Săptămânal informativ Dipol-TV , SAT TV, CCTV, WLAN

Nr. 8/2019 (25 februarie 2019)

Realitatea augmentată în Google Maps.

La ultima conferință I/O, navigarea cu date de realitate augmentată a provocat un mare interes. Google își continuă rolul de lider - Google Maps a fost îmbogățit cu noi funcționalități care utilizează tehnologia realității augmentate. Harta de pe ecran este îmbogățită cu imaginea live din camera foto a telefonului; navigarea devine mai exactă deoarece se pot recunoaște clădirile ( GPS și Street View )împreună cu vizualizarea live a camerei. Imaginea reală este completă cu numele străzilor, numerele de case și săgețile care arată unde să se întoarcă. Acest lucru facilitează navigarea, de exemplu, la intersecții complexe sau zone foarte aglomerate. Imaginea poate fi marcată și cu puncte de service, cum ar fi restaurantele, cafenelele și magazinele, împreună cu evaluările făcute de clienți. Acest lucru va permite oamenilor care nu cunosc zona să aleagă rapid un loc care să poată răspunde așteptărilor lor.
Combinația realității cu obiectele virtuale se numește realitate augmentată (AR); cel mai adesea se folosesc ochelari speciali. Folosind AR, vedem obiecte virtuale suprapuse peste lumea reală. Magnații de piață investesc în dezvoltarea AR, deoarece această tehnologie poate forma calea viitoare a dezvoltării sistemelor de comunicații. De exemplu, senzorii HoloLens ai Microsoft pot recunoaște gesturile utilizatorului de a manipula obiecte virtuale. De asemenea, Microsoft investește într-un sistem de comunicații numit "holoportație", permițând comunicarea bidirecțională cu imaginile sub formă de holograme tridimensionale.

Multiswitch-uri SIGNAL MRP

Multiswitch-urile Signal MRP au fost echipate cu o cale pasivă terestră. Astfel, în special în zonele cu semnal slab, este necesar să se utilizeze un preamplificator de antenă sau un amplificator de linie care să compenseze atenuarea căii (12 dB) și a altor elemente pasive din rețeaua de distribuție (cabluri, conectori, ieșiri). La selectarea pre / amplificatorului, instalatorul trebuie să țină seama de nivelele de semnal de la transmițătoarele TV terestre locale, DAB, transmițătoarele FM (în funcție de putere, distanță, obstacole, câștig de antenă).
Fiecare multiswitch din această serie are un comutator de 12 VDC în calea terestră. Atunci când un pre / amplificator trebuie alimentat prin intermediul cablului de semnal, comutatorul trebuie setat la poziția "12 V ON". În caz contrar (în cazul unei antene pasive sau al unui amplificator cu alimentare independentă, de exemplu, AWS 1/1 F B1216), trebuie să fie setată la poziția "12 V OFF".
Tensiunea de alimentare în calea antenei terestre este pornită prin mutarea comutatorului în sus.
Ambele indicatoare de tensiune, în unitatea de alimentare (PSU) și în multiswitch, ar trebui să lumineze continuu. Dacă, după conectarea unei antene terestre și pornirea sursei de alimentare, LED-urile din sursa de alimentare și multiswitch-ul clipeșc, indică faptul că există un scurtcircuit în calea antenei terestre. Acest lucru se poate întâmpla când antena este fără un amplificator (DC-scurtcircuitată de un balun) sau dacă, cablul antenei este instalat incorect (un scurtcircuit între conductorul central și ecran ; este necesar să deconectați imediat unitatea PSU și să eliminați scurt-circuitul (oprind 12 VDC în cazul antenei pasive sau reparând conexiunile de cablu).
Daca LED-urile de alimentare clipesc, se datorează unui curent excesiv în calea antenei terestre.
Este necesar să deconectați imediat sursa- (opriți 12 Vcc în cazul unei antene pasive sau reparați conexiunile cablurilor).

Cum se conectează un microfon la o cameră de supraveghere?

În majoritatea sistemelor CCTV este posibilă înregistrarea video și a sunetului. Într-un sistem HD-TVI, modulul audio trebuie să fie conectat la intrarea "AUDIO IN" a DVR-ului. Într-un sistem IP CCTV, acesta este conectat direct la camera . Diagrama de mai jos prezintă conexiunea dintre o cameră IP Hikvision și modulul audio DS-2FP2020 M1918.
Microfon Hikvision DS-2FP2020
Conexiunea dintre o cameră IP și modulul audio DS-2FP2020 M1918
Hikvision DS-2FP2020 este un microfon cu preamplificator incorporat destinat sistemelor de supraveghere. Caracteristica omnidirecțională și tehnologia de atenuare a zgomotului ambiental permit ascultarea spațiilor de până la 70 m² cu un sunet de cea mai bună calitate, clar și natural. Microfonul are protecție împotriva conectării greșite si are o distanță de transmisie de până la 3000 m folosind cablu ecranat de 3 x 0.5 mm².

Hikvision Disk Calculator -calculul duratei de păstrare a datelor.

Disk Calculator de la HIKVISION-v4.0.0.3 permite estimarea timpului de păstrare a datelor video pentru o anumită capacitate a HDD-ului instalat într-un NVR. Invers, utilizatorul poate calcula capacitatea necesară a HDD-ului pentru timpul planificat de păstrare a datelor.
Aplicația este ușor și intuitivă de utilizat. Campul "Numărul canalului" trebuie să fie completat cu numărul de camere conectate la NVR. Tipul de dispozitiv ar trebui să fie "IPC" (cameră IP). Câmpul "Rezoluție" este destinat selectiei rezoluției reală a imaginii, de la QCIF (176 x 144) la 12 MP (4000 x 3000). Parametrul "Frame Rate" poate fi ales în intervalul 1/16 - 50 fps. Câmpul "Codare" este folosit pentru selectarea compresiei utilizate de camera video și NVR (H.264, H.264 + sau H.265).
Calculul timpului de retenție a datelor pentru compresia H.264 (modul de înregistrare 24/24)
Calculul timpului de retenție a datelor pentru compresia H.265 (modul de înregistrare 24/24)
Metoda de compresie H.265 este de două ori mai eficientă decât H.264, păstrând aceeași calitate a imaginii. A fost luată în considerare în aplicație - rata de biți recomandată este jumătate din cea a H.264 și aceeași capacitate a discului permite dublarea timpului de retenție a datelor. Cu 8 camere în sistem, spațiu pe disc de 4 TB și înregistrare 24/24, perioadele vor fi de 11 și, respectiv, de 22 de zile.

Din ce în ce mai des se pot întâlni instalații cu fibră optică cu îmbinări (splice-uri) mecanice în care instalatorii, care doresc să economisească la achiziționarea de unelte, folosesc cuțite sau foarfece pentru a tăia fibrele. Această abordare neprofesională poate duce la o serie de probleme operaționale în viitor. Chiar dacă instalarea funcționează la început, este posibil ca după un timp să se deterioreze parametrii zonelor și rețeaua să nu mai funcționeze. Îndepărtarea și tăierea corectă a fibrelor înainte de a le îmbina este extrem de importantă atât în ceea ce privește punerea în aplicare a splice-urilor mecanice, cât și a celor termice. Următoarele două fotografii prezintă emisia de lumină vizibilă dintr-o tăietură a fibrei cu o foarfeca (stânga) și cu un clește de fibre dedicat F1-6000 L5801 (în partea dreaptă).
Emisie de lumină vizibilă din taierea fibrei cu o foarfecă (stânga)
și cu un clește de fibre dedicat F1-6000 L5801 (dreapta)
Taierea corectă a fibrelor optice reduce scurgerea luminii în direcții nedorite - lumina este mai concentrată. Conexiunile fibrelor prost tăiate sunt caracterizate printr-o atenuare ridicată sau printr-o lipsă completă a semnalului.Aparatele de sudura FO permit o determinare extrem de precisă (cu o precizie de 0,1 grade) a unghiului de taiere a fibrei, în special abaterea de la unghiul drept. Instalatorii care utilizează îmbinări mecanice pot utiliza tehnica prezentată mai sus, și anume, aplicați dispozitivul de localizare a defecțiunilor vizuale L5935, care permite doar o evaluare foarte generală a calității taieturii.

Certificare CE pentru cabinete RACK.

Rack-urile wallmount au fost certificate pentru respectarea cerințelor generale de siguranță cuprinse în capitolul II din Directiva privind siguranța generală a produselor (2001/95 / CE) din 3 decembrie 2001 și în liniile directoare ale standardului internațional EN 60950-1: 2007.
Laboratorul de Teste Aplicate al Institutului Tehnic Minier KOMAG asigură teste independente, imparțiale și fiabile, datorită sistemelor de management implementate, care sunt în conformitate cu cerințele următoarelor standarde: EN ISO / IEC 17025: 2005 și EN ISO 9001: 2009.
Document care confirmă conformitatea cabinetului rack cu cerințele generale de siguranță cuprinse în capitolul II al Directivei privind siguranța generală a produselor (2001/95 / CE) din 3 decembrie 2001 și în liniile directoare ale standardului internațional EN 60950-1: 2007, emis de KOMAG-INSTITUTUL TEHNOLOGIEI MINIERE
Certificatul este valabil între 29 februarie 2016 și 28 februarie 2021 și se aplică următoarelor modele:
  • R912017 SIGNAL 19" Rack Cabinet (6U 600mm)
  • R912018 SIGNAL 19" Rack Cabinet (6U 450mm)
  • R912019 SIGNAL 19" Rack Cabinet (9U 600mm)
  • R912020 SIGNAL 19" Rack Cabinet (9U 450mm)
  • R912021 SIGNAL 19" Rack Cabinet (12U 450mm)
  • R912022 SIGNAL 19" Rack Cabinet (12U 600mm)
  • R9120222 SIGNAL 19" Rack Cabinet (15U 600mm)
  • R9120223 SIGNAL 19" Rack Cabinet (18U 600mm)

Produse noi în oferta Dipol

Camera IP Hikvision DS-2CD2025FWD-I BLACK (2MP, 2.8mm, 0.005 lx, IR max. 30m, WDR, H.265/H.264)
Camera IP Hikvision DS-2CD2025FWD-I este dedicată sistemelor de supraveghere IP profesionale. Camera a fost echipată cu un senzor CMOS de 2 MP 1/2.8"de înaltă calitate, oferind o acoperire video perfectă chiar și în condiții de lumină scăzută. Împreună cu iluminatorul IR cu o rază de până la 30 m, camera poate funcționa și în întuneric complet - obiectivul de 2.8 mm are o de schidere de 108 °. Carcasa acesteia clasificată în standardul IP67, protejează electronica de condițiile meteo nefavorabile. Camera poate fi alimentată de la o sursă de 12 VDC sau prin PoE (802.3af).

Injector poe 4 porturi (pasiv)
Injectorul PoE N9209 porturi poate alimenta cu uşurinţă până la 4 echipamente prin cablu UTP. Injectorul poate fi alimentat de la o sursă de 9-30 VDC cu un curent maxim de 11A printr-un conector DC. Acesta se poate folosi pentru a alimenta camere de supraveghere IP, access pointuri sau telefoane IP neconforme cu standardul 802.11af/at.
Bridă dublă OZP-60
Bridă dublă OZP-60 E8692 pentru fixarea catargelor sau a stâlpilor paraleli.

Merită citit:

Transmisia semnalelor HD-TVI / AHD pe fibră optică. Standardele moderne CCTV analogice permit transmiterea semnalelor video de la camerele de 1080p pe distanțe de până la 300 de metri, utilizând cabluri coaxiale de înaltă calitate. În cazul distanțelor mai mari între camere și DVR (de exemplu, sisteme de supraveghere video în depozite mari, fabrici, clădiri mari de birouri etc.) transmisia trebuie făcută prin alte mijloace ....
>>>more
Plan de utilizare a convertorului video cu fibră optică ULTIMODE L2030