Săptămânal informativ DIPOL -TV și SAT , CCTV, WLAN

Nr.28/2019(23 septembrie 2019)

Rețelele neuronale optice vor deveni viitorul camerelor inteligente CCTV.

Ingineri de la Universitatea din California, Los Angeles (UCLA), au făcut progrese semnificative în proiectarea rețelelor neuronale optice. Astfel de sisteme sunt inspirate de funcționarea creierului uman, care poate prelucra informația într-o fracțiune de secundă și clasifica obiectele în funcție de experiența dobândită anterior. Rețelele neuronale optice pot fi utilizate în sisteme inteligente de supraveghere care identifică cu ușurință obiecte și în mașini inteligent/autonome sau roboți care trebuie să ia decizii imediate.
Procesarea imaginii de către o rețea neuronală optică
Inginerii de la UCLA lucrează la această tehnică încă din 2018. Sistemul folosește o serie de straturi cu suprafețe neuniforme, tipărite în tehnologie 3D, care fie lasă sau reflectă lumina de intrare (arată ca sticla înghețată). Aceste straturi au zeci de mii de pixeli care sunt practic neuroni artificiali care alcătuiesc material „inteligent”. Fiecare obiect detectat de sistem va avea o cale unică de lumină care trece prin straturi 3D. În spatele lor, vor exista mai multe detectoare de lumină care permit recunoașterea obiectului inițial în funcție de cantitatea de lumină care trece prin straturi. Într-un studiu recent, publicat în revista de acces deschis Advanced Photonics, oamenii de știință de la UCLA au crescut semnificativ precizia sistemului, folosind un set de doi detectori.
Cercetătorii au testat acuratețea sistemului folosind imagini care conțin numere scrise de mână, articole vestimentare și un set larg de vehicule și animale diferite, cunoscut sub numele de set de date de imagine CIFAR-10. S-a dovedit că raporturile de precizie a recunoașterii imaginii sunt 98,6%, 91,1% și, respectiv, 51,4%. Aceste rezultate sunt mult mai performante în comparație cu generațiile anterioare de rețele neuronale profunde complet electronice. În timp ce sistemele electronice mai noi au performanțe mai bune, cercetătorii sugerează că sistemele optice au avantaje în ceea ce privește viteza de inferență, consumul redus de energie și pot fi amplificate pentru a se adapta și identifica multe obiecte diferite simultan.

Proiectarea sistemelor CATV în blocuri de locuinţe.

Pentru blocurile de locuinţe, DIPOL oferă multiswitch-uri TERRA MR-9xx și seria MV-9xx . Soluția oferită este utilizată pe scară largă pe piețele britanice, germane, australiene și alte piețe. În Polonia, multiswitch-urile profesionale TERRA s-au bucurat de o recunoaștere pozitivă în rândul companiilor de specialitate care construiesc sisteme SMATV mari încă din 2004. Manopera excelentă, stabilitatea parametrilor și o rată de eroare foarte scăzută fac ca aceste multiswitch-uri să merite recomandate chiar și celor mai pretențioși clienți.
Diagrama de mai jos arată un exemplu de instalare CATV pentru blocuri de locuinţe. Este disponibil în diferite formate:dwg , pdf și stn ( SatNet fișier de program pentru proiectarea instalațiilor), care, în fiecare formă, se poate adapta cu ușurință la cerințele dvs. specifice.
Un sistem proiectat în programul SatNet
Un proiect realizat cu ajutorul programului SatNet, salvat ca fișier pdf.
CLICK pentru a descărca diagrama completă (5,8 MB).
Schita de mai sus arată un sistem CATV pentru distribuirea semnalelor satelit, canale de televiziune terestre DVB-T și emisiuni radio FM, toate de la un set de antene, la 138 de apartamente dintr-o clădire cu 3 scări. Cablarea este formată din 11 cabluri coaxiale (Triset-113 PE E1017) dirijate de pe acoperiș către o cameră tehnică situată la subsol. Sala tehnică adăpostește aproape toate dispozitivele active ale sistemului. Semnalele sunt furnizate către apartamente prin cabluri coaxiale si multiswitch-uri instalate în cutii amplasate pe scările de acces. Multiswitch-urile sunt conectate cu echipamentele din camera tehnică printr-un multiswitch central cu 9 cabluri.
Alte exemple de sisteme CATV pot fi găsite în articolul Proiectarea sistemelor de distribuție FM / TV și SAT TV în blocuri de locuințe

Cea mai populară antenă LTE.

Tehnologia LTE este flexibilă atât în ceea ce privește domeniul de frecvență cât și lățimea de bandă a canalului de transmisie. Rețelele LTE pot funcționa în benzi de frecvență de la 700 MHz (zone rurale la 2,6 GHz (zone metropolitane). Un element important al LTE este tehnologia MIMO (Multiple Input Multiple Output) care crește eficiența transmisiei prin utilizarea mai multor antene pe ambele capete ale legăturilor de transmisie. LTE Advanced este o extensie suplimentară a standardului LTE. Proprietarii de dispozitive compatibile cu LTE-A pot atinge teoretic transferuri de până la 300 Mbps, ceea ce este posibil prin agregarea mai multor benzi de frecvență. Este important să alegeți antene LTE care funcționează în banda de frecvență necesară și sunt compatibile cu noile metode de transmisie.
În multe cazuri, când un turn GSM/LTE este departe de dispozitivul mobil, există probleme cu puterea semnalului;pentru a-l îmbunătăți, cel mai bun mod este să conectați la modem o antenă externă. Cu toate acestea, există cazuri în care utilizarea unei antene externe nu este asociată cu necesitatea de a îmbunătăți semnalul LTE, dar, de exemplu, “forțarea” transmiterii datelor între o anumită stație de bază și modem. În fiecare caz, este important să cumpărați antene în bandă largă care să funcționeze în benzile LTE „vechi” și „noi” și care pot oferi avantajele agregării benzilor.
Înainte de a alege o antenă externă, utilizatorul ar trebui să verifice parametrii semnalului primit de modemul LTE. De obicei, se poate realiza rulând un utilitar de diagnosticare a rețelei oferit de software-ul routerului sau modemului.

Antenă router 4G LTE ALP (800-3000MHz, 2x10m cu SMA)
Antenă router 4G LTE ALP (800-3000MHz, 2x10m cu SMA)

Fibră optică: pot fi utilizate dispozitive multimod cu cabluri singlemod și vice versa?

Instalatorii cu puțină experiență în sistemele cu fibră optică întreabă adesea despre consecințele mixării dispozitivelor, cablurilor și cablurilor de tip patch de tip singlemod și multimod. O soluție comună și corectă este aceea că nu trebuie să conectați elemente de tipuri diferite în cadrul unei singure instalații.
Posibilitatea pur practică, deși nu este absolut recomandată, este conectarea dispozitivelor cu singlemod cu fibre multimod. Acest lucru este posibil datorită construcției fibrelor multimod: miezul este de cinci ori mai gros și este capabil să preia toată lumina laser care iese dintr-un dispozitiv activ. Lumina este introdusă în cablul multimod fără pierderi majore, cu toate acestea, se propagă diferit față de o fibră cu un singlemod (fibra multimod are miez mai mare și structură diferită a miezului ). Prin urmare, distanța maximă de transmisie într-un astfel de caz este cu siguranță mai mica; se poate presupune că această distanță este de obicei de câteva sute de metri - în funcție de puterea emițătorului - de la 200 la 500 m.
Structura fibrei optice.
Factorul cheie care limitează posibilitatea amestecării diferitelor tipuri de fibre optice sunt diferite dimensiuni ale miezului.
Este complet inacceptabil și practic imposibil să folosiți dispozitive multimod cu fibre singlemod. Conectarea unui patch-cord de 0,5 m lungime într-o astfel de instalație va provoca o pierdere completă a semnalului. Desigur, aceasta este o consecință a diferenței descrise anterior în diametrul miezui diferitelor tipuri de fibre - lumina de la laser sau LED care este trebuie să intre într-un nucleu multimod de 50 de micrometri va fi redusă dramatic la conexiunea cu miezul de 9 micrometri al fibrei singlemod.

Principiul de funcționare al senzorului de imagine Sony Starvis.

Senzorul de imagine Sony Starvis IMX 307 este a doua generație de senzori de iluminare din spate (Back-Side Illumination-BSI). Avantajul lor cel mai important este o îmbunătățire semnificativă a sensibilității, care a devenit posibilă datorită inversării plafonului de siliciu cu elemente fotosensibile și circuitelor electronice. Lumina care cade pe matricea BSI nu este blocată de circuit, ci ajunge aproape direct la stratul fotosensibil.
Noua generație de senzori de imagine BSI, Sarvis, a fost echipată cu un strat suplimentar de micro-lentile plasate pe filtrul Bayer, care este responsabil pentru reducerea la minimum a fenomenelor adverse care pot apărea după inversarea plăcii de siliciu. Datorită acestora, culorile sunt mapate corespunzător, iar semnalul video are parametri mult mai mari decât cei generați de senzorii tradiționali de imagine FSI ; camerele cu astfel de senzori sunt ideale pentru sistemele moderne CCTV.
DIPOL oferă camere echipate cu acest tip de senzor de imagine:
V-CAM 370 M7405
V-CAM 570 M7427

Sistem de video interfon IP Hikvision gen.2 pentru locuințe .

Următoarea diagramă prezintă o implementare a sistemului de video interfon IP Hikvision într-o locuinta. Instalarea se bazează pe stația Hikvision DS-KD8003-IME1 / EU G73652 (modulul principal al interfonului video IP) echipată cu o cameră fisheye de 2 MP și un unghi larg de vizualizare de 180 °. Modulul are, de asemenea, un difuzor și microfon încorporat pentru efectuarea de apeluri ,un suport pentru eticheta cu nume și un buton de apel ; 2 relee încorporate permit rezidenților să controleze porțile de intrare. În interiorul locuinței, există două monitoare cu ecran touch de 7 "DS-KH8350-WTE1 / EU G74003 (IPS). Modulul principal și monitoarele sunt alimentate de la switch-ull Ultipower N29980 cu patru porturi PoE (802.3af). Sistemul a fost conectat la internet prin intermediul routerului TP-Link Archer C7 AC1750 N3262.Poarta fiind echipată cu yala electromagnetică încastrabilă Bira ES1-001 G74210 ce are o carcasă simetrică și dispozitiv de închidere din oțel cu un interval de reglare de 4 mm . Acest model de încuietoare electrică se poate alimenta cu 12 VDC/VAC.
Yala electromagnetică încastrabilă: Bira ES1-001 (12V AC/DC, reglabilă) Video interfon IP DS-KD8003-IME1  gen.2 ( modular)Doză aparentă DS-KD-ACW1 Hikvision 1 modulMonitor 7Alimentator 12V/2A - ZI-2000 (pentru camere supraveghere şi LED)Switch PoE ULTIPOWER 0054af (5xRJ45, 4xPoE 802.3af)Monitor 7Router wireless gigabit dual-band: TP-Link Archer C7 AC1750 (2.4&5 GHz)
Instalarea interfonului video IP pentru o casă
După apăsarea butonului, ambele unități din casă sună simultan. După ce apelul a fost primit de către un rezident, acesta poate comunica cu apelantul folosind transmisia audio / video, si poate deschide poarta. În absența rezidenților, apelul poate fi redirecționat către un smartphone, iar prin intermediul acestuia există posibilitatea de a deschide poarta de la distanță. Memoria încorporată de 256 MB din fiecare monitor permite înregistrarea foto precum și pentru a lăsa mesaje în absența rezidenților. Funcționarea de la distanță prin intermediul unui smartphone Android necesită instalarea aplicației Hik-Connect. Configurarea și operarea de pe un computer se realizează cu ajutorul aplicației client *iVMS-4200 *.

Produse noi în oferta Dipol

Camera IP Hikvision DS-2CD7A46G0-IZS K05912 este dedicată sistemelor IP CCTV profesionale fiind echipată cu un senzor CMOS 4 MP 1 / 1,8 " de înaltă calitate, oferind o acoperire video bună chiar și în condiții de lumină slabă. Alături de iluminatorul IR cu o rază de până la 50 m, camera poate funcționa și în întuneric complet. Obiectivul încorporat motozoom de 2,8–12 mm permite schimbarea la distanță a unghiului de vizualizare în intervalul 104 ° - 29 °. Obiectivul se focalizează automat atunci când distanța focală este modificată. Carcasa IP67 a camerei protejează electronica împotriva condițiilor meteorologice nefavorabile. Camera poate fi alimentată o sursă de 12 VCC sau cu utilizarea opțiunii PoE (802.3at).
Set extender Powerline TP-LINK TL-PA8010P (1.3Gbps)
Adaptorul de rețea Powerline TP-LINK TL-PA8010P N3367 permit conectarea la rețea prin intermediul unei linii electrice existente. Perechea sau un set de adaptoare de rețea este o soluție ideală în orice caz în care este imposibil să instalați cabluri Ethernet sau mediul nu este potrivit pentru wireless.
Receiver satelit DVB-S/S2 Opticum HD Sloth Classic
Receiverul de satelit Opticum HD Sloth Classic A99398 combină într-un aparat un receiver de satelit DVB-S/S2 și un multimedia player. Utilizatorul poate urmări canale HD de cea mai bună calitate, inclusiv canale Pay-TV (receiverul are în dotare un cititor de carduri CONAX, montat în partea din față). Datorită portului USB încorporat, receiverul suportă funcţia Time-shift și PVR-ready - înregistrând emisiuni pe dispozitive externe de stocare a datelor, cum ar fi flashuri sau hard diskuri. Pentru conectare la internet puteți folosi portul ethernet sau puteți conecta în portul USB un stick wireless. Suportul pentru formate MP3, OGG, FLAC, JPEG, MPEG, iar redarea formatelor MKV face din acest receiver un centru de divertisment pentru acasă.

Noutăți

Merită citit:

Gestionarea cozii la casele din supermarket. Gestionarea corespunzătoare a cozilor la casele din supermarket este extrem de importantă atât din punct de vedere al clienților, cât și al magazinului. . Acesta reduce la minimum timpul de așteptare și optimizează utilizarea punctelor de checkout. Camera DS-2CD7126G0 / L-IZS din seria DeepinView de la Hinvision are o funcție de gestionare a cozii și poate fi utilizată pentru implementarea acestui tip de proiecte. După conectarea la cameră, administratorul poate configura zona în care va fi efectuată analiza. În timpul configurației camerei este necesar să specificați numărul maxim de persoane care pot aștepta în zona definită. Când numărul este depășit, evenimentul de alarmă poate declanșa, de ex. trimiterea unei notificări prin e-mail sau a unui mesaj către centrul de monitorizare iVMS-4200 pentru a informa personalul. În plus, camera poate crea statistici care pot fi folosite pentru analize suplimentare ... >>> detalii
Gestionarea cozii la casele de supermarket cu utilizarea camerelor DS-2CD7126G0 / L-IZS.
După ce numărul de persoane dintr-o zonă depășește un prag prestabilit, camera înștiințează personalul.