul ochilor, nasului și gurii creează o imagine unică a fiecărei ființe umane, care este unică ca si ADN-ul. Cu cât sunt scanate mai precis, cu atât mai mare este probabilitatea unei identificări corecte. O cameră video digitală măsoară distanțele dintre diferite puncte de pe fața umană, cum ar fi lățimea nasului, distanța dintre ochi și distanțele care descriu forma liniei maxilarului.
În plus, sistemul detectează și înregistrează forma corpului și alte caracteristici care sunt comparate cu baza de date existentă. Algoritmii pot identifica o persoană deghizata, indiferent de poziție sau mișcare. Software-ul de recunoaștere a feței funcționează prin suprapunerea vizualizării în timp real cu imaginea din arhivă.

China a dezvoltat deja diferite tehnici similare pentru a urmări peste un miliard de civili. Datorită noii tehnologii, superputerea asiatică speră să introducă un program care ar evalua cetățenii pe baza comportamentului lor-"puncte de credit social". Cei care nu respectă anumite reguli ar putea fi adăugați la o listă care elimină accesul la anumite privilegii. Un jurnalist chinez, susține că i sa interzis să-și trimită copiii la o școală privată și să cumpere o proprietate după ce instanța i-a ordonat să-si ceară scuze că a trimis un tweet cu mesaj anti-regim.
Sistemul inteligent de supraveghere video poate scana 2 miliarde de fețe în câteva secunde. Experții sunt convinși că tehnologia de recunoaștere a feței ,va depăși în curând soluțiile pentru amprentele digitale ca fiind cea mai eficientă modalitate de a identifica persoanele.

Sistem de antena TV într-un complex hotelier.Proiectantul a trebuit să satisfacă trei cerințe principale. În primul rând, instalația urma să acopere 5 clădiri ale complexului hotelier. În al doilea rând, sistemul avea să distribuie semnale DVB-T de la transmițătorul local și, în al treilea rând, canalele satelit (15) trebuiau convertite sub formă de semnale digitale DVB-T și distribuite împreună cu canalele terestre.
Pentru a asigura cea mai bună calitate a semnalelor TV terestre și pentru a egaliza nivelurile de semnal la intrarea în instalație, instalatorul a decis să utilizeze amplificatorul TERRA AT440 R82511 cu patru canale, programat digital. În plus, pentru a introduce semnale din benzi VHF și FM, a fost utilizat amplificatorul FM / VHF / UHF ma400 R82520 cu mai multe intrări.

Splitter optic Terra so414 (1x4)Atenuator reglabil UIF 47-862 MHz TRA-03 (DC pass)Priză TV radio îngropată GAR-TVP8/RS5 (terminală)Transmitter CATV optic TERRA mo418 4D31 (1x6dBm, 1310nm)Priză TV radio îngropată GAR-TVP8/RS5 (terminală)Tap TV 8-căi FAC-8-20 dB (5-1000MHz)Splitter CATV 3 căi - Signal R-3 (5,2 dB, 5-1000 MHz)Sursă de alimentare în comutație TERRA PS202F (20V 2A, SCR Digital)Multiswitch dSCR Terra SRM-522 (290...2340MHz, class A, CATV pasiv)LNB QUATRO Inverto Red Extended 0.3dBAntena de satelit Inverto IDLB-STCF 120cm gri deschisAntenă TV FIF: DIPOL 7/6-12 (7 elementi)Antenă radio FM 1RUZ PM B (O+V omnidirecţională)Antena TV UIF DIPOL 44/21-60 DVB-T/T2 Tri DigitNod optic TERRA OD-005P (receiver FTTH)Nod optic TERRA OD-005P (receiver FTTH)Nod optic TERRA OD-005P (receiver FTTH)Nod optic TERRA OD-005P (receiver FTTH)Amplificator cu patru canale: Terra at440 (UHF,DVB-T,AGC)Transmodulator DVB-S/S2 (8PSK, QPSK) - 8xDVB-T (COFDM) TERRA TDX-480 (FTA)Transmitter CATV optic TERRA mo418 4D31 (1x6dBm, 1310nm)Splitter optic Terra so414 (1x4)Sursă de alimentare TERRA UP413 (12V/4.5A, pentru module Terra)Amplificator multibandă Terra ma400 (FM/VHF/UHF)
Diagramă a sistemului de antena TV (optic / cupru) care distribuie programele (4 multiplexuri DVB-T terestre și 8 multiplexuri DVB-T formate din canale de satelit, convertite cu transmodulatorul tdx-480 R81621) către cele cinci clădiri ale complexului hotelier. Semnalele combinate sunt împărțite pe trei căi de către separatorul R-3 R60103 și distribuite ulterior în clădirea cu camera tehnică. Celelalte 4 clădiri primesc semnalele prin fibra optică single-mode.
Canalele satelit sunt recepționate și transformate în standard DVB-T de către transmodulatorul tdx-480 R81621. Configurația prezentată în diagramă vă permite să recepționați 16 programe satelit, la calitate Full HD de la 8 transpondere.
Canalele combinate terestru și satelit, sub formă de multiplexuri DVB-T convertite în semnale optice, sunt distribuite în cele patru clădiri prin intermediul fibrei optice single mode. Conversia este efectuată de transmițătorul optic TV TERRA 4M31 R82522;transmițătorul optic și amplificatoarele (R82511 și R82520) sunt alimentate de la sursa de alimentare DR-60-12 R82532 (12 VDC / 4.5 A). Nivelul maxim de ieșire al semnalelor RF este de 107 dBμV, semnale DVB-T (în formă optică) pot fi transmise pe distanțe de până la 12 km.

Notificările de alarmă trimise prin e-mailuri.

Sistemele de supraveghere video Hikvision pot trimite notificări prin e-mail declanșate de diverse evenimente / excepții. Acest e-mail include o descriere și imaginea de la canalul / camera care a detectat evenimentul / excepția. În acest fel, utilizatorul este informat despre evenimente importante / excepții în timp real.
Cameră dome HD-TVI TURBO HD Hikvision DS-2CE56D8T-ITM (de tavan, 1080p, 2.8mm, 0.005 lx, IR până la 20m)DVR Hikvision DS-7208HQHI-K2 TURBO HD 4.0 (8 ch, 1080p@15fps, H.265, HDMI, VGA)
Evenimente tipice (configurabile independent pentru fiecare canal) care pot declanșa notificări prin e-mail:
 • detecție mișcare,
 • detecție manipulare,
 • pierdere semnal video,
 • VCA.
Excepții acceptate:
 • Eroare / supraîncărcare HDD,
 • încercarea de conectare neautorizată,
 • pierderea conexiunii la rețea.

Videointerfon Hikvision IP într-o casă de o singură familie.

Instalația a fost bazată pe video-interfonul cu 1 buton Hikvision DS-KV8102-IM G73631(stație exterioară) și pe două monitoare Hikvision DS-KH6310 G74038 de 7 "(stații interioare). Stațiile exterioare și interioare sunt alimentate de la switch-ul PoE cu 8 porturi DS-KAD606 G74812 (cu 24 VDC) Switch-ul, echipat cu șase porturi PoE și două porturi LAN suplimentare care permit conexiuni în rețea și în cascadă, joacă și rolul de distribuitor video / audio.În cazul în care posturile au fost alimentate local, ar fi posibil să utilizați în schimb un switch de rețea obișnuit.
Sistemul a fost conectat la Internet prin intermediul routerului TP-Link C2 AC900 N3261. Poarta a fost echipată cu yala electrică Bira ES1-001 G74210 cu o ajustare de 4 mm. Acest model de yală electrică poate fi alimentat cu 12 VAC sau VDC. În acest caz, se utilizează adaptorul AC / DC 12V / 2A M1820 ZI-2000. Controlul yalei electrice este efectuat de către releul videointerfonului montat la poartă.

Yala electromagnetică încastrabilă: Bira ES1-001 (12V AC/DC, reglabilă) DS-KAB02 –cutie de montaj (protecție pentru videointerfonul Hikvision DS-KV8X02-IM)Monitor videointerfon IP Hikvision DS-KH6310 7Alimentator 12V/2A - ZI-2000 (pentru camere supraveghere şi LED)Switch PoE Hikvision DS-KAD606 (pentru videointerfoane IP)Monitor videointerfon IP Hikvision DS-KH6310 7Router Wireless Gigabit Dual Band TP-Link C2 AC750 (802.11ac, 4xLAN, 1xWAN)Stație de poartă / ușă: Hikvision DS-KV8102-IM (pentru videointerfoane IP ,seria Villa IP, 1 buton, IC RFID)
Videointerfon IP Hikvision într-o casă de o singură familie.
După apăsarea butonului, ambele stații din interiorul casei sună simultan. După primirea apelului de către un locatar, acesta poate comunica cu apelantul folosind transmisie audio / video bidirecțională, iar locatarul deschide poarta. În absența rezidenților, apelul poate fi redirecționat către un smartphone, iar utilizatorul său are posibilitatea de a deschide poarta de la distanță. Memoria încorporată de 256 MB în fiecare monitor permite înregistrarea fotografiilor, a mesajelor, precum și pentru lăsarea mesajelor în absența rezidenților.Controlul de la distanță printr-un smartphone Android necesită instalarea aplicaţiei Hik-Connect .Configurarea și operarea de pe un PC se efectuează cu ajutorul aplicației client iVMS-4200.

Culoarea conectorilor și adaptoarelor de fibră optică - sunt importante?

În cazul fibrelor singlemod, conectorii pot fi fie cu ferulă PC (Physical Contact) sau cu APC (Angled Physical Contact, la un unghi de 8 °). Utilizarea unei versiuni specifice depinde de cerințele unei aplicații, de tipul echipamentului etc. și este în mare parte legată de pierderea de reflexie dorită (conectorii APC prezintă cea mai mică reflexie optică). Ca standard, conector-ul PC este albastru, iar un conector APC este verde.
Aceleași reguli se aplică și adaptoarelor. În ciuda faptului că versiunile mai vechi de conectori de culoare diferită se potrivesc, ca dimensiuni, cu cupla, conectarea lor este incompatibilă. Culorile diferite fac mai ușoară evitarea unor astfel de situații.
Cuplă SC-SC singlemode ULTIMODE A-511S
Cuplă SC/APC-SC/APC singlemode ULTIMODE A-522S
Cuplele SC/PC sunt albastre
Deci, culoarea unei cuple informează instalatorul asupra tipului de conector ce trebuie utilizat/conectat (patch cord). Părțile vizibile ale adaptorului montat în cutiile optice de distribuție, rame, etc. ajută instalatorul să elimine greșelile din timpul procesului de instalare.
Adaptorii și pigtail-urile din cutia de fibră optică sunt verzi, deci este evident că aceștia sunt conectori SC / APC

Switch PoE -o nouă serie!

Switch-ul ULTIPOWER 00108afat PoE N29985 este un dispozitiv desktop care permite o transmisie ușoară a datelor în rețele Ethernet 10/100 Mbps. Cele zece porturi RJ45 suportă funcția de auto-negociere, opt dintre ele oferă alimentare prin Ethernet (funcția PoE). Comutatorul detectează automat dispozitive PD compatibile cu standardul IEEE 802.3af sau IEEE 802.3at și le alimentează. Această caracteristică permite utilizatorului să extindă acoperirea rețelei în zone în care nu există acces la linii de alimentare și să instaleze puncte de acces, camere IP, telefoane IP etc. Consumul total de energie al dispozitivelor PoE conectate nu poate depăși 110 W.
Noul switch are două porturi uplink pentru conectarea de ex. NVR și router. Toate porturile PoE pot funcționa în modul ‘Extend’, permițând alimentarea cu energie și transmiterea datelor pe distanțe de până la 250 m.
Switch PoE ULTIPOWER 00108afat 802.3af/at 110W 10x RJ45 (8xPoE) N29985
Elemente distinctive:
 • 10 porturi 10/10/100 Mbps
 • Opt porturi PoE (comunicație și alimentare cu energie pentru un dispozitiv de rețea printr-un singur cablu UTP)
 • Nu este nevoie de instalare sau de configurare
 • Capacitatea maximă a fiecărui port PoE: 30 W
 • Încărcare totală maximă: 110 W
 • Suport pentru dispozitive PoE compatibile cu standardul
 • IEEE802.3af
 • Suport pentru auto-învățare a adreselor MAC (tabelul 1K)
 • Indicatori LED care oferă informații despre status / viteza / activitate / PoE
 • Mod 'Extended' care permite conectarea dispozitivelor PoE la distanțe de până la 250 m
Exemplu practic

Produse noi în oferta Dipol

Switch PoE Hikvision DS-KAD606 (pentru videointerfoane IP)
Switch PoE Hikvision DS-KAD606 (pentru videointerfoane IP)+++ G74812 este un switch cu 8 porturi destinat sistemelor de videointerfoane IP Hikvision. Dispozitivul, numit și distribuitor video / audio, are șase porturi PoE care furnizează tensiune de 24 VDC stațiilor și monitoarelor (stații interioare) conectate. Două porturi LAN suplimentare permit conexiuni în rețea și în cascadă. Folosind unul sau mai multe dispozitive DS-KAD606, se usureaza instalarea de sisteme Hikvision, în care funcțiile de comunicație și alimentare sunt integrate prin cablajul cu UTP.
===SFP+ Module: Ultimode 10Gbit/s BiDi /WDM (single-mode, 1270nm/1330nm, 20 km) L1430 convertește semnalele electrice la standardele de transmisie optică și invers. Modulul suportă rate de date de până la 10 Gbit / s printr-o singură fibră (transmisie BiDi / WDM). Distanța maximă de transmisie este de 20 km.
Receiver Ferguson Ariva 154 COMBO (DVB-S/S2+DVB-T/T2/C)
Receiver Ferguson Ariva 154 COMBO (DVB-S/S2+DVB-T/T2/C) A99397 aparţine grupului de receivere combo ce pot recepţiona canale satelit SD/HD (format digital DVB-S și DVB-S2), televiziune terestră digitală (DVB-T/T2) şi cablu TV (DVB-C). Posturile de satelit sunt recepţionate de un tuner, iar restul de un al doilea. Dispozitivul este echipat cu cititor smartcard pentru a permite recepţia de canalelor paytv, inclusiv a celor HD. Datorită portului USB încorporat, receiverul suportă funcţia Time-shift și PVR-ready - înregistrând emisiuni pe dispozitive externe de stocare a datelor, cum ar fi flashuri sau hard diskuri. Suportul pentru formate MP3, OGG, FLAC, JPEG, MPEG, iar redarea formatelor MKV face din acest receiver un centru de divertisment pentru acasă. Ariva 154 Combo suportă, de asemenea servicii web precum Youtube, Youporn, Dailimotion, Google Maps și altele. Echipat cu un procesor rapid, Ariva 154 poate reda fără probleme filme Xvid (DivX) cu subtitrări.

Merită citit:

Conversia semnalului video de la camerele HD-TVI la standardul DVB-T. Accesul la continutul video de la camerele CCTV în în sistemele CATV, de ex. pe multiswitch-uri este un subiect discutat adesea în timpul modernizării instalațiilor TV în clădiri. Semnalele de la camerele de supraveghere video (cu o rezoluție maximă de 1080p) pot fi injectate la o astfel de instalație prin utilizarea transmodulatorului TERRA mix440 R81611 IP-4xDVB-T. Echipamentul primește fluxul RTSP cu o rată maximă de transfer de 200 Mbps și creează 4 multiplexuri DVB-T vecine (fiecare MUX poate transporta video de la 3 camere full-HD). Datorită portului Ethernet RJ-45, programarea panoului mix-440 R81611 este realizată printr-un browser web (nu este nevoie de un programator) ... >>>detalii
Conversia video de la opt camere CCTV (HD-TVI, 1080p) la fluxul RTSP,
și în cele din urmă la standardul DVB-T, utilizând M75609 DVR și transmodulatorul mix440 R81611.
Dulapuri RACK - gamă completă de produse