Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică

nr. 23/2020 (8 iunie 2020)

5G pe acoperișul lumii!

La munte, acoperirea rețelei celulare nu este de obicei cea mai bună. Desigur, acest lucru se datorează terenului și costurilor pe care ar trebui să le suporte operatorul pentru construirea unei rețele de stații de bază. Cu toate acestea, se dovedește că uneori plătește instalarea echipamentelor de telecomunicații chiar și în cele mai dificile locuri disponibile. Huawei și China Mobile s-au lăudat cu construcția unui transmițător 5G într-un loc absolut unic - pe panta Muntelui Everest.
Întregul proiect a necesitat implicarea a până la 150 de persoane. Trei emițătoare sunt amplasate în tabere la altitudinile de 5.300, 5.800 și 6.500 m a.s.l. Terenul și amplasarea stațiilor de bază nu au permis instalarea de linii RF, ceea ce înseamnă că, pe lângă stațiile de bază 5G, până la cel mai înalt vârf din lume au fost aduse 25 km de cabluri cu fibră optică!
Prima stație de bază 5G de pe Muntele Everest
Testele au dovedit că viteza de rulare la 5.300 m a.s.l. depășește 1,66 Gb/s în descărcare și 215 Mb/s de încărcare. Presa chineză estimează că costurile de instalare ale unui transmițător 5G pe Muntele Everest s-au ridicat la aproximativ 140.000 USD (instalarea aceleiași stații de bază într-un mare oraș chinez costă în jur de 5.000 USD).

Realocări de frecvență. Standardul DVB-T2/HEVC.

Tehnologia 5G este viitorul cel mai apropiat al pieței telecomunicațiilor. Cu toate acestea, pentru ca acest lucru să se întâmple, este necesară infrastructura și alocarea benzilor RF. Una dintre ele, banda de 700 MHz (694 MHz -790 MHz) este utilizată în prezent pentru a difuza televiziunea digitală terestră DVB-T. În majoritatea țărilor UE, se desfășoară lucrări pentru organizarea spectrului RF și punerea la dispoziție a benzilor furnizate pentru telecomunicații. În acest scop, țările UE vor trebui să elibereze banda de 700 MHz și să reorganizeze multiplexurile terestre DVB-T (reîncărcarea de frecvență) pentru nevoile operatorilor de telefonie mobilă (servicii 5G), precum și în conexiune. odată cu trecerea la standardul de difuzare DVB-T2/HEVC anunțat în 2022. Doar televizoarele capabile să decodeze o imagine și un sunet comprimate vor putea primi corect programe de televiziune. O mulțime de televizoare utilizate în prezent nu sunt echipate cu un decodor DVB-T2 și pot afișa doar imagini codate pe AVC (cunoscute și ca H.264 sau MPEG-4 v.10), un standard mai vechi de codare video. După trecerea la standardul de transmisie DVB-T2/HEVC, aceste televizoare nu vor mai „recunoaște” conținutul transmis și va trebui achiziționat un receiver extern, modificările nu vor afecta televizorul prin cablu sau televizorii prin satelit.
Atunci când alegeți cumpărarea un televizor nou, asigurați-vă că este capabil cu tunerul DVB-T2/HEVC (cunoscut și sub denumirea de H.265 sau MPEG-H v.2). Noul televizor ar trebui să proceseze sunetul codificat conform standardului E-AC-3.

Cum se face alegerea corectă al unui UPS?

Înființată în 1997 în SUA, CyberPower Systems Inc. produce surse de alimentare de înaltă calitate (UPS)*** www.dipolnet.ro/cyberpower--producer,search-4315***. Pentru o selecție mai ușoară a produsuluiUPSacesta vă permite să alegeți o sursă de alimentare rezerva pentru nevoile dumneavoastră. Selectorul oferă posibilitatea de a determina parametrii cei mai des solicitați și de a filtra dispozitivele disponibile în ofertă.
Parametri:
 • Sarcina de putere - puterea activă totală a dispozitivelor conectate [W],
 • Capacitate rezervată - UPS maxim în raport cu puterea activă nominală [%],
 • Runtime - autonomie dispozitiv [min],
 • Tensiune - interval de tensiune de funcționare [V],
 • Factor de formă - tip de carcasă,
 • Topologie - arhitectură de operare:
  • Standby - dispozitivele conectate sunt alimentate direct de la rețea și sunt comutate la UPS în caz de întrerupere a alimentării,
  • Linie interactivă - dispozitivele conectate sunt alimentate de UPS, care controlează specificațiile de bază ale puterii,
  • Conversie dublă online - UPS-ul efectuează conversia completă AC→DC→AC, furnizând tensiunea de ieșire cu parametrii specificati.

Video interfon analog Hikvision.

Video interfoanele video analogice de la Hikvision sunt soluția optimă pentru persoanele care se așteaptă la funcționalități de bază, cum ar fi: funcționalitate, apeluri audio-video sau deschiderea ușii/porții de la distanță. Dispozitivele acestei serii de produse vor funcționa bine pentru case sau vile, cu extensia maximă până la 3 monitoareși 2 uși sau porți . În plus, o cameră CCTV din standardul CVBS poate fi conectată la fiecare monitor. Monitoarele sunt alimentate cu 12 VCC, în timp ce comunicația și alimentarea la ușă/poartă sunt asigurate de un cablu cu 4 fire. Tensiunea electrică este controlată de un releu încorporat în stația ușă/poartă, folosind o sursă suplimentară de alimentare M1820.
Yala electromagnetică încastrabilă: Bira ES1-001 (12V AC/DC, reglabilă) Alimentator 12V/2A - ZI-2000 (pentru camere supraveghere şi LED)Mufa alimentare camera mama cu surub G-55 DC 2.1/5.5
Schema de montaj folosind un singur monitor pentru controlul unei singure uși/porți
Tabelul de mai jos arată distanța maximă de transmisie între monitor și stația de bază, în funcție de tipul cablului utilizat (4 fire).
Distanța de cablu
Numărul de fire necesarSecțiunea conductorului
10m max.40.20 mm²
30m max.40.50 mm²
50m max.40.75 mm²
100m max.41.50 mm²

Capace transparente pentru mufele optice finale Ultimode.

Ultimode SC Adaptoarele simplex și duplex sunt echipate cu capace de capăt transparente care protejează interiorul împotriva intrării de praf. Permite verificarea funcționării corecte a traseelor optice individuale cu ajutorul detectorului optic (de ex. L5935), fără a scoate capacele.
Capacele transparente economisesc timpul instalatorului eliminând nevoia de a scoate acest element din adaptor
(capacele sunt de obicei negre)

Cea mai bună antenă LTE din ofertă.

TRANS-DATA LTE KYZ 10/10 A741024 este o antenă MIMO logaritmică periodică, destinată utilizării modemelor LTE/GSM/3G. Antena are un câștig de 10 dBi. Este concepută pentru conexiunea la modemuri LTE echipate cu doi conectori de antenă, telefoane mobile, GSM, DCS, modemuri 3G.
Elemente distinctive:
 • Antenă logaritmică direcțională de exterior,
 • MIMO 2x2,
 • Multiband: 698-960, 1700-2700 MHz,
 • Multi-standard: GSM, DCS, UMTS, WLAN, LTE,
 • Câștig:
  • 9.5 dBi (698-960 MHz),
  • 10 dBi (1710-2700 MHz),
 • Scurt circuit pentru DC,
 • 10m de cablu cu cunector SMA,
 • Carcasă din plastic ABS, rezistent la radiații UV și condiții meteorologice nefavorabile,
 • Montaj pe catarg cu bride,
 • Opțional - montaj pe țeavă orizontală.
Antenă 4G/LTE TRANS-DATA LTE KYZ 10/10 MIMO (cu 10 m de cablu și conector SMA)
Antenă 4G/LTE TRANS-DATA LTE KYZ 10/10 MIMO (cu 10 m de cablu și conector SMA)

New products offered by DIPOL

Banda de oțel inoxidabil 10x0.7 mm 30 m (430 grade) E88826 este plasată într-o carcasă de plastic care acționează ca un ambalaj. Banda este folosită, printre altele, pentru instalarea de curele, pentru a realiza curele pentru fixarea parantezelor și ramelor pe stâlpi. Fabricat din oțel inoxidabil AISI 304.
Cablul de fibră optică Fibertechnic DAC Z-XOTKtcdD L79204 cu posibilitatea de îngropare. Are o teacă HDPE cu rezistență mare la șocuri mecanice (4000 N), ceea ce o face, de asemenea, rezistentă la temperaturi scăzute. Poate fi utilizată pe ultimul kilometru al unui sistem FTTH, precum și în orice instalație care necesită conexiuni la sol, în cazul în care conductele de carcasă nu pot fi utilizate pentru protecție suplimentară.
TRISET B2CA LSZH A++ cablul coaxial de 75 ohm E1020_500 potrivit pentru sistemele de antene MATV / SMATV din clădirile publice este acum disponibil în oferta DIPOL. Cablul are o manta LSOH (izolație fără halogen). În caz de incendiu, cablul nu răspândește flacără, emisia de fum este foarte scăzută, iar gazele eliberate nu sunt corozive.

Worth reading

Numărarea clienților într-un magazin. În multe țări, magazinele și centrele comerciale au fost obligate să monitorizeze numărul de clienți prezenți în spațiile lor. În timp ce limita câtorva clienți din magazinele mici poate fi ușor respectată, este destul de dificilă în cele mai mari, în special în cele cu multe intrări și ieșiri... >>>mai multe
Numărarea clienților într-o singură intrare:
Versiunea „Eco” cu indicator
Versiunea „High-End” cu un NVR seria I
Fiabilitate și modernitate