Săptămânalul DIPOL - TV/satelit, supraveghere, rețelistică

Nr. 29/2020 (21 Septembrie 2020)

Revoluționarul Game Boy fără baterie.

Oamenii de știință de la Universitatea Northwestern din SUA au proiectat o consolă de jocuri numită Engage, care este o replică a legendarei Game Boy, o consolă lansată pentru prima dată de gigantul japonez de jocuri Nintendo acum 31 de ani. În afară de aceasta, nu există compartiment pentru baterii pe spate, arată exact ca originalul. Dispozitivul a fost reproiectat și construit de la bază cu tehnicile existente de emulare Game Boy și cele mai recente tehnologii de recoltare a energiei și de prelucrare discontinuă. Spre deosebire de baterii, în care energia este mai întâi stocată și apoi eliberată, dispozitivul funcționează într-un mod discontinuu. Folosește tehnologii inovatoare de recoltare a energiei și, în consecință, este pornit doar câteva secunde. Game Boy are mai multe rânduri de panouri solare miniaturale și un mecanism care generează energie atunci când utilizatorul apasă butoanele în timp ce se joacă. În starea sa actuală, acest lucru permite alimentarea dispozitivului timp de aproximativ 10 secunde (în funcție de tipul de joc care rulează). Apoi dispozitivul se oprește pe măsură ce pierde energie.
Engage – Game Boy alimentat dual, prin energie solară și prin energia produsă de apăsarea butoanelor
Pentru a preveni pierderea datelor atunci când alimentarea este oprită și pentru a menține progresul jocului, echipa a dezvoltat o noua versiune de software formată din puncte de control care permite salvarea și restaurarea tuturor datelor în milisecunde. Când sistemul detectează un nivel scăzut de energie, se creează un punct de control. Pentru a accelera procesul, acesta actualizează doar datele care s-au modificat de la ultima salvare. În timpul jocului, datele de la emulatorul Game Boy sunt modificate în mod constant și salvate într-o memorie specială care își păstrează starea chiar și după o pierdere de energie. Asa ca nu contează dacă continuați jocul în câteva minute sau ani. Jocul va începe de unde s-a terminat. Când jucați legendarul Mario sau Tetris, din păcate nu există sunet care, pentru unii, poate îngreuna urmărirea jocului. Dacă sunetul a fost produs, s-ar putea să nu sune suficient de bine, cu atât de puțină energie generată de dispozitiv.
Întreruperile constante de putere și întreruperile de joc sunt puțin probabil să mulțumească jucătorii în 2020, cu toate acestea, acesta nu este încă un proiect comercial, dar are obiective de cercetare și dezvoltare, pentru a testa noi tehnologii pentru alimentarea unor astfel de dispozitive.

Ultimele zile ale concursului!

Doar până vineri, 25 septembrie, vă puteți depune lucrările la concursul foto de vară DIPOL „Interesant despre antene”. Pentru a 19-a ediție, vă așteptăm fotografiile, ale căror protagoniști (prim-plan sau fundal) sunt antene sub orice formă. Premii atractive de la Seagate și SanDisk așteaptă câștigătorii. Câștigătorii sunt selectați de un cunoscut fotograf din Cracovia, dl Paweł Zechenter. Vă invităm să participați și, înainte de a trimite lucrările dumneavoastră, vă rugăm să citiți regulamentul concursului.
Pozele trimise pentru concursul din acest an

Curățarea conectorului din patchcord și a mufei din OTDR pentru măsurători precise.

Una dintre cele mai frecvente erori făcute la efectuarea măsurătorilor cu un reflectometru este lipsa curățirii corespunzătoare a conectorilor. Este vorba despre:
  • Mufele din cuplele aflate în ODF-uri
  • Capetele patchcordului folosit la reflectometru,
  • Portul de intrare al OTDR-ului.
Nu uitați să curățați conectorul bobinei de lansare și portul optic al OTDR-ului. Neglijarea acestui lucru poate duce la deteriorarea conectorului de măsurare, cel mai frecvent defect al OTDR-urilor.
Fotografiile de mai sus prezintă imagini microscopice ale ferulei din OTDR, utilizatorul nu a acordat atenție curățării conectorilor. Din păcate, în acest caz a fost prea târziu pentru a curăța conectorul (fotografia din stânga - înainte de curățare, fotografia din dreapta - după curățare). Mizeria acumulată în priză pe o perioadă îndelungată de utilizare și datorită introducerii prizelor de cablu de lansare murdare a dus la deteriorarea permanentă/ciobirea ferulei în OTDR. Singura soluție la această problemă este înlocuirea conectorului de măsurare.
Curățător conectori fibră optică Neoclean-E3 (SC, FC, ST, E2000)
NANOCLEAN-E3 L59161 permite curățarea conectorilor cu o ferulă de 2.5 mm.
Pentru ferule de 1.25 mm, oferim modelul E1 (L59162).
Mulți instalatori consideră că instrumentele de curățare nu sunt necesare, deoarece „sistemul funcționează oricum”. O astfel de abordare este greșită, ducând atât la degradarea semnalului, cât și la defectarea echipamentelor de măsurare descrise în acest articol. Un instrument de curățare, de ex. NTT NANOCLEAN L59161 trebuie achiziționat îmreună cu instrumentele de bază pentru pregătirea fibrei optice.

Sisteme CATV/SAT folosind conexiuni prin fibra optică și cablu coaxial într-un hotel.

Proiectantul are trei cerințe principale. În primul rând, instalarea trebuie să acopere 5 zone care fac parte dintr-un complex. Instalarea presupune distribuirea semnalul DVB-T2 de la un emițător local și 15 programe prin satelit sub forma unui semnal digital DVB-T2. Pentru a oferi cel mai bun semnal TV terestru și pentru a egaliza nivelul de semnal la intrare, instalatorul a decis să utilizeze un amplificator TERRA at440 R82511 cu patru canale programabile digital. În plus, pentru a introduce semnalul din benzile VHF și FM, a fost utilizat amplificatorul multi-band FM/VHF/UHF ma400 R82520.
Antena TV UIF DIPOL 44/21-60 DVB-T/T2 Tri DigitAntenă radio FM 1RUZ PM B (O+V omnidirecţională)Antenă TV FIF DVB-T2 + radio DAB : DIPOL 7/5-12 (7 elemenți)LNB QUATRO Inverto HOME Pro 0.3dBMultiswitch dSCR Terra SRM-522 (290...2340MHz, class A, CATV pasiv)Sursă de alimentare în comutație TERRA PS202F (20V 2A, SCR Digital)Amplificator cu patru canale: Terra at440 (UHF,DVB-T,AGC)Amplificator multibandă Terra ma400 (FM/VHF/UHF)Transmodulator DVB-S/S2 (8PSK, QPSK) - 8xDVB-T (COFDM) TERRA TDX-480 (FTA)Transmitter CATV optic TERRA mo418 4D31 (1x6dBm, 1310nm)Sursă de alimentare TERRA UP413 (12V/4.5A, pentru module Terra)Splitter optic Terra so414 (1x4)Splitter CATV 3 căi - Signal R-3 (5,2 dB, 5-1000 MHz)Nod optic TERRA OD-005P (receiver FTTH)Nod optic TERRA OD-005P (receiver FTTH)Nod optic TERRA OD-005P (receiver FTTH)Nod optic TERRA OD-005P (receiver FTTH)Priză TV radio îngropată GAR-TVP8/RS5 (terminală)Antenă de satelit FAMAVAL TRX-EL 110Tap 8-căi: Signal O-8 (5-1000 MHz)
Diagramă a sistemului de antena TV (optic / cupru) care distribuie programele (4 multiplexuri DVB-T terestre și 8 multiplexuri DVB-T formate din canale de satelit, convertite cu transmodulatorul tdx-480 R81621) către cele cinci clădiri ale complexului hotelier. Semnalele combinate sunt împărțite pe trei căi de către distribuitorul R-3 R60103 și distribuite ulterior în clădirea cu camera tehnică. Celelalte 4 clădiri primesc semnalele prin fibra optică single-mode.
Canalele satelit sunt recepționate și transformate în standard DVB-T2 de către transmodulatorul tdx-480 R81621. Configurația prezentată în diagramă vă permite să recepționați 16 programe satelit, la calitate Full HD de la 8 transpondere.
Canalele terestre și satelit, combinate sub formă de multiplexuri DVB-T2 convertite în semnal optic, sunt distribuite către cele patru clădiri prin fibre singlemode. Conversia este efectuată cu ajutorul transmițătorului optic TV TERRA mo418 4D31 R82522 cu un nivel de ieșire de 6 dBm suficient pentru alimentarea splitterului optic so414 R82527 cu 4 căi, instalat pe aceeași șină DIN R82538. Transmițătorul optic și amplificatoarele (R82511 și R82520) sunt alimentate de la sursa de alimentare DR-60-12 R82532 (12 VDC/4,5 A).
Conversia inversă de la forma optică în semnale RF se face în fiecare clădire de către nodurile optice TERRA OD-005P R81760. Nivelul maxim de ieșire al semnalelor RF este de 107 dBµV, care este potrivit pentru distribuirea acestora către zeci de prize R62120 fără a fi nevoie de amplificatoare suplimentare. O astfel de configurație a rețelei ar permite transmiterea semnalelor DVB-T2 pe distanțe de până la 12 km pe fibră optică.

Declarație de conformitate de la un laborator polonez pentru cabinetele RACK!

Până de curând, dulapurile RACK au fost utilizate numai în sistemele profesionale de telecomunicații și în camerele serverelor. În zilele noastre, dulapurile cu rafturi mai mici sunt utilizate în aproape toate clădirile sau chiar sistemele de casă. Cabinetul RACK este o soluție ideală pentru adunarea tuturor cablurilor de comunicații și pentru instalarea echipamentelor active și pasive.
Cabinete RACK staționare și Cabinete pentru servere au fost testate pentru a confirma cerințele generale din 2014/35/UE a Directivei Uniunii Europene din 26 februarie 2014, prin îndeplinirea cerințelor relevante ale standardului PN-EN 62368-1:2015-03. Cabinete RACK suspendate au fost testate pentru a respecta cerințele generale de siguranță cuprinse în capitolul II al Directivei 2001/95/CE a Uniunii Europene din 3 decembrie 2001.
Institutul de tehnologie minieră KOMAG este o unitate de cercetare și dezvoltare desemnată de președintele autorității miniere de stat pentru a efectua teste și a emite avize de certificare pentru utilaje și echipamente miniere. În 2020, Institutul de Tehnologie Minieră KOMAG sărbătorește 70 de ani.
Document atestă conformitatea a cabinetelor RACK suspendate cu cerințele generale de siguranță stabilite în secțiunea II din 2001/95/CE Directiva din 3 decembrie 2001 prin respectarea liniilor directive ale PN-EN 60950-1: 2007, emise de Institutul de Tehnologie Minieră KOMAG
Document care atestă conformitatea cabinetelor staționare RACK și cabinetelor pentru servere cu cerințele generale de siguranță stabilite în secțiunea II a Directivei 2001/95/EC din 3 decembrie 2001 a Directivei 2014/35/EU prin îndeplinirea cerințelor relevante din PN-EN 62368-1:2015-03 standard emis de Institutul de Tehnologie Minieră KOMAG. Dulapurile au fost supuse testelor, de exemplu pentru accesul la piese sub tensiune sau rezistență mecanică.

Crearea instantaneelor rapide ale înregistrărilor.

Uneori, documentarea unui eveniment sub forma unei înregistrări trebuie completată cu instantanee de imagine. În cazul înregistrărilor de pe DVR, se poate utiliza software-ul VSPlayer . Pe lângă redarea doar a înregistrărilor, are mai multe funcții utile. Unul dintre ele este modulul de creare a instantaneelor.
Fereastra de captură este utilizată pentru setarea parametrilor instantaneelor preluate din înregistrări video
Instantaneele pot fi preluate din orice DVR efectuate de dispozitivele Hikvision. Procesul de creare a acestora este automatizat, iar utilizatorul poate specifica următorii parametri:
  • format: JPEG or BMP,
  • intervalele de captură pot fi definite în secunde sau cadre de imagine.

Resetare în grup a echipamentelor Hikvision.

Pentru a reseta rapid și eficient un număr mai mare de dispozitive Hikvision, precum DVR-uri, camere, interfoane video IP etc. puteți utiliza aplicația Batch Configuration . Software-ul este foarte ușor de utilizat și, pe lângă resetarea rapidă a dispozitivului, oferă mai multe opțiuni pentru a accelera procesul de configurare a sistemului, cum ar fi actualizări de grup, exportul listei de dispozitive, sincronizarea orei, setarea parametrilor video și multe altele.
Fereastra principală a aplicației Batch Configurator (v3.0.3.8)
După rularea programului cu drepturi de administrator, acesta va căuta automat dispozitive din rețeaua locală. După selectare, faceți click pe butonul +Add și introduceți detaliile de conectare pentru a le adăuga în program. După adăugare, selectați dispozitivele și selectați System Configuration -> Restore -> Complete Restoration tab-ul din bara superioară. După confirmare, dispozitivele vor fi complet resetate la valorile implicite din fabrică.

Produse noi în oferta Dipol

Cablu HDMI optic activ (AOC) 30m
Cablul activ HDMI (AOC) din fibră optică de 30 m H1305 este utilizat pentru a conecta o sursă de semnal HDMI la un monitor/televizor situat până la o distanță de 30 de metri. Cablul acceptă standardul HDMI 2.0 (lățime de bandă de 18 Gbps). Are un diametru mic (4.5 mm) și nu necesită o sursă de alimentare externă (este alimentat de la portul HDMI).
Stripper T-T26 (pentru tuburi și fibre optice de 4.5-11mm)
+++Instrumentul de tăiere T-T26 este dedicat pentru tuburi și cabluri FO de 4.5-11mm L5928 sau tuburi libere și cabluri DROP. Acest instrument este mic și ușor de utilizat. Are 5 canale pentru tuburi/cabluri de diferite diametre.
Switch PoE industrial ULTIPOWER 322SFP mini 2xPoE(1000M) 2xSFP(1000M) 802.3af/at HiPoE 180W PoE Auto-Check
Miniswitch-ul ULTIPOWER PoE 322SFP N299712 este un dispozitiv industrial care permite transmiterea fără probleme a datelor în rețele Ethernet 10/100/1000 Mbps. Cele două porturi RJ45 au funcție de auto negociere a vitezei de transmisie și alimentarea prin Ethernet (PoE). Switch-ul detectează automat dispozitivele PD conforme cu standardul IEEE 802.3af sau IEEE 802.3at și le alimentează corespunzător.

Merită citit:

Hotel TV – SMATV, CATV signal headend. Canalele prin satelit pot fi o completare a programelor de televiziune terestră sau pot fi singura parte a pachetului oferit....>>>mai mult
Schema unui headend TERRA pentru recepția posturilor TV de la doi sateliți.
Aparate de sudură fibră optică AI-9, AI-8C