Săptămânal DIPOL - TV , televiziune prin satelit, CCTV, WLAN

Nr. 12/2019 (25 martie 2019)

Brevet inovativ Samsung pentru TV complet wireless.

Compania coreeană Samsung își extinde constant gama de televizoare. Noile modele de televizoare devin din ce in ce mai subtiri, insa pana acum a existat o problema cu cablurile; acestea ar putea fi ascunse în pereți, sau mascate altfel; cablul Ethernet poate fi ușor eliminat prin utilizarea unei conexiuni Wi-Fi, dar cablul de alimentare pare a fi indispensabil.
TV Samsung fără fir- patentat
(sursa)
Samsung a brevetat un televizor care nu are cabluri de conectare. Din cererea de brevet care a apărut on-line, se poate concluziona că este vorba de încărcare inductivă, ca în cazul smartphone-urilor, dar modificată astfel încât energia să poată fi transmisă pe o distanță mai mare. Televizorul va fi echipat cu o stație specială conectată la rețeaua de alimentare, montată, de exemplu, pe perete. Energia ar fi transmisă prin câmp magnetic la televizorul echipat cu bobine și elemente magnetice adecvate. Ideea este cu siguranță interesantă, dar în prezent este doar un brevet. Ar trebui să așteptăm cu siguranță o anumită perioadă de timp pentru o soluție de acest tip, dacă ar intra deloc în producția de masă.

Avem Campion Mondial la crimparea conectorilor MASTER!

În cadrul Salonului Internațional de Arhitectură Electrică și Sisteme de Securitate ELECTRICITATE 2019 din Varșovia, compania DIPOL a organizat un Campionat de 3 zile de crimpare conectori MASTER . Participanții au trebuit să pregătească cablul Triset-113 și să comprime conectorul de compresie E8277.htm "> BNC în cel mai scurt timp, folosind instrumente profesionale Master Tools . Deși fiecare concurent care a îndeplinit sarcina sub un anumit interval de timp a primit un premiu, câștigătorul putea fi doar unul. Dintre cei o sută de instalatori profesioniști și amatori, rezultatul cel mai bun , de 14.15 secunde a fost realizat de dl Piotr de la Jupima.pl. În timpul ceremoniei de premiere, câștigătorul a primit Cupa Mondială DIPOL și un set de Instrumente Master .Felicitări campionului și tuturor participanților la turneu! Acesta este doar începutul competiției!
Campionul Mondial în crimparea conectorilor MASTER
Pregătirea cablului pentru montarea conectorului
În tot timpul expozitiei , bancul de lucru a fost asediat de o mulțime de participanți interesați

Codec optimizat pentru sisteme de supraveghere video: H.265 +.

H.265 + este metoda cea mai eficientă de comprimare video, implementată în dispozitivele Hikvision. Metoda se bazează pe codificarea imaginii adaptive, cu performanțe excelente, menținând în același timp o calitate ridicată a imaginii. În medie, datele generate sunt doar jumătate din cele furnizate de standardul H.265. Rezultatul a fost realizat prin utilizarea unor tehnici speciale:
  • predicție de mișcare: codificare diferită folosită pentru deplasarea obiectelor izolate dintr-un fundal static;
  • scăderea zgomotului de codare: fundalul este codificat cu alți parametri decât obiectele în mișcare, ceea ce reduce zgomotul și rata de biți;
  • planificarea pe termen lung a ratei de transmisie: codecul "învață" scena monitorizată și ajustează parametrii de codificare la modificările curente ale imaginii - în cazul scenelor extrem de dinamice, rata de bit momentantă crește semnificativ (rata de biți a lui H . Codificarea 265+ este dată ca valoare medie, nu maximă, deci fluctuațiile temporare pot fi foarte mari).
Rata de transfer în sistemele H.265 (limitată de Max. Bitrate) și H.265 +
În cazul H.265 +, optimizarea se referă la valoarea medie într-o perioadă mai lungă de timp

Injectarea semnalelor de la camerele IP în rețeaua CATV.

Camerele IP nu generează semnale video, ci fluxuri de date. Informațiile nu pot fi distribuite televizoarelor prin utilizarea metodelor tipice de modulare utilizate în cazul camerelor analogice. Injectarea informațiilor video de la camerele IP CCTV într-o rețea de distribuție RF, rețea CATV etc.) necesită aplicarea unor dispozitive intermediare.
Până în prezent, soluția cea mai populară a fost bazată pe modulatoare digitale HDMI - DVB-T . Semnalul HDMI care transporta informațiile video de la unul sau mai multe camere IP este disponibil pe ieșirea monitorului IP NVR în sistemul IP CCTV. În cazul unui singur semnal HDMI, este suficient să utilizați un www.dipolnet.ro/4966.htm. În sistemele cu până la patru camere IP care oferă informații video și de sunet, instalatorii pot utiliza www.dipolnet.ro/4967.htm***. Cu toate acestea, atunci când utilizatorul dorește să aibă imagini separate de la camere, numărul canalelor este limitat de numărul de ieșiri HDMI independente din NVR-uri. Și despre situația în care numărul camerelor IP care ar trebui să furnizeze în mod independent informațiile video este mult mai mare, de ex. 12?
Într-un astfel de caz, DIPOL oferă transmodulator IP la 4x DVB-T (COFDM) TERRA mix-440 (100/1000Mbps, USB) R81611. Dispozitivul poate converti fluxurile RTSP de la camerele IP la standardul DVB-T COFDM. Această funcție permite adăugarea de informații de la camerele IP codate în standardul H.264 sau H.265 în sisteme de distribuție TV, fără a fi nevoie de alte dispozitive (NVR-uri și modulatoare DVB-T).
Antenă satelit din oţel TRIAX 80 TD (80cm, gri închis)Antena TV UIF DIPOL 44/21-60 DVB-T/T2 Tri DigitLNB QUATRO Inverto Red Extended 0.3dBAntenă radio FM 1RUZ PM B (O+V omnidirecţională)Antenă TV FIF: DIPOL 7/6-12 (7 elementi)Amplificator multibandă Terra ma400 (FM/VHF/UHF)Transmodulator IP la 4x DVB-T (COFDM) TERRA mix-440 (100/1000Mbps, USB)Amplificator digital dublu cu AGC Terra at420 (UHF) Sursă de alimentare TERRA UP413 (12V/4.5A, pentru module Terra)Amplificator multiswitch satelit Terra SA-51 (5 intrări, class A, cu sursă)Tap satelit Terra SD-510 (10 dB, class A)Tap satelit Terra SD-510 (10 dB, class A)Multiswitch Terra MV-508 (1xSAT+CATV amplificat, 8 ieşiri, telealimentat, CLASS A)Multiswitch Terra MV-508 (1xSAT+CATV amplificat, 8 ieşiri, telealimentat, CLASS A)Multiswitch Terra MV-508 (1xSAT+CATV amplificat, 8 ieşiri, telealimentat, CLASS A)Priză terminală Signal TV-satelit
Un sistem multiswitch CATV care distribuie semnale satelit, terestru și IP CCTV
Sistemul SMATV prezentat mai sus distribuie semnale de la un satelit (Hotbird 13.0E), emisiuni DVB-T în benzi VHF și UHF, posturi de radio FM și imagini de la camere IP CCTV. Sistemul CATV cuprinde o antenă de 80 cm TRIAX 80 TD A9642 cu LNB quatro A98257, Antena UHF DIPOL 19 / 21-60 DVB-T A1911, Antena TV DIPOL 7 / 5-12 A0710, Antena FM A0221. Nivelurile multiplexelor DVB-T recepționate în banda UHF sunt egalizate de amplificatorul de canal at440 R82511. Înainte de a se combina în sistemul multiswitch, semnalele DVB-T din benzile VHF și UHF și transmisiile FM sunt amplificate de amplificatorul ma400 R82520. Sistemul CATV este bazat pe multiswitch-urile TERRA MV-5xx. Magistrala de 5-cabluri este împărțită în subrețelele cu ajutorul tap-urilor SD-5xx, iar semnalele pentru utilizatorii finali sunt furnizate de multiswitch-urile MV-508 R70708.

Analiza imaginilor în sistemele IP CCTV.

Sistemele de supraveghere video se dezvoltă foarte rapid. Cu câțiva ani în urmă, detectarea mișcării era practic singurul eveniment de alarmă utilizat pentru eficientizarea gestionării și funcționării sistemelor CCTV. În prezent, camerele IP oferă o analiză avansată a imaginii pentru a facilita înregistrarea, clasificarea și căutarea evenimentelor importante. Exemplele includ detectarea / recunoașterea numarului de înmatriculare, detecția feței, detectarea traversării unei linii virtuale și / sau a intruziunii într-o zonă definită, detectarea obiectelor emergente și/sau dispărute într-o anumită zonă. Funcțiile avansate pot reduce la minimum volumul înregistrărilor și pot face procesul de căutare mult mai ușor și mai rapid.
Diagrama de mai jos prezintă o schemă de sistem IP CCTV bazat pe camere IP Hikvision din seria Easy IP 3.0 și Hikvision DS-7608NI-K2 K22074 NVR - compresie video H.265 . O serie de funcții inteligente disponibile în camere și susținute de NVR permit crearea unui sistem în care căutarea înregistrărilor va fi foarte rapidă.
Camera IP Hikvision DS-2CD2025FWD-I (2MP, 2.8mm, 0.005 lx, IR max. 30m, WDR, H.265/H.264) NVR 4K IP: Hikvision DS-7608NI-K2 (8ch, 80Mbps, 2xSATA, Alarmă IN / OUT, VGA, HDMI, H.265 / H.264)Switch PoE ULTIPOWER 0098af (9xRJ45, 8xPoE 802.3af)HDD WD PURPLE WD30PURX 3TB (3.5, SATA3/600, 64MB)Monitor LCD IIyama Prolite X2888HS-B2 de 28
Sistem IP CCTV bazat pe dispozitive Hikvision care susțin analiza inteligentă a imaginii
Camerele pozitionate în jurul clădirii acoperă întreaga zonă. Înregistrarea este declanșată de evenimente de alarmă sub formă de detecție a mișcării, detectare a intruziunilor în zone definite, detectarea traverselor liniilor virtuale. Zonele de detecție au fost definite în camerele direcționate spre poartă și poartă. În plus, întreaga zonă din jurul casei a fost acoperită cu linii virtuale. Direcția detectată de traversare a liniilor este de la gard spre casă.
Căutarea înregistrărilor poate fi concentrată asupra evenimentului în care este interesat utilizatorul. Dacă există o suspiciune că o persoană a venit pe poarta, opțiunea de căutare ar trebui să utilizeze detectarea intruziunii în zona interioară. Dacă cineva ar putea sări gardul care traversează o linie virtuală, poate fi rapid găsit prin căutarea înregistrărilor utilizând acest atribut. Ultima metodă, dar întotdeauna importantă, este de a căuta înregistrări utilizând detectarea mișcării. Acest lucru va permite utilizatorului să caute rapid orice incidente, cu un număr minim de alarme false.
Camerele și suportul NVR suportă funcția ANR, care asigură înregistrarea video pe cardurile de memorie introduse în camere în cazul unor probleme de rețea și sincronizarea înregistrărilor cu NVR după restaurarea comunicării. Atât camerele cât și NVR suportă compresia video H.265, astfel încât înregistrările să poată fi stocate de două ori mai mult decât în cazul H.264.

Repetor GSM într-o casă cu o singură familie.

Există locuri în care telefoanele mobile pot fi utilizate fără probleme în aer liber, însă intensitatea / calitatea semnalului sunt insuficiente pentru funcționarea în interior. Astfel de locații includ unele locuri îndepărtate (distanțe lungi față de stațiile de bază), dar mai des camere în clădiri vechi cu pereți groși sau în subsoluri și pivnițe (de exemplu, pub-uri, cafenele). În cazul unei case cu astfel de probleme, proprietarul poate folosi amplificatorul / repetorul Signal GSM-305 A6765.
Dispozitivul amplifică și distribuie semnalul GSM în interiorul casei, utilizând antena exterioară îndreptată către stația de bază și antena interioară care furnizează semnal telefonului mobil.
Repeater GSM SIGNAL GSM-305 300m2Antena GSM/3G: TRANS-DATA KYZ8.2/9.5Alimentator 9 VDC, 3A (2.1/5.5 mm)Antena GSM/3G: TRANS-DATA DW3-A
Exemplu de instalare a repetorului Signal GSM-305 GSM-305 A6765

Verificarea / localizarea defectelor la fibrele optice.

Testarea legăturilor optice necesită instrumente puțin mai avansate decât în cazul cablului de cupru. Când dispozitivele de pe ambele părți ale unei legături funcționează corect, dar conexiunea eșuează, trebuie să fie o defecțiune a mediului de transmisie.
Există trei metode de testare a liniilor optice:
Prima dintre ele este utilizarea uui reflectometru OTDR .Un astfel de instrument optoelectronic poate să măsura practic toți parametrii fibrei și să indice cu precizie distanța față de posibilul defect. Este suficient să ajungeți acolo, să tăiați și să înlocuiți fragmentul deteriorat. Cu toate acestea, reflectometrele sunt scumpe și, de obicei, nu sunt disponibile pentru instalatori pe teren ...
Reflectometru OTDR GRANDWAY FHO3000-D26
Reflectometru OTDR GRANDWAY FHO3000-D26 L5828
Cea de-a doua metodă, mai puțin precisă, este măsurarea atenuării fibrei cu un powermetru optic și o sursă de lumină stabilă - poate confirma o defecțiune, dar nu va localiza problemei. Metoda este eficientă în special în cazul legăturilor mai scurte care pot fi ușor înlocuite cu altele noi.
Sursă laser GRANDWAY FHS1D02 (1310/1550nm)
Sursă laser GRANDWAY FHS1D02 (1310/1550nm) L5825
A treia metodă se bazează pe utilizarea unui dispozitiv de localizare a defectelor vizuale. Oferă rezultate foarte bune atunci când tehnicianul are acces fizic la cablul optic pe toată lungimea acestuia. Este ușor să localizați o defecțiune pe baza unei "scurgeri" de lumină. Aplicabilitatea acestei metode depinde de grosimea cablului. În cazul fibrelor cu buffer de 0,9 mm, deteriorările sunt de obicei vizibile chiar și prin straturi cu grosimea de 3 mm. Localizatorul VFL L5935 este proiectat pentru a testa cablurile cu fibră optică mono-mod și multimod. Puterea de ieșire este suficientă pentru a verifica legături de până la 5 km lungime.
Detector optic - visual fault locator VFL 10mW
Detector optic - visual fault locator VFL 10mW
Lucrul cu detector optic - visual fault locator VFL 10mW L5935. Imaginea prezintă o "scurgere" de lumină de pe cablu.

Produse noi în oferta Dipol

Switch PoE TP-Link TL-SL1218MP (16xPoE 802.3af/at, 192W, 2xGE, 2xSFP COMBO)
Switch PoE TP-Link TL- N29960 are 16 porturi PoE 10/100 Mbps compatibile cu standardul 802.3af. Bugetul total de putere al porturilor este de 192 W, ceea ce permite furnizarea de energie pentru mai multe AP-uri și / sau camere IP. Datorită celor două porturi RJ45 10/100/1000 Mbps și a două sloturi SFP combo gigabit, dispozitivul permite o viteză mare de transfer a datelor. Distanta de lucru , date / PoE poate fi extinsă până la 250 m.
===RouterBoard RB3011UIAS-RM N243011 rulează sistemul de operare RouterOS Level 5. Acest router Gigabit Ethernet cu 10 porturi este echipat cu un procesor de 2 x 1,4 GHz și memorie RAM de 1 GB. Componentele și sistemul asigură performanțe excepționale în comparație cu dispozitivele SOHO care sunt de obicei echipate cu RAM de până la 16 MB. Sistemul hardware si sistemul de operare MikroTik bazat pe Linux sunt concepute pentru a crea rețele profesionale avansate bazate pe rutare statică sau dinamică. Cu caracteristici avansate de firewall și control, este ușor să gestionați lățimea de bandă a conexiunii la Internet.
===Router Cloud Switch CRS326-24G-2S+RM N24326 rulează sistemul MikroTik RouterOS sau SwitchOS. Acest router Gigabit Ethernet cu 24 de porturi este echipat cu procesor de 800 MHz și memorie RAM de 512 MB, ceea ce asigură o performanță ridicată în aplicațiile switch / router

Merită citit:

***Ce amplificatoare DVB-T ar trebui utilizate în sisteme multiswitch cu căi terestre pasive?
***www.dipolnet.ro/inf_dipo_2019_09.htm#02*** Scopul amplificatoarelor de bandă largă în instalațiile multiswitch este de a amplifica semnalele terestre astfel încât să compenseze atenuarea rețelelor de distribuție cauzate de splittere, tap-uri, cabluri și prize de antenă. Acestea au o intrare de bandă largă sau mai multe intrări de bandă cu câștig reglabil pentru benzile individuale. În funcție de model, ele sunt echipate cu surse integrate de alimentare sau sunt alimentate prin intermediul cablului coaxial care transmite semnalele amplificate. De obicei, acestea pot compensa influența caracteristicilor de frecvență aletraseelor de cablu asupra nivelului semnalului de ieșire din punctele de acces ale abonaților. Acestea se caracterizează printr-un nivel maxim de ieșire de peste 100 dBμV ...
>>>detalii
Distribuirea semnalului DVB-S/S2, DVB-T și FM/DAB catre patru ieșiri,
cu amplificatorul AWS-141SE B11687 în calea terestră
RACK board - sistem de montaj vertical în cabinete RACK
Sistem vertical de montare în dulapuri RACK de 19 "