Săptămânal DIPOL - TV și satelit, CCTV, WLAN

Nr. 16/2019 (22.04.2019)

Condensatori cu rezistenţă statică negativă ajută la crearea unor computere mai eficiente din punct de vedere energetic.

Oamenii de știință de la Departamentul Energiei din SUA (DOE) împreună cu colegii din Franța și Rusia au creat un "condensator negativ" permanent, un dispozitiv care acum 10 ani a fost considerat imposibil de construit, pentru că ar încălca legile fizicii. Cercetătorii au descoperit că legând un "condensator negativ" cu un "condensator pozitiv" în serie, pot crește local tensiunea pe condensatorul pozitiv, obținând o tensiune mai mare decât în întregul sistem. În acest fel, ele pot distribui energie electrică în regiunile circuitului care necesită o tensiune mai mare, în timp ce întregul circuit funcționează la o tensiune mai mică.
În condensatoarele tradiționale, tensiunea este proporțională cu sarcina electrică stocată în ele. Condensatoarele negative se comportă într-un mod invers, o cantitate crescută de încărcătură reduce tensiunea. Deoarece condensatorii negativi fac parte din structuri mai mari, acest fenomen nu încalcă conservarea energiei.
Ilustrația mișcării peretelui domeniului (a-c și b-d) în condensator atunci când se adaugă o încărcătură pe o parte (c).
Deplasarea peretelui de domeniu din cauza unui dezechilibru al încărcării provoacă un efect capacitiv negativ.

Componenta de bază a condensatorului negativ prezentat de Valerii Vinokur și colegii săi este o umplutură realizată dintr-un material feroelectric, care este similar cu un magnet, cu excepția faptului că are o polarizare electrică internă, nu o orientare magnetică. Într-o nanoparticulă feroelectrică, o sarcină pozitivă va fi prezentă pe o suprafață și încărcări negative pe cealaltă, ceea ce creează câmpuri electrice care încearcă să depolarizeze materialul. Prin împărțirea nanoparticulelor în două domenii feroelectrice egale cu polaritate opusă, separate de o limită numită perete de domeniu, oamenii de știință au reușit să minimizeze efectul depolarizării totale de către câmpul electric. Apoi, prin adăugarea unei încărcări la unul dintre domeniile feroelectrice, au mutat poziția peretelui de domeniu între ele. Datorită naturii cilindrice a nanoparticulelor, peretele domeniului a început să se micșoreze, trecând la un nou punct de echilibru electric. Și când peretele de domeniu se mișcă într-o parte datorită dezechilibrului de încărcare, se eliberează o anumită energie. Acest efect creează o rezistenţă statică negativă.
Computerele sunt folosite zilnic de toată lumea, energia necesară pentru a le alimenta devine semnificativă în echilibrul energetic global al planetei. O cercetare arată că, consumul total de energie electrică al centrelor globale de date corespunde cu 10% din totalul energiei electrice consumate în Statele Unite. Un nou fenomen fizic, cum ar fi capacitatea negativă, poate oferi un nou set de instrumente pentru a îmbunătăți eficiența energetică a computerelor.

Sistem multiswitch cu un singur cablu.

Sistemele multiswitch cu LNB quatro care recepționează semnale de la doi sateliți (de exemplu, HotBird 13.0E și Astra 19.2E) trebuie să utilizeze 8 cabluri coaxiale (RG-6). Un LNB de bandă largă (de exemplu, A98222) are două ieșiri (polarizări H și V), iar distribuția semnalelor de la doi sateliți necesită doar patru cabluri coaxiale între LNB-uri și multiswitch, reducând la jumătate numărul de cabluri. Cu un singur oscilator local care funcționează la 10.41 GHz, astfel de LNB-uri furnizează o bandă de frecvență intermediară mult mai mare (290 ... 2340 MHz) decât LNB convențional (vechi).
LNB-ul de bandă A98222 largă lucrează cu multiswitch-ul Terra SRM-581 R80581 dSCR care are 5 intrări. Două perechi de intrări SAT IF (V1, H1, V2, H2, 290 ... 2340 MHz) trebuie conectate la două LNB-uri lA98222, a cincea intrare (calea terestră activă) este destinată DVB-T, DAB (+) și semnalelor radio FM.
Multiswitch-ul cascadabil SRM-581 R80581 oferă suport complet pentru receptoare care funcționează în două moduri dinamice: SCR (Unicable I - 8 User Band) și dSCR (Unicable II - 32 Band User)

Multiswitch-ul SRM-581 R80581 are următoarele intrări și ieșiri:
 • intrări și căi de trecere:
  • SAT IF (290 ... 2340 MHz (V1, H1, V2, H2), pentru conectarea semnalelor prin satelit de la două LNB-uri de bandă largă A98222),
  • active Terr. TV (DVB-T/Radio)
 • patru perechi de ieșiri:
  • dSCR Out (permite distribuirea semnalului în mod independent la maxim 16 receptoare cu un cablu coaxial din fiecare dintre cele 8 ieșiri, în conformitate cu standardul EN50607)
  • Legacy Out cum ar fi în LNB universal sau multiswitch-uri standard, pentru conectarea unui receptor satelit "normal").

Sistem video-interfon IP .

Sistemul prezentat mai jos a fost instalat într-un ansamblu rezidențial cu patru case, toate înconjurate de un gard comun, cu acces printr-o singură poartă. Sistemul video-interfon se bazează pe stația de poartă / ușă cu patru butoane Hikvision DS-KV8402-IMDS-KV8402-IM G73635 și pe cele patru monitoare cu ecran tactil de 7 "DS-KH8300-T G74032. Aceste componente sunt alimentate cu 24 VDC de la un switch PoE DS-KAD606-P G74814. În afară de cele șase porturi PoE, switch-ul are două porturi LAN suplimentare care permit conexiuni în rețea și cascadă. În cazul utilizării sursei locale de alimentare, instalatorul ar putea folosi un switch sau un router tipic fără porturi PoE.
Sistemul a fost conectat la internet prin intermediul router-ului TP-Link C6 N3255. Poarta este controlată cu ajutorul yalei electromagnetice încastrabile Bira ES1-001 G74210 cu dispozitiv de închidere din oțel cu un interval de reglare de 4 mm. Acest model de yală electromagnetică poate fi alimentat cu 12 VAC sau VDC. În sistem, tensiunea de alimentare este furnizată de sursa de alimentare G74321.

Monitor touchscreen 7Monitor touchscreen 7Monitor touchscreen 7Monitor touchscreen 7Alimentator pentru yale electrice PULSAR AWT027 (10VA, 11.5/14VAC)Switch PoE Hikvision DS-KAD606-P (pentru videointerfoane IP)Yala electromagnetică încastrabilă: Bira ES1-001 (12V AC/DC, reglabilă) Suport yală OKU-031 (scurt, reversibil, pentru Bira EL1, ES1, ELP)Videointerfon IP Hikvision DS-KV8402-IM (pentru interfoane IP Villa , 4 butoane, RFID)Cutie de montaj Hikvision DS-KAB01 (compatibilă cu video-interfoanele Villa DS-KV8X02-IM)
Diagrama bloc și componentele sistemului video-interfon IP pentru ansamblu rezidențial cu patru case
Când cineva apasă butonul de apelare al stației poarta / ușă, monitorul corespunzător din apartamentul selectat începe să sune. După recepționarea apelului de către rezident, este stabilită o comunicație audio / video bidirecțională, iar rezidentul poate deschide ușa. În absența locuitorilor din apartament, apelul poate fi redirecționat către un smartphone, iar utilizatorul acestuia poate deschide poarta de la distanță. Operarea de la distanță printr-un smartphone Android necesită instalarea aplicațieiHik-Connect. Memoria încorporată de 256 MB a monitorului permite înregistrarea fotografiilor, a mesajelor, etc… Configurarea și operarea de pe un PC sunt realizate cu ajutorul software-ului iVMS-4200. În plus, locuitorii celor 4 case pot comunica intre ei.

Protejarea surselor de alimentare a dispozitivelor electronice împotriva supratensiunilor și a interferențelor (2).


Deteriorarea calculatorului, a televizorului ,etc… poate apărea ca urmare a supratensiunii. Se poate ajunge la înlocuirea unei siguranțe și / sau a unui varistor, dar uneori daunele afectează întreaga sursă de alimentare. O protecție eficientă împotriva unor astfel de situații este asigurată de un PDU rackabil cu protecție la supratensiuni ACAR 504WF.

Un filtru RFI foarte eficient integrat în modelul 504 WF oferă un avantaj important în cazul alimentării dispozitivelor audio-video, a sistemelor de măsurare, a calculatoarelor și a echipamentelor de comunicații. Comutatorul de alimentare iluminat indică prezența tensiunii AC în prizele protejate. Accesoriile incluse permit montarea echipamentului într-un rack de 19" ca un modul 2U.
PDU rackabil cu protecție la supratensiuni ACAR 504WF RACK
PDU rackabil cu protecție la supratensiuni ACAR 504WF RACK P1322

Influența indicelui 'F' asupra imaginii camerei.

Indicele 'F' al unei lentile de cameră se referă la deschiderea maximă a diafragmei. Dimensiunea diafragmei reflectă numărul dat în formularul f / x sau Fx (x este numărul diafragmei). Deci, cu cât este mai scăzut numărul F, cu atât mai multă lumină ajunge la senzor, ceea ce înseamnă o senzitivitate mai mare a camerei.
Camerele CCTV sunt de obicei echipate cu lentile F1.0, F1.4 sau F2.0. F1.0 răspunde la cea mai mare diafragmă, F1.4 - jumătate din acesta și F2.0 - de patru ori mai mică.
Un obiectiv F1.0 care transmite maximum de lumină incidentă este utilizat în produsele din seria Hikvision ColorVu care fac parte din oferta TurboHD 5.0. Camerele ColorVu sunt extrem de sensibile (0,0005 lx). O astfel de sensibilitate ridicată asigură că camerele generează imagini de buna calitate in ciuda intensității scăzute a luminii .
Deci, de ce un obiectiv F1.0 nu este utilizat în fiecare cameră CCTV? Costul de producție al obiectivului F1.0 este mult mai mare decât cel al versiunii F1.4. Dar asta nu este tot - un parametru important al camerelor este adâncimea câmpului, care determină intervalul de distanță în care obiectele observate au claritate . Cu cât este mai mare numărul F, cu atât este mai mică deschiderea prin care lumina intră în cameră și cu atât este mai mare adâncimea câmpului. Când folosiți camerele ColorVu, este necesar să se acorde atenție faptului că adâncimea câmpului este puțin mai mică.

Metoda sigură de dezizolare a fibrelor optice.

Printre tipurile de cabluri cu fibră optică, un grup mare este cel cu un singur tub sau cu mai multe tuburi. Un exemplu de cablu cu un singur tub este cel mai popular cablu universal DRAKA U-DQ (ZN) BH. O întrebare obișnuită adresată de instalatori este alegerea instrumentelor potrivite pentru dezizolarea acestui tip de cabluri.
Stripperul rotativ IDEAL 45-163 este un instrument pentru tăierea tuburilor rotunde şi îndepărtarea mantalei cablului de fibră optică cu un diametru de la 3 la 6.4 mm. Unealta este echipată cu trei lame. Toate lamele sunt reglabile pentru a controla adâncimea optimă de tăiere și pentru a evita deteriorarea structurii interne a cablului. Două lame sunt utilizate pentru tăierea transversală și una pentru crestarea longitudinală a izolației.
Stripper fibră optică IDEAL 45-163 (3-5.5mm)
Stripper fibră optică IDEAL 45-163 L5922

Produse noi în oferta Dipol

Camera IP : Hikvision DS-2CD2146G1-I (4MP, 2.8mm, 0.012 lx, IR până la 30m, WDR, IK10, H.265/H.264, AcuSense)
Camera IP Hikvision DS-2CD2146G1-I Camera IP K00423 a fost echipată cu un senzor CMOS de 4 MP 1 / 2.7 "de înaltă calitate, oferind o acoperire video bună chiar și în condiții de lumină slabă. De asemenea, împreună cu iluminatorul IR cu o rază de acțiune de până la 30 m, camera poate funcționa și în întuneric complet; obiectivul de 2,8 mm are un unghi de vizibilitate de 104 °, iar carcasa IP67 protejează electronica împotriva condițiilor meteorologice nefavorabile Camera poate fi alimentată cu o sursă de 12 VDC sau cu opțiunea PoE (802.3af) .
Cutie de montaj Hikvision DS-KAB01 (compatibilă cu video-interfoanele Villa DS-KV8X02-IM)
Cutia de montaj DS-KAB01 produsă din oțel inoxidabil, a fost proiectată pentru a proteja stațiile de exterior Hikvision DS-KV8X02-IM (seria Villa); protejează electronica și conectorii.
Switch Gigabit MikroTik RB260GS (CSS106-5G-1S, 5x10/100/1000 Mbps, SFP)
RB260GS (CSS106-5G-1S) N24260 este un switch de 5 porturi gigabit penutilizat în rețelele de calculatoare mici. Switch-ul este de asemenea echipat cu 1 port SFP. Dispozitivul rulează MikroTik SwOS. MikroTik SwOS.

Merită citit:

Monitorizarea unui bloc de apartamente, bazat pe camerele Hikvision EasyIP 2.0plus. Figura următoare prezintă un concept de sistem de monitorizare video care acoperă o astfel de clădire, bazat pe camere IP Hikvision din seria EasyIP 2.0plus. Zona exterioară din jurul clădirii este monitorizată de opt camere DS-2CD2043G0-I K17635 cu rezoluție de 4 MP și lentilă de 2,8 mm cu unghi de vizualizare de 98 °. În interiorul clădirii există patru camere dom DS-2CD2123G0-I K17321 cu rezoluție de 2 MP, echipate cu lentile de 2,8 mm cu un unghi de vizualizare de 114 °. Ambele modele ale camerelor au iluminatoare IR cu o rază de acțiune de până la 30 m, realizate în tehnologia EXIR, care asigură o iluminare uniformă a scenei pe timp de noapte. Amplasarea camerelor permite o bună identificare a oricăror potențiali vandali care ar putea distruge fațada clădirii.
Camerele sunt alimentate și conectate la NVR prin intermediul unui switch PoE de 16 porturi N29986. Camerele din seria EasyIP 2.0plus suportă compresie video H265 +, H.265, H.264 +, H.264. Cu ajutorul a două hard discuri de 3 TB, de ex. M89285, compresie video H.265 și mod de înregistrare continuă la 25 fps pentru fiecare cameră, timpul de păstrare a datelor este de 15 zile ...>>>mai mult
Schema sistemului IP CCTV bazat pe dispozitive Hikvision într-o clădire de apartamente
Set protecție supratensiuni Signal ZPZ-12 (12 căi, pentru sisteme multiswitch)
Cutie de protecţie la supratensiune - Signal