Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică

nr. 24/2020 (15.06.2020)

Asiaticii lucrează deja la rețeaua 6G.

În timp ce instalațiile sunt implementate pentru a utiliza rețeaua 5G din întreaga lume, cursa companiilor care dezvoltă următoarea, a șasea generație a standardului rețelei mobile a început. Companiile asiatice specializate în construcția rețelelor mobile: Samsung, Huawei și LG au un rol important în acest proces. Coreea de Sud a investit 800 de milioane de dolari în dezvoltarea unui centru de cercetare care va proiecta noi dispozitive și va asigura dezvoltarea standardelor de comunicare tehnică. Acestea urmează să fie dezvoltate în 2023. La rândul lor, chinezii și-au lansat centrul de cercetare și dezvoltare în noiembrie. Pași îndrăzneți sunt făcuți și de americani care lucrează din greu la circuite integrate dedicate procesării rapide a datelor.
Conform ultimelor informații, noile rețele vor fi de zece ori mai rapide decât 5G, dar gama stației de bază va fi de doar 200 de metri. Acest lucru va crește numărul de stații, dar aici miniaturizarea este la îndemână. Datorită lungimii de undă mai scurte, dimensiunile antenelor vor scădea, iar întreaga stație de bază va fi dimensiunea unui smartphone (stațiile de bază 3G / 4G au o acoperire mult mai mare, dar sunt de dimensiunea unui frigider). Se prevede că stațiile vor fi amplasate în diferite puncte ale infrastructurii rutiere, cum ar fi farurile și semafoarele - oamenii de știință intenționează ca acestea sa fie instalate în mașini.
În ciuda dimensiunilor mici, stațiile de bază vor avea o viteză mare de calcul, rezultând din faptul că vor acționa ca servere care prelucrează date la viteză mare. Aceasta va deschide calea către o nouă tehnică de procesare a datelor și aplicații cloud.
Companiile de telecomunicații sunt hotărâte să aibă dispozitive și standarde pentru rețele 6G dezvoltate rapid. Pe lângă beneficiile oferite de producția de echipamente, drepturile de brevet sunt, de asemenea, importante ca sursă semnificativă de venit.

TRISET PLUS - Cablu din clasa A.

Cablul este una dintre părțile cheie ale oricărui sistem TV. Pentru a fi transmis cu succes, semnalul trebuie izolat de semnalele de interferență generate de liniile de alimentare sau de cablurile TV și SAT paralele (intersecție). Cablul coaxial de calitate ar trebui să asigure pierderi reduse de inserție și eficiență mare de screening. Această caracteristică este testată în intervalul 30-3000 MHz și de obicei ia valori de la 45 la mai mult de 120 dB. Pentru o eficiență ridicată a ecranării în sistemele SMATV, vă recomandăm să folosiți cablul TRISET PLUS E1016.
Conductorul central este din cupru cu un diametru de 1,13 mm iar tresa este triplu-ecranată:
Folie Al/PET/SY (prima) lipită la dielectric + împletitură de 81% densitate + folie Al PET (a doua) lipită de manta.
TRISET PLUS E1016 respectă cerințele clasei A+ pe întregul interval de frecvență 30-3000 MHz. De asemenea, îndeplinește într-o mare măsură cerințele pentru cablurile din clasa A++. Cablul TRISET PLUS E1016 este recomandat pentru utilizare în sisteme cu mai multe cabluri de antenă plasate în paralel pe o distanță lungă sau când cablurile de alimentare sunt amplasate în apropiere.
Eficiența de screening a cablului TRISET PLUS în intervalul 30-3000 MHz și cerințele pentru clasele A+ și A++. TRISET PLUS îndeplinește cerințele clasei A++ în intervalul de frecvențe 1000-3000 MHz.

Media convertoare Ultimode - diagnosticare sistem.

Ultimode Media convertoarele transmit semnale Ethernet prin fibre optice . Aceste dispozitive „plug and play” nu necesită configurare. Cu toate acestea, se poate întâmpla ca sistemul să nu funcționeze.
În caz de nefuncționare, primul pas pe care trebuie să îl facă instalatorul este să verifice LED-urile pe ambele convertoare media.
 • PWR - Alimentare
 • FP - conexiune fibră
 • TP - conexiune cablu internet
 • 1000M - 1000 Mbps mode (anumite modele)
 • Link/Act - link optic activ (Stânga); link cablu activ (Dreapta)
 • FDX/COL - Mod Full Duplex
În cazul defecțiunilor legăturii cu fibră optică bazată pe media convertoare, trebuie verificată starea LED-urilor. Dacă LED-ul PWR nu este aprins constant, înseamnă o defecțiune a media convertorului sau o problemă de alimentare. Rândul din mijloc, LED-urile (Link/Act) indică o conexiune corectă a fibrei optice (partea stângă) și a cablului UTP (partea dreaptă). Aceste LED-uri de obicei clipesc atunci când datele sunt transferate. Un LED inactiv înseamnă de obicei o problemă de cablare sau, în cazul fibrei optice pentru conexiuni cu 2 fibre, conectarea greșită la Tx și Rx. În această zonă, erorile sunt cel mai adesea făcute în timpul instalării, dar aceste LED-uri vă vor ajuta la identificarea rapidă a unei probleme.
LED-urile FDX / COL indică modul full duplex activ (transmisie în două direcții simultan). Lipsa iluminării lor de fundal poate însemna deteriorarea cablului sau întreruperea acestuia. Dioda LED de la 1000M înseamnă că pe portul cablului UTP media convertorul realizeaza o conexiune cu o viteză de transmisie de 1000 Mbit/s. Acest LED se va aprinde numai atunci când un dispozitiv cu o interfață care acceptă această viteză este conectat pe cealaltă parte a cablului UTP. În situația în care, în ciuda conectării dispozitivului cu un port de 1000 Mbit/s, ledul nu se aprinde, verificați starea cablului UTP.

Cum să conectați un microfon la dispozitivele de monitorizare?

În CCTV este posibilă înregistrarea video cu sunet. În sistemele HD-TVI, modulul audio este conectat la intrarea „audio” în înregistrator, în timp ce în sistemele IP este conectat la cameră, iar de acolo sunetul este trimis la NVR. Mai jos este o schemă de conexiune pentru camera IP Hikvision cu modulul audio DS-2FP2020 M1918.
Microfon Hikvision DS-2FP2020
Conectarea microfonului M1918 prin Camera IP
Microfon Hikvision DS-2FP2020
Microfonul Hikvision M1918 DS-2FP2020
Microfonul are 3 conectori: doi pentru alimentarea la DC 12V și unul pentru sunet. Cablul alb trebuie conectat la intrarea „audio” al camerei, negru la masa de alimentare și la conectorul „GND” al camerei, iar roșul la plusul de alimentare. În configurația camerei, setați intrarea audio pe „LineIn”. Dacă camera este alimentată la 12V, se poate utiliza aceeași sursă de alimentare. În cazul unei camere IP alimentate prin PoE, la microfon trebuie să fie conectat un alimentator suplimentară de 12V. Există, de asemenea, camere cu un conector suplimentar de alimentare de 12 V, de exemplu K02659.

Un nou tip de cablu de internet ecranat.

Cablul NETSET F/UTP cat 6 E1612_500 este un cablu de înaltă calitate, proiectat pentru instalații profesionale de exterior. Ecranul din folia de aluminiu permite reducerea interferențelor și blocarea acestora într-o măsură mai mare.
Caracteristici distinctive ale cablului cat.6 E1612 NETSET BOX F/UTP
 • materiale de cea mai înaltă calitate, performanțe excelente confirmate de o garanție de până la 15 ani,
 • parametrii tehnici care depășesc cu mult cerințele din categoria 6,
 • reacție la clasa de foc în conformitate cu CPR - Dca s2 d2 a1, pereche torsadate îndeplinesc cerințele EN50575,
 • controlul calității preproducție a materiilor prime și controlul calității postproducție a produsului finit;
 • conductoare solide, cupru, diametru 0,565 mm,
 • izolație de miez din HDPE vopsită în masă, diametrul miezului: 1,12 mm,
 • ecran de aluminiu
 • mantaua cablului din polietilenă LSZH albă, diametru exterior: 7,4 mm.
Graficul procesului total PSELFEXT al cablului E1612 în raport cu standardul EN50173
Acest tip de cablu este utilizat în instalații în care semnalul transmis prin cablu poate fi expus la diverse tipuri de interferențe electromagnetice care apar de cabluri electrice sau alte cabluri de semnal sau dispozitive (aparate de aer condiționat, motoare de mare putere, dispozitive industriale).
Cablul cat. 6 E1612_500 cu manta LSZH Dca s2 d2 a1 /500m/

Elementele principale ale video-interfonului IP modular.

Sistemul de video-interfon Hikvision IP din a 2-a generație se caracterizează prin funcționalitate ridicată și capacitate de extindere. Stația de ușă poate fi asamblată din diferite elemente în funcție de necesități. Un element esențial al stației modulare al ușilor este modulul principal cu o cameră foto. Modulul de afișare, care oferă informații despre starea stației de ușă, informează despre deschiderea ușii, apeluri și conversații, vă permite, de asemenea, să selectați un contact din lista utilizatorilor creați (max. 500) și să realizați conexiunea. Dacă este necesară funcționalitatea de blocare a codului, atunci trebuie introdusă o tastatură care permite deblocarea codului și selectarea noului cod al abonatului. Dacă utilizatorul dorește să deschidă ușa cu ajutorul tagurilor RFID, ar trebui adăugat un astfel de cititor. O stație de ușă poate fi extinsă cu până la 8 module suplimentare (1 modul principal + 8 suplimentare), permițând obținerea unor funcționalități diferite în funcție de cerințele utilizatorului.
Modul principal de expansiune al sistemul IP:
Videointerfon IP DS-KD8003-IME1 (modular)
Modul Hikvision DS-KD-E cititor de carduri EM 125 kHz (videointerfon gen.2)
Modul Hikvision DS-KD-M cititor de carduri Mifare (videointerfon gen.2)
Modulul principal
DS-KD8003-IME1/EU
G73652
Modulul cititorului de card EM 125 kHz
DS-KD-E
G73660
Modulul cititorului de card Mifare 13,56 MHz
DS-KD-M
G73662
Modul Hikvision DS-KD-IN cu afișaj (videointerfon IP gen.2)
Modul Hikvision DS-KD-KK 6 butoane (videointerfon IP gen.2)
Modul Hikvision DS-KD-KP cu tastatură pentru videointerfon IP
Modulul indicator
DS-KD-IN
G73664
Modulul cu utilizatori
6-button DS-KD-IN
G73666
Modulul de tastatură numerică
DS-KD-KP
G73668
Modul afișaj Hikvision DS-KD-DIS (3.5
Modulul de afișaj 3.5"
DS-KD-DIS
G73670
Modulu blankl
DS-KD-BK
G73672

Produse noi în oferta Dipol

Sursă în comutație MDR-100-48 48 V montaj pe șina DIN N93327 a fost special concepută pentru a furniza tensiunea de alimentare neîntreruptă pentru sisteme de control și de automatizare care este necesară tensiune continuă stabilizată. Sursa de alimentare este proiectată pentru montarea pe o șină DIN. Tensiunea de ieșire: DC 48V, curent: 2A.
Video-interfonul DS-KV8213-WME1 Gateway Villa IP 2 gen. G73634 este o stație de acces cu 2 abonați de la Hikvision, a doua generație video IP. Designul estetic și funcționalitatea ridicată fac ca această stație să fie ideală pentru construcția de sisteme utilizate în case sau vile. Camera încorporată color 2 Mp cu unghiuri largi de acoperire (129 ° (H) / 75 ° (V)), împreună cu un iluminator IR cu o rază de acțiune de până la 3m asigură o vizionare corectă în jurul lui. Cititorul încorporat de carduri în standardul Mifare (13,56 MHz) vă permite să deschideți ușa cu carduri de acces sau cu cheie.

Cablul de fibră optică Fibertechnic DAC Z-XOTKtcdD 4J L79204 este destinat instalării direct în sol. Cablul are un strat HDPE cu rezistență mare la zdrobire (4000 N). Cablurile din această manta sunt, de asemenea, rezistente la temperaturi scăzute. Acestea sunt utilizate atât în ​​implementarea rețelei FTTH, cât și în orice instalații unde este necesar să se facă conexiuni prin pământ, fără posibilitatea de a pune protecții suplimentare sub formă de copex/conducte de protecție.

Merită citit:

Media convertoare prin fibră optică - control PTZ. Toate modelele de convertoare video Ultimode acceptă transmisia de date RS485, de ex. semnale de control la camerele PTZ. Transmisia nu necesită nicio configurație suplimentară, este important să conectați corect cablurile și să folosiți resurse tipice gata de utilizare ale sistemelor CCTV implementate în camere, tastatură și DVR ...>>> mai multe
Schema de montaj pentru media convertoare
Transmiterea semnalului video de la cameră la DVR și controlul PTZ.
Ghid de montaj fibră optică