Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică

Nr. 16/2020 (20.04.2020)

Un radiotelescop în spațiu.

NASA a anunțat că intenționează să folosească un crater de pe suprafața lunii pentru a implementa un telescop radio gigant de 1 km. Radiotelescopul lunar din crater (LCRT) lucrează cu lungimi de undă mai mari de 10 m (de exemplu, frecvențe sub 30 MHz) pentru a arunca o privire spre spațiul exterior. Acest lucru nu ar fi posibil pe pământ, deoarece aceste lungimi de undă sunt reflectate de ionosferă.
Conform planurilor NASA, rover-ele lunare DuAxel ar întinde o plasă de sârmă cu un diametru de aproximativ 1 kilometru în crater, care ar putea avea un diametru de până la 5 kilometri. Un receptor radio ar fi plasat în centrul craterului. Cel mai important este că, întregul proces de creere a unui telescop radio ar putea fi coordonat de la distanță (fără a necesita prezența umană pe lună).
Propunerea este acum într-o etapă de revizuire timpurie și nu a fost ales niciun crater special în acest scop. De remarcat este faptul că, cel mai mare radiotelescop folosit în prezent pe Pământ are un diametru de 500 m, adică, jumătate din dimensiunea proiectată a LCRT. Acest radiotelescop este situat în apropierea orașului chinez Pingtang.

Camere IP Hikvision cu protocol RTMP.

Unele modele de camere IP Hikvision au posibilitatea de a transmite direct pe YouTube. Pentru a activa transmisia video și audio, camera trebuie să aibă suport RTMP și un microfon sau o intrare audio pentru furnizarea sunetului. Transmisia de la camere fără protocol RTMP este de asemenea posibilă, dar va trebui să convertiți streamul folosind un software suplimentar, de exemplu OBS Studio. Lista de camere care, cu ajutorul unui upgrade de firmware, suportă streaming RTSP se găsește pe site-ul DIPOL la secțiunea „Descărcări”, disponibilă aici.
Pagina de configurare a streamului RTSP din meniul unei camere Hikvision DS-2CD2643G0-IZS K17856

Cum afectează deschiderea diafragmei imaginea camerei?

Diafragma este partea obiectivului prin care lumina ajunge la senzorul camerei. Cu cât este mai mare deschiderea, cu atât mai multă lumină poate ajunge la senzorul de imagine. Aceasta permite captarea imaginii chiar și în condiții de iluminare slabă. Mărimea deschiderii este dată de o varloarea exprimată ca f/x sau Fx.
În supraveghere, de obicei, avem de-a face cu deschideri F1.0, F1.4 și F2.0.
F1.0 are cea mai mare deschidere, F1.4 este de două ori mai mică, în timp ce F2.0 este de patru ori mai mică.
Un obiectiv F1.0 admite cea mai mare cantitate de lumină și este utilizat în camerele Hikvision din seria ColorVu ca parte a TurboHD 5.0. Camerele ColorVu ies în evidență prin sensibilitatea mare (0.0005 lx) și pot genera o imagine color chiar și în condiții de lumină slabă: este suficientă lumina de la felinare sau lumina lunii.
Deci de ce nu se folosește F1.0 peste tot? Costul producției unui obiectiv F1.0 este mai mare decât a unuia F1.4 care este cel mai des utilizat. Dar asta nu este totul - un parametru important al camerelor este adâncimea de câmp, care determină distanța la care obiectele filmate sunt focalizate (au contururi clare). Cu cât este mai mare valoarea F, cu atât este mai mică gaura prin care intră lumina, dar, se obține o adâncime mai mare a câmpului vizual. Pentru toate camerele ColorVu, trebuie să rețineți că adâncimea câmpului vizual este puțin mai mică.

Alimentarea de la distanță a unui switch PoE.

Switch-ul PoE ULTIPOWER 352SFP N299707 este echipat cu o funcție PD (eng. Powered Device), care îi permite să fie alimentat dintr-un alt switch PoE. Funcția este extrem de utilă mai ales când switch-ul este montat în locuri în care ajunge doar de un cablu UTP.
Switch industrial PoE ULTIPOWER 352SFP 802.3af/at (4xPoE GE, 1xGE (PD), 2xSFP 1000M, Extended, VLAN, PoE Auto-Check, funcție PD)
Un switch PoE cu funcție PD
În plus, switchul are următoarele funcții:
  • Extended care permite alimentarea dispozitivelor conectate cu cablu utp pe distanțe de până la 250 m,
  • PoE Auto Check, care efectuează automat o repornire a dispozitivului conectat în cazul în care acesta nu mai răspunde în rețea.

Conversia HDMI la DVB-C.

Modulatoarele pot fi împărțite în funcție de diverse criterii. Cel de bază este tipul de semnal de la ieșirea RF. Există modulatoare digitale DVB-T și DVB-C. Alte criterii includ numărul de surse care pot fi conectate la un dispozitiv, gama de canale de ieșire și, în cazul modulatorilor DVB-T, numărul și tipul de intrări.
Oferta de modulatoare digitale a DIPOL a fost extinsă cu două noi modele: MHD003P HDMI-1xQAM (DVB-C) R86105 și MHD004P HDMI-1xQAM (DVB-C) TERRA R86106 cu suport HDCP. Dispozitivele se disting prin înalta calitate garantată de brandul Terra, prețul mic și dimensiunile mici care facilitează instalarea.
Modulator HDMI - COFDM (DVB-T) TERRA MHD-101
Modulatorul digital MHD004P HDMI-1xQAM (DVB-C) R86106 TERRA
cu ieșire HDMI - și funcție HDCP
Modulatoarele MHD003P R86105 și MHD004P R86106 sunt dispozitive multifuncționale care encodează și modulează în standardul DVB-C cu rezoluție Full HD (1920x1080-30p) materialele video furnizate la intrarea HDMI. Acestea sunt dotate cu următoarele intrări: HDMI, RF IN și DC IN pentru conectarea unei surse de alimentare. În plus, modelul MHD004P R86106 este echipat și cu o ieșire HDMI pentru conectarea locală a unui monitor.

De ce ar trebui să aveți încredere în conectorii optici rapizi ULTIMODE.

Mulți instalatori se tem să folosească fibre optice din cauza modului de pregătire a fibrei - nevoia de a cumpăra un splicer sau de a angaja o firmă care furnizează astfel de servicii. O soluție simplă, ieftină și fiabilă oferită de DIPOL sunt conectorii optici ULTIMODE.
Ușor de montat și de bună calitate, conectorii ULTIMODE sunt caracterizați de două avantaje de construcție:
  • ===Poziționare în caneluri în V - fibra este ghidată foarte precis cu ajutorul şanţurilor în "V" din interior, valoarea atenuării este de doar 0.25 dB. Un gel cu proprietăţi optice speciale este folosit pentru a reduce efectele nedorite cauzate de o sertizare defectuoasă.== =
  • blocarea fibrelor în două puncte - fibra exact poziționată este blocată în două puncte, ceea ce asigură stabilitatea și fiabilitatea conexiunii.
Proiectarea cuplajelor rapide ULTIMODE permite asamblarea rapidă și ușoară a conectorului. Timpul necesar pentru sertizarea unui astfel de conector este de doar cateva zeci de secunde și se reduce la pregătirea fibrei optice. Oferta include conectorii rapizi ULTIMODE SC/PC FAST-02SC L5711 și SC/APC FAST-05SC/APC L5712.
Conectori optici ULTIMODE FAST connectors
A: poziționare a fibrei prin canale în V
B: fixare a fibrei în două puncte

Produse noi în oferta Dipol

Acumulator Acumax AML 18-12 (12V, 18Ah)
Rechargeable battery: Acumax AML 18-12 M18867 uses cutting-edge AGM technology, where the electrolyte is absorbed in highly porous fiber glass separators placed between the plates. This eliminates the risk of leakage and allows the batteries to work in any position.


Cameră IP Hikvision ColorVu DS-2CD2347G1-L (4MP, 2.8mm, 0.0014 lx, iluminator alb 30m, WDR, H.265, dome)
Camera de supraveghere Hikvision ColorVu DS-2CD2347G1-L K00311 este o soluție ideală pentru toți cei care doresc să-și extindă sistemele de supraveghere cu o cameră care permite înregistrarea imaginilor video color în orice condiții și astfel să capteze toate detaliile importante. Camera de supraveghere este dotată cu un senzor CMOS Progresiv Scan de 4 MP 1/1.8 " fabricat cu tehnologie BSI (Backside Illumination), care se remarcă pentru sensibilitatea și capacitatea sa de a capta imagini color, chiar și în condiții de iluminare foarte slabă.
Camera termoviziune DS-2TD1217B-3/PA(B) pentru măsurarea temperaturii corpului
===Camera cu termoviziune bispectrală DS-2TD1217B-3/PA(B) K01848 este o cameră dome cu termoviziune, dedicată măsurării temperaturii corpului uman în timp real cu o precizie +/- 0,5°C (+/- 0,3°C folosind corp negru) în gama 30°C - 45°C. Datorită preciziei de măsurare, camera poate fi folosită pentru a detecta persoane cu temperatură ridicată a corpului, cauzată, de exemplu, de o infecție.

Merită citit:

+++Camere pentru măsurarea temperaturii corpuluiwww.dipolnet.ro/inf_dipo_2020_12.htm#02.>>>articol complet***www.dipolnet.ro/inf_dipo_2020_12.htm#02***
Toate corpurile cu temperaturi de peste zero absolut (0 K = -273,15°C) emit radiații infraroșii. Datorită relației existente între temperatură și intensitatea radiației, o cameră de imagistică termică calculează valorile temperaturii în funcție de lungimea lor de undă. Folosind o cameră termică, puteți vedea distribuția temperaturii pe suprafața corpului examinat și puteți măsura valoarea temperaturii.
RACK board - sistem de montaj vertical în cabinete RACK
Sistem de prindere vertical pentru cabinete Rack de 19 inchi