Săptămânal DIPOL - TV și televiziune prin satelit, CCTV, WLAN

Nr. 11/2019 (18 martie 2019)

O nouă tehnologie de modulare ce va îmbunătăți viteza de transmisie a datelor pe cablurile optice la mare distanță. O echipă de oameni de știință din compania americană Infinera a efectuat un transfer experimental de date prin intermediul cablului transatlantic cu fibră optică “Marea”. Inițial, proiectantii legăturii transatlantice au presupus că acest cablul ar putea transmite date la viteze de până la 20 TBps per pereche de fibre. Cercetătorii au demonstrat că este posibilă trimiterea mai rapidă a datelor. După aplicarea variantei proprii de modulare, 16 QAM, au obținut o rată de transfer record de 26,2 TBps. Această viteză este deja aproape de valoarea teoretică maximă pentru fibra optică, care rezultă din limita Shannon. Utilizarea metodei noi necesită instalarea unor modulatoare de lumină specială super-rapidă, însă restul instalării nu se schimbă. Această modernizare nu este, prin urmare, foarte scumpă.
Structura cablului submarin din fibră optică "Marea": 1-manta polietilenă, 2- folie PET, 3-tresă oțel, 4-strat de aluminiu, 5-policarbonat, 6-tub cupru, 7-gel hidrofob, 8-fibre optice (8 perechi)
Cablul de fibră optică “Marea” a fost așezat pe fundul Oceanului Atlantic, la cererea companiilor Facebook și Microsoft ,de către compania de telecomunicații Telxius. Scopul este de a asigura o legătură sigură între Europa și SUA. Serviciul a fost lansat în 2018 și oferă până acum cea mai rapidă conexiune transatlantică. Cablul este compus din opt perechi de fibre optice, care permit în totalitate o rată de transfer de date de până la 160 TBps. Datorită celei mai recente realizări a Infiniera, rata de transfer a datelor poate fi depășită până la 200 TBps.
Potrivit TeleGeography, există 378 de cabluri de telecomunicații pe fundul mării, care leagă continentele intre ele. Lățimea de bandă a acestora este prea mică în raport cu nevoile în continuă creștere, în special datorită popularității sporite a tuturor tipurilor de servicii de streaming video și de tip cloud. Construirea de noi conexiuni și creșterea capacității soluțiilor existente îmbunătățește utilizarea diverselor servicii de rețea.
Semnalele TV, satelit și terestre transmise pe un singur cablu coaxial. Pentru a utiliza două receptoare prin satelit sau funcția de înregistrare simultană și vizionarea a două canale diferite furnizate de un PVR (Personal Video Recorder), este necesar să aveți două semnale SAT independente. Instalările individuale prin satelit cu LNB tip SINGLE instalat cu mai mulți ani în urmă nu pot oferi o astfel de funcționalitate.
Adaptarea unei instalații mai vechi de televiziune SAT pentru utilizarea a două receptoare sau a unui PVR necesită schimbarea LNB-ului tip SINGLE pentru un LNB TWIN. Ieșirea suplimentară a LNB-ului TWIN trebuie să fie conectată la cel de-al doilea receptor sau a doua intrare a PVR-ului printr-un alt cablu coaxial.
Este posibil ca instalarea celui de-al doilea cablu ar putea fi foarte anevoioasă. În acest caz, o bună alternativă este utilizarea kitului R85261 Johansson. Kitul combină două semnale independente de satelit și transmisiuni terestre FM / DAB / TV într-un cablu coaxial. Este o soluție ideală pentru oricine dorește să-și înlocuiască singur receptorul SAT cu un PVR (cu două intrări IF) sau să utilizeze un alt receptor independent DVB-S / S2, fără a fi nevoie să instalați un alt cablu coaxial.
Antenă profesională DVB-T2 VHF și UHF (H/V): DIPOL 28/5-12/21-60Antenă satelit Fe TRIAX 100 TD (100cm, gri închis)LNB Twin Inverto HOME ProSumator/splitter TV satelit RS-02MKit sumator LNB Johansson 9645Kit sumator LNB Johansson 9645Priză terminală Signal TV-satelitPriză terminală Signal TV-satelit
Schema de aplicare a convertorului multi -bandă KIT Johansson R85261.
Transmisia a două semnale DVB-S / S2 independente (de la un satelit)
și transmisiile DVB-T prin intermediul unui cablu coaxial (roșu).

Aplicații pentru configurarea video-interfoanelor IP Hikvision.

Interfoanele Hikvision IP pot fi configurate cu ajutorul aplicației iVMS-4200 sau Batch Configuration. Înainte de a începe configurarea, dispozitivele trebuie să fie activate, definind o parolă și setând adresele IP. Apoi, utilizatorul trebuie să adauge dispozitivele la una dintre aplicații și să meargă la setările de la distanță. Aplicația iVMS-4200 permite, de asemenea, funcționarea sistemului de video-interfonie IP , inclusiv previzualizarea la distanță a videoclipului de la poarta / postul de ușă, deschiderea la distanță, expedierea mesajelor, etc. Batch Configuration este o aplicație ușoară și simplă pentru activarea rapidă, configurarea, actualizarea sau resetarea dispozitivelor.
Configurarea stației poarta / ușă DS-KV8402-IM G73635 cu ajutorul iVMS-4200

Media convertoarele- cea mai bună protecție împotriva supratensiunii în rețelele de date.

Echipamentele de rețea responsabile de transmiterea datelor în companii sunt de obicei o investiție majoră. Aspectele financiare includ, de asemenea, orice pierderi care ar putea fi cauzate de defectarea sistemelor TIC în timpul operațiunilor cotidiene. Sunt necesare eforturi deosebite pentru a minimiza riscul de deteriorare a serverelor.
Media convertor gigabit M-023G (două fibre multimode, 2 km) Media convertor gigabit M-023G (două fibre multimode, 2 km)
Două media- convertoare UMULTIMODE conectate printr-un patch FO , sunto metodă simplă, eficientă și sigură de securizare a rețelei și a echipamentelor de date împotriva oricăror supratensiuni în rețeaua de date.
Fibra optica este un izolator electric. Oferă izolare electrică excelentă între dispozitive, permițând în același timp transferuri de date de mare vitez. Pentru a proteja complet echipamentele de rețea și calculatoarele de supratensiuni, mulți utilizatori folosesc două media-convertoare FO conectate printr-un patch FO.
În acest scop, cea mai bună alegere o reprezintă convertoarele Gigabit M-023G L10025 interconectate prin două fibre multimode pentru o transmisie de 1Gb/s în regim duplex.

Switch POE de mare putere.

Switch-ul PoE de la TP-Link TL-SL1218MP N29960 are 16 porturi PoE 10/100 Mbps compatibile cu standardul 802.3af. Bugetul total de putere al porturilor este de 192 W, ceea ce permite furnizarea de energie pentru mai multe AP-uri și / sau camere IP. Datorită celor două porturi RJ45 10/100/1000 Mbps și a două sloturi SFP combo gigabit, echipamentul permite o viteză mare de transfer a datelor; distanța care poate fi atinsă este de până la 250 m.
Caracteristici distinctive:
 • 16x PoE + - porturi compatibile cu 802.3at / af
 • Buget total PoE de 192 W
 • Încărcarea maximă a unui port PoE: 30 W
 • Două porturi 10/100/1000 Mbps,
 • Două sloturi SFP de 1 Gbps (combo)
 • Mod extins (transmisie de date și POE până la 250 m)
Switch PoE TP-Link TL-SL1218MP (16xPoE 802.3af/at, 192W, 2xGE, 2xSFP COMBO)
Switch POE TP-Link TL-SL1218MP (16xPoE 802.3af/at, 192W, 2xGE, 2xSFP COMBO) N29960
Cum se protejează echipamentele împotriva efectelor supratensiunilor în sistemele CCTV de mari dimensiuni? În instalațiile cu secțiuni exterioare lungi (cabluri din cupru), cele mai mari pericole sunt supratensiunile generate de fulgere; aceste supratensiuni afecteaza de obicei în cablurile video (torsadat sau cablurile coaxiale) ;sistemele CCTV pot fi protejate prin utilizarea unor dispozitive de protecție împotriva supratensiunii.
Avantajele utilizării dispozitivelor de protecție la supratensiuni:
 • creșterea rezistenței dispozitivelor la deteriorări,
 • continuitatea înregistrărilor și stabilitatea sistemului,
 • protecția imaginilor colectate de la camerele de luat vederi,
 • protecția dispozitivelor periferice,
 • marca unei abordări profesionale.
Exemplu de protecție extrem de eficientă a unei camere HD și a unui monitor
cu ajutorul protectorilor HDO-1F-PRO M17011 și HDO-1F-EXT M17026

Dispozitivele de protecție împotriva supratensiunii Ewimar sunt fabricate în două versiuni:
PROFESIONAL - asigurând o eficacitate sporită a protecției prin direcționarea supratensiunilor mari către sol; rezistențe ce permit eliminarea efectelor tensiunii ESD și a supratensiunii la surse de intrare / ieșiri ale dispozitivelor CCTV. Seria PRO oferă protecția de bază pentru dispozitivele instalate în exterior și pentru echipamentele conectate.
 • Protectie fulger HDO-1F PRO (BNC) M17011
 • Video Balun & Protectie fulger HDT-1F PRO (UTP) M17012
EXTREME - asigurând cele mai avansate mijloace de protecție sub formă de siguranțe automate super-rapide cu funcție de auto-resetare, realizate în tehnologia MOSFET. Dispozitivele din seria EXT au încorporate trei segmente de protecție împotriva supratensiunii care funcționează în timpul declansarii fulgerului sau a altor incidente de supratensiuni și tensiuni de diferite nivele. Supratensiunile secundare sunt eliminate printr-un circuit separat decuplat printr-o soluție unică, cu siguranțe ultra-rapide MOSFET (1 μs) și diode supresoare de tensiune tranzitorie. După suprimarea supratensiunilor de către elementele de protecție, conexiunea se restabilește imediat.
 • Protectie fulger HDO-1F-EXT (BNC) M17026
 • Video Balun & Protectie fulger HDT-1F-EXT (UTP) M17027
 • Izolator Galvanic & Protectie fulger HSO-1F EXT (BNC) M17108
 • Izolator Galvanic & Protectie fulger HST-1F EXT (UTP balun) M17109

New products offered by DIPOL

Cutia de protecţie la supratensiune Signal ZMZ-13 R48615 a fost concepută pentru o protecție completă a sistemelor SMATV bazate pe multiswitch-uri. Dispozitivul protejează toate căile (13) împotriva supratensiunilor generate de fulger ;concepută pentru a fi montată pe un catarg / stâlp, cu suportul R90610D.
Dual-band Wireless Gigabit Router: TP-Link Archer C6 AC1200 N3255 permite utilizatorilor să creeze rețele cu LAN și WLAN extrem de eficiente. Datorită performanțelor și securității ridicate ale standardelor 802.11ac și 80211n, utilizatorii pot crea rețele SOHO / IMM rapideși sigure, care să suporte simultan mai multe dispozitive. Performanța ridicată este asigurată de tehnologia MIMO care garantează o transmisie fără probleme a conținutului video HD, comunicării VoIP, jocurilor online. În partea din spate a dispozitivului există un buton WPS / Wi-Fi care activează Wi-Fi Protected Setup (WPS). Acesta permite utilizatorilor să activeze mecanismul de criptare WPA2 pentru a proteja rețeaua împotriva amenințărilor externe.
Router RouterBoard RB3011UIAS-RM N243011 rulează sistemul de operare RouterOS Level 5. Acest router Gigabit Ethernet cu 10 porturi este echipat cu un procesor 2 x 1,4 GHz și memorie RAM de 1 GB. Componentele și sistemul asigură performanțe excepționale în comparație cu dispozitivele SOHO care sunt de obicei echipate cu RAM de până la 16 MB. Sistemul MikroTik bazat pe Linux este conceput pentru a crea rețele profesionale bazate pe rutare statică sau dinamică; cu caracteristici avansate de firewall, este ușor să gestionați lățimea de bandă .

Merită citit:

Cum se conectează un microfon la dispozitivele de monitorizare video? În majoritatea sistemelor CCTV este posibilă înregistrarea video și a sunetului. Într-un sistem HD-TVI, modulul audio trebuie să fie conectat la intrarea "AUDIO IN" a DVR-ului. Într-un sistem IP CCTV, acesta este conectat la camera IP. Diagrama de mai jos prezintă conexiunea dintre o cameră IP Hikvision și modulul audio DS-2FP2020 M1918 ... >>> mai mult
Conectarea microfonului M1918 la o cameră IP
Multiswitch-urile Signal MRP - prețuri avantajoase, garanție extinsă