Săptămânal DIPOL Săptămânal TV și SAT TV, CCTV, WLAN

No. 1/2019 (Jan 7, 2019)

Elveția renunță la DVB-T

.SRG SSR, agenția publică de radiodifuziune elvețiană va înceta distribuția televiziunii terestre digitale DVB-T (DTT) în întreaga țară la 3 iunie 2019. Spre deosebire de țările vecine, Germania și Austria, Elveția nu va migra la standardul, mai eficient DVB-T2, fiind cea de-a doua țară europeană care oprește emisiunile DVB-T. Prima a fost Belgia, unde VRT, seviciul public de radiodifuziune olandez, a dezactivat difuzarea DTT la 1 decembrie 2018.
SRG SSR se ocupă de peste 200 de transmițătoare DVB-T. Doar aproximativ 1,9% din gospodăriile elvețiene folosesc încă servicii de televiziune digitală terestră DVB-T, în principal pentru a primi semnalele pe un al doilea sau al treilea dispozitiv. SRG SSR estimează că oprirea va afecta aproximativ 64.000 de gospodării. Asociația de radiodifuziune le recomandă să treacă la o infrastructură de recepție alternativă, cum ar fi televiziunea prin satelit, televiziunea prin cablu, transmisiile IPTV sau Internet. Apropo, canalele de televiziune și radio de bază sunt, de asemenea, transmise de SRG SSR ca programare prin satelit prin DVB-S / S2, astfel încât acestea sunt disponibile în mod obișnuit.
SRG SSR, asociația publică elvețiană de radiodifuziune, încheie emisiunile DTT în 2019.
SRG SSR explică decizia prin prisma nepopularității serviciilor și necesitatea reducerii costurilor.

În majoritatea țărilor UE, televiziunea digitală terestră are o poziție puternică. Vizionarea medie DTT în țările Uniunii Europene este de 27,7%, iar în țări precum Croația, Grecia, Italia sau Spania depășește 50%. Marea majoritate a țărilor UE care utilizează serviciile de televiziune digitală terestră DVB aleg în prezent standardul DVB-T2, care permite transmisii de 4K UHD, pe lângă posibilitatea reducerii costurilor totale.
Signal-420 R86700, un nou model de modulator HDMI-DVB-T oferit de DIPOL, convertește un semnal HDMI ,în DVB-T COFDM care poate fi combinat și distribuit împreună cu orice semnale de antenă.
Modulator DVB-T Signal-420 (intrare HDMI, HDCP)
Modulator DVB-T Signal-420 (intrare HDMI, HDCP)Cod: R86700
Datorită suportului pentru protocolul HDCP, modulatorul Signal-420 R86700 DVB-T poate procesa și distribui în formatul DVB-T orice semnal HDMI. Semnalul sursă poate proveni de la un player multimedia, DVR, player Blu-ray, PC, STB etc.
HDCP (protecția conținutului digital de bandă largă) este o formă de protecție împotriva copierii digitale, dezvoltată de Intel Corporation, pentru a împiedica copierea conținutului audio și video digital în timp ce se deplasează prin conexiuni. Acest protocol este conceput pentru a proteja drepturile de autor pentru fișierele multimedia, oferind codarea conținutului de înaltă definiție, de ex. Blu-Ray, și protecția conținutului de a fi copiat în fiecare etapă a transmisiei. Producătorii care participă la program plătesc taxe anuale și variabile, în funcție de numărul de dispozitive fabricate.

Înregistrare cu limite de alocare a spatiului pe HDD.

DVR-urile / NVR-urile Hikvision permit utilizatorilor să activeze modul de înregistrare cu limite de alocare a datelor. Pentru fiecare canal, cantitatea de spațiu pe disc poate fi determinată independent. După ce este plină, cele mai vechi înregistrări vor fi suprascrise. O astfel de parametrizare este utilă, de exemplu, în sistemele cu mai multe camere-cheie. Prin alocarea unui spațiu pe disc mai mare pentru canalele lor, administratorul poate fie să utilizeze parametri de înregistrare mai mari, fie să prelungească timpul de păstrare a datelor.
Configurarea limitelor de înregistrare
Configurarea Storage Mode:
  • faceți clic dreapta pe ecran în meniul DVR / NVR (apare un meniu vertical);
  • mergeți la Meniul Principal > HDD > Advanced ,
  • specificați Mode ( Cota ) și Camera ( [numărul canalului] ),
  • pentru camera foto, introduceți valoarea în GB în Max. Record Capacity position,
  • Aplicați setările.
Pentru ca modificările să aibă efect, DVR / NVR trebuie repornit.

Administrarea controlului in sistemele video Hickvision.

AplicațiaiVMS-4200 este un software client pentru gestionarea și controlul funcțiilor video ale DVR-urilor Hikvision, NVR-urilor, camerelor IP, encoderelor, decodoarelor, videointerfoanelor, sistemelor de control acces etc. Caracteristicile software-ului includ configurarea componentelor sistemului, , navigarea / căutarea de la distanță, redarea, copierea de rezervă, prelucrarea semnalelor de alarmă.
O caracteristică foarte convenabilă a aplicației pentru operatorul de sistem este opțiunea de a crea o vizualizare necesară - aspectul imaginilor de la cele mai importante camere. În acest fel, imediat după lansarea aplicației, operatorul poate vizualiza imagini din camerele selectate. Această opțiune este utilă în special pentru operatorii care au sarcina de a monitoriza camerele cu această aplicație, dar nu sunt experți în utilizarea acesteia.
Pentru reluarea automată a aspectului iniţial al imaginilor după fiecare pornire a aplicației, utilizatorul ar trebui să acceseze Instrumente -> Configurație sistem -> Vizualizare în timp real și redare -> Reluare stare ultima vizualizare live după restart . De acum încolo, aplicația iVMS-4200 va relua automat vizualizarea aparatului foto folosită ultima dată.
Activarea automata aspectului iniţial al imaginilor după fiecare repornire a aplicației iVMS-4200
Mulți distribuitori de echipamente cu fibră optică sugerează că îmbinările mecanice L5550 Ultimode) sunt dedicate exclusiv aplicațiilor cu fibre single mod. Acest stereotip greșit are probabil ca si sursa intr-o interpretare greșită a manualului furnizat de producător.
Splice mecanic ULTIMODE FAST-MS1 (5 buc)
Vizualizarea splice-ului mecanic L5550 Ultimode
Splice-urile mecanice sunt componente universale aplicabile atât în instalații cu singlemod, cât și în instalații multimode. Principiul lor de funcționare se bazează pe poziționarea capetelor fibrelor în caneluri în formă de V. Fibrele singlemod și multimod sunt poziționate identic, deoarece au același diametru al învelişului care protejează miezul, 125 μm. Gelul optic care se utilizează în îmbinările mecanice reduce efectele tăierii imprecise și posibilele decalări între fețele finale. De asemenea, în acest aspect, este irelevant dacă semnalul optic transmis vine dintr-o sursă single sau multimode.
Conectarea fibrelor optice
Inginerii de la Departamentul Tehnic DIPOL au efectuat o serie de teste care confirmă funcționarea corectă a îmbinărilor mecanice de tipul fibrelor multimode. S-a demonstrat că atenuarea unor astfel de îmbinări este similară atenuării conexiunilor fibrelor cu un singlemode.

Switch pentru rețele de fibră optică de mari dimensiuni.

Switch-ul TP-LINK JetStream T2600G-28SQ este echipat cu 24 sloturi SFP gigabit, patru porturi RJ45 de 10/100/1000 Mbps și patru sloturi SFP + 10G, ceea ce permite crearea unui mediu de rețea stabil și utilizarea conexiunilor rapide și eficiente. Switch-ul asigură performanțe ridicate, suport avansat QoS, strategii de protecție împotriva amenințărilor și caracteristici de management de Layer și Layer 2+.
Switch: TP-LINK T2600G-28SQ (24xSFP, 4xSFP+, 4xRJ45 10/100/1000Mbps COMBO)
Switch-ul TP-LINK JetStream T2600G-28SQ
Echipamentele de date TP-LINK sunt dispozitive puternice de rețea cu un set extins de instrumente de management. Cu acces ușor la funcțiile de configurare, controlul traficului în rețea devine mult mai simplu decât înainte. Opțiunile de gestionare disponibile includ: interfața de linie de comandă (CLI), sesiunile telnet, SNMP, gestionarea prin intermediul browserului web. Aceste switch-uri gigabit cu management, asigură stabilitate și eficiență ridicată operațiilor - caracteristici de bază , necesare administratorilor de rețea. Funcționarea fiabilă a rețelei este, de asemenea, susținută de protocolul de Spanning Tree, QoS și caracteristicile de securitate robuste.
Switch: TP-LINK T2600G-28SQ (24xSFP, 4xSFP+, 4xRJ45 10/100/1000Mbps COMBO)Modul SFP TP-LINK TL-SM311LS (1000Base-SX, SMF 10km, 2xLC)Media converter TP-LINK MC220L (SFP, gigabit)Modul Gigabit ULTIMODE SFP-203/5G LC (WDM, 1310/1550, singlemode, 20 km)Modul SFP TP-LINK TL-SM311LS (1000Base-SX, SMF 10km, 2xLC)Modul SFP+ Ultimode LR 10Gbps (1310nm, SM, 10km)
Exemplu de aplicație
Diagrama prezintă un exemplu de rețea centrală bazată pe switch-urile N29968 conectate prin intermediul modulelor SFP 10 Gbps L1428. Gazdele sunt conectate utilizând convertoare media SFP (L1311 + L1403) cu rate de transfer de 1 Gbps.

Produse noi în oferta Dipol

Camera IP Hikvision DS-2CD2T25FWD-I5 BLACK (2MP, 2.8mm, 0.005 lx, IR up to 50m, WDR, H.265/H.264)
Cameră compactă IP: Hikvision DS-2CD2T25FWD-I5 BLACKK17821B este dedicată sistemelor de supraveghere IP profesionale. Camera a fost echipată cu un senzor CMOS de 2MP 1/2.8" de înaltă calitate, oferind o acoperire video perfectă chiar și în condiții de lumină scăzută. Împreună cu iluminatorul IR cu o rază de max. 50 m, camera poate funcționa și în întuneric complet - obiectivul de 2.8 mm are o deschidere de 108°. Hardware-ul WDR cu interval dinamic de 120 dB garantează vizibilitate atât în locurile întunecate din imagine cât și în cele suprailuminate. Carcasa acesteia clasificată în standardul IP67, protejează electronica de condițiile meteo nefavorabile. Camera poate fi alimentată de la o sursă de 12 VDC sau prin PoE (802.3af).
Cutie de montaj DS-1280ZJ-S (negru, pentru camere compacte Hikvision)M5719B a fost proiectată pentru camerele HIKVISION IP și HD-TVI. Cutia metalica tine camera si protejeaza conexiunile prin cablu, balun-uri, etc. Poate fi instalată la interior sau exterior.
Cameră IP dome Hikvision DS-2CD2125FWD-I BLACK (2MP, 2.8mm, 0.005 lx, IR max. 30m, WDR, IK10, H.265/H.264)
Camera IP dome antivandal Hikvision DS-2CD2125FWD-IK17292B este dedicată sistemelor de supraveghere IP profesionale. Camera dome a fost echipată cu un senzor CMOS de 2 MP 1/2.8" de înaltă calitate, oferind o acoperire video perfectă chiar și în condiții de lumină scăzută. Împreună cu iluminatorul IR cu o rază de până la 30m, camera poate funcționa și în întuneric complet - obiectivul de 2.8 mm are un unghi de vizibilitate de 108 °. Carcasa acesteia, clasificată în standardul IP67, protejează electronica de condițiile meteo nefavorabile. Camera poate fi alimentată de la o sursă de 12 VDC sau prin PoE(802.3af).

Merită citit:

Conversia semnalelor de la camerele HD-TVI la standardul DVB-T. Accesul la video de la camerele CCTV în în sistemele CATV bazate de exemplu pe multiswitch-uri este un subiect discutat adesea în timpul modernizării instalațiilor TV în clădiri. Semnalele de la camerele de supraveghere video (cu o rezoluție maximă de 1080p) pot fi injectate la o astfel de instalație prin utilizarea transmodulatorului TERRA mix440 R81611 IP-4xDVB-T. Panoul primește fluxul RTSP cu o rată maximă de transfer de 200 Mbps și creează 4 multiplexe DVB-T vecine (fiecare MUX poate transporta video de la 3 camere full-HD). Datorită portului Ethernet RJ-45, programarea panoului mix-440 R81611 se realizează printr-un browser web (nu este nevoie de un programator) ... >>>detalii
Conversia video de la opt camere CCTV (HD-TVI, 1080p) la fluxul RTSP,
și în cele din urmă la standardul DVB-T, utilizând DVR –ul M75609 și transmodulatorul mix440 R81611.