SUPORT TEHNIC
Newsletter
Săptamânal DIPOL - TV şi satelit, supraveghere, reţelistică
Nr. 23/2014 (9 iunie, 2014)
Videoclipuri de pe Internet ce pot fi urmărite....pe Lună. O echipă de cercetători de la MIT și NASA au dezvoltat o tehnologie ce permite implementarea conexiunilor wireless de mare viteză între Pământ și Lună. Instalația, botezată Demonstrație de Comunicații Laser Lunare (DCLL) este capabilă să transmită date de la Pământ la Lună (o distanță de aproximativ 400 000 km) cu o viteză de 19.44 MB/s (uplink) și în direcție inversă cu 622 MB/s (downlink). Parametrii acesteia sunt de 4800 de ori mai buni decât cei obținuți în comunicațiile radio anterioare.
Demonstrația de Comunicații Laser Lunare ( DCLL) dezvăluie potențialul unei conexiuni de comunicații de mare viteză între Pământ și Lună.
Transmiterea datelor rapid pe distanțe atât de mari reprezintă o mare provocare. Problemele nu apar doar datorită distanței mari ce duce la atenuarea semnalului, ci și datorită efectelor de reflexie cauzate de atmosferă. Pentru a mări șansele ca cel puțin o rază de lumină să ajungă la receptor, dispozitivul de transmisie folosește patru lasere de mare putere. Acestea transmit informația codată în pulsuri de lumină infraroșie. Receptorul este plasat pe un satelit ce orbitează Luna. Doar a miliarda parte din transmisia totală de 40 W ajunge la acesta. Cu toate acestea, cantitatea este suficientă pentru obținerea unei comunicații rapide, lipsită de erori. A fost confirmat faptul că această conexiune prezintă o toleranță față de atenuarea dată de nori de dimensiuni medii precum și față de turbulențele atmosferice ce induc variații ale puterii semnalului.
Aceste tipuri de instalații pot fi deasemenea folosite pentru comunicarea cu sateliții ce orbitează Pământul. Dezvoltatorii lucrează la o extindere a rețelei la o scară mult mai mare (până la Marte dacă este posibil) . Poate că această reușită va reprezenta un îndemn puternic de a muta populația (pentru început) pe Lună. Pentru mulți, internetul este o parte esențială a vieții, după băutură și mâncare...
Câștigătorii edițiilor anterioare:
Imagini de la camere HD în sisteme CATV. Locuitorii unui complex rezidențial nou construit au solicitat accesul la imaginile de la anumite camere de supraveghere amplasate în zona rezidențială (locul de joacă, parcări). Cea mai practică rezolvare a însemnat distribuirea semnalului video de supraveghere în sistemele CATV ca un canal digital ce poate fi recepționat de către orice televizor conectat la sistem.
Locurile sensibile sunt monitorizate de către 4 camere Full-HD Sunell SN-IPR54/14APDN K1685. Imaginile captate de camere sunt transmise via cabluri UTP către switchul PoE ULTIPOWER N29980. Astfel este simplificată rețeaua și costurile sunt reduse (nu este necesară adăugarea surselor de alimentare suplimentare sau a cablurilor). Punctul central al sistemului îl reprezintă IP NVR FLEX-420 K2004 cu patru canale. Acest dispozitiv multifuncțional convertește transmisiile de date provenite de la camerele CCTV IP în semnal HDMI. Sistemul a fost configurat astfel încât se realizează recepția secvențială, de 5 secunde în mod full-screen pentru fiecare cameră.

Diagramă a sistemului de supraveghere integrat în CATV.
Semnalul HDMI furnizat modulatorului COFDM (DVB-T) Signal-450 este convertit în semnal multiplexat RF. Multiplexul local este amplificat de amplificatorul cu 4 canale Terra at440 R82511 (celelalte 3 canale sunt folosite pentru multiplexuri DVB-T recepționate cu antena A2670). Toate cele 4 multiplexuri sunt amplificate mai departe de către amplificatorul multibandă Terra ma400 R82520 (bandă UHF). În plus, amplificatorul multibandă este folosit şi pentru distribuția semnalelor FM/DAB. Câștigul său și nivelul maxim de ieșire de 118 dBuV permit distribuția tuturor semnalelor prezente în sistemul CATV.
Proiectul complet permite rezidenților accesul la sistemul de supraveghere de pe orice televizor conectat la sistemul SMATV, la rezoluție de 1920x1080 pixeli, la 25 cadre/secundă. Este suficientă căutarea canalului și selectarea acestuia din telecomandă. Pe viitor, conectarea unui hard-drive e-SATA va permite înregistrarea transmisiunilor video și redarea acestora via LAN.
Amplificatoarele de bloc în sistemele CATV. Amplificatoarele de bloc sunt utilizate în sisteme de distribuţie TV pentru creşterea puterii acestuia şi distribuţia sa restul reţelei. Ele compensează atenuarea dată de spliterre şi cabluri. Amplificatoarele au o singură intrare și o singură ieșire și de obicei o ieșire de test (nivelul semnalului de test este de obicei coborât cu 20,30 dB). Ele au deasemenea integrate surse de alimentare și circuite de compensare a diferențelor atenuărilor prezente în cabluri datorate frecvențelor diferite (ajustare de pantă). Nivelul maxim de ieșire este de cel puțin 100 dBμV.
Amplificator RF de mare putere HA-210 R82305, cu câștig de până la 36 dB și nivel de ieșire de până la 107 dBμV .
Tabelul de mai jos prezintă o selecție de amplificatoare de construcție:
Merită menționat că primul stadiu de amplificare a unui sistem mare trebuie să fie bazat pe amplificatoare de canal care să filtreze semnalele nedorite și să egalizeze nivelele canalelor recepționate. Amplificatoarele de construcție sunt folosite în etapele următoare.
Proiectul trebuia să includă camere pentru monitorizarea vehiculelor ce intră și părăsesc cladirea, capabile să funcționeze noaptea fără iluminare suplimentară. Cea mai bună alegere o reprezintă camerele n-cam 700 ANPR M11290 concepute specific pentru aceste tipuri de aplicații. Acestea fac față cu brio și la supraexpunerea datorată farurilor vehiculelor.
Camerele de exterior Sunell IRC13/40ZMDN M11271 au fost concepute pentru observarea împrejurimilor clădirilor. Alegerea lor s-a datorat calității excelente a imaginii (900 TVL, filtru IR mecanic) și a rezistenței la condițiile exterioare ostile. În interiorul clădirilor au fost amplasate camere anti-vandalism Sunell IRC13/40ATVD/B M10763. Sistemul de supraveghere video a fost îmbunătățit cu ajutorul camerelor de mare viteză PTZ, cu zoom optic 33x PH-33 M1196.

Componentele unui sistem CCTV cu acces wireless la supravegherea video.
Soluția a fost bazată pe sistemele de transmisie wireless A/V (de până la 5.8 GHz) Ultimax 1408 WD1 M72408 DVR și TCO5807h M1559. Transmisiile wireless transportă semnalul de la ieșirea principală a DVR-ului. Ieșirea este programabilă (de exemplu este posibil să se facă schimbul între canale cu un timp stabilit de preset). Sistemul de transmisiuni wireless TCO5807h a fost conceput să transmită semnale analogice audio și video la distanțe de până la 2 km. Utilizatorul poate alege unul dintre canalele care nu se suprapun, lucru ce permite implementarea de până la 7 de astfel de sisteme într-un sistem CCTV.
Cum să construiești un sistem CCTV IP low-cost? Un sistem de supraveghere IP economic poate fi bazat pe camerele magapixel IP de la Sunnell. Mulțumită abilității de a salva datele de supraveghere pe servere FTP la distanță, nu este necesară achiziția și întreținerea unui NVR ce operează 24 ore, 7 zile pe săptămână. Camera poate fi conectată direct prin introducerea datelor de identificare ( login, parolă, adresa IP și numărul portului pentru conexiunea FTP ), astfel încât singurul dispozitiv adițional este un router cu acces la internet.

Arhitectura unui sistem economic CCTV IP cu supraveghere video pe un server la distanță.
In order to ensure good image quality, each camera needs at least 1 Mbps upload bandwidth. The files saved on the FTP server can be played back on a computer running application software provided with the cameras or using a typical video player. Live monitoring is available by logging in directly to the camera from any Web browser or on a smartphone running InView application. Local wireless transmission to a laptop on site is safe thanks to the N2904 access point using WPA-/WPA2-PSK, WPA-/WPA2-AES or WEP encryption.
The recording of the surveillance data on a remote server is not only economical and convenient, but also safe. In the case of a robbery etc. the recorded data cannot be destroyed or stolen, because it is not physically on site.
Cum să rezolvi problemele de compatibilitate între un router 3G TP-LINK și unele modemuri 3G? Pentru o compatibilitate mărită, compania TP-LINK testează routerele sale cu toate modemurile 3G populare și updatează mereu firmware-urile și listele de modemuri compatibile. În ciuda acestor eforturi, sunt unele dispozitive ce prezintă probleme de compatibilitate. Pentru a rezolva aceste probleme, utilizatorul poate face următoarele lucruri:
Pentru a rezolva o astfel de problemă, utilizatorul are la dispoziţie următoarele:
- Soluţia 1 Datorită updatărilor constante a firmware-urilor, utilizatorul ar trebui să încerce să găsească modemul 3G de pe lista de dispozitive compatibile. Dacă modemul este pe listă dar routerul arată informații despre un dispozitiv necunoscut (Modem Nerecunoscut), utilizatorul ar trebui să încerce să updateze firmware-ul routerului. Ultimele versiuni de firmware sunt disponibile pe www.tp-link.com. După descărcare, poate fi instalat prin selectarea System tools->Firmware Upgrade..
- Soluţia 2/// Dacă un modem 3G nu a fost încă inclus în ultimele update-uri de firmware, există o șansă ca software-ul potrivit să fie găsit în 3G Modem Bin File Center. Fișierul binar corespunzător trebuie să fie descărcat pe hard-drive-ul unul calculator și după descărcat în routerul 3G.
Sursă de tensiune în comutaţie - PSDC161212T M18297 folosită la alimentarea cu 12 VDC (sau o valoare similară în gama 12..15 VDC). Convertorul cu eficienţă de 83% asigură o tensiune stabilă cu zgomot foarte redus. Toate cele 16 ieşiri (fiecare poate furniza 0.8 A) sunt protejate cu siguranţe fuzibile. Un scurt pe oricare dintre ieşiri nu va afecta funcţionarea alimentării pe celelalte linii. | ||
Set complet de instrumente pentru realizarea conexiunii de fibră optică - ZN-001 L5953 include toate accesoriile necesare prgătirii fibrei optice în vederea operaţiunii de splicing, atât prin fuziune cât şi mecanic. | ||
Mufa RJ45 cat6, J2016utilizată pentru cabluri de rețea de calculatoare. Dispozitivul de blocare elastic previne alunecarea din conectorul de la o priză. Contactele au dinți ascuțiți, ușor distanțati, impingandand si izoland firele individuale, și oferind conexiuni fiabile și durabile . | ||
The latest
28 mai, 2014 - la sfârşit de Mobile-IT 2014 Pe 27 şi 28 mai s-a desfăşurat în Cracovia prima ediţie a târgului de soluţii şi tehnologii mobile, Mobile-IT. Evenimentul a dorit să prezinte publicului modul eficient în care tehnologia IT mobilă poate fi folosită în sectoarele public şi privat. Specialişti din industrie, cercetători şi instituţii din domeniu au menţinut nivelul informaţional la cote ridicate. Conferinţa "Mobile Trends for Business" a reprezentat punctul de atracţie al târgului aceasta fiind adresată oamenilor de afaceri, dezvoltatorilor şi celor din marketing
Ştandul nostru a fost unul dintre cele mai vizitate. Specialiştii dipol au răspuns întrebărilor vizitatorilor
despre echipamentele prezentate şi despre cele din oferta noastră.
despre echipamentele prezentate şi despre cele din oferta noastră.
Ca deobicei, starul evenimentului a fost robotul Dipol. Cu noi funcţii - răspunsuri logice la întrebări puse şi răspunsuri la alte situaţii - acesta s-a bucurat de foarte multă atenţie.Robotul a susţinut şi un interview la un post de radio polonez.
Merită citit:
Abonaţii la serviciile de televiziune digitală prin cablu sunt deseori confruntaţi cu problema "aducerii" semnalului TV la celelalte televizoare din casă. În cazul în care semnalul nu este codificat, problema se rezolvă prin achiziţia unor receptoare DVB-C suplimentare. În majoritatea cazurilor însă, acest lucru rezolvă problema doar pe jumătate - abonatul va trebui să plătească una sau mai multe taxe suplimentare pentru a decoda canalul(ele) dorit pe STB-ul(-urile) suplimentar(e)...articol complet
Trei modalităţi de transmitere a unui canal TV decodat de un STB DVB-C.
Fiecare televizor primeşte acelaşi canal, selectat de STB.
Fiecare televizor primeşte acelaşi canal, selectat de STB.
ABONARE
Dacă doriţi să primiţi Săptămânalul Dipol prin email, introduceţi adresa:
DIN EDIŢIILE ANTERIOARE
ARHIVĂ ŞTIRI
PREŢ BUN
Nou în bibliotecă
RECOMANDĂRI