SUPORT TEHNIC
Newsletter
Săptămânal Informativ DIPOL - TV și televiziune prin satelit, CCTV, WLAN
38/2018 (26 noiembrie 2018)
Senzori care nu necesită alimentare.Cercetătorii de la Universitatea din Waterloo au făcut progrese uriașe în ceea ce privește crearea unor dispositive de mici dimensiuni care nu necesită alimentarea cu energie electrică externă sau cu baterii. Profesorul Omid Abari, titularul bursei Ju Wang și profesorul Srinivasan Keshav din cadrul Școlii de Informatică Cheriton din Waterloo au modificat o etichetă RFID, aceleași care sunt folosite, de exemplu, pentru a deschide încuietori. Au îndepărtat carcasa din plastic, au tăiat o mică parte a antenei de etichetare și au închis spațiul din circuit prin plasarea unui tranzistor foto, adică un senzor care reacționează la diferite nivele de lumină. Expunând fotorezistorul la lumină, schimbau caracteristicile antenei RFID, ceea ce, la rândul său, provoca o schimbare a semnalului care ajungea la cititor. Apoi, au dezvoltat un algoritm de citire a părții care monitorizează modificările semnalului și astfel detectează niveluri diferite de lumină. Una dintre cele mai simple aplicatii poate fi plasarea unui comutator în locul fototestorului, astfel încât eticheta RFID să poată funcționa de ex. ca o cheie .
Eticheta RFID a fost modificată prin tăierea unei mici părți a dipolului antenei și plasarea unui mic tranzistor sau a unui rezistor sensibil la temperatură (termistor).
Astfel de soluții ar putea însemna un progres imens în calea dezvoltării “Internet of Things” (IoT) și crearea de dispozitive cu interfețe care să permită comunicarea prin rețeaua IP. Operațiunea fără o sursă de alimentare suplimentară aduce multe beneficii, inclusiv, printre altele, costuri mai mici de întreținere și capacitatea de a lucra în locuri în afara accesului la rețeaua de alimentare. Dispozitivele pot fi echipate cu senzori care permit detectarea diferiților parametri într-un mediu dat, cum ar fi temperatura ambientală, intensitatea luminii, sunetul sau mișcarea. Cu toate acestea, cele mai importante provocări care trebuie rezolvate sunt asigurarea durabilității, fiabilității și funcționării fără probleme a acestor senzori.
Dispozitive de montare pe șine în dulapuri RACK de 19 .Utilizarea șinelor universale în dulapurile RACK este o soluție populară pentru plasarea dispozitivelor în sistemele CATV. Mai jos vom prezenta exemple de dispozitive de montare destinate "suspendării" într-un dulap RACK; nu am favorizat niciuna dintre soluții în mod special. În fiecare caz,alegerea ar trebui să depindă de cerințele dispozitivului, de respectarea standardelor și de confortul de asamblare.
Componenta ZMC-1 R77210 este o șină EURO TH35 cu o lungime de 380 mm, redusă cu 100 mm față de partea din față a dulapului RACK. Elementul este realizat din tablă din aluminiu (PA11) cu grosimea de 2 mm. Sarcina maximă admisă, cu dispozitive distribuite uniform, este de 12 kg. Kitul include patru piulițe cu carcasă pentru montarea elementului în dulap.
Componenta ZMC-1 R77210 este destinată montării dispozitivelor pe șina EURO TH35. Cateva exemple:amplificatoare TERRA, transmodulatoare, module headend**www.dipolnet.ro/5536thermostate***www.dipolnet.ro/R912006***.
Componenta ZMC-2 R77220 este utilizată în situația în care, lângă câteva dispozitive (lungimea șinei TH35 este de 190 mm) montate pe șina EURO, alte dispozitive ar trebui montate vertical. Componenta are o lățime de 180 mm și o înălțime de 170 mm. Este fabricat din foi de aluminiu PA11 dure cu o grosime de 1,5 mm. Datorită acestui fapt, este sufficient de soildă și, în același timp, materialul permite găurirea ușoară a orificiilor de asamblare necesare. Panoul vertical al ansamblului ZMC-2 are două găuri pentru modulele keystone. ZMC-2 poate fi încărcat cu dispozitive distribuite uniform, cu o greutate totală de 12 kg. Kitul include patru piulițe cu carcasă pentru montarea componentei în dulap.
Exemplu de aplicare a componentei ZMC-2 a sistemului de RACK board: instalarea a două receptoare optice TERRA OR501W (QUATRO + DVB-T / DAB / FM) A9877 montate pe placa verticală și conectate cu cabluri de patch-uri cu adaptoare de tip keystone, R82511, Amplificatorul de bandă largă ma400 R82520 și sursa de alimentare UP413 R82533.
Switch ideal pentru birouri. Switch-ul gigabit TP-LINK T1600G-28TS (TL-SG2424) are 24 porturi gigabit și 4 sloturi SFP. Dispune de funcții avansate de securitate, QoS și multiple instrumente de management L2. Switch-ul gigabit N29948 este o soluție economică destinată întreprinderilor mici și mijlocii. Are caracteristici de securitate utile și sprijină managementul SNMP și RMON; QoS (Quality of Service) pentru L 2, 3 și 4 oferă capabilități îmbunătățite pentru optimizarea traficului de date. Switch-ul poate fi ușor gestionat prin intermediul unui web-browser sau al interfeței proprii.
Pentru a crește numărul de aplicații posibile ale switch-urilor TL-SG2424, funcțiile de gestionare a traficului L2 includ: suport pentru VLAN 802.1Q, izolare port, port mirroring, STP / RSTP / MSTP, agregare port, 802.3x Flow Control . În plus, switchul este echipat cu un număr de funcții de întreținere, cum ar fi detectarea conexiunilor, diagnosticarea cablurilor și sincronizarea IGMP. Funcția de snooping IGMP permite gestionarea inteligentă a traficului multicast făcându-l disponibil numai pentru unii abonați, împreună cu funcțiile de filtrare IGMP și filtrarea IGMP care blochează efectiv accesul la traficul multicast pentru utilizatorii neautorizați.
Switch TP-LINK T1600G-28TS (TL-SG2424) 24xGE 4xSFP RACK N29948
Ce informații sunt ascunse în jurnalele Hikvision CCTV? Jurnalele de sistem(log-urile) permit administratorilor să obțină o mulțime de informații de diagnosticare despre dispozitiv. Este posibilă verificarea registrului cu acces local sau la distanță, iar datele pot fi afișate sau exportate (de exemplu, pe o unitate flash USB). Jurnalele sunt stocate în memoria de masă a dispozitivului, adică pe hard diskul unui DVR / NVR sau pe un card de memorie a unei camere IP. Fiecare jurnal conține data și ora evenimentului, numărul canalului și, în cazul accesului la distanță, numele de utilizator de conectare și adresa IP. Consultarea registrului este pasul inițial de diagnosticare în cazul problemelor hardware.
Informații importante care pot fi găsite în jurnale:
- informații de funcționare (pornirea/oprirea alimentării, modificări de configurație: adăugarea/scoaterea camerelor, operațiile de conectare, funcțiile de înregistrare și redare)
- excepții (erori HDD/card, eroare de conectare, eroare hardware, pierderea conexiunii, rezoluție greșită),
- informații despre momentele de start și de sfârșit ale evenimentelor de alarmă.
+++Cum identificăm modelele economice(ieftine) de celelalte modele de camere IP Hikvision. Camerele IP Hikvision sunt împărțite în serii, cu câteva caracteristici distinctive, cum ar fi analiza conținutului video (VCA), compresia video H.265 +, carcase compacte cu grad de protective IK10 (vandal-proof) etc. Cunoașterea caracteristicilor unei linii , împreună cu simbolurile relevante permit selectarea rapidă a modelelor de cameră adecvate pentru o anumită retea CCTV. În prezent, linia economică este formată din trei serii: EasyIP Lite, EasyIP 2.0 plus (în loc de EasyIP 2.0) și EasyIP 3.0. În curând, va exista o altă serie, EasyIP 4.0.
Șirul DS-2CD în numele unei camere din cadrul aceste serii este același (excepție fiind grupa camerelor PTZ care nu sunt discutate aici). Seria și caracteristicile unei camere sunt codificate în prima și ultima cifră a tipului/numelui, care au fost îngroșate în următoarea listă:
Tip | Serie | Descrierea suplimentară |
DS-2CD1XX1 | EasyIP Lite | H.264+, H.264 |
DS-2CD1XX3 | EasyIP Lite | H265+, H.265, H.264+, H.264 |
DS-2CD2XX2WD/FWD | EasyIP 2.0 | H.264+, H.264 |
DS-2CD2XX3 | EasyIP 2.0 plus | H265+, H.265, H.264+, H.264 |
DS-2CD2XX5 | EasyIP 3.0 | H265+, H.265, H.264+, H.264, Darkfighter (în prezent, unele modele, în cele din urmă toate modelele) |
DS-2CD2XX6 DS-2CD2XX7 | EasyIP 4.0 | H265+, H.265, H.264+, H.264, Darkfighter, AcuSence, ClorVu, |
Transmisia semnalelor DVB-T pe cabluri de fibră optică. În cele mai multe dintre cazuri, semnalul de televiziune digitală este transmis către abonați prin echipamente tipice gen noduri și transmițătoare optice R82522 mo418 și R81730 OD-005P. În rețeaua optică sunt apoi utilizate cabluri single-mode și splittere optice pasive pentru a împărți semnalul către locațiile finale.
O soluție alternativă se bazează pe conversia semnalului DVB-T (de la o antenna sau head-end) la un flux IP care este distribuit prin rețeaua tipică de fibră optică (rețea Ethernet activă) și apoi transformat înapoi în DVB-T. Echipamentul utilizat pentru conversii:
Streamul IP (flux de date IP) este transmis prin simple fibre optice la capetele cărora sunt instalate echipamente ethernet tipice - media convertoare, switch-uri cu module SFP, etc. Un mare avantaj al acestei metode îl reprezintă posibilitatea folosirii ambelor tipuri de fibră optică iar împărțirea semnalulul se poate realiza cu switch-uri obișnuite cu porturi SFP.

Exemplu de sistem cu antena TV pentru recepția DVB-T și transmisie la distanță (până la 20 de km) a patru multiplexuri DVB-T.
Cameră dome multistandard Hikvision DS-2CE56D0T-IRMMF Camera M75281 poate fi folosită cu toate tipurile de unități de înregistrare (DVRuri) datorită posibilității de alegere a standardului video având ca opțiuni HD-TVI, HD-CVI, AHD sau chiar și clasicul CVBS (PAL analog). Noul senzor video cu rezoluție de 2MP poate filma în format 1080p chiar și în cele mai dificile condiții de luminozitate (0.01 lx). | ||
Rack 19" Signal RAL7035 (6U 450 mm, de perete) R912018W este ideal pentru instalarea și organizarea echipamentelor compatibile cu standardul 19" și nu numai. Perfect pentru stații TV, sisteme de procesare audio/video, interconectarea rețelelor de date. Găurile de ventilație și laterele detașabile asigură un flux de aer adecvat dar dacă situația o impune, se pot instala suplimentar și unități de ventilație. | ||
Cameră dome multistandard Hikvision DS-2CE16H0T-IT3ZF CameraM75659 poate fi folosită cu toate tipurile de unități de înregistrare (DVRuri) datorită posibilității de alegere a standardului video având ca opțiuni HD-TVI, HD-CVI, AHD sau chiar și clasicul CVBS (PAL analog). Alegerea se face cu ajutorul joystick-ului de pe cablu. Camera dispune de un senzor de imagine de 5MP dar există modele cu 4 și respectiv 2MP. | ||
Merită citit:
Alimentare cu back-up în sistemele PoC Tehnologia PoC (Power over Coaxial) vă permite să alimentați direct pe cablul coaxial camera video analogică. Instalarea sistemului de supraveghere este simplificată considerabil datorită faptului că doar un singur cablu (UTP sau coaxial) este tras între cameră și DVR. Mai multe informații...
ABONARE
Dacă doriţi să primiţi Săptămânalul Dipol prin email, introduceţi adresa:
DIN EDIŢIILE ANTERIOARE
ARHIVĂ ŞTIRI
PREŢ BUN
Nou în bibliotecă
RECOMANDĂRI