Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică

No. 18/2020 (Mai 4, 2020)

Vor ajuta dronele în lupta împotriva coronavirusului?

În colaborare cu producătorul de drone, compania americană Draganfly, departamentul de poliție Westport din Connecticut (stat în vecinătatea New York, unde se află cel mai mult cazuri confirmate de coronavirus în SUA) testează „drone pandemice” concepute pentru a monitoriza securitatea publică. Draganfly a dezvoltat o tehnologie care utilizează un sistem de vedere și camere termice pentru a verifica semnele de detresă respiratorie sau alte semne de infecție cu COVID-19. Dronele sunt echipate cu senzori specializați și sisteme de viziune computerizate, care pot afișa temperatura, ritmul cardiac și respirația, precum și pot detecta strănutul și tusea persoanelor din mulțime. Sistemul urmează să funcționeze de la o distanță de aproximativ 58 de metri, astfel încât dronele nu vor trebui să zboare prea aproape de oameni și să le analizeze individual.
Conform informațiilor furnizate de Departamentul de Poliție Westport, dronele nu folosesc tehnologia de recunoaștere a feței și nu vor fi utilizate pentru identificarea comportamentului uman în casele private. Acestea sunt utilizate pentru a identifica parametrii și comportamentul specific al oamenilor în spațiile publice, permițând oficialilor să identifice locurile de pericol, asigurând în același timp siguranța primelor ajutoare. Această tehnologie nu numai că crește siguranța salvatorilor, medicilor și angajaților serviciilor in uniforme implicate în lupta împotriva COVID-19, dar totodata protejeaza și societatea. Un avantaj important al utilizării dronei este și capacitatea de a schimba frecvent locația zonelor urbane deschise, monitorizate cu atenție.

Videointerfon 2-wire de la Hikvision.

Sistemul de videointerfonie trebuie deseori modernizat la noi versiuni care oferă funcții extinse. O astfel de modernizare poate implica nevoia de a schimba cablurile existente și de a le înlocui cu de ex. cabluri UTP pentru sisteme IP. Aici intervine videointerfonul 2-Wire Hikvision. Aparatul are aceleași funcționalități ca un interfon video Hikvision IP de a doua generație. Structura sistemului se bazează pe un distribuitor G74823 DS-KAD706, la care sunt conectate monitoare (de exemplu, G74018 DS-KH6320-WTE2) și modulul stației principale de ușă (G73644 DS-KD8003-IME2) printr-un bus cu 2 fire. Acesta din urmă permite alimentarea dispozitivelor și stabilirea comunicării. Odată ce distribuitorul este conectat la rețeaua LAN, fiecărui dispozitiv (monitor, stație ușă) i se atribuie o adresă IP individuală în rețea și poate fi configurat prin aplicația iVMS-4200(v3). Pe lângă funcțiile sale de bază, adică apelurile video, deschiderea ușii și controlul porții de intrare, sistemul funcționează și prin intermediul Hik-Connect pentru smartphone, care permite să redirecționeze apeluri la smartphone atunci când rezidentul nu este acasă sau să deschidă poarta sau ușa de la distanță.
Router TP-Link Archer C6 AC1200 (gigabit, dual band), (4x10/100/1000 Mbps)Monitor TouchScreen Videointerfon Hikvision DS-KH6320-WTE2 (Wi-Fi, 2 gen., 2-Wire)Doză aparentă DS-KD-ACW1 Hikvision 1 modulYala electromagnetică încastrabilă: Bira ES1-001 (12V AC/DC, reglabilă) Alimentator 12V/2A - ZI-2000 (pentru camere supraveghere şi LED)Sursa 24V/2.5A Mean Well HDR-60-24Distribuitor 2-Wire Hikvision DS-KAD706-S (6 porturi)Monitor TouchScreen Videointerfon Hikvision DS-KH6320-WTE2 (Wi-Fi, 2 gen., 2-Wire)Videointerfon Hikvision DS-KD8003-IME2 (2-Wire, 2nd-generation)

Cum oferiți rapid acces la camerele de supraveghere?

Folosind aplicația Hik-Connect, puteți oferi cu ușurință acces unei părți terțe (până la 64) la dispozitivul de monitorizare Hikvision utilizând codul QR. În acest fel, camera sau înregistratorul adăugate în aplicația noastră Hik-Connect (în cont sau în contul de invitați) pot fi partajate rapid. Utilitatea unei astfel de soluții va fi apreciată atunci când, de exemplu, dorim să oferim acces membrilor familiei. Un punct forte este și capacitatea de a retrage accesul în orice moment.
Codul QR generat
Pașii procedurii de partajare:
 • Generarea de cod QR pe smartphone-ul proprietarului (codul este valabil 60 de minute)
 • Scanarea codului cu un smartphone care ar trebui să partajeze accesul la cameră
 • Setarea privilegiilor de acces:
  • Vizualizare live
  • Redare
  • Notificări de alarmă
  • Audio în două sensuri
  • Control PTZ

Extender HDMI cu USB pe fibra optică.

Din cauza distanței și a nevoii de a controla un NVR, multe sisteme CCTV mari necesită un convertor HDMI pe fibre optice cu un extender USB. DIPOL oferă oportunitatea de a implementa un astfel de scenariu folosind un set de dispozitive: un convertor HDMI la IP și un convertor media.
Extender HDMI+ USB over IP Signal (100m, UTP, multicast)Extender HDMI+ USB over IP Signal (100m, UTP, multicast)Media convertor gigabit M-023G (două fibre multimode, 2 km) Media convertor gigabit M-023G (două fibre multimode, 2 km)
Folosirea extenderelor și a unei perechi de media convertoare
Convertorul HDMI în IP cu USB H3613 trimite un semnal prin rețea IP (HDMI și USB) către convertorul L10025, care transformă mediul de transmisie în fibră optică. Într-o locație de la distanță, mediul de transmisie este schimbat și primit prin intermediul receptorului convertorului H3613.

Imagini de la o cameră de supraveghere în sistemul CATV.

Dacă doriți să introduceți un semnal AHD sau cameră IP în sistemul SMATV, puteți utiliza un modulator (Full HD 1080P / 60Hz), adică R86111. Dispozitivul este utilizat în sistemele CCTV integrate cu rețelele SMATV și poate fi folosit pentru a transmite material video de la un DVR/NVR către mai multe receptoare TV prin cabluri coaxiale. Modulatorul R86111 codifică și modulează semnalul Full HD (1920x1080-60p) furnizat la intrarea sa HDMI la semnalul RF în conformitate cu standardul DVB-T (COFDM) și oferă astfel o alternativă atractivă pentru instalațiile bazate pe divizoare și cabluri HDMI.
Urmăriți cel mai nou filmuleț despre instalarea unui modulator.
Antenă satelit TRIAX 80 TD (80cm, gri închis)Antenă radio FM 1RUZ PM B (O+V omnidirecţională)Antenă TV FIF DVB-T2 + radio DAB : DIPOL 7/5-12 (7 elemenți)Antena TV UIF DIPOL 44/21-60 DVB-T/T2 Tri DigitAmplificator de catarg TERRA MA080L (FM-VHFIII-UHF)Camera 2MP Hikvision DS-2CE56D8T-IT3E (dome, 1080p, 2.8mm, 0.005 lx, PoC, IR max. 40m)Encoder/Modulator HDMI - DVB-T (Full HD 1080p/60Hz) Priză Signal TV-satelitMultiswitch Signal MRP-508 (5-in/8-out)Splitter TV inductiv 2 căi RI-2/1F (DC-block)LNB QUATRO Inverto HOME Pro 0.3dB
/// În exemplul prezentat mai sus, semnalul de rezoluție Full HD de la conectorul HDMI DVR a fost modulat folosind un modulator digital Signal R86111 la un semnal standard DVB-T. Setul de antene a inclus antene: A2670, A0710 și A0221. Desigur, orice altă configurație a antenelor care funcționează în banda FM, UHF, VHF este posibilă. Amplificatorul de mașină DVB-T MA080L FM-VHFIII-UHF TERRA R82022 are trei intrări: semnal radio FM (88-108 MHz), bandă VHF (174-230 MHz) și bandă UHF (470-790 MHz) și fiecare piesă are câștigul poate fi ajustat separat. În calea UHF există un filtru cu bandă LTE 800. Multiswitch-ul MRP-508 R68508 este echipat cu un comutator de tensiune de 12 V CC pe calea antenei, care permite alimentarea amplificatorului MA080L R82022. Semnalul de la modulator și antene a fost adăugat folosind dispozitivul de adăugare / divizor de inducție RI-2/1 F E2094, care permite transmiterea tensiunii CC de la ieșire la una dintre intrări.

Cum să eliminați în siguranță fibrele optice din tub?

Implementarea instalațiilor bazate pe cabluri cu fibră optică necesită utilizarea instrumentelor adecvate. Nu există loc pentru jumătate de măsură - utilizarea altor instrumente decât cele recomandate poate duce la un risc de deteriorare a fibrelor, ceea ce poate împiedica performanța căii optice.
Printre numeroasele activități legate de prelucrarea cablurilor cu fibră optică, cele mai dificile sunt așa-numitele decupaje în tuburi. Secțiunile (ferestrele) sunt realizate pentru a extrage numărul dorit de fibre din tub fără a deranja cele rămase, menținând continuitatea tubului. Operațiunile de acest tip sunt adesea efectuate în mufe pe stâlpi într-o situație în care un cablu principal multi-fibre este suspendat prin poli și sunt necesare una sau două fibre la înălțimea unui anumit pol (de exemplu, trimiterea unui semnal către client sau separarea unei părți a manunchiului de cabluri către o altă ramură a rețelei) ).
Cum se utilizează instrumentul MSAT-5 L5925
(sursa: YouTube)
Instrumentul de acces Mid-Span de la Ripley MSAT-5 L5925 permite accesul facil la fibre optice în tuburile tampon libere, cu diametre de la 1,9 mm până la 3,0 mm, fără nici un risc de deteriorare. Poate fi folosit în siguranță pentru tăierea geamurilor în cablurile universale DRAKA cu până la 16 fibre (tubul cablului cu 24 de fibre are un diametru mai mare).

Produse noi în oferta Dipol

Rack de stocare a cablurilor de rezervă SZ-3E88818 permite stocarea în siguranță a până la 80-100 m de cabluri de rezervă cu o rază de îndoire corespunzătoare. Suportul poate fi folosit direct pe stâlpii pătrați și rotunzi și este echipat cu un panou dedicat pentru montarea oricăror cutii de îmbinare MDU și FDB (are deschideri care se potrivesc cu cele mai multe modele disponibile în prezent).
UPS CyberPower OR600ELCDRM1U (600VA/360W, rackabil)
UPS CyberPower OR600ELCDRM1UN9702 provides home, office and industrial users with back-up power and protects electronic devices against overvoltage, voltage surge, undervoltage and other power supply problems. The UPS is built in line-interactive architecture with a simulated sine wave at the output. It has an automatic voltage regulation (AVR) function to ensure a stable output voltage. The UPS has four filtered and battery-backed sockets.
Cameră IP 8 MPix Hikvision DS-2CD2086G2-IU (2,8 mm, 0,014 lx, IR 30m, WDR, H.265, Audio, AcuSense)
Compact IP Camera: Hikvision DS-2CD2086G2-IU K03189 belongs to the second generation of cameras using the AcuSense technology, notable for an even greater ability to filter out false alarms. The device is dedicated for use in CCTV systems based on IP DVRs/NVRs. The camera is fitted with an 8 MP 1/2" CMOS sensor and an IR illuminator with a range up to 30 m to ensure proper visibility in low-light conditions. It has a fixed 2.8 mm lens with a viewing angle of 102°, as well as a built-in microphone for sound recording.

Worth reading

Cameră IP compactă: Hikvision DS-2CD2086G2-IU K03189 aparține celei de-a doua generații de camere care folosesc tehnologia AcuSense, notabilă pentru o capacitate și mai mare de a filtra alarmele false. Dispozitivul este dedicat utilizării în sisteme CCTV bazate pe DVR-uri IP / NVR-uri. Camera este dotată cu un senzor CMOS de 8 MP 1/2 "și un iluminator IR cu o rază de acțiune de până la 30 m pentru a asigura vizibilitatea corectă în condiții de lumină scăzută. Are un obiectiv fix de 2,8 mm cu unghiul de vizualizare de 102 °, precum și un microfon încorporat pentru înregistrarea sunetului.