COŞUL MEU
Coşul este gol

SUPORT TEHNIC

Newsletter

Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică
Nr. 27/2020 (7 Septembrie 2020)
Un nou record de viteză! Cea mai recentă realizare a oamenilor de știință de la UCL (University College London) și a angajaților Xter și KDDI Research trezește o admirație considerabilă în rândul persoanelor care se ocupă cu transmiterea datelor de rețea. Echipa a reușit să trimită date la o viteză de 178 Tb/s pe o distanță de 40 km, folosind o fibră optică single-mode pentru transmisie.
Un rezultat atât de impresionant a fost obținut cu utilizarea simultană a benzilor S (1460 nm - 1530 nm), C (1530 nm - 1565 nm) și L (1565 nm - 1625 nm). Mai mult, pentru a atinge rata de 178 Tbps, oamenii de știință au trebuit să mărească lățimea de bandă. Infrastructura actuală permite 4,5 THz (unele soluții mai noi chiar și până la 9 THz), în timp ce în timpul testelor, cercetătorii au obținut o lățime de bandă a canalului de 16,8 THz. Modulația 1024 QAM a fost utilizată pentru transmisie, cu toate acestea, la anumite lungimi de undă, modulația 256 QAM sau 64 QAM s-a dovedit a fi o alegere mai bună. Aceste modulații sunt mai puțin eficiente, dar sunt potrivite pentru atenuarea semnalului mai mare.
Recordul de transfer la o rată de 178 Tbps pe o distanță de 40 km.
Întreaga bibliotecă Netflix poate fi descărcată în câteva secunde la această viteză.
(sursa imaginii: www.techweekeurope.co.uk)
Un avantaj incontestabil al acestei tehnologii este costul implementării în infrastructura existentă. Este suficient să modificați amplificatoarele situate la fiecare 40-100 km. Oamenii de știință spun că un astfel de upgrade ar costa mult mai puțin decât înlocuirea cablurilor întregi. Un fapt interesant este că, cu această viteză de descărcare, ar fi posibil să descărcați întreaga bibliotecă Netflix în doar câteva secunde.
Nouă interfață grafică în DVR-urile din seria K.Pentru DVR-urile din seria K , de exemplu DS-7608NI-K2 K22074, este disponibil firmware-ul 4.30.005 care schimbă complet aspectul interfeței grafice al DVR-ului și introduce o serie de îmbunătățiri. Cu acea versiune DVR-ul poate fi conectat de la cele mai recente versiuni ale unor browsere precum IE, Chrome sau Firefox. DVR-ul acceptă acum camere cu detecția mișcării v2.0 (DS-2CD (23/2T/26) 2 (4/8) 6G2/SL) și permite configurarea filtrării unor astfel de evenimente, cum ar fi: intrarea umană sau a vehiculului din interfața locală GUI, browser-ul de internet sau iVMS-4200. O opțiune de căutare a evenimentelor prin Hik-Connect, audio bidirecțional cu o cameră conectată la un anumit canal NVR și multe alte îmbunătățiri sunt, de asemenea, disponibile. Cel mai recent firmware este acum conectat în fișele tehnice ale produselor individuale și în tab-ul „Descărcări”.
Captură de ecran al interfeței NVR DS-7604NI-K1(B).
Măsurarea semnalului în sistemele TV/SAT. Aparatul de măsură este unul dintre instrumentele de bază ale instalatorului. DIPOL a introdus noul model Signal ST-5150 R10842. Acesta poate măsura semnalele DVB-T2/C și DVB-S/S2 și are un TV tuner încorporat pentru monitorizarea canalului selectat. Dispozitivul vă permite să măsurați parametri precum: nivelul semnalului exprimat în dBμV, C/N, MER, BER, datorită căruia setarea precisă a elementelor individuale ale instalației (antena, convertor, antene DVB-T2) precum și al instalațiilor mai complexe (multiswitch-uri sau amplificatoare).
Analizor de semnal DVB-T/C/S/S2: ROVER HD TAB 4 Easy
Aparatul de masură ST-5150 R10842 pentru semnal satelit DVB-S/S2, antenă terstră DVB-T2 și cablu DVB-C.
Elemente distinctive:
  • măsoară semnal DVB-T2/C și DVB-S/S2 (compatibil cu MPEG-2/MPEG-4)
  • suportă DVB-T2 cu H.265
  • măsurarea tuturor parametrilor necesari, cum ar fi: nivelul semnalului în dBμV, C/N, BER, MER
  • monitorizarea canalului analizat pe un LCD
  • funcție busolă
  • indicație procentuală a puterii și calității semnalului
  • funcții de a edita satelitul, transponderul și frecvența
  • DiSEqC: 1.0, 1.1, 1.2, ton 0/22 kHz, Unicable (dSCR), suport wide-band
  • protecție la scurtcircuit pentru intrarea de satelit (LNB)
  • actualizarea firmware-ului prin USB
Antena 5G. Dipol a introdus antena 5G ATK-LOG ALP MIMO 2x2 A7064_10 concepută pentru utilizare în sistemele GSM/DCS/UMTS/HSDPA/4G/5G care operează în banda de frecvențe 698-3800 MHz. Rezolvă în mod eficient problema comună a semnalului slab de la locația de instalare a unui modem cu slot SIM (GSM/UMTS/4G/5G).
Într-o astfel de situație, este de obicei suficient să atașați o antenă la modem pentru a obține un semnal suficient. Antena are 2 cabluri, fiecare cu o lungime de 10 metri cu terminație SMA. Antena este proiectată să funcționeze cu modemuri 4G/5G (echipate cu doi conectori de antenă), telefoane și modemuri: GSM, DCS, 3G, 4G, 5G.
Antena 5G A7064_10 ATK-LOG ALP MIMO 2x2 (698-3800 MHz, 2 x 10m cu SMA)
Cum conectăm două fibre optice? - conectori rapizi.Conectorii optici rapizi sunt o soluție modernă și ieftină pentru conectarea (terminațiile) fibrelor optice și a cablurilor de patch-uri. Principalul lor avantaj față de conectorii optici sudați este costul mic de implementare și nu este necesar să se mențină condițiile de asamblare sterile.
Conectorii rapizi Ultimode utilizați pentru terminațiile cablurilor de fibră optică, sunt o alternativă la conexiunile cu pigtail sau SoC (Splice on Connector) care necesită utilizarea unui splicer de fibră optică. Această soluție este ideală pentru sistemele CCTV, LAN și FTTH în care menținerea pierderii conexiunii sub 0,1 dB nu este esențială pentru funcționarea sau acceptarea instalării. Pierderea reală a conectorilor de asamblare rapidă de 0.25 - 0.5 dB nu este o problemă pentru conexiunile tipice de la punct la punct, din cameră la switch, sau de la conexiunile media-convertorului.
Exemplu de patch cord de fibră optică
cu o lungime customizată, utilizând cablul Optix L7402, conectorii rapizi de la Ultimode UPC sau APC.
În comparație cu sudarea cu pigtail, avantajul cheie al acestei soluții nu este necesară utilizarea cutii de splice-uri pentru a protecția conexiunii pigtail-ului cu fibra optică. Acest lucru economisește timpul necesar pentru realizarea conexiunii (achiziționarea unei mufe rapide față de achiziționarea de: pigtail, cutie de joncțiune, cutie de protecție, adaptor, patch-uri). Din acest motiv, conectorii de asamblare rapidă sunt utilizați cel mai frecvent pentru conectarea abonaților FTTH sau în sistemele CCTV, unde spațiul limitat în cutiile de conversie media împiedică instalarea cutiilor de fibră optică.
Supravegherea video cu vizionare de la distanță pentru mai mulți utilizatori. Vizualizarea imaginilor din clasa școlii sau observarea copiilor din grădiniță necesită un server eficient care să ofere un flux de imagini pentru numărul adecvat de utilizatori. O astfel de instalare este posibilă atunci când se utilizează echipamentul Hikvision și serviciul gratuit Hik-Connect. Permite crearea unui sistem în care până la 64 de utilizatori au acces simultan la camerele conectate la sistem. Drepturile de acces pot fi modificate independent pentru fiecare cont, astfel încât administratorul poate, de exemplu, să decidă ce camere pot fi vizualizate de un anumit utilizator și dacă acesta ar trebui să aibă acces la înregistrări. Diagrama schematică a unei astfel de instalații este prezentată mai jos.
New products offered by DIPOL
Fibra autoportantă ZTT ADSS 24x9/125 ITU-T G.652D+ L7524 Cablurile de fibră optică sunt cabluri dielectrice cu o structură single-tube concepute pentru instalații aeriene cu deschideri de până la 80 de metri. Sunt întărite cu fibre de aramidă și două tije din FRP (Fiber Reinforced Polymer) cu diametrul de 0.58 mm încorporate în teaca exterioară.
Camera Dome Hikvision DS-2CE78H0T-IT3F M75287 4 în 1 poate fi utilizată în sistemele de supraveghere video bazate pe diferite tipuri de DVR-uri. Utilizatorul poate selecta standardul video dintre HD-TVI, HD-CVI, AHD sau CVBS (ANALOG). Alegerea standardului se face prin micro-switch-ul amplasat pe cablul suplimentar. Camera generează o imagine de înaltă calitate cu rezoluție de 5 MP. Datorită sensibilității ridicate a senzorului de imagine (0,01 lx) și al iluminatorului IR încorporat realizat în tehnologia EXIR 2.0 cu o rază de acțiune de până la 40 m, camera oferă o acoperire video de înaltă calitate chiar și în condiții de iluminare redusă.
Cablul activ de fibră optică HDMI (AOC) de 30m H1305 este utilizat pentru a conecta o sursă de semnal HDMI la un monitor/televizor situat la o distanță de 30 de metri. Cablul acceptă standardul HDMI 2.0 (lățime de bandă de 18 Gbps). Are un diametru mic (4.5 mm) și nu necesită o sursă de alimentare externă (este alimentată de la portul HDMI).
Worth reading
Video convertoare optice – control PTZ Toate modelele de video convertoare de la Ultimode suportă transmisie de date pe RS485, de exemplu semnale de control la camerele PTZ. Transmisia nu necesită nicio configurație suplimentară, este important să conectați corect cablurile și să utilizați resurse tipice gata de utilizare ale sistemelor CCTV implementate în camere PTZ, DVR-uri, tastaturi sau alte dispozitive de control...>>>mai multe
Schema de utilizare al video convertorului pe fibră optică. Transmiterea semnalului video de la cameră la DVR și controlul camerei PTZ.
Repeatere FAQ - GSM, DCS, 3G
Amplificarea semnalului 4G cu ajutorul repeater-ului LTE
 
George Popescu
Consiliere clienţi
ABONARE
Dacă doriţi să primiţi Săptămânalul Dipol prin email, introduceţi adresa:
 
 
DIN EDIŢIILE ANTERIOARE
ARHIVĂ ŞTIRI
PREŢ BUN
Nou în bibliotecă
RECOMANDĂRI
 
Regulamentul | Garanție | Reclamaţii | Download
| Cookies | Politica de confidentialitate Toate drepturile rezervate © 1996-2024 DIPOL sp.j.