Săptămânal DIPOL - TV și televiziune prin satelit, CCTV, WLAN

Nr. 2/2019 (14 ianuarie 2019)

Taxiurile autonome în probe de stradă.

Waymo LLC, subsidiară a companiei Alphabet Inc., a lansat primul său serviciu de taxiuri autonome într-o zonă metropolitană. Lucrările la proiect durează deja de aproape un deceniu, iar primele tested drum au început cu câțiva ani în urmă.
Taxiul "Waymo One" este o mașină care se conduce fara asistenta unui pilot. Întregul sistem este instalat în minivanul Chrysler Pacifica. Mașina are un număr mare de senzori și camere care permit o conducere complet autonomă.Serviciul a debutat oficial în patru orașe din zona metropolitană Phoenix - Chandler, Mesa, Tempe și Gilbert *****goo.gl/maps/b97V1QotGGs*****. Suprafața totală pe care pot functiona taxiurile este de aproximativ aproximativ 259 kilometri pătrați.
La început, serviciul Waymo va fi disponibil numai pentru grupul de persoane care au testat (gratuit) în prealabil autoturisme în proiectul Google. Cu toate acestea, acum trebuie să plătească suma corespunzătoare pentru fiecare călătorie, comparabilă cu lista de prețuri Lyft sau Uber. Restul locuitorilor din Phoenix trebuie să aștepte accesul la serviciu. Interesant, în ciuda anunțurilor revoluționare privind autonomia , "șoferul" este încă în mașină - dar supraveghează doar funcționarea mașinii.
Mulți specialiști care, până recent, au fost sceptici față de autoturismele autonome, după ce au verificat performanțele celor mai recente modele, admit că vehiculele care transportă pasageri de la punctul A la punctul B fără conducătoril auto, pot fi disponibile pe scară largă înainte de 2030.

Transferarea dispozitivelor în aplicația Hik-Connect.

Cea mai recentă versiune a aplicației mobile pentru sistemele CCTV Hikvision își mărește funcționalitatea prin capacitatea de a transfera dispozitive între conturi. Dispozitivul care va fi transferat va fi eliminat din contul vechi și alocat noului cont (împreună cu drepturile complete și accesul la configurare). Până acum, a fost posibilă numai partajarea dispozitivului (ceea ce însemna că era încă alocat contului inițial, iar celălalt utilizator nu avea acces la opțiunile de configurare). Transferul dispozitivelor este foarte util, de ex. când instalatorii își termină activitatea și ar trebui să ofere utilizatorilor acces complet la dispozitivele instalate.
Opțiunea de transfer este disponibilă în meniul "Setări" al dispozitivului adăugat

Conversia semnalelor DVB-T și DVB-S / S2 la IP.

IPTV este o metodă de furnizare a conținutului TV și video care utilizează tehnologii tipice rețelelor de calculatoare, în locul metodelor tradiționale bazate pe cabluri coaxiale.
DIPOL oferă echipamente(streamer-e) IP care permit gestionarea și distribuția canalelor TV terestre, CATV și SAT în cadrul rețelelor Ethernet (LAN) bazate pe torsadate.
 sti-410C sti-440  sdi-410csdi-480 mix-440
  R81617 R81618R81619 R81638 R81611
Cod 
R81604 R81606R81608 R81610R81611
Input standardDVB-T/T2/CDVB-T/T2/CDVB-S/S2
(8PSK, QPSK)
DVB-S/S2
(8PSK, QPSK)
IP
MPTS1418 4
Output standard  
 IPIPIPIP4xDVB-T
SPTS/MPTSyesyesyesyesyes
Max. bitrate [Mb/s] 100200100400200
CI slot
1xno1xnono
Stream-urile IP pot fi decodificate prin utilizarea receptorului IP-442HD IPTV R81612 sau diverse dispozitive care rulează un player audio-video , cum ar fi VLC dezvoltat de proiectul VideoLAN.
Streamer IPTV TERRA sdi 480 (DVB-S/S2 - IP, USB)
Receptorul IPTV IF-442HD R81612 este utilizat pentru recepția / decodarea semnalelor de televiziune distribuite în rețele IP de bandă largă, pe baza protocolului IP
Semnificația marcajelor camerelor IP Hikvision (fără modele PTZ), condiționată de modelele de serie economică este dată mai jos. Informațiile facilitează cautarea modelului dorit.
Nume
III
IIIIVVVI-VII
ModelDS-2CD2643G0IZS
Camera IP Hikvision DS-2CD2643G0-IZS (4MP, Motozoom 2.8-12mm, 0.018 lx, IR max. 50m, WDR, IK10 H.265/H.264)
Cameră IP compactă Hikvision DS-2CD2643G0-IZS K17856
I. Marcaj- camera IP Hikvision color
II. Linie de produse.
În seria economică, 1 înseamnă EasyIP Lite,
2 înseamnă EasyIP 2.0 / 2.0 plus / 3.0 / 4.0.
III. Tipul carcasei
 • 0 - compact (bullet) cu o distanță focală fixă
 • 1 - plafon (dom) cu lungime focală fixă
 • 3 - Turret
 • 4 - Cube
 • 5 - mini dome
 • 6 - compact (cu bullet) cu lentile varifocale
 • 7 - tavan (dom) cu lentilă varifocală
 • T - compact (bullet) cu o distanță focală fixă
 • 8 - Box
 • 9 - Fisheye
 • D - Pinhole
 • F - dom cu PT (Pan-Tilt)
 • H - dom cu lentilă varifocală
IV. Rezoluție
 • 0 - 1.0 MP
 • 1 - 1.3 MP
 • 2 - 2.0 MP
 • 3 - 3.0 MP
 • 4 - 4.0 MP
 • 5 - 5.0 MP
 • 6 - 6.0 MP,
 • 8 - 8.0 MP
V. Compresie video
 • 0 to 2 - H.264
 • 3 to 7 - H.265
VI. Generatia produsului
În seria mai nouă: G - destinată pieței internaționale și număr de generare de produse:
 • G0 - prima generație
 • G1 - a doua generație
 • G2 - a treia generație
Dacă o cameră din poziția V are 0, 1 sau 2, în loc de G0, G1, G2 pot exista mărci mai vechi, F, WD :
 • F - slot pentru card de memorie
 • WD - hardware WDR
VII. Marcaje suplimentare
 • I - iluminator IR
 • L - iluminator de lumină albă
 • Z - motozoom
 • S - intrare / ieșire audio / alarmă

Cum se trag corespunzător fibrele optice din tub? ?


Montând fibră optică,l instalatorul trebuie să utilizeze instrumente(scule) adecvate; nu există loc pentru jumătati de măsuri - utilizarea altor instrumente decât cele recomandate poate duce la riscul deteriorării fibrelor optice, ceea ce adesea înseamnă consecințe grave și pierderi financiare.
Printre alte activități efectuate în timpul instalării cablajului de fibră optică, cele mai dificile includ și crestarea de ferestre pe tubul cablului. Ferestrele sunt efectuate pentru a scoate numărul de fire necesare fără a afecta restul fibrelor rămase și pentru menținerea continuității tubului de cablu optic. Operațiile de acest tip sunt adesea efectuate în cutiile de fibră optică, amplasate pe stălp, ce susțin un trunchi de cablu cu mai multe fibre, iar, la un stâlp, sunt necesare una sau două fibre pentru conexiune (pentru legăturile de abonat sau ramuri ale rețelei).
Cum se utilizează instrumentul MSAT-5 L5925
(sursa: YouTube)
MSAT-5 L5925 Mid-Span Access Tool from Ripley allows easy access to optical fibers in loose buffer tubes with five diameters, from 1.9 mm to 3.0 mm, without risk of damage. It can be safely used for cutting windows in DRAKA universal cables with up to 16 fibers (the tube of the cable with 24 fibers has a larger diameter).

Antene pentru LTE.

În multe cazuri, când dispozitivul mobil se află la o distanță mai mare de stația de bază sau semnalul este ecranat de diverse obstacole, există probleme legate de puterea de lucru a semnalului. De obicei, problemele pot fi rezolvate prin conectarea modemului la o antenă externă; o astfel de antenă poate fi de asemenea utilizată pentru îmbunătățirea comunicării cu o stație de bază, oferind de ex. avantajele ratelor standard de transfer LTE-A, sau chiar mai mari, datorate unui număr mai mic de utilizatori. În fiecare caz, este important să se achiziționeze antene de bandă largă care pot funcționa în benzi "vechi" și "noi" LTE și pot oferi avantajele agregării benzii.
Tehnologia LTE este flexibilă atât în ceea ce privește intervalul de frecvență cât și lărgimea de bandă a canalului de transmisie. LTE Advanced este o extensie suplimentară a standardului LTE. Proprietarii dispozitivelor compatibile cu LTE-A pot atinge teoretic transferuri de până la 300 Mbps, ceea ce este posibil prin agregarea mai multor benzi de frecvență. Viteza de descărcare de până la 300 Mbps și viteza de încărcare de până la 50 Mbps sunt activate prin conectarea a două benzi în intervale diferite de frecvență, de exemplu în intervalele de frecvențe 1800 MHz și 2600 MHz (LTE FDD). Deci, atunci când selectați antenele LTE, este important să acordați atenție la lățimea de bandă și să alegeți cele care suportă noile tehnici de transmisie de date.
Antena ATK-LOG ALP LTE MIMO 2x2
800-3000 MHz A7054_5

New products offered by DIPOL

Monitor LED23.6" HIKVISION DS-D5024FC(HDMI, D-Sub, BNC, RCA)M30236 a fost special conceput pentru funcționarea continuă în sistemele CCTV. Ecranul LED cu rezoluție nativă de 1920x1080 pixeli redă corect culorile și are un timp de răspuns scăzut ,de 5 ms. Semnalul video de intrare poate fi furnizat prin intrare HDMI, VGA sau BNC. Monitorul implementează standardul de interfață de montare VESA 100x100.
Cutie demontaj pentru protecțiile împotriva supratensiunii ZPZ-12 (12 căi, pentru sisteme multiswitch) R48612 a fost proiectat pentru o protecție completă a sistemelor CATV bazate pe multiswitch-uri. Dispozitivul protejează toate căile de televiziune prin satelit și terestru (12) împotriva supra-tensiunilor induse în liniile de semnal de către fulgere.
===Cutie de montaj DS-1280ZJ-S (negru, pentru camere compacte Hikvision)M5719B a fost proiectat pentru camerele HIKVISION IP și HD-TVI. Cutia metalica sustine camera si protejeaza conexiunile prin cablu, balun-uri etc.

Worth reading

***De ce este importantă calibrarea splicer-elor de fibră optică?
www.dipolnet.ro/inf_dipo_2018_42.htm#06>>>detalii***www.dipolnet.ro/inf_dipo_2018_42.htm#06***
Aparat de sudat fibră optică Signal Fire AI-8 L5870