Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică

Nr. 21/2020 (25 Mai 2020)

Un nou tip de memorie poate schimba calculatoarele.

Pentru a crea computere mai mici și mai eficiente, oamenii de știință de la Universitatea din New York (NYU) au dezvoltat o nouă tehnică de stocare digitală a datelor, pe care au numit-o "racetrack memory".Această tehnologie configurează câmpul magnetic într-un mod nou și poate înlocui metodele actuale de stocare în masă.Se caracterizează printr-o densitate crescută de stocare a informațiilor, funcționare mai rapidă și un consum mai mic de energie.
În prezent, calculatoarele folosesc două forme de bază de stocare a datelor: memorii flash și hard disk-uri. Memoria flash este o modalitate de a stoca datele importante pe un dispozitiv fizic separat de computer, de exemplu carduri de memorie, unități flash. Hard disk-urile HDD sunt caracterizate de o funcționare relativ lentă și zgomotoasă. Hard disk-urile moderne folosesc fenomenul de inducție magnetică, iar pentru stocarea datelor sunt utilizate discuri fabricate în mare parte din sticlă sau aluminiu cu invelis feromagnetic. La sfârșitul brațului mobil, controlat folosind un sistem de poziționare precis, sunt utilizate capete speciale pentru scrierea și citirea datelor.
Texturi magnetice skyrmionice prezentate la mărire ridicată
Cercetătorii din NYU au decis să creeze un format de memorie digital complet nou, inversând în esență tehnica normală pe care calculatoarele o folosesc pentru a scrie date pe discurile de pe hard. O particula quasi-magnetică minusculă numită skyrmion este cea pe care sunt stocate datele. Stimulii externi, cum ar fi un impuls de curent, pot muta skyrmionii care se rotesc în spirală într-o sfera. Bilele skyrmionice rezultate reprezintă porțiuni de date, iar computerul le poate muta rapid în sincronizare cu impulsuri electrice. Deoarece skyrmionii sunt mici, se mișcă cu o viteză mare și necesită o cantitate mică de energie, procesul de calcul este mai rapid și mai eficient din punct de vedere energetic, în timp ce stochează mai multe date într-un spațiu specific. Totuși, procesul nu este absolut fără cusur. Oamenii de știință au descoperit că micii skyrmioni sunt stabili doar într-un mediu foarte specific. Determinarea condițiilor ideale în care pot fi creati și funcționa skyrmionii, va fi obiectivul cheie al cercetării în implementarea acestei tehnologii.

Seria de multiswitch-uri MRP cu o cale pasivă TV DVB-T/T2

. Multiswitch-urile DVB-S/S2 din seria Signal MRS sunt dedicate sistemelor încorporate în topologia stelelor. În astfel de sisteme, toate prizele sunt conectate prin cabluri concentrate într-un multiswitch sau un grup de multiswitch-uri. Aceste dispozitive sunt ideale pentru instalarea în case. O izolare foarte mare între ieșiri (fără intersecție între benzi și polarizări) și funcția de egalizare a caracteristicilor cablului încorporate poate compensa influența atenuării cablului care crește cu frecvența și lungimea cablului. Multiswitch-urile au comutator de 12 VCC pe calea terestră. Când un pre / amplificator trebuie alimentat prin cablul de semnal, comutatorul trebuie să fie setat pe poziția „12 V ON”.

 R68504 R68508 R68512 R68908
ModelMRP-504MRP-508MRP-512MRP-908
CodR68504 R68508 R68512R68908
Intrări/Ieșiri 5/4 5/85/12 9/8
Switch On/Off 12 VDCDa Da Da Yes
Seria MRP are calea terestră pasivă. Prin urmare, multiswitch-urile trebuie instalate în locații cu acces la un semnal TV relativ bun (nivel de semnal ridicat, calitate bună). În cazul în care semnalele terestre în locația antenei terestre nu sunt suficient de puternice, va fi necesar să utilizați un preamplificator de antenă sau chiar un amplificator exterior cu câștig mare, cum ar fi R82022 MA080L.
Amplificator VHF/UHF - Terra HS-013A (1-intrare / 2-ieşiri)
Amplificatorul de antenă R82022 Masthead MA080L are trei intrări separate: FM (88-108 MHz), VHFIII (174-230 MHz) și UHF (470-790 MHz) și fiecare intrare are reglaj separat al câștigului. Calea UHF are filtru LTE 800 încorporat. Amplificatorul este furnizat cu 12 VCC prin cablu coaxial din multiswitch-ul seriei MRP. Pentru a face acest lucru, setați switch-ul de 12 V pe On.

Numărarea clienților dintr-un magazin.

În multe țări, magazinele și centrele comerciale au fost obligate să monitorizeze numărul clienților prezenți în spațiile lor. În timp ce limita câtorva clienți din magazinele mici poate fi observată cu ușurință, este destul de dificilă în cele mari cu multe intrări și ieșiri.
Utilizarea unei camere de numărare poate fi o soluție la această problemă. O astfel de cameră este montată deasupra pasajului monitorizat, unde numără persoane cu diferențierea direcției (intrarea și ieșirea). În configurația camerei este creată o zonă virtuală care, atunci când este trecută, face ca o altă persoană să fie numărată. Inteligența artificială poate distinge fiecare persoană, astfel încât sunt detectate și grupuri de două sau trei persoane. Obiectivul dual determină înălțimea obiectelor. Prin urmare, persoanele cu o înălțime specificată (de exemplu, copii) sau alte obiecte (umbră pe podea) pot fi excluse. Detectarea oamenilor se bazează pe algoritmi de învățare profundă și asigură o precizie ridicată, chiar și atunci când există mai mulți oameni în pasaj. Depășirea numărului permis de clienți din soluția ECO este indicată prin schimbarea de culoare a luminii conectate la ieșirea de alarmă din cameră sau NVR. În soluția HIGH-END,seria I de NVR-uri permite vizualizarea numărului de persoane pe monitor (numărul de persoane și limita lor, culoarea schimbată indică momentul depășirii clienților). Schema ambelor soluții pentru o singură intrare este prezentată mai jos.
Numărarea clienților într-o singură intrare:
Versiunea „Eco” cu indicator
Versiunea „High-End” cu un NVR seria I
În magazinele mici, o singură cameră de numărare va fi suficientă. Ce se întâmplă dacă instalația are multe intrări și ieșiri (de exemplu, centru comercial)?. Nu este o problemă pentru sistem. Un aparat de înregistrare digital dedicat sau o aplicație adecvată (de exemplu, Hik-Central din Hikvision) nu poate doar să insumeze rezultatele de numărare ale mai multor camere foto (intrări/ieșiri), ci, de asemenea, generează automat rapoarte despre numărul de persoane, defalcat pe ore, zile, săptămâni , etc. Persoanele care gestionează camerele cu funcția de numărare sunt, prin urmare, nu numai un mijloc de a satisface cerințele pentru numărul de clienți care rămân simultan, ci și un instrument de afaceri excelent, oferind date foarte precise despre numărul de clienți la un moment dat.
Numărarea clienților pentru mai multe intrări:
Versiunea „Eco” cu indicator
Versiunea „High-End” cu un NVR seria I

Curățarea electrozilor din splicerul cu fibră optică AI-8C / AI-9 Signal Fire.

Electrozii din aparatul de sudură fibră sunt elemente care necesită înlocuirea periodică. Unul dintre parametrii incluși în fișa tehnică a splicerului este numărul de suduri care pot fi efectuate cu utilizarea unui set de electrozi. Această valoare este de obicei între 2.000 și 5.000 de suduri. De fapt, depinde de condițiile de mediu în care sunt realizate sudurile, precum și de cantitatea de calibrare a arcului electric. Prin urmare, un splicer poate necesita schimbarea după 2.500, iar un altul după 4.000 de cicluri.
Motivul pentru care instalatorul ar trebui să fie interesat de starea electrozilor sunt problemele cu realizarea suduri corecte - de obicei, arcul devine prea slab și neregulat, ceea ce duce la o sudură executată la o temperatură scăzută și la sudura proastă a fibrei. Dacă în plus este imposibil să efectuați calibrarea manuală a arcului electric, electrozii trebuie curățați sau înlocuiți.
///Contorul de splice-uri din L5870 Signal Fire AI-8C arată atât numărul total de suduri făcute de aparat cât si numărul de suduri rămase până la schimbarea electrozilor. În acest caz numărul total al sudurilor a fost 1899, iar numărul de suduri rămase până la schimbarea electrozilor este de 1101.//
Acest splicer a venit în service la DIPOL, iar solicitarea de service conținea informații despre problemele legate de generarea unui arc electric în timpul procesului de sudare. Evaluarea inițială a arătat clar că problema este cauzată de murdărirea electrozilor. Prin urmare electrozii din aparatele de sudură fibră optică colectează depuneri de murdărie și carbon care pot cauza probleme la procesul de sudură. În acest caz, electrozii trebuie scoși din splicer (procedura descrisă în manualul de utilizare), murdăria trebuie curațată cu o lamă de cutter, iar în final electrozii trebuie șterși cu un șervețel umezit în alcool izopropilic. În cazul splicerului Signal Fire Al-8C / AI-9, acest lucru poate fi realizat cu ușurință de către instalator.
Electrodul de la splicerul sosit în service a efecutat 1899 de suduri.
Același electrod, curățat arată ca unul nou (poza din dreapta).
+++Sertizarea îmbunătățită și precisă a mufelor RJ-45.Mufele EZ RJ-45 cat 5e J2012_100 și cat. 6 J2013_100 sunt acum disponibile la DIPOL
Caracteristica lor distinctivă este trecerea pe fire individuale care asigură realizarea mai rapidă și mai eficientă a conectorului. Conectorul trebuie să aibe cablurile torsadate iar firele în exces vor fi sertizate cu un clește dedicat E7911.
Mufe RJ-45 Cat.5e EZ Passthrough [100buc.]
Mufe RJ-45 Cat.6 EZ Passthrough [100buc.]
Mufa RJ-45 Cat.5 EZ Passthrough J2012_100
Mufa RJ-45 Cat.6 EZ Passthrough J2013_100
Mufa passthrough pregatită pentru crimpare
Mufa este prevăzută cu un picior elastic care o împiedică să iasă accidental din priză. Contactele au dinţi ascuțiţi, ușor distanțaţi, care se înfig direct în izolarea firelor, asigurând o conexiune sigură şi stabilă.
Cleşte sertizor pentru mufe EZ (8P8C/RJ45, 6P6C/RJ12, 6P4C/RJ11)
E7911 Cleşte sertizor pentru mufe EZ (8P8C/RJ45, 6P6C/RJ12, 6P4C/RJ11)

Actualizarea rapidă a firmware-ului din dispozitivele Hikvision.

Configurarea Batch-ului este software-ul care permite actualizarea rapidă a formware-ului, configurarea, activarea și resetarea dispozitivelor Hikvision la setările din fabrică. În timp ce construim un nou sistem de supraveghere, se întâmplă adesea ca dispozitivele achiziționate să aibă versiuni de firmware diferite sau vechi. Actualizarea acestora după conectarea prin intermediul unui browser poate dura mult timp, în special în cazul sistemelor complexe cu 32 sau 64 de camere. Întregul proces de actualizare poate fi făcut rapid prin configurarea batch-ului cu aceleași setări ale dispozitivelor identice sau aparținând aceleiași platforme hardware sau prin actualizarea individuală a fiecărui dispozitiv.
To perform a batch update:
  • rulează Batch Configuration cu drepturile de administrator,
  • adaugă toate dispozitivele prin program,
  • selectează dispozitivele pentru update,
  • apasă butonul Upgrade,
  • arată locația pentru salvarea fișierului,
  • confirmă cu butonul OK pentru începerea procesului de upgrade.
Batch-ul pentru update-ul a 2 camere folosind aceeași platformă

Produse noi în oferta Dipol

Receiver Ferguson Ariva 254 Combo DVB-S/S2 + DVB-T/T2/C A99254 este potrivit pentru recepția posturilor TV terestre (DVB-T/T2), prin cablu (DVB-C) sau satelit (DVB-S/S2). Unul dintre tunere primește semnal DVB-T/T2 și DVB-C, în timp ce celălalt tuner semnal DVB-S/S2. Este un dispozitiv versatil care oferă o calitate excelentă a imaginii HD. Datorită portului USB încorporat, cu funcție de înregistrare permite salvarea programele preferate pe un dispozitiv de stocare extern, precum și redarea melodiilor preferate, videoclipurilor sau afișarea fotografiilor la o calitate înaltă.
Cutie de sudură fibră optică TRACOM MDU B16 port oval (uncut port)cu montaj pe stâlp L5616 este o cutie cu 18 porturi de intrare / ieșire. Acestă cutie este utilizată pentru a proteja cablurile de fibră optică și sistemele de ramificare în instalații aeriene sau pe perete. Carcasa din policarbonat (PC) este rezistentă la radiații UV, temperaturi scăzute (-40° C) și temperaturi ridicate (+60° C) și substanțe chimice, ceea ce o face potrivită pentru instalații de cablu aeriene, conducte și îngropate.
Cameră IP dome Hikvision DS-2CD7146G0-IZS cu funcție de numărare Camera K02659 are următoarele funcții bazate pe învățarea profundă a mașinilor: numărarea persoanelor, detectarea feței, monitorizarea liniilor, traversarea liniei, filtrarea alarmelor, detectarea intruziunilor, bagaj nesupravegheat, eliminare obiect. Camera este perfectă pentru locurile în care este necesară monitorizarea numărului de clienți.

Merită citit:

Extenderele HDMI cu USB prin fibră optică. Multiple dispozitive pot fi controlate de la distanță de exemplu: NVR,pentru configurare sau vizionare necesită extensia HDMI + USB prin fibră optică. DIPOL oferă mai multe soluții de conectare al dispozitivelor...>>>mai mult
Utilizarea media convertoarelor de fibră și al extenderelor HDMI
Splicere-le de fibră optică Signal Fire AI-8 AI-9 / AI-8C