Săptamânal DIPOL - TV şi satelit, supraveghere, reţelistică

Nr. 22/2014 (2 iunie, 2014)

ANGA COM 2014 - un mic impas sau o criză importantă?

Între 20-22 Mai, 2014, Cologne, Germania a fost locația ultimei ediții a celui mai mare târg de telecomunicații din Europa, ANGA COM. Potrivit informațiilor oficiale, suprafața de 22 000 de metri pătrați a găzduit 450 de expozanți din 34 de țări. În 3 zile, expoziția a fost vizitată de 17 000 persoane din 70 de țări, înregistrându-se o creștere de 1.5% față de anul trecut.
Până acum ANGA a reprezentat o excepție printre alte târguri similare, în fiecare an adunând un număr din ce în ce mai mare de expozanți și mai important, de vizitatori.
Evenimentele din Mai sau Iunie par să contrazică opinia publică conform căreia în era Internetului acest tip de târguri sunt pe cale de dispariție. Cifrele acestui an nu au fost atât de bune precum precedentele dar au reprezentat totuși o creștere. Dar cum rămâne cu conținutul ?
Majoritatea vizitatorilor din cei 17 000 puteau rămâne cu impresia că târgul, care până acum arăta evoluțiile pieței în industria televiziunii, pentru prima dată în istoria sa, nu a prezentat idei noi sau produse.
Mulți dintre expozanți au prezentat tehnologii deja implementate și cunoscute precum HbbTV , OTT, sau Ecran Secundar, tehnologii care au fost deja prezente la edițiile anterioare ale târgului. O excepție o reprezintă 4K, care se pare că se dezvoltă rapid acum, având șansa de a deveni un nou standard universal acceptat. Din nou, toată lumea a putut observa trimuful IPTV și al derivatelor sale. Conversia oricărui standard de transmisiuni digitale precum DVB-S/S2 , DVB-C/C2 și protocolul DVB-T/T2 - > IP permite adăugarea unei game de servicii interactive. Dar, datorită costurilor mari de implementare, această soluție a devenit populară doar în unele țări din Europa de Vest. Metodele tradiționale de distribuție a mai multor canale TV au fost repezentate de către primul dispozitiv ce respectă noile standarde DOCSIS ( 3.1). DOCSIS 3.1, publicat în octombrie 2013, a fost creat pentru rețele de cablu și oferă rate de transfer ridicate prin folosirea modulației super-rapide 4096QAM (viteze de download de 10 GB/S și viteze de upload de GB/S.
Este impasul în care a ajuns târgul AGNA doar un moment de slăbiciune? Așteptând cu nerăbdare ediția de anul viitor, va trebui să aflăm răspunsul abia pe 9 iunie 2015.
Ultima ediție a târgului a fost dominată de tehnologia UHDTV. Au fost atât televizoare 4K cât și o gamă de echipamente necesare filmării și procesării conținutului acestei
rezoluții. Pe lângă creșterea popularității conversiei SAT > IP, puteau fi observate și primele implementări CATV > IP (standul Schweiger) confirmând tendințele de convertire a diferitelor semnale în transmisie pe IP.

Una dintre cele mai mari atracții a târgului a fost televizorul ce utilizează tehnologia “Dual View”, prezentat de Vestel. Televizorul poate afișa două imagini diferite în același timp. Purtând perechea potrivită de ochelari, utilizatorul poate viziona unul dintre cele două canale. Din păcate, producătorul nu a explicat și distribuția sunetului. Dacă această probemă este soluționată atunci dilemele gen “meci sau serial ?” vor fi rezolvate.

Acum este timpul fibrelor optice.

O companie de instalații ce lucrează în domeniul sistemelor CCTV și SAT/TV a primit o ofertă de instalare de sisteme de telecomunicații într-un complex comercial nou construit. O parte substanțială din infrastructura de telecomunicații a acestei unități moderne va fi bazată pe fibra optică.
Instalatorii au trebuit să fie echipați cu noi ustensile.
Componența setului de scule L5953
Kitul ZN-001 L5953 este un set ideal de unelte și dispozitive pentru instalatorii ce lucrează cu sisteme de fibră optică. Componentele sunt necesare pregătirii fibrei optice pentru tăiere, atât prin mijloace mecanice cât și prin fuziune. Mulțumită calității și preciziei ridicate, achiziția acestui set de ustensile se va dovedi a fi inspirată pentru anii ce vor urma.
Componetele principale ale setului sunt: un stripper pentru cabluri plate L5906, stripper de fibră optică cu 3 găuri pentru fibrele optice singlemode sau multimode tipice de 900/250/125 micrometri, tăietor de fibră de mare precizie ODW-001 L5802, curățător de ferulă NC-001 L5916, vizualizator de defecte (10 mW, pentru ferule de 2.5 mm, 625-650 mm).

Imaginile Full HD pe televizoare multiple în mall.

Codorul DVB-T și modulatorul Signal-751 R86751 pot distribui semnale video de înaltă definiție către televizoare multiple cu ajutorul cablurilor coaxiale RF. Este o soluție ideală folosită în mall-uri, magazine de electronice . Rețeaua de distribuție este identică cu sistemul de antene de tip shared (cu cabluri coaxiale tipice și spliterre RF ), mult mai ieftin decât în
cazul soluțiilor HDMI. Nu este nicio problemă cu conectarea de televizoare adiționale la rețea, deoarece sistemul este foarte stabil datorită unei singure componente active (modulatorul) precum și datorită cablării simple și a conectorilor.
Modulator HDMI - COFDM (DVB-T) Signal-751 Antena TV UIF DIPOL 44/21-69 Tri DigitTap 1 cale Signal O-1-14dB (5-1000MHz) Tap 1 cale Signal O-1-14dB (5-1000MHz) Tap 1-cale TV / FM O-1-12dB (5-1000MHz) SignalTap 1-cale TV / FM O-1-12dB (5-1000MHz) SignalRouter WiFi dual-band TP-LINK TL-WDR4300 (2.4&5GHz)
Un alt avantaj al modulatorului Signal-751 este abilitatea de a oferii transmisii paralele UDP/IP (tehnologie IP multicast) ce pot fi distribuite în rețele WiFi.
Sistemul de distribuție al semnalului într-un magazin de electronice. Datorită folosirii modulatorului Signal-751 R86751 DVB-T, video-ul HD de promovare este ușor de distribuit la cincizeci de televizoare. Sistemul a fost implementat de către NCK Divizia.
Semnalul sursă HD este oferit de către intrarea HDMI . Interfața HDMI suportă HDCP, este compatibilă cu orice playere BluRay sau DVD, precum și cu receptoare satelit și CATV STB-uri.

Supravegherea video a unei parcări.

Cheia către o monitorizare eficientă a unei parcări este dată de alegerea camerelor potrivite și a iluminării. Pentru montorizare
eficientă în condiții de slabă luminozitate sunt necesare camere cu sensitivitate mărită, montate pe iluminatoare IR. Un exemplu de cameră de bună calitate, ideală pentru
scopurile menționate mai sus este Sunnel IRC59/21AKDN M11289. Un mare avantaj al camerei îl reprezintă un filtru mecanic de tăiere IR, al cărui efect este redarea precisă a
culorilor în lumină vizibilă. Elimină problemele de identificare a culorii mașinilor de pe înregistrările video. În plus, modelul Sunnel IRC59/21AKDN M11289 este echipat cu un iluminator puternic IR cu o rază de acțiune de până la 50 de metri.
Cameră box de zi/noapte: u-cam 650 (650TVL, Sony Effio-E, ICR, D-WDR, 0.03 lx)Carcasă de exterior Marathon MH-806/12Cameră PTZ rapidă: PH-33 (WDR, 540 TVL, Sony Super Had, 0.7 lx, 3.5-115.5 mm) Obiectiv CCTV: JENSEN 2.8 - 12 mm DC IR F1.4 Compact Outdoor Camera: Sunell IRC59/21AKDN (day/night, D-WDR, 650TVL, Sony Effio-E, 0.01 lx, 2.8-12 mm, OSD, IR up to 50m)
Setul optim de camere pentru monitorizarea unei parcări
Părțile din parcări care sunt iluminate suficient pot fi monitorizate folosind camere u-cam 650 M11194 echipate cu lentile Jensen M2136. Acest model de cameră CCTV este caracterizată de rezoluție mare și sensibilitate, precum și procesarea excelentă a imaginii realizată de procesorul grafic Effio. Utilizarea functiei HLC (High Light Compensation ) asigură certitudinea că imaginile provenite de la cameră nu vor fi supraexpuse de către farurile mașinilor trecătoare.
În plus, întreaga parcare poate fi monitorizată de către camera de mare viteză PH-33 M1196 echipată cu lentile cu super-zoom de 33x.
Următorul model de switchuri PoE ULTIPOWER.">05 DIPOL introduce un alt
switch în familia PoE – ULTIPOWER 0288afN299983. Acest dispozitiv desktop asigură o conectivitate bună în rețele Ethernet de 10/100/1000 MB/s. În afară de cele 8 porturi RJ45 10/100 Mb/s, mai există și un port RJ45 1000 MB/s pentru conectarea la rețeaua de acces precum și două porturi SFP 1000 MB/s ce permit integrarea cu rețele optice.
Ultima caracteristică este excepțională în cazul switchurilor cu doar 8 porturi PoE și poate fi foarte folositoare în rețele extinse CCTV. Toate porturile PoE detectează automat dispozitivele PD ce respectă standardele IEEE 802.3af și le asigură totodată alimentarea.
Acest lucru permite utilizatorului să extindă acoperirea rețelei în zone unde nu este acces la liniile de alimentare AC sau la consumatori și mai permite și implementarea de puncte de acces, de camere IP, telefoane IP, etc.
Exemplu de aplicație pentru switchul PoE ULTIPOWER 0288af N29983.

Noi opțiuni pentru firmware-ul camerelor Sunnel.

Ultimul update (1.8.1001) al firmware-ului camerelor Sunnel IP include opțiunea de playback direct a datelor de supraveghere stocate în cardul SD și selectarea rezoluției transmisiei secundare. Până acum, sub-streamul era definit ca 640x480 de pixeli. Acum se poate alege din :
  • 640x480 pixeli
  • 640x360 pixeli
  • 352x288 pixeli (CIF)
  • 320x240 pixeli (QVGA)
  • 144x176 pixeli (QCIF)
Gama mai mare de opțiuni permite utilizatorului să aleagă parametrii de imagine în funcție de capacitatea rețelei.
Fereastra de monitorizare în o aplicație mobilă CCTV în modul fluent (320x240 pixeli-prioritară este finețea mișcării )
Rezoluțiile noi suportă modurile anterior inaccesibile precum Echilibrat și Fluent în aplicațiile mobile CCTV pentru NVR-urile IP Ultimax K2104, K2108, K2116.
Update-ul de firmware poate fi efectuat utilizând aplicația *FTP Update*. Noul software
este dedicat pentru toate camerele Sunnel IP ce suportă tehnologia Flash.

Produse noi în oferta Dipol

Instrument curăţare ferule NC-001
Curăţătorul pentru ferule NC-001 îndepărtează praful, murdăria și contaminanții înainte de a conecta fibra optică. Structura specială a materialului colectează precis impurităţile, evitând în același timp orice zgâriere. Carcasa solidă conferă o bună prindere a instrumentului în timpul funcționării.
Cleaverul de mare precizie ODW-001 L5802 a fost proiectat pentru tăierea rapidă şi precisă a fibrelor de 125 µm. Este unealta ideală pentru tăierea fibrelor ce urmează a fi conectate cu splice-uri mecanice sau conectori rapizi. Lama are 12 poziţii, fiecare capabilă de a tăia câteva mii de fibre.
Monitor LCD 22
Monitor LCD 22" AG NEOVO SC-22 M3022 cu rezoluţie Full HD (1920x1080) este perfect pentru sisteme de supraveghere datorită tehnologiei Anti-Burn-in™ care elimină efectele burn-in când monitorul afişează aceeaşi imagine pentru un timp îndelungat, cauzate de o polarizare nedorită în cristalele lichide a matricei TFT a monitorului. Tehnologia AG Neovo Anti-Burn-in™ prelungeşte durata de viaţă a ecranelor AG Neovo şi permite funcţionarea 24/7.

Articole noi în Bibliotecă

Sistem de supraveghere video în Dobczyce, Polonia
Sistem de supraveghere video în Dobczyce, Polonia
Sistem de supraveghere IP în Dobczyce oraşul cu 6000 de locuitori situat la aproximativ 30 de kilometri distanţă de Krakow.
După nenumărate şedinţe în care membrii consiliului local au discutat despre creşterea rapidă a infracţiunilor minore cu care poliţia s-a confruntat în ultima perioadă, aceştia au hotărât, în unanimitate, instalarea unui sistem de supraveghere video. Contractul instalării şi configurării reţelei a fost câştigat de către compania *ARNDEX.
Reţeaua IP CCTV implementată are la bază camere PTZ de 2 megapixeli - SN-IPS54/80DN/Z22 K1666 şi camere box, tot de 2 megapixeli - SN-IPC54/14EDN K1634 dotate cu obiective Clear HD M2280 şi protejate de carcase de exterior Marathon . Acestea sunt certificate pentru clasa de protecţie IP66 (impenetrabil pentru praf şi jeturi de apă). Totodată, rezoluţia de 2 MP a senzorului folosit de camerele Sunell va genera imaginile detaliate, absolut necesare în aceste sisteme de supraveghere.
Transmisia datelor către centrul de monitorizare din sediul poliţiei s-a realizat cu ajutorul unor echipamente de tip access-point (SEXTANT G-5HnD N24113 şi Ultiair 419KC N2300) funcţionând în regim de transmisie punct-la-punct. Pe PC-ul din camera de monitorizare a fost instalat aplicaţia de supraveghere dedicată NUUO K3108. >>articol complet

Merită citit:

Îmbunătăţirea conectivităţii mobile la internet. Serviciul de acces la internet oferit de operatorii de telefonie mobilă a cunoscut în ultimii o creștere tot mai mare de utilizatori dornici de a fi în permanență, orinde s-ar afla, conectați la rețeaua globală de informații. Popularitatea de care se bucură acest serviciu se datorează în primul rând vitezei mari de transfer care poate fi atinsă dar și prețurilor tot mai mici de la care acestă modalitate de conectare la internet este disponibilă. Ultima noutate în acest domeniu vine sub forma tehnologiei LTE care face posibilă obținerea unor rate de transfer asemătoare celor întâlnite în cazul conexiunilor din reţelele fixe LAN cablate sau wireless (WiFi)... detalii
Antenă LTE ATK-LOG (800-2170MHz, 10 m de cablu, mufă FME-mamă)
A7057
Camere analogie de 900TVL