Săptămânal DIPOL - TV și televiziune prin satelit, CCTV, WLAN

Nr. 14/2019 (8 Aprilie , 2019)

Ultimul clasament al dezvoltării FTTH în Europa.

Organizația “FTTH Council Europe” promovează tehnologia FTTH (Fiber To The Home) pentru a spori efectiv accesul persoanelor la rețelele de fibră optică de mare viteză din întreaga Europă. La intervale de aproximativ un an, acesta publică un raport detaliat privind dezvoltarea infrastructurii în fiecare țară europeană. Pentru a ajunge la declarația generală, o anumită țară trebuie să atingă un nivel al gospodăriilor conectate la rețeaua de fibră optică de minim 1% din. Ultimul clasament a inclus pentru prima dată Marea Britanie, în care, potrivit estimărilor, accesul direct la rețeaua de fibră optică (FTTH) este de 1,3% din gospodării.
Clasamentul european al accesului la rețelele FTTH / B - raportul acoperă 9.2017 - 9.2018
(sursa: IDATE pentru FTTH Council Europe, martie 2019)
Cele mai interesante fapte care rezultă din datele conținute în publicație:
 • Creșterea cu 21% a numărului de gospodării conectate la FTTH / B în Europa
 • Spaniolii și francezii au conectat cel mai mare număr de abonați noi, respectiv 1 858 743 și respectiv 1 480 220
 • Rusia este un lider în numărul de utilizatori conectați la rețeaua de fibră optică
 • Italia se poate lăuda cu cea mai mare creștere procentuală a conexiunilor: 43%.

Conectori de compresie în sisteme CATV.

Conectorii tip F sunt utilizați în în instalații TV terestre, SAT TV, CATV și în unele sisteme CCTV. Conectorii sunt disponibili în versiuni drepte și unghiulare. Designul și calitatea lor au un impact direct asupra fiabilității, stabilității și performanței conexiunilor - pierderea semnalului și potrivirea impedanței. Conectorii de compresie MASTER, de cea mai bună calitate, asigură funcționarea pe termen lung și fiabil chiar și în cele mai dure condiții.
Designul și precizia excelentă asigură instalarea ușoară a conectorilor. Filetul precis elimină problemele legate de înșurubarea conectorilor; compresia oferă o rezistență mecanică ridicată, etanșeitate și stabilitate în timp. Conectorii drepți trebuie comprimați cu ajutorul unui cleşte tip E80075, iar conectorii unghiulari cu cleşte tip E80078.

Conector F 
CodCleşte compresieCod cablu
Tip cablu
E80322E80322

E80075

M5995CAMSET/YAR
E80345E80345E1220RG-6 Tri-Shield
E80332E80332

E1230
E1231

RG-6
E80342E80342 

E1015
E1017
E1019

TRISET-113
E80348E80348

E80078

E80078

E1015
E1017
E1019
TRISET-113
E80350E80350E1015
E1017
E1019
TRISET-113
///Connectori MASTER tip-F//

Un rezumat al sesiunii cursurilor Dipol din primăvara anului 2019.

Primul curs a avut loc pe 21 februarie, ultimul pe 4 aprilie; am instruit 460 de instalatori de-a lungul a 27 de cursuri în 12 orașe: Gdańsk, Poznań, Varșovia, Lodz, Lublin, Sandomierz, Kielce, Częstochowa, Wrocław, Katowice, Cracovia și Rzeszów . Cursurile au vizat 4 subiecte majore:
 • Sisteme CATV bazate pe multiswitch-uri TERRA dSCR cu un singur cablu.
 • Soluții Hikvision HD-TVI și IP CCTV.
 • Proiectarea și configurarea rețelelor IP în clădiri; switch-uri TP-link și dispozitive cu fibră optică.
 • Aparatul de sudat fibră optică Signal Fire - sudura fibrei optice.
Fiecare curs a avut o parte practică. În timpul activităților de instruire desfășurate de inginerii de la Departamentul Tehnic DIPOL, participanții au avut oportunitatea de a folosi noile cunoștințe în practică. Ei au primit diplome care confirmă cunostințele dobândite.
Galeria foto a cursurilor poate fi vizualizatăaici.
Curs de sudură a fibrei optice
Proiectarea sistemelor multiswitch
Proiectarea și configurarea rețelelor IP
Sisteme CCTV Hikvision

Tehnologia AcuSense în dispozitivele Hikvision EasyIP 4.0.

DIPOL oferă camerele DS-2CD2126G1-I K00413, DS-2CD2T46G1-2I K04521 și DS-7616NXI-I2 / 4S K22153 NVR cu tehnologia AcuSense bazată pe algoritmi Hikvision Deep Learning. Această tehnologie introduce o nouă abordare în sistemele de monitorizare, axată pe detectarea eficientă a evenimentelor, reducând la minimum numărul de alarme false. Datorită recunoașterii corecte, sistemul poate filtra chiar și 90% din evenimentele care ar declanșa alarme false, ceea ce sporește în mod semnificativ acuratețea și eficacitatea alertei și contribuie la scăderea volumului de muncă al operatorului și a costurilor de trimitere a grupurilor de intervenție.
În prezent, utilizarea acestei funcționalități este posibilă pentru evenimente VCA, cum ar fi trecerea liniilor virtuale și / sau încălcarea domeniilor protejate de intruziune. Camerele cu tehnologie AcuSense pot fi conectate la orice canale și sunt pe deplin acceptate. Filtre suplimentare cu alarme false sunt disponibile în patru canale ale NVR, dedicate camerelor fără tehnologie AcuSense. Ele pot clasifica obiecte în funcție de siluetele umane și de forma vehiculului.

Conceptul tehnologiei AcuSense

Switch-uri de rețea industriale.

***Switch-urile
POE ULTIPOWER***www.dipolnet.ro/6583.htm*** permit transmiterea datelor la viteze de 10/100 Mbps sau 1000 Mbps. Porturile RJ45 suportă funcțiile de auto-negociere și Power over Ethernet (PoE). Dispozitivele descoperă automat un dispozitiv PD (dispozitiv de alimentat) care respectă standardul IEEE 802.3af și o sursă de alimentare. În acest fel, este ușor să alimentați dispozitivele de rețea situate în locuri fără acces la linii electrice de curent alternativ, cum ar fi punctele de acces, camerele IP, telefoanele IP etc. Switch-urile au fost echipate cu convertoare optice sau sloturi SFP pentru instalarea modulelor care schimbă mediul de transmisie la fibre.
Switch-urile industriale ULTIPOWER sunt capabile de funcționare fiabilă în condiții de mediu dure, tipice pentru multe industrii, cum ar fi creșterea nivelului de praf, temperatură ridicată sau scăzută, umiditate ridicată. Aceste întrerupătoare ar trebui să fie montate și în incinte ermetice instalate pe stâlpi sau alte structuri amplasate în aer liber. Comutatoarele ULTIPOWER sunt echipate cu porturi Ethernet (Fast Ethernet sau Gigabit Ethernet, în funcție de model) pentru conectarea camerelor IP, a calculatoarelor etc.
Switch-urile industriale sunt protejate de carcase cu grad de protecție IP40 (împotriva obiectelor străine solide cu diametrul mai mare de 1 mm). Toate porturile Ethernet PoE pot să alimenteze dispozitivele conectate (după alimentarea comutatorului cu 48 Vcc). Fiecare dintre switch-urile industriale a fost echipate cu un modul optic sau un slot SFP pentru plasarea unui modul SFP .

Switch PoE industrial ULTIPOWER 112P-4POE-20 (4x PoE, 1xFO SC, 100Mbps 20 km)Switch PoE industrial ULTIPOWER 112P-2POE-20 (2xPoE, 1xFO SC, 100Mbps 20 km)
Comutatoarele industriale ULTIPOWER (114P-4POE-20 N29972 și 112P-2POE-20 N29971)
pot fi instalate de ex. în cutii de montaj închise ermetic situate pe stalpi

Domeniul de aplicare al iVMS-4200 Lite.

Dispozitivele Hikvision pot fi gestionate de sistemul software iVMS-4200 . De asemenea, Hikvision a dezvoltat o o versiune lite iVMS-4200 Lite a software-ului cu scăderea numărului de funcții și cerințele de sistem mai mici pentru stația de lucru (reducerea încărcării CPU și RAM, pornirea mai rapidă). Această versiune este destinată instalațiilor mici, cum ar fi apartamente, magazine mici și birouri. Implementează funcțiile CMS de bază pentru sistemele CCTV (fără suport pentru alte sisteme):
 • previzualizare în timp real a până la 64 de camere cu configurație de layout
 • controlul camerelor PTZ,
 • redarea înregistrărilor de la până la 16 camere,
 • descărcarea înregistrărilor,
 • suport pentru P2P Hik-Connect.
CaracteristicăiVMS-4200iVMS-4200 Lite

Managementul contului

Suport pentru max. 50 de utilizatori și un super-utilizator  -

Gestiunea grupurilor

Suport pentru max. 256 grupe -

Suport pentru max. 256 canale în fiecare grup

-
Stream Media ServerDA-
Server de stocareDA-
Suport pentru camerele Fisheye și PanoVu DA-
Acces la înregistrări declanșate de evenimente, POS, VCA DA-

Opțiunile de selecție a materialului

File names, date/time, markersDate/time
Video clip
-DA
Panoul evenimentului de alarmă DA-
Modul e-map DA-

Statistici (număr persoane, LPR etc.) 

DA-

Funcții de control al accesului

DA-
Suport pentru  video-wall DA-

Carcasă RACK pentru media convertoare ULTIMODE

Adaptorul RACK L5215 este proiectat pentru a găzdui convertoarele ULTIMODE într-o carcasă RACK de 19 ", oferind de asemenea o sursă de alimentare pentru până la 14 unități. Datorită sursei duble de alimentare (redundanță) și ventilației forțate (ventilatoare), adaptorul asigură o funcționare continuă fără probleme a convertoarelor media.
Sursele de alimentare redundante reprezintă o soluție fiabilă pentru aplicațiile care necesită o funcționare continuă. Fiecare dintre sursele de alimentare poate fi înlocuită fără a întrerupe funcționarea convertoarelor media . Orice defectiune a a sursei de alimentare este indicată de LED-ul aflat pe panou și de o alarmă sonoră. Fiecare slot este echipat cu conector de alimentare individual, astfel încât orice convertor media poate fi schimbat fără a întrerupe funcționarea sistemului.
Instalarea mai multor convertoare media durează câteva minute. Doar înșurubați plăcuța pentru a fixa convertorul media și apoi așezați convertorul în adaptor. Adaptorul este compatibil cu toate convertoarele media din seria ***ULTIMODE** www.dipolnet.ro/4974***.

Instalarea convertoarelor media în adaptor
1 - Convertor media ULTIMODE cu element de montare
2 - Adaptor rack ULTIMODE L5215 (gol)
3 - adaptorul cu un număr de 8 media convertoare ULTIMODE

Produse noi în oferta Dipol

ODF modular ULTIMODE RPU-324 (24x SC simplex, GRI)
Cutie de distribuție a fibrelor optice: ULTIMODE RPU-324 (24X SC simplex, GRI) L51320 poate ţine la un loc 24 de racorduri optice într-o carcasă RACK. Unitatea de 1U este prevăzută cu trei module frontale, fiecare cu opt adaptoare SC simplex (sau duplex LC). Astfel, în total, cadrul poate găzdui 24 de adaptoare. Accesorii suplimentare pot fi achiziționate separat: panoul frontal L51321 cu orificii pentru opt adaptoare duplex SC, panoul frontal gol L51322 care protejează cadrul împotriva prafului etc

AP NanoStation LOCOM2 (8.5dBi 2.4GHz 1xLAN PoE)
Acces-pointul Ubiquiti airMAX NanoStation Loco M2 N2516 este o soluție integrată pentru retele WI-FI care operează în banda de 2,4 GHz cu utilizarea standardului 802.11n MIMO 2x2. Datorită unei construcții unice, NanoStation Loco M2 oferă performanțe de neegalat într-un astfel de dispozitiv compact. Carcasa din plastic rezistent la UV este rezistentă chiar și la cele mai severe condiții meteorologice. Dispozitivul dispune de protecție integrată la supratensiune.
Distribuitor alimentare cu sursă ZR12-100/LZ-8P (12VDC, 8x1A)
Distribuitorul de alimentare cu sursă ZR12-100 / LZ-8P M18508 este proiectat pentru montarea în rack-uri de 19". Unitatea oferă 12 VDC la 8 ieșiri. Fiecare ieșire este protejată cu o siguranță polimerică și monitorizată cu un LED verde (în timpul funcționării, un LED neaprins înseamnă siguranță arsă).

Merită citit:

Cum protejăm dispozitivele împotriva efectelor supratensiunilor în sistemele CCTV mari? În cazul instalațiilor cu secțiuni lungi de cabluri din cupru, cele mai mari pericole sunt supratensiunile / supratensiunile aparute ca urmare a fenomenelor atmosferice. Ele apar de obicei de-a lungul traseului de cablu , fie el coaxial sau torsadat. Sistemele CCTV pot fi protejate prin utilizarea unor dispozitive speciale de protecție împotriva supratensiunii ... >>> mai mult
Exemplu de protecție extrem de eficientă a unei camere HD și a monitor
cu ajutorul protectorilor HDO-1F-PRO M17011 și HDO-1F-EXT M17026

Multiswitch-uri MRP Signal-prețuri scăzute, înaltă calitate