Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică

Nr 5/2020 (3 februarie 2020)

Hikvision identifică 7 tendințe cheie pentru industria securității în 2020.

Noul an poate aduce multe inovații importante în industria securității. Noile tehnologii, precum percepția multidimensională, definiția ultra-înaltă (UHD), imagistica la lumină foarte slabă, inteligența artificială și tehnologia cloud au deschis noi căi acestui sector. Milioane de dispozitive sunt conectate la Internet ca parte a lumii IoT, ceea ce crește nevoia de noi sisteme de securitate.
Percepția multidimensională. Se poate spune că, camerele percep lumea ca un ochi uman, iar captarea imaginii este simulată de simțul vederii. Ce se întâmplă dacă alte simțuri, cum ar fi auzul, sau chiar mirosul pot detecta obiectele din câmpul nostru vizual? Combinația de sistem radar și video permite extinderea percepției camerei dincolo de partea vizuală, permițând urmărirea și detectarea obiectelor la distanțe de până la 100 m în orice condiții meteo. Un alt exemplu este utilizarea camerei auto cu sonar care detectează sunetul unui claxon. Sonarul va localiza sursa sunetului, iar camera va furniza înregistrarea sau fotografia ca dovadă. Această funcționalitate poate fi folosită în locurile în care este interzis claxonatul. Este, de asemenea, posibilă integrarea detecției de fum, căldură sau presiune în cameră pentru a monitoriza și raporta cu precizie evenimente sau incidente. Imaginile amenințărilor detectate în mai multe dimensiuni vor afecta semnificativ sistemele de securitate și le vor oferi oportunități mai mari în viitorul apropiat.
Mai multe funcții inteligente într-o singură cameră. Implementări ale inteligenței artificiale sunt prezente în industria de securitate de câțiva ani, dar majoritatea camerelor echipate cu AI pot rula doar un algoritm datorită puterii de calcul limitate, de exemplu, numărarea persoanelor sau a mașinilor. Sisteme AI mai eficiente permit să creați camere multi-task care permit să rulați mai multe funcții într-un singur dispozitiv. Acest tip de abordare va permite înlocuirea mai multor camere de supraveghere cu una singură care îndeplinește aceleași funcții, ceea ce se va traduce prin economii în infrastructură și reducerea numărului de dispozitive necesare. Mai mult, producătorii pot implementa diferite funcții în camere, în funcție de scenariul cerut, oferind clientului posibilitatea de a le adapta nevoilor sale.
Sisteme de securitate proactive și complete. Mulți investitori solicită proiectanților să includă sisteme de securitate proactive, care combină monitorizarea CCTV, sistemele de alarmă, controlul accesului și chiar protecția împotriva incendiilor. Dezvoltarea inteligenței artificiale a permis optimizarea procesului de monitorizare prin analiza imaginilor live sau a înregistrărilor, pentru a clasifica și urmări obiecte predefinite. Această abordare poate fi deosebit de eficientă în identificarea proactivă a evenimentelor care apar și în extragerea imediată a informațiilor din înregistrări. De exemplu, dacă o cameră de supraveghere detectează un incendiu, aceasta poate declanșa automat un sistem integrat de alarmă și poate activa sistemul de stingere al incendiilor în zona respectivă. De asemenea, atunci când, de exemplu, o alarmă, un control de acces sau un sistem de alarmă de incendiu raportează un incident, camerele de supraveghere permit verificarea rapidă și vizuală a evenimentului. Transformarea digitală pentru creșterea productivității este acum o necesitate de afaceri pentru majoritatea organizațiilor.
Ultra-high Definition (UHD). După epoca HD, apariția UHD (Ultra-High Definition) este acum aproape. Datorită creșterii în mod constant a lățimii de bandă, a transmisiei cu latență mai mică și a tehnologiei de codificare optimizate, fapt ce reduce costurile de stocare, folosirea rezoluțiilor mai mari, precum 4K sau 8K, devine din ce în ce mai rentabilă și deschide noi posibilități.
Vizibilitate în orice condiții. Majoritatea incidentelor de securitate apar noaptea, când imaginile și materialele video generate de camerele de supraveghere pot pierde culoare și detalii importante din cauza condițiilor de lumină slabă. Tehnologiile de imagini cu lumină scăzută devin din ce în ce mai des utilizate în industria de securitate, deoarece îmbunătățesc vizibilitatea obiectelor și permit identificarea detaliilor critice în orice moment și în orice condiții. O altă inovație importantă este imagistica termică, care detectează informațiile despre căldură și permite camerelor să „vadă” obiecte în situații de vizibilitate scăzută precum ceață, smog, ploaie și zăpadă și chiar noaptea. Camerele termice au un potențial enorm pentru diverse aplicații, cum ar fi apărarea perimetrului, detectarea incendiilor și măsurarea temperaturii.
Migrarea către cloud. Conectarea sistemelor de supraveghere video la internet și utilizarea conexiunilor în bandă largă a deschis noi posibilități de supraveghere. Serverele care stochează și analizează înregistrările video sunt localizate din ce în ce mai mult în locuri sigure și conectate la camere prin internet. Serviciile cloud pot genera avantaje importante în termeni de performanță, flexibilitate, securitate și rentabilitate. Supravegherea video ca serviciu (VSaaS) a devenit acum o ramură separată a industriei securității de rețea. Serviciul permite utilizatorilor să acceseze camerele IP și dispozitivele IoT și să răsfoiască înregistrările video și evenimentele de alarmă de oriunde.
Cerințe mai mari către securitatea cibernetică. Datorită internetului lucrurilor, sistemele de securitate, până de curand izolate, au evoluat pentru a deveni accesibile și conectate. Aceasta a sporit îngrijorarea în ceea ce privește protecția datelor cu caracter personal, ceea ce se traduce printr-o nevoie mai mare de soluții de cibersecuritate. Pentru a reduce la minimum riscul de atacuri informatice, organizațiile de securitate și departamentele IT necesită și vor solicita o abordare pe mai multe nivele a rețelelor, aplicațiilor și dispozitivelor pentru a aborda amenințările de securitate cibernetică. Producătorii vor trebui, de asemenea, să garanteze securitatea dispozitivelor pe toată durata ciclului lor de viață.
Industria de supraveghere video este, de asemenea, modelată de apariția tehnologiei 5G, big data și reglementări mai stricte privind protecția datelor, cum ar fi GDPR.

Cum dezasociați echipamentele Hikvision din Hik-Connect?

Conectarea la echipamentele de supraveghere este foarte apreciată, deoarece este ușor de configurat și nu necesită un IP static.
Echipamentele pot fi foarte rapid dezasociate contului prin:
  • programul SADP (v. 3.0.2.4 sau mai nou) - alegeți echipamentul din listă și apăsați Unbind
Ștergerea unui echipament din Hik-Connect prin SADP (butonul Unbind)
Dezasocierea din Hik-Connect
Pentru a putea finaliza cu succes această operațiune, trebuie să fie îndeplinite următoarele condiții:
  • echipamentul și aplicația SADP sau smartphone-ul cu aplicația Hik-Connect trebuie să se fie în aceeași rețea locală,
  • utilizatorul trebuie să furnizeze parola de administrare și să introducă codul captcha.

Amplificatoare în sisteme CATV.

Amplificatoarele de bandă largă sunt unul dintre elementele cheie ale căii de semnal în rețelele de cablu. Rolul lor de bază este acela de a amplifica semnalul (compensa atenuarea cauzată de elementele pasive ale rețelei, splittere, cabluri, prize), astfel încât semnalul să poată fi distribuit în continuare. Amplificatoarele de bandă largă permit amplificarea semnalului tur (către abonat) și precum și a canalului retur (înapoi de la abonat, pentru servicii de internet, doar anumite modele). Astefel o rețea de cablu coaxial poate fi utilizată pentru a oferi abonaților un pachet complet de servicii Triple Play (TV, Internet, telefon).
Produsele TERRA se bucură de un nivel ridicat de încredere în rândul instalatorilor. Parametrii prezentați în fișele tehnice sunt doar valorile minime garantate de producător. Liniile de producție ale TERRA sunt supuse unui control strict al calității în fiecare dintre etapele de fabricație, iar echipamentele produse sunt testate riguros.
Tabelul de mai jos prezintă cele mai des utilizate amplificatoare Terra pentru rețele CATV.
NumeMA044MMA045MMA050LHA-205R65
 R82044 R82045 R82050R82307
CodR82044R82045R82050R82307
Bandă de frecvențe [MHz]47-108
174-230
470-862
47-108
174-230
470-862
47-108
174-230
470-790
5-65
47-862
IntrăriVHFI+FM/VHFIII/
2xUHF
VHFI+FM/VHFIII/
UHF
FM+VHFIII/
UHF
FM+VHF+UHF
Câștig [dB]30...3430...3430...3427...36
Câștig (canal retur) [dB]----4...27
Canal retur
NUNUNUDA
Filtru LTENUNUDA
NU

Accesarea Calculatorului de stocare și rețea dintr-un browser web.

Hikvision a publicat o versiune online a Storage and Network Calculator, care este disponibilă aici*. Software-ul poate fi utilizat prin intermediul unui browser web pe un computer sau smartphone, fără a fi nevoie de instalare. Instrumentul ajută la alegerea unui HDD adecvat timpului necesar de păstrare a datelor și estimează lățimea minimă de bandă necesară pentru un număr dat de camere (canale). Suporta rezoluții video de la CIF (352x288 px) la 12 MP (4000x3000 px) și mai multe metode de compresie diferite (H.265+, H.265, H.264+, H.264).
Folosind Storage and Network Calculator. Având în vedere numărul de camere de mai sus și parametrii de compresie, vor fi necesari 6 TB de spațiu HDD pentru a stoca material video timp de 14 zile.
Aplicația este foarte ușor de utilizat. Mai întâi, selectați sistemul video „PAL” sau „NTSC”. Apoi, în câmpul "Channel Name", specificați numele camerei dvs. și, sub "Channel Number", adăugați numărul de camere conectate la DVR, precum și metoda de codare, rezoluția și numărul de cadre pe secundă dorit. Viteza de biți va fi ajustată automat. Camerele pot fi adăugate una câte una cu parametri individuali sau ca grup cu aceleași setări. După ce parametrii au fost stabiliți, veți putea alege dintre trei opțiuni: "Calculate Saving Time", "Calculate Disk Space" și "Calculate Bandwidth".
  • "Calculate Saving Time" - arată timpul de stocare în zile pentru spațiu de HDD dat și camerele definite
  • "Calculate Disk Space" - arată spațiul de stocare necesar pentru numărul de zile și camerele definite
  • "Calculate Bandwidth" - arată lățimea de bandă ce va fi utilizată de camerele definite.
Accesați Show Details pentru a consulta lista camerelor și parametrii acestora într-o fereastră separată. Informațiile pot fi exportate într-un fișier .csv.

De ce pot fi problematici conectorii FC pentru fibră optică?

Tehnologia cu fibră optică se bazează pe o varietate de conectori, dintre care cei mai populari sunt SC, LC, FC,E2000 și ST, frecvent utilizați în diferite dispozitive și echipamente industriale. Ei sunt des aleși datorită corpului lor filetat, conectorii FC garantează cea mai sigură conexiune. Cu toate acestea, instalatorii neexperimentați pot întâmpina probleme cu aceste mufe.
Conectorul FC/PC.
În detaliu se vede pana care ghidează și fixează conectorul în soclu.
În mod crucial, mufa trebuie să fie orientată corect în timpul instalării. Conectorul intră în soclu doar într-o singură poziție, încercarea de a le conecta altfel va rezulta într-o conexiune cu atenuare foare mare sau în lipsa conexiunii.
De asemenea, merită subliniat faptul că conectorii FC sunt singurii care lasă instalatorului posibilitatea de a regla distanța dintre ferule. S-a dovedit că, în câteva situații, pe anumite echipamente, fixarea mufei a rezultat în pierderea semnalului - soluția este să deșurubați puțin mufa, reducând presiunea ferulului pe partea receptoare. Astfel de cazuri au fost înregistrate de mai multe ori în instalații TV/SAT cu fibră optică, unde dispozitivele sunt echipate destul de des cu astfel de conectori.
Powermetru optic TM503N (850/1300/1310/1490/1550/1625 nm + VFL 10 mW)
Conectorii FC sunt preferați de producătorii de powermetre. Asigurati-vă la achiziționarea unui powermetru că acesta vine însoțit de un adaptor la mufă SC (precum L5816).

Cel mai mare cabinet RACK din oferta noastră.

Echipamentele de telecomunicații, TV/satelit (RACK board), CCTV sunt proiectate pentru a fi montate în cabinete RACK, astfel încât montajul lor să fie estetic și ele să fie protejate. Dulapul RACK este soluția perfectă pentru instalarea switch-urilor de rețea, NVR-urilor, dispozitivelor RTV cu un adaptor sau carcasă standard 19".
Set montaj RACK kit (4x şurubur+garnitură+piuliţă)
Cabinet Rack 19`45U 800x1000mm SIGNAL
Our product portfolio has been expanded to include the largest rack cabinet ever to be offered by DIPOL: SIGNAL 19" Rack Cabinet (45U, 800x1000mm, standing). The cabinet has the following parameters:
  • Înălţime:
    • 45U
  • Adâncime:
    • 1000 mm
  • Lăţime:
    • 800 mm
  • Asamblare în cca. 40 minute (o singură persoană)
  • Găuri pentru cabluri:
    • în partea de sus
    • în partea de jos
  • Găuri pentru ventilare:
    • în panourile laterale
    • în uşa din faţă
    • în panoul din spate
  • Panouri laterale detaşabile
  • Panoul din spate detaşabil
  • Posibilitate de deschidere a uşii frontale pe stânga/dreapta
  • Rack-ul se livrează în trei cutii de carton
  • Uşa frontală dispune de mâner şi încuietoare cu cheie
  • Două organizatore verticale pentru cabluri
  • Încuietoare standard pentru uşa din spate
  • Patru chei
  • Patru tije pentru instalarea dispozitivelor (2x faţă, 2x spate)
  • Distanţa standard (1U) marcată pe tije
  • Conector pentru împământare.
  • Posibilitate de instalre a patru vetilatoare R912026
  • Cabinetul metalic se poate deplasa către locaţia de instalre pe roţi iar apoi asigurat în poziţia dorită prin desurubarea a 4 picioare până când acestea fac contact cu podeaua.

Produse noi în oferta Dipol

Pir dual PIR+MW SLIM-DUAL SATEL
Satel SLIM-DUAL G3009 este un detector de mișcare digital dual din seria SLIM LINE, ce folosește tehnologia cu microunde ( MW ) și infraroșu pasiv ( PIR ). Algoritmul de nouă generație de detecție a mișcării și compensarea digitală a temperaturii permit detectarea fiabilă a intrusilor și reglarea dinamică a senzitivității de detectare a mișcării la schimbările de temperatură, fără a provoca alarme nedorite.
Repeater Wi-Fi Mercusys MW300RE 802.11b/g/n 300 Mb/s
Extenderul WiFi Mercusys MW 300RE N2948 este proiectat pentru a crește acoperirea și puterea semnalului rețelelor wireless existente în scopul de a elimina zonele fără semnal. Conform cu standardul N, acesta permite atingerea vitezelor de transfer de până la 300 Mbps. Butonul WPS facilitează configurarea rapidă, în timp ce semnalizarea inteligentă ajută la găsirea unei locații adecvate pentru dispozitiv.
Cameră IP PTZ Hikvision DS-2DE4425IW-DE(D) (4 MPix, 4.8-120 mm, Zoom optic x25, IR 100m, PoE+)
Cameră IP PTZ Hikvision DS-2DE4425IW-DE(D) K17914 este echipată cu un senzor de imagine de înaltă calitate de 4 MP (2560x4400) care funcționează la 25 fps (50 fps la 1920x1080, 1280x960, 1280x720). Aceasta furnizează trei streamuri video independent setabile ca parametri și codecuri compresie, inclusiv H.265+/H.265/H.264+/H.264/MJPEG. Datorită modurilor de funcționare de zi și de noapte, camera oferă culori excelente în lumina zilei și folosește pe deplin sensibilitatea ridicată pe timp de noapte. Iluminatorul IR are o acoperire de până la 100 m și o funcție SmartIR, care previne supraexpunerea.

Camere cu senzor PIR încorporat.Camerele HD-TVI DS-2CE11D8T-PIRL M75402 și DS-2CE71D8T-PIRL M75398 dispun de un senzor PIR pentru a îmbunătății funcția de detectare a mișcării. Modul standard în care aceasta se realizează pe camerele de supraveghere este cel de analiză a imaginii care însă poate genera alarme false cauzate de ramurile copacilor, de ploaie și nu în ultimul rând de lipsa iluminării adecvate. Senzorii PIR din dotare reduc semnificativ numărul alarmelor false doarece acum intră în calcul și informația de temperatură "citită" de senzorii cu infraroșu.>>>articol complet
Camera DS-2CE11D8T-PIRL M75402 garantează detectarea precisă a mișcării datorită senzorului PIR încorporat.