Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică

nr. 22/2020 (1 iunie 2020)

Cea mai rapidă cameră din lume.

Într-un articol publicat în revista Nature Communications, oamenii de știință de la Institutul Tehnologic din California au prezentat o nouă tehnică imagistică care poate captura videoclipuri la un șocant 70 trilioane (70x1012) cadre pe secundă. În lucrările anterioare pe tehnici de imagistică bazate pe senzori de siliciu, s-au obținut viteze de milioane de cadre pe secundă. Totuși, nu este suficient să surprindem și să documentăm cele mai volatile fenomene fizice, cum ar fi fuziunea nucleară sau descompunerea radioactivă fluorescentă. Oamenii de știință cercetează de obicei aceste efecte ultrarapide, declanșându-le de mai multe ori și observându-le în mod repetat la intervale de timp diferite. O astfel de abordare reduce considerabil posibilitatea înregistrării și observării unor fenomene.
Schema sistemului CUSP
(sursa: http://www.nature.com)
Tehnica Lihong Wang, dezvoltată de profesorul de inginerie medicală și inginerie electrică la Caltech, se numește Compressed Ultrafast Spectral Photography (CUSP). Utilizează impulsuri scurte de lumină laser care durează o femtosecundă (0.000.000.000.000001 secunde). Întregul sistem este împărțit în două domenii: imagistică și iluminare. În zona imagistică, un sistem de lentile interschimbabile înregistrează scena în timp ce împarte raza de lumină în două căi. La sfârșitul uneia dintre ele se află o cameră care înregistrează lumina difuză. În a doua pistă există un modul DMD (dispozitiv de micromiror digital) responsabil pentru codificarea imaginii înregistrate într-un flux binar pseudo-aleatoriu, care sub formă de lumină este, la rândul său, transmis cu aparatul foto. Camerele de acest tip înregistrează modificări ale intensității luminii în funcție de timp (sunt utilizate, printre altele, în vehicule autonome ca parte a sistemului LIDAR). Secțiunea de iluminare (iluminare) este responsabilă de generarea și direcționarea impulsurilor laser, ultra-scurte către scena înregistrată. Sistemul generează 70 de trilioane de impulsuri pe secundă, ceea ce se traduce în același număr de cadre ale imaginii înregistrate.

TRISET B2CA - cablu coaxial LZ0H.

De la 1 iulie 2017 în UE, toate cablurile de instalare din clădiri sunt considerate produse de construcție care fac obiectul reglementărilor aplicabile. Directiva CPR impune producătorilor să elaboreze și să pună la dispoziție Declarația de Performanță (DoP), precum și să marcheze produsele reglementate de marca CE relevantă. EN50575 specifică cerințele pentru: performanță în condiții de incendiu, metode de încercare și evaluare pentru cablurile de alimentare, control și telecomunicații utilizate în clădirile cu o clasă specifică de rezistență la foc. Odată cu introducerea reacției europene comune la clasele de foc, proiectanții și arhitecții au la dispoziție reglementări clare cu privire la utilizarea tipurilor de cabluri adecvate. Pentru a atinge niveluri sporite de siguranță la incendiu, producătorii de cabluri recomandă utilizarea cablurilor B2CA în clădiri cu destinație specială care trebuie să îndeplinească cerințe de siguranță foarte stricte (de exemplu, în spitale, pepiniere, clădiri înalte, clădiri de birouri și case de îngrijire medicală).
Un nou tip de cablu coaxial, TRISET B2CA E1020_500 potrivit pentru sistemele de antene MATV / SMATV din clădirile publice este acum disponibil în oferta DIPOL. Cablul are o manta LSOH (izolație fără halogen). În caz de incendiu, cablul nu răspândește flacără, emisia de fum este foarte scăzută, iar gazele eliberate nu sunt corozive.
TRISET B2CA cu manta LSOH are un conductor central din cupru cu un diametru de 1,05 mm ș o ecranare tripla (folie Al/PET/ SY (prima) legată la dielectric + 82% densitate tresa + folie Al/PET (al doilea) corporal la teacă)
Elemente distinctive:
 • respectă cerințele Clasa A
 • reacție la clasa de foc. la CPR - B2ca-s1a,d1,a1
 • Miez de cupru de 1,05 mm
 • eficiență mare de ecranare
 • atenuare redusă
 • acoperire ecranare 82%
 • 5 ani garanție
 • Cablu LSOH

Convertoare video optice - control PTZ.

Toate modelele de convertoare video pe fibră Ultimode suportă transmisie de date pe RS485, de exemplu semnale de control la camerele PTZ. Transmisia nu necesită nicio configurație suplimentară, este important să conectați corect cablurile și să utilizați resurse tipice gata de utilizare ale sistemelor CCTV implementate în camere PTZ, DVR-uri, tastaturi sau alte dispozitive de control.
DVR 4 canale Hikvision DS-7204HUHI-K1 (5Mpix@12FPS, H.265, HDMI, VGA) TURBO HD 3.0 ENVideo convertor fibră HDTVI-201 ULTIMODE (1 canal, SM, 20 km. PAL și HD-TVI)Video convertor fibră HDTVI-201 ULTIMODE (1 canal, SM, 20 km. PAL și HD-TVI)Cameră PTZ N-CAM 870 (HD-TVI/AHD/HD-CVI, 1080p, 5-50mm 10x motozoom, 0.01 lx, IR max. 80m)
Schema de utilizare a convertoarelor video optice.
Transmiterea semnalului video de la o cameră la controlul camerei DVR și PTZ.
Cerinţele impuse pentru comunicare dintre o unitate de control sau DVR şi o cameră PTZ sunt:
 • conexiunea între interfața RS485 a transmițătorului video și camera PTZ se face pe două fire, "+" și "-",
 • prin switchurile DIP se poate schimba adresa camerei PTZ, tipul și viteza de transmitere pe serial,
 • în unitatea de control sau în DVR selectați aceiași parametri pentru camera cu adresa setată.
Cel mai comun motiv pentru lipsa de comunicare dintre o cameră PTZ şi unitatea de control sau DVR o reprezintă configurarea necorespunzătoare a protocolului de transmisie la unul sau la ambele capete ale conexiunii. Este necesară setarea la ambele capete a aceluiaşi protocol. Cel mai comun protocol este PELCO-D sau PELCO-P, cu viteze de transfer de 9600bps.
Dacă tastatura externă nu este utilizată pentru a controla PTZ, numai DVR-ul (controlat ca parte a protocolului HD-TVI), portul RS-485 al DVR-ului ar trebui conectat la receiverul convertorului video. Fără o astfel de conexiune, nu va fi posibilă controlarea camerei, deoarece semnalele de control din cablul coaxial (HD-TVI) nu sunt transmise prin fibră optică (doar semnalul video este transmis).

DVR-urile din seria HUHI suportă camere de 8 MP.

Camerele cu o rezoluție de până la 8 MP sunt disponibile în sistemul TurboHD. O rezoluție mare este ideală pentru supravegherea spațiilor mari, asigurând o calitatea mare a imaginii datorată numarului de pixeli, adică numărul de pixeli pe metru din înălțimea cadrului sau obiectului observat. Cu o rezoluție 4K, este posibilă o înregistrarea de pană la patru ori mai detaliată decât cu cele de 2 MP (1080p) și astfel se obține o imagine mai utilă.
HTHISerii și modele ale HUHIDVR-uri dedicate pentru camerele de 8 MP (cu anumite restricții), Aceste modele se regăsesc în tabelul afișat.
ModelCodNumar de canaleRezolutie MaximăMegapixel rating
DS-7204HUHI-K1M7550548 MP @ 8 fps 
(doar primul canal)
5 MP @ 12 fps
DS-7208HUHI-K2M7550988 MP @ 12 fps5 MP @ 12 fps
DS-7216HUHI-K2M75517168 MP @ 12 fps5 MP @ 12 fps
DS-7324HUHI-K4M75531248 MP @ 12 fps5 MP @ 12 fps
DS-7332HUHI-K4M75532328 MP @ 12 fps5 MP @ 12 fps

Controller dedicat pentru sistemul Omada TP-Link.

Controller-ul OC200 N2560 a fost proiectat pentru a gestiona central o întreagă rețea de dispozitive din seria EAP. Caracteristici, include monitorizarea în timp real a statisticilor de trafic și analiza acestora prin instrumente de vizualizare a datelor încorporate, autentificarea oaspeților prin portalul captiv, upgrade-ul și repornirea sistemului și scanarea ușoară a rețelei - va ajuta la gestionarea rețelei WiFi.
Controller EAP TP-Link Omada Cloud Controller OC200
Controller Cloud N2560 EAP TP-Link OC200
Avantaje principale:
 • Management centralizat al rețelei Wi-Fi,
 • Management de rețea din cloud,
 • Alimentare PoE (802.3af/802.3at),
 • Procesor cu consum mic, cu port USB pentru backup, carcasă de metal,
 • Management simplu al rețelei prin interfața Omada,
 • Posibilități multiple de autentificare pentru oaspeți (Facebook, SMS, Voucher).
Cu acest controller, administratorul de rețea poate permite clienților să se autentifice priintr-un portal prestabilit. Această metodă obligă utilizatorul să parcurgă anumiți pași pentru a accesa rețeaua, ca de exemplu să accepte condițiile de utilizare sau să furnizeze o parolă. Accesul cu parolă se face pe baza unui server de autentificare sau a unei baze de date furnizată de administrator.

Documentarea progresului construcției cu ajutorul camerei IP Hikvision.

Camerele IP Hikvision pot realiza și înregistra imagini secvențiale, precum și efectuarea unor operații ca urmare a unor evenimente. În modul secvență, se poate crea de ex. istoria progresului construcției unei clădiri. Această soluție economisește utilizatorului o mulțime de spațiu pe disc (card de memorie sau server), asigurând în același timp că procesul de construcție este bine documentat. Camerele ideale pentru acest scop sunt cele cu interfață microSD (simbolurile F sau G0 și G1 pe numele camerei). Intervalul de timp poate varia de la 1 secundă la 7 zile. În plus, programul poate fi configurat astfel încât să facă anumite capturi în timpul programului de lucru de exemplu (la anumite ore ale zilelor săptămânii când echipajul de construcții este la fața locului, de luni până vineri, de la 8:00 - ora 16:00 sau la intervale de 1 oră (vezi mai jos).
Configurarea programată al înregitrării programate
Configurarea înregistrării secvențiale
Modele de camere Hikvision care suportă funcția de captură temporară:
Cameră IP 1.3 MP Hikvision DS-2CD2012-I (4mm, 0.01 lx, IR max. 30m)
Cameră IP Hikvision DS-2CD2065FWD-I (6 MP, 2.8 mm, 0.014 lx, IR 30m, WDR, H.265/H.264)
Camera IP compactă: Hikvision DS-2CD2T22WD-I5 (2MP, 4mm, 0.01 lx, IR 50m, WDR)
Camera IP 8MP Hikvision DS-2CD2685FWD-IZS(B) (2.8-12mm Motozoom, 0.01 lx, IR 50m, WDR, IK10, Audio, H.265)
Cameră 2MP
DS-2CD2023G0-I
K17631
Cameră 6 MP
DS-2CD2065FWD-I
K17596
Cameră 2 MP
DS-2CD2T23G0-I5
K17831
Cameră 8 MP
DS-2CD2685FWD-IZS (B)
K17728

Produse noi în oferta Dipol

===Cutie de joncțiuni TRACOM MDU B16 cu montaj pe stâlp Acest tip de cutie L5616 este proiectată pentru 18 porturi de intrare/ieșire. Acest tip de cutie de pentru splice-uri este utilizată pentru a proteja cablurile de cabluri de fibră optică și sistemele de ramificare în instalații aeriene și perete. Carcasa din policarbonat de calitate (PC) este rezistentă la radiații UV, temperaturi scăzute (-40 ° C) și ridicate (+ 60 ° C) și substanțe chimice, ceea ce o face potrivită pentru instalații de cablu aeriene, conducte și îngropate.
Receiver Ferguson Ariva 254 Combo DVB-S/S2+DVB-T/T2/C A99254 este potrivit pentru recepția posturilor TV terestre (DVB-T2), TV prin cablu (DVB-C) și satelit TV (DVB-S/S2). Unul dintre tunere primește semnal DVB-T/T2 și DVB-C, în timp ce celălalt semnal DVB-S/S2. Este un dispozitiv versatil care oferă o calitate excelentă a imaginii HD. Datorită portului USB încorporat, cu funcție de programare, puteți înregistra programele preferate pe un dispozitiv de stocare extern, precum și redarea de muzică, videoclipurilor și afișarea fotografiilor în calitate HD.
Cameră termografică portabilă Hikvision DS-2TP31B-3AUF, pentru măsurarea temperaturii K04782 este o cameră termografică portabilă concepută pentru măsurarea temperaturii în timp real cu o precizie ridicată de +/- 0,5° C în intervalul de temperatură de 30° C până la 45° C. Datorită eficienței și vitezei de măsurare ridicate (aproximativ 1 s), acest tip de soluție este ideal pentru instalațiile în care temperatura unui număr mare de oameni trebuie măsurată într-un timp scurt (screening inițial).

Merită citit:

Care este distanța maximă de cablu pentrutransmisie a semnalului TurboHD? În sistemul TurboHD, semnalul video și sursa de alimentare pot fi transmise folosind cabluri coaxiale sau cabluri torsadate. Intervalul de transmisie depinde de tipul de cablu, de rezoluția necesară și de netezimea videoclipului. Depășirea unui anumit minim duce la o reducere semnificativă a calității imaginii: pierderea detaliilor și estomparea, iar în cazul distanțelor și mai lungi, pierderea sincronizării sau lipsa imaginii ...>>>mai multe
Pentru camera M75051 TurboHD 4.0 cu cablul RG-59, distanța maximă de cablu este de 700 de metri
Numărarea personalului din încăpere