COŞUL MEU
Coşul este gol

SUPORT TEHNIC

Newsletter

Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică
Nr. 20/2020 (14 Septembrie 2020)
Bill Gates investește în antene satelit.Cofondatorul Microsoft a sprijinit din nou financiar Kymeta. Această companie americană este implicată în crearea de soluții pentru acces continuu și fiabil la internet, indiferent de locație și dacă utilizatorul este staționar sau în mișcare. De data aceasta, una dintre cele mai bogate personalități a lumii de afaceri a cheltuit aproape 80 de milioane de dolari pentru dezvoltarea ulterioară a produsului cheie al companiei, adică antena satelit Kymet u8. Acestea oferă acces la Internet printr-o conexiune hibridă: prin satelit și rețeaua celulară LTE. Cel mai important, antena nu are elemente în mișcare și se reglează automat pentru a primi semnale de la sateliți diferiți.
Antena poate folosi atât sateliți pe orbita geostaționară cât și orbita joasă din jurul Pământului, ceea ce face posibilă recepția practic oriunde, indiferent de latitudine sau de apropierea de copaci. Soluțiile vechi s-au bazat exclusiv pe sateliții de orbită geostaționară, care au cauzat probleme la latitudini joase, unde conexiunea poate fi întreruptă de un unghi ascuțit față de satelit.
Vasul Kymet u7 are dimensiunea unui indicator rutier.
Următoarea generație, a 8-a va fi mult mai mică.
Antena este sub formă de panou, generația u7 are dimensiunea unui indicator rutier, în timp ce u8 este de așteptat să fie mult mai mic. Folosesc tranzistoare cu TFT (thin-film transistor), utilizate pentru construcția monitoarelor LCD. Modelul direcțional al antenei este modelat electric de structurile de suprafață semiconductoare și alte elemente electronice. Asta înseamnă că antena însăși nu trebuie să fie direcționată către puncte specifice, ci se adaptează la recepția și transmiterea semnalului.
Montarea antenei u7 pe acoperișul vehiculului.
Antena este inima sistemului, dar este disponibil și un sistem complet de conectivitate hibrid (satelit și celular), numit Kymeta Connect. Costurile pentru echipament, asistența tehnică și pachetele de date încep de la 995 USD pe lună. Conexiunea singură se bazează pe arhitectura SD-WAN, asigurând astfel o selecție inteligentă a mediului de transmisie, precum și rutare rapidă și sigură a conexiunilor. Această ofertă este destinată în principal instituțiilor guvernamentale: militare, servicii medicale sau poliție și alte vehicule care se deplasează în locuri în care acoperirea rețelelor celulare este slabă, de ex. bărci, iahturi, autobuze și rulote. Producătorul are mari speranțe pentru mașinile fără șofer care necesită acces constant și fiabil la rețea.
Conectori în dispozitive pentru măsurarea atenuării fibrei optice.Puțini instalatori realizează că tipul tăierii ferulei în fișele de date pentru contoarele de fibră optică este specificat de vânzător cu o oarecare exagerare. Se datorează parțial ignoranței și parțial evitării întrebărilor nedorite din partea cumpărătorilor cu privire la conectorul de tip implicat.
Între timp, tipul de rectificare a inelului - adică dacă este tăiat sub unghi (tip conector APC) sau drept (tip conector UPC) este important doar pentru sursele de lumină, deoarece ele au o astfel de ferulă. Prin urmare, conectorul conectat la acestea trebuie să aibă tipul de teiere adecvat pentru aparatul utilizat (de obicei este tăiat drept, pentru conectorul UPC). Aparatele de măsură sunt echipate cu un detector de lumină (semnal) care vine direct de la conectorul branșat la dispozitiv. Lipsa unei ferule din aparat înseamnă că nu contează dacă un conector este de tip APC sau UPC.
Conectarea corectă a fibrei
Conectarea greșită a fibrei
Măsurarea atenuării unui de patch de fibră optică lung de 30m cu conectori SC/UPC și SC/APC
cu o sursă laser TM102N-SM L5819 și un power metru TM503N L5816.
Măsurarea atenuării unui patch de fibră optică lung de 30m cu conectori SC/PC și SC/APC cu o sursă de lumină TM102N-SM L5819 și un power metru TM503N L5816 este prezentată în imaginea de mai sus.-- - Rezultatele măsurătorilor variază semnificativ în funcție de dispozitivul la care este legat conectorul. Pentru o conexiune corectă (sursă de lumină - conector albastru PC necesar, contor - orice tip de conector, APC în acest caz), se obține rezultatul de -5,89 dBm care, ținând cont de puterea sursei de 5 dBm, reprezintă atenuarea patch-ului de 0,89 dB. Schimbarea conectorilor cu susul în jos înseamnă că mufa APC verde este conectată incorect la sursa de lumină. Acest lucru afectează în mod semnificativ rezultatul măsurătorii care în acest caz este de -9,40 dBm (atenuarea patch-ului 4,40 dB).///
Cunoștințele de bază despre construcția dispozitivelor de măsurare nu numai că pot ajuta instalatorii să interpreteze rezultatele obținute în timpul construcției sistemului, ci și să economisească timp și cheltuieli, de exemplu pe un cablu patch SC/APC - SC/PC inutil, care permite conectarea un power metru cu un conector SP/PC dedicat pentru adaptarea conectorului SC/APC.
Alimentare redundantă pentru dispozitivele de TERRA. Sistemele redundante de alimentare sunt utilizate pentru a asigura fiabilitatea în aplicațiile selectate. Acestea oferă o sursă de alimentare secundară, independentă, care este activată la defectarea celei primare.
Eșecul unui sistem de recepție TV, deși nu este dezastruos pentru viața sau sănătatea omului, poate provoca mari inconveniente. Defecțiunile la sursa de alimentare pot crește semnificativ costul de întreținere al sistemului, iar defecțiunile semnalului pot provoca nemulțumirea utilizatorului. Pentru a asigura cea mai bună performanță a sistemelor TV, DIPOL a introdus o sursă de alimentare UP413 de 12V/4.5A R82533 de înaltă calitate dedicată furnizării dispozitivelor modulare TERRA.
Sursa de alimentare UP413 R82533 furnizează o tensiune de 12 VDC către dispozitivele de alimentare dedicate recepției și procesării semnalului TV: amplificatoare CATV și multibandă, headends folosind transmodulatoarele TERRA, transmittere opticeSistemul IPTV de la TERRA ***www.dipolnet.ro/6530.htm***. Când se utilizează două unități, defectarea uneia nu va afecta funcționarea întregului sistem: sursa de alimentare va fi comutată automat la cealaltă sursă de alimentare.
Extinderea semnalului HDMI prin H3601. Extenderul HDMI Signal H3601 permite transmiterea semnalului HDMI pe distanțe mai mari prin cablu UTP Cat. 5. De asemenea, este disponibilă si extensia printr-o telecomandă IR. Kit-ul include emițător și receptor.
Avantajele utilizării extenderului HDMI H3601:
 • posibilitatea de a utiliza cablurile existente,
 • rentabilitate (costul cablului HDMI fiind mult mai mare ca cel UTP),
 • ușurarea instalării (datorită cablului mai subțire și mai flexibil),
 • cost redus al cablului, pentru instalațiile temporare în care cablul nu poate fi scos.
Caracteristici distinctive:
 • Transmisie printr-un singur cablu UTP +++ Cat.5/5e/6,
 • Viteza transmisiei de până la 10.2 Gbps,
 • Suportă rezoluție Full HD 1080p,
 • Distanța maximă (Cat. 5): 80 m,
 • Distanța maximă (Cat. 5e): 100 m,
 • Distanța maximă (Cat. 6): 120 m,
 • Extensie telecomandă IR
Set extender HDMI Signal (Cat.5/5e/6: 80/100/120m, cu IR)Set extender HDMI Signal (Cat.5/5e/6: 80/100/120m, cu IR)
Schema de montaj al extenderului
Cum afectează luminozitatea obiectivului calitatea imaginii camerei Diafragma este partea obiectivului prin care lumina pătrunde în senzorul camerei. Cu cât diafragma este mai mare, cu atât mai multă lumină ajunge la elementele fotosensibile. Ca rezultat, imaginea poate fi creată în condiții de iluminare „mai slabă”. Mărimea diafragmei este reprezentată de numărul f/x sau Fx (x este numărul f).
Camerele CCTV sunt de obicei echipate cu obiective F1.0, F1.4 sau F2.0. F1.0 are cea mai mare deschidere, F1.4 este de două ori mai mică, iar F2.0 este de patru ori mai mică.
De ce F1.0 nu este folosit peste tot? Costul de producție al obiectivului F1.0 este mai mare decât al obiectivului F1.4. Dar asta nu este tot - un parametru important al camerelor este adâncimea de câmp, care determină intervalul de distanțe la care obiectele observate par ascuțite (au contururi clare, neîncețoșate). Cu cât valoarea diafragmei este mai mare, cu atât diafragma pentru lumină este mai mică și cu atât este mai mare adâncimea câmpului. La utilizarea camerelor ColorVu, trebuie remarcat faptul că la o deschidere completă, adâncimea de câmp este mai mică decât la camerele cu obiectiv F1.4.
Obiectivul cu F1.0 permite pătrunderea celei mai mare cantități de lumină și este utilizat în produsele Hikvision din linia ColorVu ca parte a ofertei TurboHD 5.0. Camerele ColorVu se remarcă prin sensibilitatea ridicată (0,0005 lx) și pot genera o imagine color chiar și în condiții de lumină slabă: tot ce le trebuie este lumina de la stâlpii stradali sau de la lună.
Sistem de video interfon IP pentru 4 case Villa gen. 2. Sistemul Hikvision prezentat mai jos a fost instalat într-o zonă de locuințe cu patru case unifamiliale, toate înconjurate de un gard comun, cu acces printr-o singură cale de acces. Sistemul se bazează pe stația de poartă/ușă cu patru butoane DS-KV8413-WME1 G73636 Hikvision și patru monitoare cu touch screen DS-KH6320-WTE1/EU G74001 de 7". Aceste componente sunt alimentate prin switch-ul Ultipower de 8xPoE N29982. sistemul este conectat la internet prin intermediul routerului TP-Link C6 N3255. Poarta este controlată cu ajutorul dispozitivului de poartă electrică Bira ES1-001 G74210 cu dispozitiv de prindere/zăvor din oțel cu o gamă de ajustare de 4mm alimentat cu 12 VAC sau VDC. Pentru interfon tensiunea de alimentare este asigurată de G74321. Yala electrică este controlată printr-un releu situat în stația de poartă.

Monitor IP Hikvision DS-KH6320-WTE1 (7'', videointerfon IP gen.2)Monitor IP Hikvision DS-KH6320-WTE1 (7'', videointerfon IP gen.2)Monitor IP Hikvision DS-KH6320-WTE1 (7'', videointerfon IP gen.2)Monitor IP Hikvision DS-KH6320-WTE1 (7'', videointerfon IP gen.2)Router TP-Link Archer C6 AC1200 (gigabit, dual band), (4x10/100/1000 Mbps)Alimentator pentru yale electrice PULSAR AWT027 (10VA, 11.5/14VAC)Yala electromagnetică încastrabilă: Bira ES1-001 (12V AC/DC, reglabilă) Șild lung OK-P6 (pentru Bira EL1, ELP, ES1, S, XS, SHD, XSHD)Videointerfon IP Hikvision DS-KV8413-WME1 Villa Gen.2 (4 abonați, RFID, WiFi, montaj aparent)Switch PoE ULTIPOWER 0098af (9xRJ45, 8xPoE 802.3af)
Schema bloc și componentele sistemului de video interfon IP pentru 4 case unifamiliale
Când se apasă un buton de la poartă/ușă, monitorul corespunzător din apartamentul selectat începe să sune. După ce a răspuns la apelul rezidentului, se stabilește o comunicație audio/video bidirecțională, iar rezidentul poate sa deschidă yala de la poartă/ușă. În absența rezidenților (locuitorilor) din apartament, apelul poate fi redirecționat către un smartphone, iar utilizatorul acestuia poate deschide poarta de la distanță. Memoria încorporată de 128 MB în fiecare dintre monitoare permite înregistrarea fotografiilor, mesajelor, precum și lăsarea informațiilor în absența rezidenților. Sistemul acceptă comunicarea prin interfon, astfel încât proprietarii să poată comunica gratuit unul cu altul, folosind un interfon video. Aplicația Hik-Connect este dedicată pentru controlul smartphone-ului. Pentru configurare și operarea cu un PC, este disponibilă aplicația client iVMS-4200 (v3).
Produse noi în oferta Dipol
Antena ATK-LOG LOG ALP LTE MIMO 2 x 20 m Antena A7054_20 a fost proiectată pentru orice router 5G/LTE ce funcționează în banda 800-3000 MHz. Ea rezolvă în mod eficient problemele date de semnal slab, care apar adesea în cazul routerelor cu antene încorporate. Ambele cabluri de 20 metri sunt conectate cu mufe SMA ce poate fi legate direct la router.
Cablul de fibră optică HDMI activ (AOC) 30m H1305 este utilizat pentru a conecta o sursă de semnal HDMI la un monitor/televizor situat până la 30 de metri distanță. Cablul acceptă standardul HDMI 2.0 (lățime de bandă de 18 Gbps). Are un diametru mic (4,5 mm) și nu necesită o sursă de alimentare externă (este alimentat de la portul HDMI).
Camera Dome Hikvision DS-2CE78H8T-IT3F Camera 4 în 1 M75294 poate fi utilizată în sistemele de supraveghere video bazate pe diferite tipuri de DVR-uri. Utilizatorul poate selecta standardul video necesar dintre HD-TVI, HD-CVI, AHD sau CVBS (ANALOG) vechi. Alegerea standardului se face prin microswitch-ul amplasat pe cablul adițional. Camera oferă imagini de înaltă calitate cu rezoluție de 5 MP. Datorită sensibilității ridicate a senzorului de imagine (0,003 lx) și a iluminatorului IR încorporat realizat în tehnologia EXIR 2.0 cu o rază de acțiune de până la 60m, camera oferă o acoperire video de înaltă calitate chiar și în condiții de iluminare redusă.
Worth reading
Cum conectăm două fibre optice? - conectori rapizi. Conectorii optici rapizi sunt o soluție modernă și ieftină pentru conectarea (terminațiile) fibrelor optice și a cablurilor de patch-uri. Principalul lor avantaj față de conectorii optici sudați este costul mic de implementare și nu este necesar să se mențină condițiile de asamblare sterile...>>>mai mult
Exemplu patch fibră optică cu o lungime customizată, utilizând cablul Optix L7402 și conectori rapizi UPC și APC Ultimode.
 
George Popescu
Consiliere clienţi
ABONARE
Dacă doriţi să primiţi Săptămânalul Dipol prin email, introduceţi adresa:
 
 
DIN EDIŢIILE ANTERIOARE
ARHIVĂ ŞTIRI
PREŢ BUN
Nou în bibliotecă
RECOMANDĂRI
 
Regulamentul | Garanție | Reclamaţii | Download
| Cookies | Politica de confidentialitate Toate drepturile rezervate © 1996-2024 DIPOL sp.j.