Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică

nr. 25/2020 (22.06.2020)

Ca în fiecare an, Newsletter-ul nu va fi publicat în perioada vacanței de vară.

Următoarea versiune va fi publicată pe 31 august 2020.

---

Dorim tuturor cititorilor, clienților și partenerilor noștri

o vacanță liniștită și sigură!

Autobuze autonome în orașe - un program pilot UE.

O adevărată revoluție în transportul public vine prin introducerea autobuzelor autonome pe străzile orașelor europene. La inițiativa Uniunii Europene, un proiect se desfășoară în cadrul programului Orizont 2020 - cel mai mare program al UE în domeniul cercetării și inovării. O soluție inovatoare în transportul urban de pasageri este testată în cinci țări europene. Orașele-pilot nu au fost alese întâmplător - în fiecare dintre ele, autobuzele autonome vor trebui să se confrunte cu diverse dificultăți. După terminarea etapei de testare, flotele de autobuz fără șofer vor fi evaluate în funcționalitate, operabilitate și siguranță. În Gjesdal, Norvegia, dificultatea pentru vehicule va fi un teren montan cu un gradient de 12%. Temperaturile ridicate vor fi o provocare în Lamiia, Grecia. În Helmond, Olanda, autobuzele vor trebui să fie atente la un număr mare de bicicliști, în timp ce la Helsinki, Finlanda, ruta va trece prin a doua stație feroviară cea mai aglomerată din țară. În Tallinn, autobuzul va servi conexiunea la aeroport, ceea ce va reprezenta o provocare pentru traficul greu de autobuz. Autobuzele autonome vor fi lipsite de șoferi, în timp ce este necesar de reglementările locale, va fi la bord un supraveghetor de siguranță.
Prima prezentare în Helsinki a autobuzului fără șofer, pentru toate condițiile meteo
Companiile finlandeze Sensible4 și Spania Shotl sunt responsabile pentru software-ul în faza pilot. Sensible4 se concentrează pe conducere autonomă în toate condițiile meteorologice, în timp ce Shotl a dezvoltat o aplicație dedicată. Tehnologia din spatele autobuzelor autonome se bazează în principal pe scanere laser și camere de lumină vizibile. De asemenea, sunt folosite imagini termice, navigație precisă prin satelit și unități de măsură inerțiale.
SAGA, unul dintre partenerii proiectului, a dezvoltat platforma „Transport ca serviciu” (TaaS) pentru integrarea vehiculelor autonome și conduse de oameni printr-o aplicație API. Platforma SAGA TaaS conține tot ceea ce este necesar pentru a construi un serviciu hibrid de vehicule ghidate de oameni și transport autonom, cu posibilitatea de a utiliza vehicule autonome ale oricărui producător. Este de așteptat ca flota să conducă în trafic mixt, cu viteza orașului, în aproape orice condiții meteorologice, fără participarea șoferului. SAGA va opera vehicule autonome și conduse de oameni în toate locațiile. Sistemele inteligente de transport urban și o abordare integrată sunt de o importanță deosebită pentru dezvoltarea mobilității urbane și pot contribui la reducerea emisiilor de dioxid de carbon în orașe.

Jubileul DIPOL.

În 1990, patru entuziaști au fondat DIPOL. Primul și, timp de mai mulți ani, principalul produs a fost antena TV de tip plasa ASP-8 care a oferit acces la mii de polonezi si europeni la televiziunea terestră.
Țări în care DIPOL exportă marfă încă din 1991
În prezent, DIPOL vinde prin e-Store, la sediul central din Cracovia și prin rețeaua sucursalelor, distribuitorilor și partenerilor (Częstochowa, Gdańsk, Katowice, Kielce, Łódź, Sandomierz, Szczecin, Varșovia și Wrocław). DIPOL are birouri de reprezentare directe în CehiaIrlandawww.dipol.iePortugaliawww.dipol.ptRomâniawww.dipolnet.ro Slovaciawww.dipol.skUngaria www.ostelsat.huengleză www.dipolnet.comgermană***www.dipolnet.de***.
Cele mai importante momente din istoria companiei și direcțiile cheie ale activităților au fost colectate în articolul 30 de ani de DIPOL.

Cea de-a 19-a ediție a concursului fotografic a început!

Vacanța prezintă un interes crescut pentru fotografie. De ce să nu o folosești și să îndrepți obiectivul către acoperișuri, balcoane și dealuri (eventual focusat pe antene)? Nu ezitați să participați la cea de-a 19-a ediție a concursului nostru foto pentru imortalizarea celei mai bune imagini cu antene.
În ediția din acest an, premiile atractive de la Seagate și SanDisk vor capta atenția câștigătorilor! Vă așteptăm lucrările până pe 25 septembrie.Informații despre concurență și reguli.
Marele Premiu din 2019.
Round about Five (de Adam Sowa)

Integrarea unui sistem de supraveghere IP cu un sistem CATV.

Introducerea semnalului video de la camerele IP CCTV într-un sistem CATV necesită utilizarea dispozitivelor intermediare - Modulatoare HDMI DVB-T/C Full HD. Acestea fac posibilă modularea semnalului HDMI de la NVR la semnal DVB-T/C. Instalatorii pot alege dintreun singur canal și multicanal (maxim 4) modele. Ce se întâmplă dacă cerința clientului este de a introduce semnal video de la mai multe camere IP în sistemul CATV și de a vedea fiecare cameră printr-un canal separat?
O soluție ideală este utilizarea transmodulatorului IP MI520P R81609 pentru a conversia fluxului ONVIF/RTSP 14 camere IP. Modulatorul MI520P R81609 primește fluxul IP cu un bitrate maxim de până la 80 Mbps și creează două multiplexuri adiacente cu o lățime de bandă maximă specifică specificațiilor unui standard dat. Administratorul de sistem alege canalele de interes dintr-un flux IP dat, apoi creează oricare două pachete (MUX) în standardul ales: DVB-T, DVB-C, J.83B, ISDB-T.
În acest video veți vedea conectarea și configurarea transmodulatorului MI520P de la TERRA R81609
LNB QUATRO Inverto HOME Pro 0.3dBPriză TV - Radio - Satelit Signal Multiswitch Terra MR-508 (1xSAT+CATV, 8 ieşiri, amplificat, CLASS A)Transmodulator Terra-MI520P IP (80Mbps) la DVB-C (2xMux, DVB-T/C/J.83B/ISDB-T)Switch 8 porturi TP-Link TL-SF1008D (10/100) Antenă profesională DVB-T2 VHF și UHF (H/V): DIPOL 28/5-12/21-60Antenă satelit TRIAX 80 TD (80cm, gri închis)
Un exemplu de utilizare al modulatorului MI520 R81609 un sistem SAT Fluxul de la ***HikVision** www.dipolnet.ro/5376.htm*** Camerele IP sunt convertite în standard DVB-T, apoi introdus în multiswitch. Imaginea video de la fiecare cameră este afișată ca un program separat pe un televizor.

Signal Fire - implementarea rețelei PON.

Splicerele pentru sudarea fibrei optice sunt din ce în ce mai utilizate de către instalatori. Acestea sunt utilizate pentru construcția sistemelor CCTV, TV/SAT și LAN din fibră optică. Constructorii de rețelistică au cerință din ce în ce mai mare pentru astfel de echipamente. Un exemplu de utilizare al splicerului pentru cablarea fibrei optice a unei PON (rețea optică pasivă) este prezentată mai jos.
De doar câțiva ani de prezență pe piața europeană, splicerele Signal Fire și-au dovedit o bună performanța și fiabilitate. În imagine vedem un aparat de sudură care a realizat 6290 de suduri realizate pe parcursul a 1.5 ani. Singura întreținere efectuată în acest timp a fost schimbul de electrozilor de două ori (după aproximativ 3.000 și 6.000 de despicături).
DIPOL acordă o garanție de 4 ani pentru splicerele Signal Fire pentru distribuitori oficiali. Centrul de service autorizat din Cracovia are personal calificat și un stoc de piese de schimb pentru toate modelele. Echipamentul sosit în service este de obicei trimis înapoi la client a doua zi.
Signal Fire AI-8-splicer

Securizarea înregistrărilor într-un NVR.

Stocarea fiabilă a înregistrărilor salvate pe HDD de un NVR este de o importanță esențială la construirea unui sistem de supraveghere video. Din păcate, trebuie luat în considerare riscul pierderea datelor salvate. Rata de defecțiune a HDD nu este ridicată și depinde puternic de condițiile de funcționare (vibrații, temperatură, umiditate, praf), marca și modelul hard disk-ului. Recomandăm următoarele serii de hard (Seagate Skyhawk sau WD Purple), optimizate pentru condiții specifice de funcționare, dedicate pentru sistemele de supraveghere. Cu toate acestea, numai sistemul de monitorizare este cel care asigură redundanța, în care înregistrarea este efectuată redundant, adică o copie a înregistrărilor este creată pe un alt suport. În sistemul de monitorizare Hikvision, acesta poate fi implementat în două moduri:
Înregistrare redundantă pe un hard disk suplimentar al NVR-ului:
Înregistrare simultană a imaginilor pe două hard discuri. Dacă unul dintre ele este deteriorat, înregistrările sunt salvate pe celălalt. Discul redundant nu trebuie să aibă aceeași capacitate ca cel principal. Se poate utiliza un disc cu capacitate mai mică și se pot înregistra imagini de pe camerele selectate.
Cameră 5MP Hikvision DS-2CE56H0T-VPITF (dome, 2.8mm, 0.01 lx, IR max. 20m, HD-TVI, AHD, HD-CVI, CVBS)Cameră 5MP Hikvision DS-2CE16H0T-IT3F (2.8mm, 0.01 lx, IR max. 40m, HD-TVI, AHD, HD-CVI, CVBS)DVR 16 canale Hikvision DS-7216HUHI-K2 (5 Mp@12FPS, H.265, HDMI, VGA) TURBO HD 3.0HDD Seagate SkyHawk ST8000VX0022 8TB (3.5HDD Seagate SkyHawk ST8000VX0022 8TB (3.5
Managementul HDD-ului pentru înregistrarea redundantă - pentru fiecare cameră:
"disk group", "înregistrare redundantă" și modul de înregistrare.
Backup-ul înregistrărilor pe hard disk-ul unui computer gestionat de un software:
Înregistrările stocate pe DVR sau cameră pot fi copiate pe hard disk-ul PC-ului prin rețeaua LAN. Acest lucru se realizează cu Remote Backup. Copierea poate fi pornită manual sau automat conform unui program specific. Rețineți că backup-ul nu se face în momentul înregistrării, ci a doua zi. Dacă întârzierea de rezervă corespunde perioadei în care înregistrările sunt arhivate în DVR, înregistrările care acoperă o perioadă mai mare vor fi disponibile. Cele anterioare vor fi pe DVR, iar cele vechi pe computer.
HDD Seagate SkyHawk ST8000VX0022 8TB (3.5Switch 5 porturi TP-Link TL-SF1005D (10/100) DVR 16 canale Hikvision DS-7216HUHI-K2 (5 Mp@12FPS, H.265, HDMI, VGA) TURBO HD 3.0Cameră 5MP Hikvision DS-2CE56H0T-VPITF (dome, 2.8mm, 0.01 lx, IR max. 20m, HD-TVI, AHD, HD-CVI, CVBS)Cameră 5MP Hikvision DS-2CE16H0T-IT3F (2.8mm, 0.01 lx, IR max. 40m, HD-TVI, AHD, HD-CVI, CVBS)
Principalele caracteristici ale programului:
 • pe computerul care rulează programul, utilizatorul trebuie să precizeze partiția pentru arhivare; după ce devine complet, programul poate suprascrie cele mai vechi date sau poate opri copierea,
 • backup de până la 32 de canale,
 • selectarea modului automat sau manual,
 • parametrii care trebuie specificați într-un program:
  • canale de copiat,
  • zile din săptămână și ore de început pentru copiere,
  • timpul maxim de copiere,
  • numărul de zile în urmă pentru care este nevoie de copiere (1-30),
  • înregistrări pe ore (o zi întreagă sau o parte din ea),
  • modul de înregistrare care trebuie copiat: toate, programate, declanșate de detectarea mișcării, declanșate de alarmă, pornite manual,
 • viteza de ajustare a datelor (lățimea de bandă) datorită altor dispozitive care operează în LAN,
 • player integrat.

Imaginea dintr-un NVR pe mai multe monitoare.

Convertorul HDMI prin IP Signal H3613 permite utilizatorului să conecteze o sursă de semnal HD la un televizor/monitor pe o distanță de 100m folosind un cablu CAT5e/6. De asemenea, este posibilă și extinderea portului USB, de ex. pentru a controlul DVR-ului cu un mouse.
Receiverul H3613R pentru setul H3613 poate trimite semnalul HDMI prin rețeaua IP către un alt televizor. Pentru a face acest lucru, semnalul IP de la transmiter trebuie legat la un switch de internet, de ex. TP-Link N29942, iar receiverul HDMI trebuie conectat prin switch. Viteza de transmisie este de aprox. 15 Mbps. Este necesar un receiver dedicat pentru decodarea corectă a semnalului - previzualizarea pe un PC cu un adaptor de rețea nu este posibilă.
Switch gigabit 5 porturi TP-LINK TL-SG105Extender HDMI+ USB over IP Signal (100m, UTP, multicast)NVR 4K Hikvision DS-7608NI-I2 (8 canale, 80Mbps, 2xSATA, Alarm IN/OUT, VGA, HDMI)Convertor HDMI la IP: Receiver - Signal HD (cu porturi USB)Convertor HDMI la IP: Receiver - Signal HD (cu porturi USB)Convertor HDMI la IP: Receiver - Signal HD (cu porturi USB)
Conectarea unui NVR pe mai multe monitoare folosind un extender HDMI

Sistem de video interfon pentru un bloc de apartamente.

O schemă a sistemului de video interfon Hikvision IP pentru un bloc de 10 etaje (40 de apartamente) este prezentată mai jos. Două seturi identice de stații de poartă/ușă sunt instalate la poartă și la intrarea în bloc, acestea includ: modulul principal cu o cameră foto (DS-KD8003-IME1/EU G73652), cititor de carduri Mifare (DS-KD-M G73662), tastatură pentru controlul primul releu din stație (deschiderea porții și apelarea chiriașilor individuali) (DS-KD-KP G73668) și un modul de afișare care indică starea postului ușii și permite alegerea abonatului din listă (DS-KD- DIS G73670). Modulele stației de poartă sunt închise în două rame montate pe suprafață (DS-KD-ACW2 G74354) cu protecție la ploaie (DS-KABD8003-RS2 G74373). Poarta de intrare este controlată de stația de la poartă (al doilea releu este încorporat în modulul principal). Modulele de la intrarea în bloc sunt închise în două rame montate la nivel (DS-KD-ACF2 G74343). Monitoarele DS-KH6320-WTE1/EU G74001 sunt instalate în apartamente. Întreaga rețea este formată din două switch-uri TP-Link T1500-28PCT N29962 cu 24 porturi.
Monitor IP Hikvision DS-KH6320-WTE1 (7'', videointerfon IP gen.2)Monitor IP Hikvision DS-KH6320-WTE1 (7'', videointerfon IP gen.2)Alimentator 12V/5A - ZI-5000 (pentru camere supraveghere şi LED)Yala electromagnetică încastrabilă: Bira ES1-001 (12V AC/DC, reglabilă) Modul afișaj Hikvision DS-KD-DIS (3.5Modul Hikvision DS-KD-KP cu tastatură pentru videointerfon IP Modul Hikvision DS-KD-M cititor de carduri Mifare (videointerfon gen.2)Videointerfon IP DS-KD8003-IME1 (modular)Yala electromagnetică încastrabilă: Bira ES1-001 (12V AC/DC, reglabilă) Modul afișaj Hikvision DS-KD-DIS (3.5Modul Hikvision DS-KD-KP cu tastatură pentru videointerfon IP Modul Hikvision DS-KD-M cititor de carduri Mifare (videointerfon gen.2)Videointerfon IP DS-KD8003-IME1 (modular)Protecție ploaie Hikvision DS-KABD8003-RS2 pentru carcase cu 2 module de videointerfoane 2-Wire Gen.2Switch cu management POE TP-LINK T1500-28PCT(TL-SL2428P) 24xFE (PoE 802.3at/af) 4xGbE 2xSFPSwitch cu management POE TP-LINK T1500-28PCT(TL-SL2428P) 24xFE (PoE 802.3at/af) 4xGbE 2xSFP
Schema unui sistem de video interfon pentru un bloc de apartamente
Această configurație a sistemului este foarte flexibilă. Orice locatar poate fi chemat de la statia de la intrare. După ce a primit apelul, chiriașul aude și vede persoana la poartă și poate deschide încuietoarea sau poarta oricând. Monitoarele acceptă o funcție de interfon care sprijină apeluri interne între apartamente individuale. Mai mult, fiecare monitor acceptă internetul prin Wi-Fi pentru primirea și efectuarea de apeluri de la distanță și, dacă este necesar, deschiderea încuietorii.

New products offered by DIPOL

Cablu coaxial TRISET PLUS Clasa A+ de 75 ohm E1016_100 este dedicat instalațiilor de antenă individuale sau comunitare. Poate fi utilizat pentru distribuția rețelelor DVB-T2, FM/DAB, DVB-S/S2 (de asemenea, în sisteme multiswitch). TRISET PLUS respectă standardele EN50117 și cerințele clasei A+ în întreaga gamă de frecvențe de la 5...3000 MHz.
Cablu NETSET F/UTP CAT 6 LSZH Dca s2 d2 a1 E1612_500 este un cablu F/UTP de cea mai bună calitate, proiectat pentru sisteme profesionale de transmisie de date din clădiri. Stratul de ecranare din folie de aluminiu reduce la minimum interferențele cu mediul extern. Cablul este oferit cu o garanție de 15 ani.
Poarta/stația IP cu 4 abonați Villa gen.2 DS-KV8413-WME1. G73636 este ideal pentru sistemele video-interfon din case unifamiliale, case semi-detașate cu atelier sau birou. O cameră color încorporată, cu o rezoluție de 2 MP, cu unghiuri de vizualizare largi (129° (H)/75° (V)) și un iluminator IR cu raza de acțiune de 3m, asigură observarea corectă a zonei întunecate. Cititorul încorporat Mifare (13,56 MHz) permite deschiderea ușii cu carduri sau cu cheie.

Merită citit:

O rețea de internet eficientă cu ajutorul fibrei optice. La crearea unei rețele, trebuie să fiți atenți la viteza locală principală (între nodurile rețelei). În prezent, între media convertoare este bine să utilizați o conexiune cu fibră optică de 10 Gb. Utilizați media convertoare care permit configurarea și funcționarea în al doilea și al treilea strat de rețea. În plus, atunci când conectați rețele mai mici, puteți utiliza convertoare media conectate la switch-ul principal prin module SFP de 1 Gb...***>>>mai multe detalii*** www.dipolnet.ro/inf_dipo_2019_40.htm#06* **
Schema prezintă o rețea de internet constând din N29968
și multiswitchuri SFP de 10 Gbps (L1428)
Cablu coaxial pentru ieșirile de urgență