Săptămânalul DIPOL - Satelit, TV, CCTV și WLAN

Nr. 4/2016 (25 ianuarie 2016)

Dronă pentru transportul de persoane.

Expoziția CES (Consumer Electronic Show) din Las Vegas a fost o ocazie excelentă pentru prezentarea noilor tehnologii, definind astfel direcția dezvoltării industriei electronice în 2016. În cadrul expoziției, un mare punct de interes a fost un concept nou, o dronă capabilă să transporte persoane. Drona Ehang 184 a fost proiectată de compania Ehang drept taxi aerian pentru o persoană. Persoana transportată neavând nevoie de licență de pilot - Ehang 184 fiind un vehicul aerian autonom sigur.
Ehang 184 a fost conceput pentru confortul utilizatorului, după îmbarcare, acesta specifică destinația dorită pe o tabletă de 12" și va zbura către aceasta. Sistemul automat al dronei comunică cu punctele de control ale traficului aerian, selectând cel mai sigur și rapid traseu către destinație. Siguranța rămâne prioritate absolută! Sistemul este conceput astfel încât în cazul unei urgențe, controlul poate fi preluat de pasager sau, de la distanță, de producător.
Caroseria dronei este compusă din fibră de carbon, cele opt elici sunt făcute din aliaj de aluminiu. Motoarele sunt aranjate în patru grupe și aranjate în perechi. Brațele elicilor sunt retractabile, astfel, drona ocupă mai puțin loc în timpul transportului acesteia. Bateriile ar trebui încărcate aproximativ 4 ore în modul standard sau 2 ore în modul rapid. Potrivit producătorului, o baterie încărcata în totalitate, permite zborul dronei timp de 23 de minute. Drona cântărește 220 kg și poate căra o greutate de până la 120 kg, zburând cu o viteză maximă de 100 km/h. Altitudinea maximă de zbor este de 500 m pe o distanță de până la 3.5 km.
Potrivit companiei Ehang, vehiculul este funcțional și pregătit pentru zboruri demonstrative. Compania susține că astfel de drone vor fi disponibile pentru vânzare până la sfârșitul anului, prețul fiind estimat între 200 și 300 de mii de dolari.

DIPOL la Târgul Elektrotechnika 2016.

Cea de-a 14-a ediţie a târgului interneţional de electronică şi sisteme de securitate - Elektrotechnika/Electricity 2016 - va avea loc pe 27-29 ianuarie în Varşovia. Vă invităm la standul nostru din Hala 4, stand C1. mai multe aici

Seriile de camere HD-TVI Hikvision.

Multă lume nu ştie să diferenţieze camerele Hikvision după serie pentru a şti rezoluţia, tipul de carcasă, hardwareul şi numărul de ieşiri video. Pentru camerele HD-TVI Hikvision cele mai multe informaţii le aflaţi din combinaţia de 3 litere: C0T, C2T, C5T, D1T şi D5T.
Eticheta de pe o cameră HD-TVI Hikvison M7575
Tabelul de mai jos conține o listă de serii disponibile în prezent:
SerieCOTC2TC5TD1TD5T
Rezoluţie HD-TVI720p720p720p1080p1080p
Standard ieşire
HD-TVIHD-TVIHD-TVI
CVBS
HD-TVI
CVBS
HD-TVI
CVBS
Număr ieşiri
11212
Meniu OSD controlat din DVRNuNuDaDaDa
Senzitivitate [lx]0.10.010.0010.010.01
Pornire/oprire iluminator IR din meniuNuNuDaDaDa
2D/3D DNR2D2D3D3D3D
WDRD-WDR
D-WDR
D-WDR
D-WDR
WDR (hardware)
Tipecostandardproecostandard

Resetarea parolei la o cameră digitală sau NVR Hikvision cu ajutorul aplicației SADP.

Se poate întâmpla ca parola la o camera de supraveghere sau NVR să se piardă; pentru a recupera parola implicită, utilizatorul ar trebui să descarce și să instalezeaplicația SADP. SADP (Serch Active Device Protocol) este un instrument simplu și ușor de utilizat proiectat pentru a căuta echipamente Hikvision in reteaua locală. Cu acest software, utilizatorul poate modifica parametrii de rețea ai dispozitivelor IP și schimba parolele sau să le recupereze pe cele implicite. In cazul de mai sus versiunea de firmware 5.3.0 (camere) sau 3.3.0 (NVR), procedura este următoarea (versiunile inferioare nu au parole default - acestea trebuie să fie atribuită în timpul operației inițiale):
  • selectați dispozitivul pentru care trebuie recuperată parola în fereastra principală SADP
  • Faceți clic pe butonul Forgot Password
  • clic pe butonul "Export" și introduceți o locație pentru salvarea datelor exportate; trimiteți datele la Departamentul Tehnic DIPOL și așteptați până când codul de deblocare (fișier) este trimis înapoi (în termen de 1-2 zile lucrătoare)
  • importați fișierul de deblocare și alocati o nouă parolă de administrator
Vedere a ferestrei principale a aplicației SADP
După exportul fișierului, dispozitivul nu trebuie deconectat de la sursa de alimentare, până la importul fișierului de deblocare și schimbarea implicită a parolei. O nouă parolă de administrator trebuie introdusă în timpul importului fișierului de deblocare. Aplicația verifică și afișează automat nivelul de complexitate al parolei introduse. O parolă puternică trebuie să fie compusă din 8-16 caractere, cu cel puțin trei tipuri de caractere cum ar fi: literă mică, literă mare, cifră, caracter special.

Controlul cu telefomandă a echipamentelor montate în dulap

Ascunderea echipamentelor electronice în dulapuri este o soluţie elegantă dar cu mici probleme. Una dintre aceste probleme este că echipamentele nu pot fi controlate cu telecomandă. Din fericire extenderul Signal IRB-600U R94130 rezolvă această problemă.
Extender telecomandă IR Signal IRB-600U (pentru 3 echipamente)
Utilizare tipică pentru Signal IRB-600U
Senzorul IR al dispozitivului IRB-600U R94130 recepţionează semnalul IR al oricărei telecomenzi şi îl redistribuie către trei emiţătoare IR. Fiecare dintre aceste emiţătoare pot fi plasate în faţă oricărui aparat (pe fereastră/uşa comodei, în interiorul acesteia). În acest fel, oricare dintre dispozitivele ţintă va recepţiona comenzile utilizatorului. O caracteristică importantă a aparatului este posibilitatea de alimentare folosind un port USB.

Reţele wireless eficiente.

La crearea structurii unei rețele wireless, este de dorit a se evalua nivelul de trafic; aceast lucru ne permite alegerea corectă a echipamentelor de rețea și a topologiei rețelei. Înainte de a instala echipamente, proiectantul reţelei în cauză, ar trebui să prevadă :
  • traseul rețelei,
  • locațiile punctelor de acces,
  • selectarea antenelor pentru stațiile de bază ,adecvate pentru locațiile preconizate ale clientilor (câștigul antenei și forma fasciculului)
  • selectarea antenelor pentru stațiile client (câștigul antenei - în funcție de distanță)
Configurația cea mai practică și eficientă a unei legături fără fir este conexiunea punct-la-punct. Această configurație poate obține rate de transfer de până la 200 Mbps. Aceste link-uri permit realizarea unei structuri radio de mare capacitate. De exemplu, rețeaua conținând trei rute (diagrama de mai jos) poate realiza un transfer real de până la 150 Mbps. Utilizarea antenelor direcționale reduce interferențele cauzate de alte rețele fără fir care operează în zona. Fiecare link funcționează pe un canal selectat, în funcție de direcția de transmisie. Antenele direcționale utilizate la stația de bază pot fi ajustate independent în ceea ce privește direcția și unghiul de înclinare, în funcție de locația antenelor clienții pot lucra si cu camere IP sau alte dispozitive IP.
Mikrotik SEXTANT G-5HPnD (5GHz, 2x18dBi, 30dB, 802.11a/n) Mikrotik SEXTANT G-5HPnD (5GHz, 2x18dBi, 30dB, 802.11a/n) Mikrotik SEXTANT G-5HPnD (5GHz, 2x18dBi, 30dB, 802.11a/n) Mikrotik SEXTANT G-5HPnD (5GHz, 2x18dBi, 30dB, 802.11a/n) Mikrotik SEXTANT G-5HPnD (5GHz, 2x18dBi, 30dB, 802.11a/n)
Exemplu reţea formată din legături punct la punct.

Curăţarea ferulelor de pe patchcorduri şi pigtailuri.

Atenuarea optică este una dintre problemele de bază în transmisia informaţiilor pe distanţe lungi. În cazul reţelelor de fibră optică, atenuarea poate creşte și din cauza sudurilor prost făcute sau a cablurilor optice curbate prea tare. Oricum, se poate ca atenuarea şă fie mare, deşi aţi respectat toate regulile de montaj.
O faţă de ferulă murdară - cum arată în 99% din cazuri şi în dreapta o ferulă curăţată cu NC-001.
Curăţarea cu mijloace alternative poate zgăria ferula permanent.
Uneori, un factor important pentru atenuarea mare sunt ferulele murdare. Acestea pot să fie chiar şi cauza principală şi cea mai mare pentru calitatea proastă a linkurilor.
O soluţie bună şi ieftină pentru astfel de problemă este curăţarea cu atenţie a tuturor conectorilor după instalare. Curăţătorul pentru ferule NC-001 îndepărtează praful, murdăria și contaminanții înainte de a conecta fibra optică. Structura specială a materialului colectează precis impurităţile, evitând în același timp orice zgâriere. Carcasa solidă conferă o bună prindere a instrumentului în timpul funcționării. Rolele interschimbabile de microfibră L5917 asigură o viaţă lungă a instrumentului. Carcasa protejează suprafața de curățare împotriva impurităţilor pe timpul transportului.

Produse noi în oferta Dipol

Doză montaj pentru camere Signal HDC-230P şi N-CAM 760
Doză montaj pentru camere Signal HDC-230P şi N-CAM 760 M5724 aceasta permite ascunderea firelor, a balunurilor sau a mufelor de alimentare pentru a le proteja de răufăcători sau intemperii.
Speeddome IP 2 MP Hikvision DS-2DE5220I-AE (zoom optic 20x 4.7-94mm, IR 150m, PoE+)
Speeddome IP 2 MP Hikvision DS-2DE5220I-AEK1798este dotată cu un senzor CMOS de 2 MP (1920 x 1080) ce furnizează 25 de FPS. Mecanismul de rotire al camerei permite rotirea acesteia în plan orizontal cu o viteză de 0,1 la 400°/s iar în plan vertical cu o viteză de 0,1 la 200°/s. Zoomul total de 320x este compus dintr-un zoom optic de 20x și unul digital de 16x, putându-se astfel monitoriza suprafețe semnificative cu doar o singură cameră. Funcțiile avansate de prelucrare și îmbunătățire a imaginii precum 3D DNR, D-WDR, defog, BLC, HLC și iluminatorul IR cu acțiune de până la 150m permit camerei să vadă bine chiar și în condiții de iluminare slabă.
Transmodulator DVB-T/T2/C - DVB-T (COFDM) TERRA TTX410C
DVB-T/T2/C - DVB-T (COFDM) Transmodulator TERRA TTX410C este utilizat pentru recepția semnalului DVB-T / T2 / C , unele corecții de parametri TS (regenerare, filtrarea etc.) și retransmisia acestora în format OFDM în canal selectat în VHF / UHF .Acesta permite distribuirea canalelor TV digitale în situația în care semnalul recepționat de antenă nu poate fi amplificat în mod direct sau convertit la o frecvență diferită datorită BAR mare și un nivel scăzut MER. Interfața CI a echipamentului pentru module de acces condiționat, permite transmodulatorului să opereze cu serviciile codate. În modul de multiplexare, un panou primește un întreg multiplex (până la 10 canale) și îl convertește la DVB-T multiplex cu până la 5 servicii (max 31 PID), cu debit maxim de 31.66 Mbps.

Merită citit:

Cablu coaxial modern pentru sistemele CATV de mari dimensiuni. Cablurile coaxiale utilizate în sistemele de antenă TV trebuie să aibă impedanță 75 de ohmi și coeficient de atenuare scăzut. Atenuarea unui semnal este proporțională cu lungimea traseului de cablu ... Ca urmare a utilizării de canal retur în rețelele de cablu care oferă acces la Internet, este important să se acorde atenție pentru a transfera impedanţa, care este măsura de penetrare a semnalului în intervalul 5-30 MHz. Pentru clasa A, acest parametru trebuie să fie mai mic de 5 MQ / m. Mulți producători de cablu omit acest parametru, care poate determina mari probleme în cazul folosirii unui cablu cu o calitate insuficientă...
>>>more
Transferul impedanţei a cablului triplu ecranat RG-6 Tri- Shield DIPOLNET în banda 5-30 MHz şi cerinţele pentru clasa A
Splicer fibră optică EasySplicer (cu accesorii)
Solid, rapid, ieftin , sudura fibră