Săptămânal DIPOL - TV și televiziune prin satelit, CCTV, WLAN

Nr.10/2019 (11 martie, 2019)

Este timpul să începem turismul spațial.

Virgin Galactic a trimis primul turist vreodată la o călătorie suborbitală. Beth Moses, șeful departamentului de formare pentru viitorii călători în spațiu, a avut privilegiul să vadă planeta noastră din spațiu și să experimenteze starea de imponderabilitate.
Virgin Galactic, fondată în 2004, face parte din grupul Virgin ,proprietatea miliardarului britanic Sir Richard Branson. În viitorul apropiat, compania intenționează să preia șase pasageri la bordul unei navetei spatiale care ajunge la marginea spațiului (standardul acceptat la nivel internațional este înălțimea de 100 de kilometri deasupra suprafeței Pământului). Cu ocazia primului zbor de pasageri, naveta VSS Unity a atins o înălțime record de 90 kilometri, iar viteza de peste 3 Mach.
Primul turist a zburat în spațiu cu Virgin Galactic!
Potrivit informațiilor furnizate de Virgin Galactic, în ciuda pericolului care însoțește astfel de zboruri de pionierat, 700 de persoane și-au rezervat deja biletele pentru un zbor ce costa de 250 de mii de dolari!

Injectarea semnalelor CCTV în sistemele CATV.


Conversia semnalelor audio-video (A / V) de bandă largă în canalul de radiofrecvență (RF) se numește modulare. Acest proces permite distribuirea semnalelor provenite de la toate sursele, cum ar fi computerele, playerele DVD / Blu-ray, camerele de securitate etc. prin intermediul sistemelor CATV. În zilele noastre, dispozitivul utilizat în acest scop (modulator) este de obicei echipat cu intrări HDMI. Semnalul de ieșire RF injectat în sistemul de antenă este disponibil în rețeaua de distribuție ca un canal TV suplimentar (multiplex DVB-C/T) care poate fi recepționat de orice televizor conectat la rețeaua RF.
Encoder/Modulator HDMI - DVB-T (Full HD 1080p/60Hz)
Modulatorul HDMI-to-DVB-T R86111 (vizibil conectorul pentru RF OUT).
Comutatoarele DIP permit utilizatorului să selecteze un canal TV.
Modulatorul R86111 codează un semnal HDMI Full HD (1920x1080-60p) și îl modulează într-un semnal RF în standard DVB-T (COFDM).
Echipamentul este un modulator single-channel, asta înseamnă că multiplexul DVB-T de la ieșirea sa conține doar un canal modulat din semnalul HDMI sursă.
Modulatoarele DVB-T fără suport HDCP sunt mult mai ieftine decât cele cu suport HDCP. În cazul semnalului sursă care vine de ex. de la un DVR, alternativa mai ieftină este o alegere rezonabilă.
Antenă satelit din oţel TRIAX 80 TD (80cm, gri închis)LNB QUATRO Inverto Red Extended 0.3dBAntenă radio FM 1RUZ PM B (O+V omnidirecţională)Antenă TV FIF: DIPOL 7/6-12 (7 elementi)Antena TV UIF DIPOL 44/21-60 DVB-T/T2 Tri DigitEncoder/Modulator HDMI - DVB-T (Full HD 1080p/60Hz) Camera 2MP Hikvision DS-2CE56D8T-IT3E (dome, 1080p, 2.8mm, 0.005 lx, PoC, IR max. 40m)Amplificator de catarg TERRA MA080L (FM-VHFIII-UHF)Priză terminală Signal TV-satelitMultiswitch Signal MRP-508 (5-in/8-out)Splitter TV inductiv 2 căi RI-2/1F (DC-block)
În exemplul de mai sus, modulatorul digital Signal R86111 a fost prevăzut cu semnal video Full HD provenind de la ieșirea HDMI a DVR-ului. Semnalul RF de ieșire (DVB-T) este combinat de splitter-ul TV inductiv E2094 cu semnalele TV și radio terrestre. Semnalele sunt recepționate de antenele A2670, A0710 și A0221 (desigur, antenele pot fi înlocuite cu alte modele care funcționează în benzi FM, VHF, în funcție de condițiile locale de recepție). Amplificatorul de antenă exterioară TERRA MA080L R82022 are trei intrări de bandă: FM (88-108 MHz), VHF (174-230 MHz) și UHF (470-790 MHz). Fiecare cale a amplificatorului are ajustare individuală a câștigului, iar calea UHF este echipată cu filtru LTE 800. Multiswitch-ul MRP-508 R68508 oferă o opțiune de alimentare la 12 Vcc care a fost activată (pornită) pentru alimentarea amplificatorului MA080L R82022. Combinația RI-2/1 F E2094 permite alimentarea amplificatorului.

Care este intervalul maxim de transmisie PoC?


PoC, Power over Coax, este un sistem de alimentare folosit pentru a alimenta camere HD-TVI pe aceleași cabluri coaxiale care transmit semnale video de la camere la DVR. Această metodă de alimentare cu energie la distanță elimină necesitatea unor cabluri / fire suplimentare - fiecare cameră este conectată la sistem printr-un singur cablu coaxial sau, opțional, prin cablu (F) / UTP (min. Cat.5e, cu utilizarea unei adaptor / balun). O distantă decentă de transmisie este garantată de utilizarea cablurilor de înaltă calitate, cum ar fi Triset (coaxial) sau Netset (torsadat). Diagrama de mai jos prezintă distanțele de transmisie ce pot fi atinse:
Distanțe posibile de transmisie PoC în cazul diferitelor standarde și cabluri
 

Cabluri

interior 

Cabluri

exterior 

PoC.afPoC.at
RG-6E1015E1017
200 m100 m
RG-59E1041
 200 m100 m
UTP cat. 5eE1408E1410100 m50 m

Salvarea capturilor de ecran de la camerele IP Hikvision pe NVR-uri din seria I.

NVR-urile Hikvision din seria I ,ex.K22083, pot salva capturi de ecran de la camerele de supraveghere în funcție de un program prestabilit sau ca răspuns la un eveniment de alarmă. În fiecare caz, administratorul poate seta intervalul de timp dintre capturile de ecran , de la 3 secunde la 24 de ore. Capturile de ecran se bazează pe datele video furnizate de fluxul secundar. Această funcționalitate a NVR-urilor poate fi utilizată de ex. pentru documentarea progresului construcției unei clădiri. După configurarea înregistrării continue pe parcursul tuturor zilelor săptămânii, capturile de ecran pot fi salvate pe tot parcursul zilei la intervale specificate. Este posibil să se definească până la 8 perioade de timp pentru fiecare zi a săptămânii și să se specifice modul de funcționare în fiecare perioadă (continuă, declanșată de detectarea mișcării sau de alt eveniment de alarmă).
Configurarea programului "Capture Schedule" în NVR-ul DS-7608NI-I2 K22083

O îmbinare/sudură mecanică de urgență.

Instalatorii foarte des folosesc îmbinări mecanice în cazul deteriorării fibrei optice, acolo unde este nevoie de tăierea segmentului de cablu deteriorat, iar fibrele nu sunt suficient de lungi pentru a utiliza metode convenționale de sudură. În general sudura ,necesită o rezervă de cablu mai mare decât o îmbinare mecanică.
Carcasă de protecţie splice mecanic ULTIMODE FAST-MS1
Vizualizarea splice-ului mecanic ULTIMODE FAST-MS1 L5550 împreună cu carcasa de protecţie L5559
Cea mai bună protecţie pentru splice-urile mecanice este oferită de echipamente speciale. L5559 a fost creat pentru a asigura protecţia splice-ului mecanic ULTIMODE FAST-MS1. Poate acomoda racorduri mecanice destinate cablurilor cu diametrul de 2-3 mm. Datorită clemelor de prindere existente în ambele părţi ale protecţiei, orice stres pe direcţie longitudinală este transferat protecţiei. Mai mult, lungimea de 91 mm a dispozitivului asigură o si mai mare protecţie a fibrei.

Un alt dispozitiv UniFi din seria UAP.

Access Point-ul Ubiquiti (UAP) UniFi este o soluţie integrată pentru construirea unor reţele WLAN/ Wi-Fi la standardul 802.11n, în benzile de 2.4 GHz si 5 GHz cu standardul MIMO 2x2. Datorită construcţiei unice, UAP-ul UniFi oferă o performanţă de neegalat pentru astfel de dispozitiv compact.
UAP-ul UniFi este un Access Point uşor de folosit şi administrat. Dispozitivul are un design elegant şi poate fi montat pe tavan sau perete cu ajutorul setului de accesorii incluse. UAP-ul UniFi este telealimentat prin adaptorul POE
AC/DC inclus sau de la un port POE 802.3 af/at al unui switch de retea.

O trăsătură distinctivă a produsului este management-ul avansat prin sistemul Enterprise UNIFI WiFi. Cu acest sistem, administratorul poate configura și administra rețeaua fără fir compusă din dispozitive UniFi direct dintr-un browser web. Software-ul permite administratorului să vizualizeze starea dispozitivelor și parametrii de operare în timp real. În plus, în acest software se pot importa hărți ale unor locaţii pentru a se afișa distanţele pe care se transmite semnalul provenit de la fiecare dispozitiv.
AP Ubiquiti UniFi UAP-AC-LITE (802.11b/g/n/ac, 300+867Mbps)
AP Ubiquiti UniFi UAP-AC-LITE (802.11b/g/n/ac, 300+867Mbps) N2577

Produse noi în oferta Dipol

===Protecție fulger HDO-1F-EXT (BNC)M17026 este o protecție fulger video de înaltă calitate, de 1 canal, dedicată sistemelor CCTV care transmit semnale CVBS, AHD, HD-CVI sau HD-TVI. Seria EXT (extremă) utilizează cele mai recente mijloace de protecție sub formă de siguranțe automate super-rapide realizate în tehnologia MOSFET.

Switch PoE ULTIPOWER 0154afat 802.3af/at 5x RJ45 (4xPoE) 1xSFP
Switch PoE ULTIPOWER 0154afat 802.3af/at N29984 N29984 asigură o bună conectivitate în rețele Ethernet 10/100/1000 Mbps. Dispune de patru porturi PoE RJ45 10/100 Mbps care suportă funcția Auto-Negotiation, 1 port RJ45 1000 Mbps uplink pentru conectarea la rețeaua LAN și 1 port SFP 1000 Mbps pentru modulul SFP care va permite integrarea cu rețele optice.
Extenderul Wi-Fi TP-LINK RE200 AC750 (802.11b / g / n / ac) N2947 este proiectat pentru a mări intervalul și puterea semnalului unei rețele wireless existente ,eliminand zonele moarte. Dispozitivul c poate fi conectat la orice priză de curent, permite transmiterea semnalelor WiFi în standardul AC cu o viteză de până la 750 Mbps. Portul Ethernet RJ-45 permite utilizarea dispozitivului ca adaptor WiFi, de ex. pentru conectarea la rețeaua wireless a unui computer sau a unui televizor echipat cu interfață LAN.

Noutăți

1 martie 2019 - Premiul SAT Kurier pentru modulatorul TERRA DVB-T Câștigătorul sondajului SAT Kurier Awards în categoria Cel mai bun produs / accesorii multimedia a devenit modulatorul TERRA MHD001P DVB-T . Sondajul a fost organizat de revista Kurier , cu ocazia târgului și conferinței SAT KRAK, organizate în Hotelul Metropolo By Golden Tulip Cracovia . Cei ce au votat au apreciat calitatea superioară, configurarea ușoară și prețul competitiv al produsului, precum și durata de viață preconizată, susținută de o garanție de 4 ani. Statueta a fost dată de organizatorul conferinței lui Piotr Wasniowski, directorul de marketing și publicitate al companiei DIPOL.

Merită citit:

Ce înseamnă modul de înregistrare 1080p Lite? Unele DVR-uri proiectate pentru a fi utilizate cu camerele analogice moderne oferă un mod de înregistrare 1080p Lite (nume comune ale modului sunt, de asemenea, 1080L sau 1080N). Modul poate fi disponibil atât pentru DVR-uri care nu suportă rezoluția de înregistrare Full HD 1080p, cât și pentru cele care o suportă, dar numai la o viteză limitată de cadre. În modul de înregistrare 1080p Lite, videoclipul de supraveghere este înregistrat la o rezoluție nestandard de 960x1080 pixeli la 25 fps. Este util când viteza de înregistrare mai mare la cea mai mare rezoluție posibilă (ținând cont de specificațiile DVR) este cea mai importantă cerere ... >>> mai mult
Comparație între 1080 Lite și rezoluțiile tipice ale imaginii utilizate în CCTV:
1080p (1920 x 1080 px) și 720p (1280 x 720 px)
Aparat de sudat fibră optică Signal Fire AI-8