Săptămânal informativ DIPOL-TV și SAT TV, CCTV, WLAN

Nr.41/2018 (17 decembrie 2018)

Amazon Cloud ajunge în spațiu.

Serviciul AWS Ground Station este adresat companiilor din industria spațială și le permite să stabilească comunicarea cu sateliții și transmiterea bidirecțională a datelor. Companiile / clienții nu trebuie să aibă propria lor infrastructură. Datele de la sateliți sunt trimise prin intermediul internetului, iar taxele vor fi percepute pe minut pentru timpul de transmisie. Serviciul include, de asemenea, stocarea, prelucrarea și analiza datelor, inclusiv prin utilizarea unor algoritmi de învățare specializați .
Rețeaua de transmițătoare prin satelit Amazon va consta din 12 stații la sol amplasate în întreaga lume. Două stații de la sol funcționează deja, iar restul va fi gata până la mijlocul anului 2019 cel târziu. În prezent, aproximativ 2.000 de sateliți sunt localizați pe orbitele joase ale Pământului. O creștere semnificativă a numărului acestora este estimată în următorii ani - până la 16.000. Proprietarii de sateliți care au sau închiriază stații individuale de comunicații pot transmite date numai în ferestre de timp în care un anumit satelit rămâne vizibil pentru antena stației. Desfășurarea a 12 stații Amazon va asigura accesul de lungă durată și rapid la satelit de-a lungul orbitei sale în jurul Pământului, prin trecerea de la o stație la alta. În caz de probleme, sistemul va folosi antene suplimentare de la firma americană de armament Lockheed Martin.
Principalii clienți vor fi companiile și agențiile guvernamentale care au acces la sateliți;cei mai mulți fac fotografii pentru a prognoza vremea, pentru a evalua daunele provocate de dezastrele naturale etc. și a le transmite pe Pământ. În viitor, serviciul poate fi adresat și companiilor din afara industriei spațiale. Câteva exemple pot fi sisteme independente de măsurare a intensității traficului, supravegherea parcărilor sau a centrelor logistice. Amazon Web Services (AWS), în cadrul căruia va fi disponibil serviciul, este în prezent cea mai mare platformă care funcționează în modelul cloud. Serviciile includ furnizarea de putere de calcul, găzduirea de baze de date, furnizarea de conținut și multe alte produse. Anul trecut, AWS a generat vânzări de 17 miliarde de dolari.

Stabilizarea optică a imaginii (OIS) în camerele CCTV.


Atunci când se utilizează o cameră CCTV în locuri unde apar vibrații (de exemplu datorate traficului auto) sau o lentilă cu focalizare lungă, merită să alegi o cameră cu funcție de stabilizare a imaginii. Elimină sau cel puțin reduce vibrațiile și neclaritatea imaginii.
În stabilizarea electronică a imaginii (Digital Image Stabilization - DIS) procesul de stabilizare constă în prelucrarea corectă a cadrelor de imagine prin procesorul de semnal. Datele din senzorul de imagine sunt analizate pentru detectarea și măsurarea mișcării experimentate. Dacă algoritmul care controlează funcționarea procesorului detectează vibrațiile, acesta va introduce corecțiile corespunzătoare.
Stabilizarea optică a imaginii (OIS) utilizează semnalul dintr-un set de giroscoape pentru a regla poziția senzorului de imagine (stabilizare în corp) sau pentru a corecta axa optică prin mișcarea unui grup suplimentar de lentile. Spre deosebire de DIS, se numește stabilizarea activă a imaginii, așa cum se face în stadiul anterior conversiei semnalului optic în formă electrică. Datorită elementelor suplimentare, costul unei astfel de soluții este mai mare, dar oferă cea mai bună calitate a stabilizării. Un exemplu de cameră cu stabilizare optică este Hikvision DS-2DF8250I5X-AEL.
Efectul OIS aplicat camerei Hikvision DS-2DF8250I5X-AEL
(vizibil din a 10-a secundă a videoclipului)

Sistemul TurboHD 5.0.

În prezent, DIPOL oferă camere și DVR-uri de la Hikvision cu TurboHD 5.0 (HD-TVI 5.0). DVR-ul DS-7208HQHI-K1 / 4S M75545 utilizează tehnologia AcuSense bazată pe algoritmi Deep Learning. În sistemele tradiționale de monitorizare, analiza video și detectarea obiectelor se bazează pe modificări în pixeli. Această abordare este sursa unei cantități semnificative de alarme false cauzate, de exemplu, de mișcarea copacilor, de precipitații ,iluminat…etc. Tehnologia AcuSence și algoritmii de învățare profundă introduc o nouă abordare în sistemele de monitorizare, axată pe detectarea eficientă a evenimentelor , reducând la minimum numărul de alarme false. DVR-ul poate efectua analiza în 4 canale. Funcția de detectare a țintei (persoană, vehicul) este activă în cazul încrucișării virtuale și perimetrului (detectarea intruziunilor). Tehnologia AcuSence permite găsirea ușoară a persoanelor și a vehiculelor în înregistrări, ignorând alarmele care nu îndeplinesc criteriile prestabilite.
Tehnologia AcuSence permite găsirea ușoară a persoanelor și a vehiculelor în înregistrări ignorând alarmele care nu îndeplinesc criteriile prestabilite.Hikvision TurboHD 5.0
Camerele ColorVu DS-2CE72DFT-F M75397 și DS-2CE10DFT-F M75673 cu o sensitivitate foarte ridicată (0.0005 lx) și iluminatoarele încorporate în garantează o calitate ridicată a imaginii color în condiții de iluminare scăzută. Acestea sunt utilizate în locuri unde imaginile color cu rezoluție înaltă sunt necesare, chiar și în condiții de lumină scăzută sau în întuneric complet. În cel de-al doilea caz - fără lumină naturala sau iluminat stradal - iluminarea necesară este asigurată de sursa încorporată de iluminat . Performanțele color sunt obținute prin utilizarea obiectivelor moderne cu diafragmă F1.0 și a senzorilor de imagine Smart FSI extrem de sensibili. Combinația dintre DVR și camerele din sistemul TurboHD 5.0 într-o singură instalație asigură o eficiență ridicată și o rată scăzută a alarmelor false, cu imagini color 24 ore pe zi.

Conversia semnalelor de la camere HD-TVI la standardul DVB-T

Accesul la imaginile camerelelor de supraveghere (CCTV) în sistemele CATV(Cablu sau antenna) bazate de exemplu pe multiswitch-uri este un subiect discutat adesea în timpul modernizării instalațiilor TV în clădiri. Semnalele de la camerele de supraveghere video (cu o rezoluție maximă de 1080p) pot fi injectate la o astfel de instalație prin utilizarea transmodulatorului TERRA mix440 R81611 IP-4xDVB-T. Panoul primește fluxul RTSP cu o rată maximă de transfer de 200 Mbps și creează 4 multiplexe DVB-T (fiecare MUX poate transporta video de la 3 camere full-HD). Datorită portului Ethernet RJ-45, programarea panoului mix-440 R81611 este realizată printr-un browser web (nu este nevoie de un echipament specializat).

În diagrama de mai jos, semnalele video din opt camere DS-2CE56D8T-IT3E M75263 sunt conectate la DVR-ul HD-TVI M75609 și sub formă de flux RTSP furnizat transmodulatorului mix-440 R81611. Transmodulatorul mix-440 R81611 creează 4 multiplexuri DVB-T învecinate. Se recomandă localizarea uniformă a sub-fluxurilor de la camerele din fiecare dintre cele patru MUX-uri DVB-T, precum și reținerea marjei de siguranță de 10% atunci când se determină rata maximă de biți pentru întregul multiplex (de obicei rata ultimă de biți a unui multiplex nu trebuie să depășească 29 Mbps). Testele soluției au fost efectuate numai cu camere de supraveghereHikvision.

Camera 2MP Hikvision DS-2CE56D8T-IT3E (dome, 1080p, 2.8mm, 0.005 lx, PoC, IR max. 40m)DVR 8 canale Hikvision DS-7208HQHI-K2/P  TURBO HD 4.0 (8 ch, 1080p@15fps, H.265, HDMI, VGA, PoC) Transmodulator IP la 4x DVB-T (COFDM) TERRA mix-440 (100/1000Mbps, USB)Sursă de alimentare DR-60-12 (12VDC/4.5A, pt. module Terra at/mt/ma)Splitter CATV 3 căi - Signal R-3 (5,2 dB, 5-1000 MHz)Tap TV 1 cale FAC-1-12 dB (5-1000MHz)Tap TV 1 cale FAC-1-10 dB (5-1000MHz)Tap TV 1 cale FAC-1-6 dB (5-1000MHz)
Conversia video de la opt camere CCTV (HD-TVI, 1080p) la fluxul RTSP,
și în cele din urmă la standardul DVB-T, utilizând DVR –ul M75609 și transmodulatorul mix440 R81611.

Alimentare PoE.

Standardul PoE 802.3af este implementat de ex. în majoritatea camerelor IP CCTV. Tensiunea de alimentare poate varia de la 44 VDC la 57 VDC, cu un consum maxim de putere de 15,4 W. Standardul 802.3at alimenteaza la 50-57 VDC și se extinde limita de putere la 25,5 W. De obicei, limita de putere mai mare este suficientă pentru alimentarea imprimantelor, camerelor PTZ, switch-urilor de rețea.
Switch-urileULTIPOWERPoE sunt dispozitive independente care asigură o conectivitate performantă la rețelele Ethernet și alimentarea echipamentului conectat. De exemplu, switch-ul 0098af N29982 are nouă porturi RJ45 care susțin funcția de auto-negociere, iar opt dintre ele pot furniza energie prin Ethernet (funcția PoE). Switch-ul detectează automat dispozitivele POE care respectă standardul IEEE 802.3af și le alimentează. Această caracteristică permite utilizatorului să extindă acoperirea rețelei în zone în care nu există acces la linii de alimentare / ieșiri de curent alternativ și să utilizeze puncte de acces, camere IP, telefoane IP etc.
Switch PoE ULTIPOWER 0098af (9xRJ45, 8xPoE 802.3af)
Schemă de aplicare a switch-ului PoE de la ULTIPOWER N29982

Adaptori optici in în rețelele FTTx.

Adaptorii sunt elemente indispensabile ale oricărui sistem FTTH, utilizați pentru conectarea perechilor de fibre optice terminate cu conectori. Acesia sunt concepuți pentru a poziționa corect fețele finale ale ferulelor și pentru a asigura conexiunea permanentă cu cea mai mică pierdere de semnal posibil.
Cuplă SC-SC multimode ULTIMODE A-011S
Cuplă SC-SC singlemode ULTIMODE A-511S
Cuplă SC/APC-SC/APC singlemode ULTIMODE A-522S
Adaptor multimode ULTIMODE A-011S, SC-SC, simplex
  L4011
Adaptor singlemode ULTIMODE A-511S, SC-SC, simplex
  L4211
Adaptor singlemodel ULTIMODE A-522S, SC / APC-SC / APC, simplex
  L4222
Ca şi în cazul de conectorilor, există diferite tipuri de adaptoare, dar construcţia acestora este foarte asemănătoare. De exemplu, adaptoarele SC/PC(MM), SC/UPC(SM) şi SC/APC(SM) au aceeaşi dimensiune. Cea mai importantă parte a fiecăruia este manşonul ceramic din oxid de zirconiu. Spre deosebire de adaptoarele mai ieftine, care utilizează manşoane din polimeri, oxidul de zirconiu asigură cea mai mică abatere posibilă de la dimensiunile nominale, lucru deosebit de important în cazul conectării fibrelor single-mode.
Din motive practice, adaptoare sunt fabricate respectând o anumită schemă de culori. Datorită faptului că ele sunt des montate în cadre de distribuție și este imposibil sau dificil să se observe tipul de conectori montați pe partea opusă a panourilor, schema de culoare este foarte utilă. Culoarea gri este rezervată fibrelor multi-mode, albastru pentru conectorii PC/UPC iar verde pentru cei APC.

Produse noi în oferta Dipol

LNB Unicable II Inverto IDLU-32UL40-UNBOO-OPP /Cyfrowy Polsat/
Unicable II LNB: Inverto IDLU-32UL40-UNBOO-OPP /Cyfrowy Polsat/ LNB-ul A98225 cu ieșire UNICABLE, montat pe o antenă satelit (de exemplu, A9645), poate asigura de la o singură ieșire semnal pentru până la 32 de receptoare de satelit (tunere). LNB-ul suportă standardele EN50494 (Unicable I) și EN50607 (Unicable II).
Amplificator semnal satelit: TERRA SA003
Amplificator SAT IF: TERRA SA003R82317 mărește nivelul de semnal al semnalelor SAT în intervalul de frecvențe 950 MHz - 2400 MHz. Amplificatoarele trebuie utilizate în sisteme cu cabluri lungi între LNB-uri și receptoarele de satelit, atât în cazul instalațiilor individuale (un singur LNB și receptor), cât și în sistemele multiswitch. Utilizarea amplificatorului în astfel de sisteme elimină problemele cu nivel scăzut de semnal care ar putea duce la recepția instabilă a unor canale.
Controller EAP TP-Link Omada Cloud Controller OC200
===Controller TP-Link Omada Cloud Controller OC200 N2560 a fost creat pentru a gestiona la nivel central o întreagă rețea de dispozitive din seria EAP. Caracteristici cum ar fi monitorizarea în timp real a statisticilor de trafic și analiza lor prin intermediul instrumentelor de vizualizare a datelor integrate, autentificarea clienților prin portalul dedicat, actualizarea sistemului și repornirea acestuia și scalarea rețelei - vor ajuta la gestionarea rețelei WiFi.

Merită citit:

Marcaje pe cardurile de memorie SD. Cardurile de memorie SD au marcaje pe suprafețele lor care indică cei mai importanți parametri. Organizația responsabilă de standardizarea cardurilor este uniunea companiilor care se ocupă de producția de carduri de memorie - Asociația SD. Atunci când vorbinm despre cardurile de memorie SD, numele SD / microSD sunt de obicei folosite; de fapt, cardurile de memorie cu astfel de marcaje au fost înlocuite de formatele SDHC și SDXC mai noi. În funcție de specificațiile unei serii, există unele limitări în ceea ce privește capacitatea maximă disponibilă, iar sistemele de fișiere specifice sunt aplicate / sugerate ...
SanDisk UHS cu o viteză minimă de scriere a datelor de 30 MB / s
RACK board - sistem de montaj vertical în cabinete RACK
Sistem vertical de montare în dulapuri RACK de 19"