Săptămânal DIPOL - TV și televiziune prin satelit, CCTV, WLAN

Nr.3/2019 (21 ianuarie 2019)

Chinezii au construit cea mai mare matrice de antene.

Cel mai mare set de antene din lume, care funcționează la frecvențe extrem de joase a fost construit în China. Construcția sistemului numit WEM ( Metoda electromagnetică wireless ) a durat 13 ani. Aceasta face parte din strategia stabilită în planul de dezvoltare economică pe 5 ani, care a început în 2006. Sistemul utilizează stâlpi terestri pentru a genera unde radio la frecvențe foarte scăzute. Undele radio pot pătrunde adânc in suprafața Pământului, ceea ce permite localizarea unor depozite minerale valoroase (petrol și metale prețioase), precum și detectarea simptomelor cutremurului timpuriu. Aplicațiile militare sunt de asemenea foarte importante, în special pentru a asigura comunicarea cu submarinele. Rețeaua poate furniza comunicarea cu submarine aflate la adâncime de sute de metri, nu numai la zeci de metri, ca în cazul sistemului din S.U.A.
Schema de implementare pentru sistemul WEM
(sursa: www.eng.chinamil.com.cn)
Matricea de antene emite unde radio radio de frecvență extrem de joasă (ELF) în intervalul 0,1-300 Hz. Instalația acoperă o suprafață totală de 3700 kilometri pătrați. Segmentul principal al matricei radio este o rețea de piloni de înaltă tensiune care extind dreptunghiul cu laturile de 60 km și de la 80 la 100 km. Catargele sunt conectate între ele prin cabluri subterane care pot conduce curenți de intensitate ridicată. Ele produc un câmp electromagnetic , care este sursa undelor electromagnetice. Astfel de unde radio pot fi transmise pe distanțe foarte lungi, propagându-se nu numai in atmosfera, ci și in crusta Pământului pe distanțe de până la 3.500 km.
Aspectul impactului instalației asupra sănătății locuitorilor din zona este controversat. Experții estimează că radiațiile emise de instalație pot afecta 230 milioane de oameni. O instalație similară urma să fie construită în SUA, dar construcția sa a fost întreruptă din cauza protestelor rezidenților. OMS avertizează că aceste valuri pot accelera dezvoltarea cancerului. Cu toate acestea, cercetările efectuate de oamenii de știință din China arată că chiar expusa direct sursei de radiații, persoana este expusă la un nivel de putere de până la 10 W, în timp ce standardele chineze recunosc o astfel de radiație ca periculoasa la peste 300 W.

DVB-T și Internet prin intermediul unui cablu UTP.

Sistemele de joasă tensiune din clădirile de birouri adesea nu includ cablurile antenei TV, dar sunt, de obicei, prevăzute cu cabluri structurale bazate pe cabluri UTP. Când unii utilizatori doresc să conecteze televizoarele pentru a viziona emisiunile DVB-T, lipsa unui sistem de distribuție RF poate fi un obstacol major (în multe locații semnalele TV nu pot fi recepționate în mod corespunzător folosind antenele de interior).
Soluţia acestei probleme o reprezintă setul de balunuri video pasive Signal TV-LAN R94200. Acesta poate transmite atât semnale de tip RF analogice cât şi digitale pe un cablu UTP. Transmisia se face în paralel cu conexiunea la o reţea locală (LAN) sau internet.
Set balun CATV pe cablu UTP Signal TV-LAN
Transmisia semnalelor DVB-T și Ethernet pe un singur cablu UTP
cu utilizarea balunurilor R94200
Deși soluția se bazează pe o conexiune punct-la-punct, este posibilă utilizarea mai multor seturi de transmițător-receptor, chiar și în combinație cu splittere TV și comutatoare de rețea. Când nivelul semnalului RF după împărțire este suficient pentru o distribuție ulterioară, semnalul poate fi trimis pe un alt segment de cablu UTP după un switch de rețea, folosind un splitter TV și o pereche suplimentară de balunuri.
Set balun CATV pe cablu UTP Signal TV-LAN
Vizualizarea balunului (conectori LAN și RF)
Soluţiile bazate pe balunuri sunt mult mai economice în comparaţie cu implementarea unei instalaţii de cablu coaxial sau a tehnologiei IPTV (acesta din urmă necesitând, bineînţeles, resurse de reţea suplimentare). Balunurile nu convertesc semnalele RF ci doar schimbă mediul de transmisie.

"Enhanced IP" mod la DVR-uri.

DVR-urile analog Hikvision Turbo HD 4.0 (HD-TVI 4.0)au o setare specială pentru o asistență îmbunătățită a lucrului cu camerelor IP. În mod normal, pot suporta un număr limitata de camere IP, dar exista posibilitatea de a înlocui canalele analogice cu canale IP. Numărul maxim este disponibil după oprirea tuturor canalelor analogice și depinde de modelul DVR-ului și de numărul canalelor sale analogice.Se poate calcula pe baza formulelor din tabelul de mai jos (în paranteze - rezoluția maximă a camerelor IP):
SeriesHQHIHUHIHTHI
9000n/2+n (6MP)n+n (12MP)-
8100n/2+n (6MP)--
7300n/2+n (6MP)n+n (8MP)n+n (8MP)
7200n/2+n (6MP)n+n (8MP)-
7100n/2+n (6MP)n+n (8MP)-
Camera dome Hikvision DS-2CE56F7T-IT3Z (3MP, 2.8-12 mm motozoom, 0.01 lx, IR până la 40m) TURBO HD 3.0Cameră IP dome Hikvision DS-2CD1143G0-I (4MP, 2.8mm, 0.028 lx, IK10, IR max. 30m, H.265/H.264)Cameră compactă IP: Hikvision DS-2CD2085FWD-I (bullet, 8MP, 2.8mm, 0.01 lx, IR 30m, WDR, H.265)Switch PoE ULTIPOWER 2216af (16xRJ45/PoE-802.3af, 2xRJ45-GbE/2xSFP)DVR 8 canale TURBO HD 3.0 Hikvision DS-7208HUHI-K2 (8 ch, 5 Mp @12FPS, H.265, HDMI, VGA)Cameră 5MP Hikvision DS-2CE56H0T-VPITF (dome, 2.8mm, 0.01 lx, IR max. 20m, HD-TVI, AHD, HD-CVI, CVBS)
DVR-ul DS-7208HUHI-K2 M75509 suportă în mod normal 12 camere (8 camere analogice de până la 5 MP și 4 camere IP de până la 8 MP). În modul IP îmbunătățit, acesta poate suporta 16 camere (8 camere analogice de până la 5 MP și 8 camere IP de până la 8 MP). După oprirea camerelor analogice, poate funcționa cu 16 camere IP de până la 8 MP.
Modul IP îmbunătățit elimină analiza inteligentă a imaginilor în canalele analogice și limitează rezoluția video a ieșirilor HDMI / VGA la 1080p. Modul poate fi pornit numai cu acces local la meniul DVR.

Analiza imaginilor în sistemele CCTV IP.

Sistemele de supraveghere video se dezvoltă foarte dinamic. Cu câțiva ani în urmă, detectarea mișcării a fost practic singurul eveniment de alarmă utilizat pentru eficientizarea gestionării și funcționării sistemelor CCTV. În prezent, camerele IP oferă o analiză avansată a imaginii pentru a facilita înregistrarea, clasificarea și căutarea evenimentelor importante. Exemplele includ detectarea / recunoașterea plăcii de înmatriculare, detecția feței, detectarea traversării unei linii virtuale și / sau a intruziunii într-o zonă definită, detectarea obiectelor emergente și dispărute într-o anumită zonă. Folosirea unor astfel de soluții faciliteaza cautarea, neffind necesar să se petreacă ore în căutarea unor înregistrări. Funcțiile "inteligente" pot minimiza volumul înregistrărilor, precum și pot facilita și accelera procesul de căutare.
Diagrama de mai jos prezintă o schiță a unui sistem de supraveghere IP bazat pe camere IP Hikvision din seria Easy IP 3.0 și NVR Hikvision DS-7608NI-K2 K22074 NVR cu compresie video H.265. Un număr de funcții inteligente disponibile în camere și suportate de NVR permit crearea unui sistem unde căutările înregistrărilor vor fi foarte rapide.
Camera IP Hikvision DS-2CD2025FWD-I (2MP, 2.8mm, 0.005 lx, IR max. 30m, WDR, H.265/H.264) NVR 4K IP: Hikvision DS-7608NI-K2 (8ch, 80Mbps, 2xSATA, Alarmă IN / OUT, VGA, HDMI, H.265 / H.264)Switch PoE ULTIPOWER 0098af (9xRJ45, 8xPoE 802.3af)HDD WD PURPLE WD30PURX 3TB (3.5, SATA3/600, 64MB)Monitor LCD IIyama Prolite X2888HS-B2 de 28
Sistem IP CCTV bazat pe dispozitive Hikvision care susțin analiza inteligentă a imaginii
Camerele instalate în jurul clădirii acoperă toată zona. Înregistrările sunt declanșate de evenimente de alarmă în forma detecției de mișcare. detecție intrus într-o zonă predefinită și detecția trecerii unei linii virtuale. Zonele de detecție au fost definite în camerele direcționate către poarta de acces auto și porta de acces pietonal. În plus toată zona din jurul casei a fost marcată cu o linie virtuală. Direcția de detecție a trecerii liniei virtuale este de la gard spre casă.
Căutarea înregistrărilor poate fi concentrată asupra evenimentului în care este interesat utilizatorul. Dacă există o suspiciune că o persoană a intrat printr-o cale de acces-usa sau poartă interioara , opțiunea de căutare ar trebui să utilizeze detectarea intruziunii în zona interioară. Dacă cineva ar putea sări peste gardul care traversează o linie virtuală, poate fi rapid găsit prin căutarea înregistrărilor utilizând acest atribut. Ultima metodă, dar întotdeauna importantă, este de a căuta înregistrări utilizând detectarea mișcării. Acest lucru va permite utilizatorului să caute rapid orice incidente cu un număr minim de alarme false.
Camerele și suportul NVR suportă funcția ANR, care asigură înregistrarea video pe cardurile de memorie introduse în camere în cazul unor probleme de rețea și sincronizarea înregistrărilor cu NVR după restaurarea comunicării. Atât camerele cât și NVR suportă compresia video H.265, astfel încât înregistrările pot fi stocate de 2 ori mai mult decât în cazul H.264, cu aceeași capacitate a discului.

WDM (o singură fibră0 versus cele duplex (două fibre).

Instalatorii pot alege soluții bazate pe Wave Division Multiplexing (WDM), care necesită doar o fibră pentru transmiterea datelor( bidirectional) sau cele cu două fibre (duplex). Alegerea unei soluții, de obicei ia în considerare costul și numărul de fibre disponibile în cablu. Cu toate acestea, există un aspect tehnic asociat cu utilizarea uneia sau a două lungimi de undă.
Transmisia WDM, în cea mai simplă formă, utilizează 2 lungimi de undă (de ex. 1310 și 1550 nm în L11521) într-o singură fibră. Cu toate acestea, într-o conexiune duplex, doar o lungime de undă (de ex. 1310 nm) este utilizată atât pentru transmisie, cât și pentru recepție (transmisia are loc pe două fibre). O caracteristică caracteristică a transmisiei prin fibră optică este faptul că diferite lungimi de undă sunt amortizate diferit de fibra optică. Acest lucru se aplică și așa-numitei macrosign de cabluri / fibre, adică acelea care au un diametru mai mare de 2 mm. Îndoirea cablurilor are în general o atenuare semnificativ mai mare la lungimi de undă mai mari.
Un grafic care arată dependența atenuării de lungimea de undă în cazul:
microbende (albastru), macrobende cu rază de 20 mm (roșu) și 25 mm (verde)
(Datele provin din studiile efectuate de
Cabelcon company)
Graficul demonstrează ca îndoirile accidentale vor rezulta în atenuări diferite pentru lungimi de undă diferite - de exemplu, o îndoire cu 20 mm nu va cauza atenuări semnificativ mai mari la lungimea de undă de 1310 nm, dar, în cazul lungimii de undă de 1550 nm, atenuarea din îndoire va depăși 2 dB. În comparație cu atenuarea normală a fibrei de circa 0.25 dB/km, pierderile sunt gigantice.
În cazul sistemelor ce folosesc mai mult de o lungime de undă, orice instalator trebuie să fie conștient de fenomenele explicate mai sus. De aceea este recomandat, în general, ca măsurătorile să fie făcute pentru toate lungimile de undă folosite în sistem.

O gamă mai largă de dulapuri-rack!

DIPOL a introdus noi modele de dulapuri RACK pentru servere . Dulapurile seriei au ușile din față și din spate perforate. Cu această caracteristică, este posibilă răcirea dispozitivelor amplasate în interiorul dulapurilor cu aparate de aer condiționat externe. Spațiul dintre perechile de șine de montare situate pe ambele părți ale dulapurilor poate fi reglat cu o treaptă de 1 cm, ceea ce facilitează cu siguranță asamblarea serverelor și a altor dispozitive. Dulapurile au yale pe pereți laterali.
KOMAG INSTITUTE OF MINING TECHNOLOGY a confirmat conformitatea dulapurilor Signal RACK cu EN 62368-1: 2015-03:
Documentul emis KOMAG INSTITUTE OF MINING TECHNOLOGY din Gliwice, Polonia, care confirmă respectarea cerințelor generale de siguranță cuprinse în capitolul II din Directiva privind siguranța generală a produselor (2001/95 / CE) din 3 decembrie 2001 și în liniile directoare ale EN 62368 -1: 2015-03 standard internațional. Procedura de testare include, de ex. testarea rezistenței mecanice și a protecției împotriva accesului la componente.
Produsele noi includ dulapuri rack cu uși perforate, înălțime 24U și 32U și adâncime 800 mm și 1000 mm:
Cabinet rack 19'' Server (24U 800x800mm, de podea, uşi perforate)
Cabinet rack 19'' Server (24U 800x1000mm, de podea, uşi perforate)
Cabinet rack 19'' Server (32U 600x800mm, de podea, uşi perforate)
19" Signal server RACK cabinet
24U 800x800 mm,
R9120162
19" Signal server RACK cabinet
24U 800x1000 mm,
R9120163
19" Signal server RACK cabinet
32U 800x800 mm,
R9120164

Produse noi în oferta Dipol

Cutie de montaj pentru protecțiile împotriva supratensiunii: Signal ZMZ-12 (12 căi, montare pe catarg, pentru sisteme multiswitch) R48614 a fost proiectat pentru o protecție completă a sistemelor SMATV bazate pe multiswitch-uri. Dispozitivul protejează toate căile de televiziune prin satelit și terestre (12) împotriva tensiunilor de tensiune induse în liniile de semnal prin trasarea fulgerului. Destinată montării pe un catarg / stâlp, cu suportul R90610D.
Monitor LCD de 23,6
Monitor LCD de 23,6 ": HIKVISION DS-D5024FC (HDMI, D-Sub, BNC, RCA),M30236 a fost special conceput pentru funcționarea continuă în sisteme CCTV. Ecranul cu iluminare cu LED cu rezoluție nativă de 1920x1080 pixeli redă corect culorile și are un timp de răspuns scăzut de 5 ms. Semnalul video de intrare poate fi furnizat prin intrare HDMI, VGA sau BNC. Monitorul implementează standardul de interfață de montare VESA 100x100.
Camera IP Hikvision DS-2CD2325FWD-I BLACK (2MP, 2.8mm, 0.005 lx, IR max. 30m, WDR, H.265/H.264)
Camera IP Hikvision DS-2CD2325FWD-I BLACKK17303B este dedicată sistemelor profesionale IP de supraveghere. Camera compactă a fost dotată cu un senzor de imagine de 2 MP 1/2.8" CMOS ce redă imagini video de calitate și în condiții de iluminare slabă. Împreună cu iluminatorul IR cu distanță de acoperire de max. 30 m, camera poate funcționa și în zone lipsite complet de iluminare. Lentila de 2.8 mm are o deschidere de 108°. Carcasa cu grad de protecție IP67 protejează componentele electonice împotriva condițiilor meteo adverse. Camera se alimentează de la o sursă de 12 VDC sau cu ajutorul funcției de alimentare PoE (802.3af).

Merită citit:

Distribuirea semnalului HDMI la mai multe televizoare, cu controlul sursei prin USB.
Extenderul HDMI-IP H3613 de la Signal-HD permite utilizatorului să conecteze o sursă de conținut HD (distanță de până la 100 m) la un televizor / monitor compatibil HD, folosind un cablu CAT5e / 6. Setul include unități de transmițător și receptor. Porturile USB din unități permit controlul de la distanță al sursei de semnal, de ex. un computer / DVR / NVR etc. utilizând un mouse sau alt dispozitiv ...
>>>detalii
O aplicație a setului H3613 HDMI> IP / set de extensie și a altor două receptoare H3613R (configurație punct-la-punct cu un switch Ethernet)
Multiswitch-uri TERRA clasa A cu garanție de 4 ani