Săptămânalul DIPOL - TV-satelit, supraveghere, rețelistică

Nr. 36/2015 (9 noiembrie 2015)

Baterii noi de la Samsung.

Una dintre cele mai mari probleme întâmpinate atât de către producătorii dispozitivelor mobile, cât și de utilizatorii acestora este timpul scurt de viață al bateriei. Încărcarea zilnică a smartphone-urilor le dă bătăi de cap utilizatorilor acestora.
În timpul evenimentului InterBattery 2015 din Korea, Samsung a prezentat două prototipuri de baterii. Una dintre ele, Stripe, a fost proiectată pentru "dispozitivele care pot fi purtate", ca de exemplu dispozitivele incorporate în lănțișoare, brățări sau haine. Acest lucru este posibil datorită bateriei foarte subțiri (doar 0,3 mm) și a flexibilității acesteia. De asemenea, Samsung se mai mândrește cu cea mai mare capacitate produsă la suprafața unei baterii, fapt ce mărește timpul de funcționare.
O nouă baterie prezentată de către cei de la Samsung
Cea de-a doua baterie prezentată de către compania coreeană va fi folosită pentru smartwatch-uri (va fi plasată in curea). Acesta va oferi o capacitate cu 50% mai mare decât orice altă soluție existentă pe piață în acest moment. Printr-o singură încărcare, o baterie obișnuită poate să alimenteze un ceas timp de 2 zile, însă bateria Band poate crește acest timp până la 3 zile.
Samsung nu a anunțat încă data începerii producției acestui tip de baterii, dar testele amănunțite demonstrează că acest lucru se va întâmpla cât de curând.

Headend-ul IPTV TERRA - un exemplu de implementare.

Deținătorii unui hotel au fost nevoiți să aleagă un sistem TV potrivit pentru hotelul care îl conduc. Soluția obișnuită cu un headend și distribuția semnalelor RF prin cabluri coaxiale a fost practic imposibil de utilizat din cauza lipsei acestui tip de cablare în clădiri și din cauza imposibilității instalării unor noi cabluri. În orice caz, clădirea era echipată cu rețea ethernet ce se baza pe cabluri torsadate. Deci, alegerea este simplă - headend-ul TERRA IPTV. Headend-ul TERRA IPTV este un set de streamer-e IPTV de încredere și ușor de configurat care transformă semnalele terestre DVB-T/T2, DVB-C și/sau semnalele de satelit DVB-S/S2 în stream-uri IP. Este, de asemenea, posibilă decodarea canalelor TV cu plată.
Headend TERRA IPTV compus din trei module sti410C R81604 și trei module sdi410C R81608. Acest set de module asigură transformarea canalelor terestre SD/HD și de satelit SD/HD în stream-uri IP. Modulele sunt alimentate de la o sursă de alimentare UP413 R82533.
Principalele avantaje ale unui sistem TERRA IPTV:
  • posibilitatea de a urmări canale de televiziune de pe calculator, laptop etc și posibilitatea de rularea a aplicațiilor gratuite,
  • decodarea multiplă (sloturi CI pentru decodarea canalelor TV cu plată),
  • folosirea cablurilor torsadate ca mediu de transmisie,
  • conversia canalelor de la un singur multiplex (1 modul),
  • consum scăzut,
  • tehnologia IP multicast care salvează din resursele rețelei,
  • nu necesită un software intermediar,
  • existența unor modalități simple pentru extinderea ariei de transmisie (cu ajutorul unui convertor media și a fibrei optice).

Ce tip de cablu HDMI să aleg?

Un cablu HDMI este caracterizat de standard, de lungime și de tipul cablului, inclusiv de secțiunea transversală a firelor sale (AWG). Versiunea standard HDMI specifică parametrii transmisiei de date și alte caracteristici. Cablurile HDMI 1.3 sunt mai nou înlocuite de versiunea 1.4 care permit transmisiuni video 3D și împărtășirea conexiunii la Internet.
Un mecanism important al cablurilor HDMI de versiune 1.4 este Canalul HDMI Ethernet (HEC). Canalul Ethernet permite comunicarea bidirecțională rapidă între Internet și dispozitivele HDMI. Dispozitivele conectate pot trimite și primi date la viteze de până la 100 Mbps. Cu această soluție, nu mai sunt necesare cabluri Ethernet separate pentru fiecare dispozitiv HDMI, ci este de ajuns să se conecteze un singur dispozitiv la Internet, de obicei televizorul sau monitorul.
HDMI 1.3 și alte versiuni mai vechi nu asigură conectivitate la Ethernet ,
fiecare dispozitiv cu interfață de rețea necesită o conexiune suplimentară.
Cablurile HDMI 1.4 distribuie conexiunea Ethernet de la un dispozitiv la restul.
Un parametru important ce descrie firele din cablurile HDMI este AWG-un sistem american standardizat folosit pentru diametrele firelor. Cablurile HDMI lungi trebuie să aibă fire cu un număr AWG mai mic (adică să fie mai groase)
Cablurile HDMI diferă și în funcție de tipul de cablu folosit, de forma acestuia și de alte caracteristici, de exemplu rotunde, armate cu panglică de oțel sau plate- ușor de plasat sub covor. DIPOL oferă o gamă largă de cabluri HDMI cu suport HDMI 1.4, cu lungimi între 0.5 și 20 de metri.
Cabluri HDMI armate :
  • cablu HDMI 0.5 m 28AWG v1.4 H1002,
  • cablu HDMI 1 m 28AWG v1.4 H1012,
  • cablu HDMI 2 m 28AWG v1.4 H1022,
  • cablu HDMI 3 m 28AWG v1.4 H1032,
  • cablu HDMI 5 m 28AWG v1.4 H1052,
  • cablu HDMI 10 m 28AWG v1.4 H1103,
  • cablu HDMI 15 m 24AWG v1.4 H1152,
  • cablu HDMI 20 m 24AWG v1.4 H1202,
  • cablu HDMI 30 m 24AWG v1.3 + 3D H1302.
Cabluri HDMI plate:
  • cablu HDMI 2 m 28AWG v1.4 H1024,
  • cablu HDMI 3 m 28AWG v1.4 H1034,
  • cablu HDMI 5 m 28AWG v1.4 H1054,
  • cablu HDMI 7 m 28AWG v1.4 H1072,
  • cablu HDMI 10 m 28AWG v1.4 H1104.





Ferestre de transmisiuni cu fibră optică.

Transmisiunile de date prin fibră optică sunt de obicei făcute printr-o singură (sau mai multe) "ferestre telecom"- lungimile de undă sunt cele mai favorabile în acest scop. Ferestrele au fost selectate în funcție de caracteristicile atenuării semnalului în mediul de transmisie.
Există trei cauze principale pentru atenuarea semnalului în fibra optică:
  • pierderea de undă - este rezultatul unei structuri neuniforme, imperfecte a fibrei din cauza limitării ce apare în cadrul procesului de producție. Se aplică la geometria miezului și la variația indicelui de refracție din miez și înveliș;
  • absorbția - absorbția mică de energie a particulelor fibrei depinde de metoda de dopare a miezului în procesul de fabricație și de precizia acestuia; o absorbție crescută este cauzată de crom, cupru, fier și în special atomi de OH- ioni;
  • Dispersia Rayleigh - Constă în împrăștierea fasciculului de lumină în toate direcțiile, ca rezultat al indicelui de refracție neomogen din miez, ce se datorează micilor schimbări în compoziția și densitatea sticlei. Dispersia Rayleigh este invers proporțională cu a patra putere a lungimii de undă .
Selectarea ferestrelor de transmisie ce se bazează pe caracteristicile atenuării semnalului în mediul de transmisie cauzată de pierderea de undă, absorbție și dispersia Rayleigh.
Tehnicile individuale de transmisie sunt implementate într-o fereastră telecom specifică, de exemplu tehnica de multiplexare DWDM folosește în principal patru ferestre. Datorită progreselor tehnologice în modul de fabricare al fibrei optice, a fost posibilă reducerea efectului care îl au ionii de OH- în apropierea valorii de 1400 nm a lungimii de undă (fibra G.625D) și crearea unei a cincea ferestre de transmisie.

Cum să declanșezi manual înregistrarea video și captura de ecran pentru camerele IP Signal.

Camerele IP Signal le permit utilizatorilor să declanșeze manual înregistrarea video și captura de ecran fără software suplimentar. După logarea în camera printr-un browser IE (în mod implicit - user name: admin, parolă: admin), meniul principal va afișa butoane de Înregistrare și Captură. Prin apăsarea butonului Înregistrare , utilizatorul începe înregistrarea pe hard-ul calculatorului, rulând browser-ul ( în mod implicit - C:/Recordaddres/IP cameras path). Pentru a opri înregistrarea, utilizatorul trebuie sa apese butonul din nou. În mod similar, după apăsarea butonului Captură, utilizatorul va putea salva captura făcută ( în mod implicit - C:/Capture/camera IP address location).
Meniul camerei IP Signal după logarea in browser-ul IE
(butoanele "Înregistrare" și "Captură" sunt marcate cu cadran galben)

Controlul intrărilor și a ieșirilor alarmei la sistemele IP CCTV.

Sistemele inteligente de monitorizare video trebuie, de multe ori, conectate cu dispozitive de semnalizare și actuatoare. Această legătură poate fi făcută cu ajutorul intrărilor și ieșirilor de alarmă ale camerelor și/sau cu ajutorul NVR-urilor. De exemplu, o intrare de alarmă poate fi conectată la un senzor care poate declanșa înregistrarea camerei. O ieșire poate declanșa un actuator de joasă putere (max. 12 VDC, 1 A) cum este dispozitivul de semnalizare SPL-2010 R G4020.
Fereastra de control intrare/ieșire a aplicației iVMS-4200
Controlul intrărilor și a ieșirilor de alarmă poate fi făcut direct din NVR sau, într-un mod mult mai convenabil, cu ajutorul aplicației iVMS-4200. Aplicația îi permite utilizatorului să monitorizeze și să schimbe starea intrărilor și a ieșirilor de la distanță.

Produse noi în oferta Dipol

Ferguson AF-3318 SE DVB receiver (FTA)
Receiver-ul DVB-T/T2 Ariva T750i A99315 recepţionează canalele TV terestre la liber, difuzate în format MPEG-2/MPEG-4, oferind o calitate perfectă a imaginii, atât în definiție standard (SD) cât și de înaltă definiție (HD), inclusiv sunet excelent (Dolby Digital Plus). Portul USB încorporat permite utilizatorului înregistrarea programelor pe un stick USB (funcţia PVR), redarea înregistrărilor, precum şi o mulţime de extensii multimedia, inclusiv fişiere mp3, MKV şi video-uri XviD. Dispozitivul consumă mai puţin de 1 W putere în modul de așteptare.
Extender HDMI prin priză
Extenderul de semnal HDMI H3611 permite utilizatorului să transmită semnal HDMI (de la un receiver, computer, media player, Blue-ray player, etc.) la un monitor sau televizor compatibil prin intermediul rețelei de alimentare electrică din casă, birou, etc.
Fibră optică FTTH autoportantă singlemode ULTIMODE FC.E-2SM (2 fibre G.657A2)
Fibra optică FTTH autoportantă singlemode ULTIMODE FC.E-2SM (2x G.657A2) L7202 este un cablu de fibră optică universal învelit într-o manta LSOH, pentru a putea fi folosit atât în exterior cât şi în interior. Întărit cu fibre de aramidă, cablul poate suporta o sarcină de 800 N la 150 m. Datorită acestei caracteristici, cablul este ideal pentru linii suspendate, de exemplu, pentru conectarea camerelor de securitate și punctele de acces amplasate pe stâlpi. Cablul este compus din două fibre single-mode G.675A2 (cu un diametru de 250 μm, rază minimă de îndoire de 7.5 mm).

Articole noi în Bibliotecă

SADP (Protocol de căutare activă a dispozitivelor) este o aplicație gratuită și ușor de folosit ce caută camerele Hikvision IP și DVR-uril/NVR-urile Hikvision în rețeaua locală. Unealta de căutare online poate fi , de asemenea, folosită pentru modificarea parametrilor dispozitivelor Hikvision, inclusiv pentru a schimba parole sau pentru a recupera parole (în cazul în care utilizatorul și-a uitat parola). Această aplicație poate rezolva problemele adreselor IP duplicate (problemă adesea întâlnită după conectarea unui număr de noi dispozitive), chiar și în aceeași clasă de rețea...>>>mai multe informații aici

Merită citit:

Tehnologia infraroșu EXIR. Camerele IP Hikvision cu carcasă de tip 2,3 sau T folosesc tehnologia Exir pentru sursele de lumină. Sursele ce se bazează pe noua tehnologie de emitere a luminii sunt cu până la 30% mai eficiente în comparație cu aranjamentele LED tradiționale. În plus, acestea produc lumină LED cu formă dreptunghiulară cu scopul de a se potrivi cu câmpul vizual al camerei (cu formatul imaginii 4:3 sau 16:9). Acest lucru sporește eficacitatea lumânării și elimină lumina în exces din centrul imaginii, specifică pentru majoritatea iluminatorilor IR. Iluminatorii Exir asigură atât o lumină uniformă mult mai de calitate, inclusiv în colțurile imaginii...>>>mai multe informatii aici
Imagini ale distribuției luminii IR.
Lumina IR de la iluminatorii Exir se potrivește câmpului vizual dreptunghiular la camerei, inclusive colțurile acestuia.
Cablu coaxial profesional 75 ohmi TRISET PROFI 120dB A++ 1.13/4.80/6.90 [100m]
Clădiri inteligente- întreagă locuință la picioarele tale