Săptămânall DIPOL - TV, Satelit, Supraveghere și Wireless

Nr. 37/2017 (1 Noi. 2017)

Cheia Amazon - Un alt produs revoluționar de la gigantul American.

Nu sunteți acasă și doriți să primiți un pachet la acea adresă? Nimic nu poate fi mai simplu și va fi în curând posibil, soluție oferită spre vânzare de cel mai mare magazin online la nivel mondial, Amazon. Cheia Amazon va permite clienților să uite de lungile așteptări ale curierilor. Pentru a face acest lucru posibil, trebuie să vă dotați cu mai multe echipamente (bine înțeles de la Amazon), cameră web și încuietoare conectată la o rețea Wi-Fi. Toate echipamentele sunt necesare pentru a asigura o procesare sigură și securizată a întregii tranzacții. Prețul tuturor echipamentelor este de cel puțin 300$.
Cheia Amazon - un nou serviciu oferit de gigantul Amazon
Principiul întregului sistem este foarte simplu. Curierul sosește, ca în mod actual, pentru a verifica dacă clientul este acasă, sunând latelefon sau la ușă. Dacă nu va găsi pe nimeni, curierul va scana coletul și Amazon va verifica corectitudinea adresei expediție cu adresa la care se află curierul. Daca aceasta este corectă, Amazon va deschide ușa de la distanță. Camera din interior va înregistra întreg procesul astfel clientul poate fi sigur că toată operația sa limitat doar la expedierea coletului. Amazon a anunțat că acest serviciu poate fi utilizat și în alte scopuri, cum ar fi accesul unei companii de curățenie sau accesul unor oaspeți cât nu sunteți acasă. Data lansării serviciului a fost 8 Noiembrie. Pentru început va fi implementat în 37 de orașe mai din Statele Unite. Va fi sigur? Amazon asigură că va verifica foarte atent toate companiile de curierat și garantează siguranța deplină a serviciului.

Generație nouă de sisteme HD-TVI - Turbo HD 4.0.

Sistemul HD-TVI permite transmisia video analog de rezoluții mari prin cablu coaxial sau torsadat (cu ajutoru balunurilor video dedicate). Cea mai recentă versiune Turbo HD 4.0 a fost deja implementată în camerele și DVRurile Hikvision. Majoritatea schimbărilor față de generația anterioară sunt:
 • rezoluție maximă a imaginii suportate de camere și DVR - 5 MP și 8 MP,
 • compresie video mai eficientă pentru înregistrările video - H.265 și H.265+,
 • senzori de imagine îmbunătățiți cu o sensitivitate de 0.005 lx,
 • introducerea sistemului PoC - transmisie video și alimentare prin același cablu,
 • opțiune de actualizare software a camerelor analog de la distanță.
Caracteristici comune ale generațiilor Turbo HD 3.0 și 4.0:
 • compadtibilitate cu alte sisteme: AHD, HD-CVI și IP,
 • distanțe mari de transmisie video (1080p: 800 m prin cablu RG-59, 400 m prin cablu UTP),
 • imunitate la interferențe,
 • fără delay,
 • imagini fluente în timpul monitorizării în timp real fără nici o compresie.

Encodere/modulatoare DVB-T în sisteme de antenă.

Echipamentele pentru sistemele SMATV sunt din ce în ce mai des destinate montării în dulapuri RACK, garatând astfel protecție și condiții de funcționare optime. Un exemplu este encoderul/modulatorul de un singur canal HDMI→DVB-T - WS-8901U R86201. Modulatorul are intrări HDMI și CVBS + audio. Echipamentul poate transmite eficient semnal de înaltă definiție video HDMI (compresie video H.264, bit rate max. 20 Mbps). Intrarea RF suplimentară (ANT IN) poate fi folosită pentru însumarea semnalului RF de ieșire cu alte semnale TV.
Modulator cu encoder HDMI - DVB-T WS-8901U
Modulator WS-8901U R86201 HDMI→DVB-T COFDM poate fi montat în cabinete RACK 19"
Semnalul sursă poate veni de la un media player, DVR, Blu-ray player, calculator, STB, etc. Mulțumită compatibilității cu protocolul HDCP, nu vor exista restricții pe semnal.
Modulatoarele incompatibile cu protocolul HDCP, în ciuda copatibilității conectorilor HDMI, nu pot procesa material video HDCP sau îl va transmite la rezoluție mai mică, cu o calitate inferioară.
Mulțumită nivelului ridicat al semnalului RF la ieșire (100 dBμV) și MER de 35 dB, modulatorul poate fi conectat direct într-un sistem mare S/MATV, fără a mai fi nevoie de un amplificator adițional.

Amplificatoare/repetoare GSM - rezolvă problemele de semnal din interior.

Echipamentele sunt ideale pentru locațiile unde semnalul este bun la exteriorul clădirilor, dar insuficient în interiorul lor. Astfel de locații includ și distanțele mari (față de turnul de emisie al serviciilor GSM), cele mai des întâlnite situații sunt încăperile din construcțiile vechi cu pereți groși sau subsoluri și beciuri (ex. puburi, cafenele, etc.). Un element puternic de ecranare pot fi geamurile moderne acoperite cu straturi metalice.
Instalarea unui repetor Signal GSM:
 • determinați o locație la exterior cu semnal GSM bun (benzile 880-915 MHz și 925-960 MHz),
 • montați antena externă (de obicei A741030) irecționată către releul GSM,
 • alegeți o locație pentru instalarea repetorului la interior, astfel încât antenă să poată fi amplasată într-o încăpere alăturată, preferabil centrală, pentru dispersia optimă a semnalului în interiorul clădirii,
 • verificați dacă distanța dintre antena de la exterior și de la cea de interior la repetor nu depășește 10 m,
 • instalați repetorul Signal GSM-05 într-o locație potrivită din clădire (departe de surse de căldură, asigurând o ventilare naturală),
 • asigurați-vă că antenele sunt conectate la porturile marcate, dedicate lor,
 • conectați sursa de alimentare N93319 la o priză de curent 230 VAC și la repetor.
Antena GSM/3G: TRANS-DATA KYZ8.2/9.5Repeater GSM SIGNAL GSM-305 300m2Alimentator 9 VDC, 3A (2.1/5.5 mm)Antena GSM/3G: TRANS-DATA DW3-A
Schița unui sistem cu repetor Signal-05 A6765 într-o casă

Instalarea unui ODF.

Mai jos vă vol prezenta un exemplu de ODF (Cadru de distribuție optic), bazat pe cutie de fibră optică montabilă în cabinete RACK ULTIMODE MT-524 L5124 și panou frontal ULTIMODE P-24SC L5541. Sistemul include următoarele activități de instalare:
 • instalarea cutiei într-un cabinet RACK
 • instalarea tăvilor pentru suduri
 • suporturi de montare pentru fibrele de rezervă
 • instalarea adaptoarelor
 • aranjarea fibrelor ce vin de la linia optică
 • aranjarea pigtailurilor
 • sudarea fibrelor
 • protejarea și aranjarea sudurilor în suporții dedicați
Panoul frontal a fost dotat cu opt adaptoare multimode LC duplex L4155. Locurile rămase libere pot fi folosite în viitor, împreună cu instalarea unei alte tave (cutia L5124 - 1U - poate găzdui 2 astfel de tăvi).

Funcții de interfon în NVRuri Hikvision.

Hikvision DS-7604NI-K1 K22044 este un înregistrator de rețea IP capabil să monitorizeze, înregistreze și redea imagini de la patru camere IP megapixel la o rată a cadrelor pe secundă (fps) de până la 25 pentru fiecare cameră. NVR-ul are intrare și ieșire audio, ceea ce permite comunicare audio bidirecțională între operatori sau între un operator și oricine de lângă o cameră cu microfon extern sau incorporat (conectat la intrarea audio a camerei).
Materialul video de la camerele IP plus informația audio bidirecțională sunt transmise conform protocolului IP ca streamuri de date și poate fi ușor distribuit ex. între clădiri (în rețele LAN) sau pe distanțe mai mari (pe Internet). Funcția interfon poate fi folosită de operatori pentru comunicații, pentru intervenții rapide în caz de incidente, etc. Pentru a permite comunicarea, ieșirea AUDIO OUT a NVR-ului trebuie conectată la un difuzor activ (cu amplificare incorporată) și AUDIO IN la un microfon extern compatibil. Dacă monitorul conectat la NVR are boxe incorporate, nu va mai fi nevoie de difuzoare active (monitorul poate fi conectat prin cablu HDMI sau VGA cu cablu audio). Bineînțeles, a doua cameră de control trebuie șă fie deasemenea cu microfon și difuzor. O diagramă ce ilustrează comunicațiile audio între două camere de comandă este prezentată mai jos.
NVR 4K 4 canale Hikvision DS-7604NI-K1 (40Mbps, 1xSATA, VGA, HDMI, H.265/H.264)Switch PoE ULTIPOWER 0098af (9xRJ45, 8xPoE 802.3af)Modul audio: MP-6/D (microfon cu ieşire echilibrată) Camera IP Hikvision DS-2CD2142FWD-IS (4MP, 2.8mm, 0.01 lx, IK10, IR până la 30m, Audio IN/OUT, Alarmă IN/OUT)
Utilizarea funcției intercom într-un sistem IP de supraveghere

Produse noi în oferta Dipol

Analizor de semnal DVB-T/C/S/S2: ROVER HD TAB 4 Easy
Analizor DVB-T/C & DVB-S/S2: ROVER HD TAB 4 Easy R10840 măsoară semnalele de satelit DVB-S/DVB-S2 (HD), terestre DVB-T (HD) și cablu DVB-C. Funcțiile analizorului sunt afișate clar pe ecranul color LCD 4.3". Butoanele mari și un joystic de direcții permit utilizatorului să navigheze și comute funcțiile foarte rapid. Analizorul este ideal pentru setarea oricărui sistem de antenă TV sau SAT TV. Aplicațiile includ poziționarea antenelor de satelit și terestre, reglarea filtrelor, reglarea setărilor de amplificatoare. Mulțumită receiverului incorporat, utilizatorul poate monitoriza canalul testat.
Cameră IP Hikvision DS-2CD2625FWD-IZS (2MP, 2.8-12mm Motozoom, 0.0068 lx, IR max. 50m, WDR, IK10, H.265/H.264)
Cameră IP Hikvision DS-2CD2625FWD-IZS K17721 este dedicată sistemelor profesionale IP de supraveghere. Camera compactă a fost echipată cu un senzor de imagine de 2MP 1/2.8" CMOS ce redă un material video de calitate chiar și în condiții de iluminare slabă. Împreună cu iluminatorul IR cu distanță de acoperire de max. 50 m, canera poate funcționa și pe întuneric complet. Lentilele motorizate 2.8-12 mm Motozoom permit reglarea la distanță a deschiderii camerei în intervalul 105° - 35°.
Cameră HD-TVI Hikvision DS-2CE56D0T-IRMM (dome, 1080p, 3.6 mm, 0.01 lx, IR max 20m) TURBO HD 3.0
Cameră HD-TVI: Hikvision DS-2CE56D0T-IRMM M75284 a fost proiectată entru a fi utilizată în sisteme de supraveghere bazate pe DVR HD-TVI. Camera redă video 1080p. Cu sensitivitate mare (0.01 lx) și iluminator IR cu acoperire de max. 20 m, camera asigură o calitate a imaginii excelentă chiar și în condiii de iluminare slabă.

Merită citit:

Rețea între două clădiri - distanță de 200 m. Cea mai bună modalitate de a conecta o rețea LAN în două clădiri situate la o distanță de 200 de metrii este instalarea unui cablu de fibră optică. Folosirea unui cablu torsadat pe o distanță așa mare nu ar fi în conformitate cu standardele aplicate și ar rezulta în o reducere semnificativă ale ratelor de transfer ale rețelei LAN...
>>>detalii
Implementarea legăturii optice în cazul distanței de 200 de metri între clădiri