Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică

Nr. 17/2020 (27 aprilie 2020)

Noi celule solare pentru performanțe record.

Oamenii de știință de la US National Renewable Energy Lab (NREL) au produs o celulă solară cu șase joncțiuni cu eficiența de conversie solară de 47,1%, cea mai mare în evidență, momentan. O variație a aceleeași celule a stabilit încă un record, atingând 39,2% eficiență sub iluminarea unui singur soare. Pentru comparație, cifra corespunzătoare pentru panourile monocristaline produse în prezent este de cca. 20%. Rezultatul eficienței conversiei solare măsurat sub iluminare concentrată deține acum recordul dintre toate soluțiile de acest tip. La construirea celulelor lor, cercetătorii NREL s-au bazat pe materiale III-V, care își datorează numele poziției elementelor relevante din tabelul periodic. Materiale de acest fel ies în evidență pentru proprietățile lor ridicate de absorbție a luminii.
John Geisz (stânga) și Ryan France (dreapta) au produs o celulă solară a cărei eficiență se apropie de 50%
Fiecare dintre cele șase straturi fotoactive ale celulei este proiectat în special pentru a capta lumina dintr-o anumită parte a spectrului solar. Chiar dacă este format din 140 de straturi de materiale diferite, celula este de trei ori mai subțire decât firul de păr uman. Din cauza performanțelor ridicate și a costurilor de fabricație, materialele III-V sunt frecvent utilizate pentru alimentarea sateliților. O soluție de acest fel va fi, de asemenea, perfectă pentru aplicațiile fotovoltaice, atât timp cât costurile sale de fabricație sunt reduse. Un mod de a face acest lucru este să folosiți oglinzi care să focalizeze lumina până la un punct. Folosirea luminii concentrate permite reducerea semiconductorilor necesari și crește eficiența. Deși este posibil să se construiască o celulă solară cu o eficiență de 50%, ținta de 100% este de neatins din cauza limitelor impuse de termodinamică. Astăzi, principalul obstacol al cercetării pentru atingerea notei de 50% este nevoia de a reduce barierele rezistive din interiorul celulei care limitează performanța acesteia.

Controlul portilor cu videointerfoane IP Hikvision. Seria de videointerfoane

Villa IP au un releu încorporat care controlează yale electromagnetice. Cu toate acestea, utilizatorii trebuie adesea să controleze nu numai ușa, ci și poarta de intrare. Pentru a face acest lucru, la stația de poartă trebuie conectată la o unitate de control suplimentară (DS-K2M060 G74818) prin intermediul interfeței RS-485. Aceasta permite controlul yalelor electrice și porților de intrare prin intermediul monitoarelor din casă, a software-ului client iVMS-4200 sau a aplicației pentru smartphone, Hik-Connect.
Switch PoE Hikvision DS-KAD606-P (pentru videointerfoane IP)Alimentator 12V/5A - ZI-5000 (pentru camere supraveghere şi LED)Router TP-Link Archer C6 AC1200 (gigabit, dual band), (4x10/100/1000 Mbps)Yala electromagnetică încastrabilă: Bira ES1-001 (12V AC/DC, reglabilă) Suport yală OKU-031 (scurt, reversibil, pentru Bira EL1, ES1, ELP)Controller DS-K2M060 HIKVISION Videointerfon IP Hikvision DS-KV8102-IM (post exterior, 1 buton, RFID, seria Villa IP)Cutie de montaj Hikvision DS-KAB01 (pt. videointerfoane Villa DS-KV8X02-IM)Monitor videointerfon IP Hikvision DS-KH6310 7
Schema bloc a unui videointerfon IP - care controlează poarta de intrare ,

Cum se exportă lista de dispozitive administrate de iVMS-4200 către un alt computer?

Dispozitivele gestionate de software-ul client alcătuiesc o listă care, împreună cu alte setări iVMS-4200, poate fi transferată între computere. Acest lucru este util și atunci când instalați o actualizare software, deoarece aplicația trebuie dezinstalată în timpul procesului. Pentru a genera fișierul ce conține configurarea, accesați Meniul principal, selectați Sistem → Export fișier de configurare.
iVMS-4200 este un software client conceput pentru gestionarea și controlul DVR/NVR-urilor Hikvision (IP, TurboHD), videointerfoane, soluții de control de acces, etc. Permite utilizatorilor să mențină un control ușor și comod asupra tuturor sisteme, oferind vizualizare în direct a camerei IP , redare la distanță, configurație la distanță, evenimente de alarmă, transmisie audio în două sensuri, e-hărți , Înregistrare HDD și multe altele. Aplicația poate gestiona până la 256 de dispozitive și poate suporta imagini simultane de la până la 64 de camere pe 4 monitoare .

Când trebuie să cumpărați o antenă LTE?

Când stația de bază este departe de echipamentul mobil, puterea semnalului este adesea foarte slabă și se recomandă conectarea unei antene de exterior la modem/router. Cu toate acestea, înainte de a alege o antenă, verificați parametrii semnalului LTE indicat de modemul dvs. Pentru a face acest lucru, conectați-vă la panoul de diagnosticare a rețelei disponibil în software-ul routerului/modemului și comparați parametrii cu valorile prezentate mai jos.
 • RSRP (dBm) - (Reference Signal Receive Power) - măsură a puterii semnalului.
  • mai mult de -79 dBm - puterea semnalului este foarte bună,
  • de la -80 dBm la -90 dBm - putere bună a semnalului,
  • de la -91 dBm la -100 dBm - putere slabă a semnalului. Nevoie de o antenă de exterior sau o locație mai bună a modemului
  • mai puțin de -100 dBm - putere a semnalului foarte slabă. Va fi necesară o antenă de exterior
 • RSRQ (dB) - (Reference Signal Received Quality) - măsură a calității semnalului.
  • mai mult de -9 dB - foarte bun,
  • de la -10 dB la -15 dB - bun,
  • de la -16 dB la -20 dB - prost. Va fi necesară o antenă de exterior sau mutare a modemului
  • mai puțin de -20 dB - foarte prost EVa fi necesară o antenă de exterior
 • SINR (dB) - (Signal to Interference plus Noise Ratio) - măsură a calității semnalului în ceea ce privește interferențele.
  • mai mult de 21 dB - foarte bun,
  • de la 13 dB la 20 dB - bun,
  • de la 0 dB la 12 dB - prost. Va fi necesară o antenă de exterior
  • mai puțin de 0 dB - foarte prost.Va fi necesară o antenă de exterior
 • RSSI - Received Signal Strength Indicator - indicator al puterii semnalului recepționat, inclusiv interferențe; activitate mai mare de transfer de date - RSSI mai mare
  • mai mult de -73 dBm - foarte bun,
  • de la -75 dBm la -85 dBm - bun,
  • de la -87 dBm la -93 dBm - prost. a fi necesară o antenă de exterior
  • mai puțin de -95 dBm - foarte prost. a fi necesară o antenă de exterior
Antenă router 4G LTE ALP (800-3000MHz, 2x10m cu SMA)
O antenă care se bucură de o recunoaștere uriașă pe piață
ATK-LOG ALP LTE MIMO 2x2 800-3000MHz A7054

Clasificarea ecranării cablurilor coaxiale.

Cablul este una dintre cele mai importante părți ale oricărui sistem TV. Pentru a fi transmis cu succes, semnalul trebuie izolat de semnalele parazit generate de liniile de alimentare sau de cablurile TV și SAT paralele. Un cablu coaxial bun este caracterizat de o atenuare mică și o ecranare mare. Cea din urmă este testată în banda 5-3000 MHz și ia de obicei valori de la 45 la mai mult de 120 dB. Pentru o eficiență mare a ecranării în sistemele SMATV, vă recomandăm să folosiți cabluri DIPOLNET Tri-shield E1220.
Classes of screening efficiency according to EN50117:
Clasă30-1000 MHz [dB]1-2 GHz [dB]2-3 GHz [dB]
C   >75>65>55
B   >75 >65>55
A   >85 >75>65
A+   >95 >85>75
A++>105 >95>85
DIPOLNET Tri-shield E1220 îndeplinește cerințele clasei A+ pe întreaga bandă de 30-3000 MHz și respectă în mare măsură obiectivele de eficiență din clasa A++. E1220 este recomandat pentru instalații cu mai multe cabluri, în care cablurile circulă pe distanțe lungi în paralel și/sau sunt pozate aproape de alte sisteme de cablare.
Eficiența de ecranare a Tri-Shield DIPOLNET E1220 în banda de 30-3000 MHz și cerințele pentru clasa A și clasa A+

Pentru splicere - de ce 6 sunt mai bune decât 4?

Metoda de poziționare a fibrelor este un parametru tehnic esențial de luat în considerare atunci când alegeți un splicer de fibră optică. Se pot distinge două astfel de mecanisme: alinierea miezului sau alinierea după cladding.
Opțiunea de aliniere a miezului asigură cea mai precisă poziționare a fibrelor și garantează cele mai bune rezultate (atenuare mică) chiar și atunci când sudați două fibre de calitate slabă cu un miez descentrat. Splicerele care se bazează pe mecanismul de aliniere a miezului trebuie să fie echipate cu un sistem optic de înaltă calitate, motoare pas cu pas de înaltă precizie, responsabile pentru poziționarea fibrelor și un software adecvat.
Splicerele de aliniere a miezului pot fi împărțite în modele cu 4 motoare și 6 motoare. Primele 4 motoare sunt responsabile de poziționarea fibrelor de-a lungul axelor verticale și orizontale (2 pe fiecare parte). Disponibile în cele mai bune splicere, motoarele nr. 5 și 6 activează autofocus, care focalizează imaginea miezului sau a claddingului, în funcție de opțiunea de aliniere. În schimb, splicerele cu 4 motoare au un punct de focalizare fix. Interesant este că, în timp ce punctul de focal al asocierilor de aliniere a claddingului este ajustat la placare, cel al modurilor de aliniere miez/cladding se încadrează între miez și placare. Drept urmare, claddingul nu va fi în centrul atenției și același lucru va fi valabil și pentru miez. Această ajustare a punctului de focalizare este un compromis între obținerea unei imagini focalizate asupra miezului și o imagine generală a fibrei de pe ecran. În acest caz, alinierea miezului nu este la fel de precisă ca în cazul splicerelor cu 6 motoare (presupunând că ambele modele sunt prevăzute cu același sistem optic).
Aparat de sudat fibră optică Signal Fire AI-9 / powermetru + sursă laser încorporate (cu trusă de unelte )
Splicerele Signal Fire AI-8C L5870 și AI-9 L5875 sunt echipate cu 6 motoare Siemens de înaltă clasă

Produse noi în oferta Dipol

Cutie metalică distribuție FO GFM-12 (12 sloturi SC simplex, 1 casetă sudură)
Carcasă/cutie metalică: GFM-12 (F) L54112 a fost proiectată pentru utilizare în diferite condiții. Cutia de instalare este vopsită în câmp electrostatic și este rezistentă la coroziune, precum și la temperaturi scăzute și ridicate, ideală pentru mediul exterior.
Bandă din oțel inoxidabil (19x0,7 mm, 50m, în distribuitor) E88828 este plasată într-un distribuitor din plastic care acționează ca ambalaj. Banda este folosită, printre altele, pentru confectionarea curelelor ce țin suporții sau ramele pe stâlpi. Fabricată din oțel inoxidabil AISI 430.
Instrument de bandare din oțel (de tip Telcom AQL, armat) E8581 este proiectat pentru întinderea și tăierea bandei de oțel utilizată la fixarea suporților și a altor accesorii pentru construcția de linii cu fibră optică. Instrumentul poate fi utilizat cu benzi de oțel cu o lățime de 10-20 mm .

Încărcarea capturilor de ecran ale camerei pe un server FTP. Camerele IP Hikvision și NVR-urile permit salvarea capturilor de ecran pe un server de la distanță. Imaginile de captură pot fi realizate la intervale de timp specifice (de exemplu, în fiecare secundă) și utilizate de ex. pentru a crea site-uri video de supraveghere de bază sau pentru a vizualiza progresul lucrărilor rutiere. Imaginile pot fi, de asemenea, declanșate printr-un eveniment de alarmă, cum ar fi detectarea mișcării ...>>> mai multe
Imagini de la o cameră IP într-un sistem CATV